2020 metų mano mėgstamiausi III: kūnui, rankoms, burnos higienai ir kt.

Paskutinėje dalyje turėčiau jums papasakoti apie kūnui mėgstamiausias priemones, na ir dar kelias šalia: rankoms, kojoms ir pan. Tiesa ta, kad kūnui praėjusiais metais mėgiamų priemonių tiek nedaug, tos labiau patikusios tikrai negali pretenduoti į mėgstamiausias, tad... įrašas keistokas, jame daugiau visokių labai patikusių smulkmenų, kurios atnešė daugiau laimės nei vidutiniška dušo želė ar kūno losjonas. 

"Pasąmonė - tai ta neatpažinta žmogaus dalis, kurią reikia siekti pažinti."
Valery Sinelnikov


Didžiausią įspūdį per praeitus metus palikęs rankų kremas buvo iš Rituals Ayurveda serijos. Žinau, kad kompanija pasižymi stipriais aromatais, tačiau aromatas rankų kreme suteikia jam žavesio. Vadovaujuosi taisykle - rankos ne veidas, tad visai neprieštarauju maloniai kvepiantiems rankų kremams. Šis kremas buvo dieninis, itin greito susigėrimo, gero drėkinimo, negana to, vizualiai oda atrodė šviesesnė, tad ir jaunesnė. Mėgavausi iki paskutinio lašelio ir galvoju, kad visai smagu būtų pakartoti.


Vargu ar galime apsieti be L'Occitane rankų kremo? Man jie patinka, o šitas, su 25% taukmedžio tinkamesnis žiemos metui. Rieboką kremą dienos metui reikia dozuoti itin mažais lašeliais, laukti kol ilgai susigers, tiksliau ilgiau, ne ilgai. Kremas puikiai maitino odą ir buvo puikus sprendimas dezinfekcinių skysčių išsausintai rankų odai atkurti.


Iš visų krūvos per metus naudotų antibakterinių rankų gelių ir skysčių, negaliu neišskirti mylimiausio ir nepaminėti Bath & Body Works kompanijos  produkcijos. Iš turimų aromatų labiausiai patiko cukruotų mandarinų rūgštokas aromatas. Želė nesausino rankų, švelniai valė odą ir labai kvepėjo dar kuris laikas po naudojimo. Gaila, kad Lietuvoje nusipirkti šios želė sudėtinga.



Permetus galvoje viską, ką esu naudojusi, tai pati mylimiausia dantų pasta, kuri labai labai švariai valo dantis, šalina apnašas ir neleidžia taip greit kauptis naujoms apnašoms. Tikriausiai įdomiausias yra balinamasis efektas? Dantis tikrai balina, tačiau balina palaipsniui, greito efekto ar drastiškai greitų pokyčių čia nėra. 


Išrinkti vieną nagų laką? Tikriausiai sunkiai įmanoma misija, bent jau ankstesniais metais, kai labai dažnai keisdavau spalvas, kai ilgiau neapsistodavau nei ties vienu laku. 2020 metais didžiąją metų dalį nagų visai nelakavau, dažnai lakavau gydomąja/ stiprinančia priemone, o iš spalvotų? Dažniausiai vis persilakuodavau nagus Orly kvėpuojančiu, natūralaus atspalvio nagų laku. Deja, bet nagų lakas stokojo pigmentacijos, turėjau keletą pastabų; tačiau tai buvo mylimiausias 2020 metų atspalvis! Ne nagų lakas, o atspalvis!


--------------------------------
Ir viskas. Vos kelios priemonės. Tarp mėgstamiausių dar būčiau traukusi porą knygų, kurios paliko labai labai gilų įspūdį ir nuo kurių buvo sunku atsitraukti (ČIA ir ČIA), bet kasmet tarp mėgstamiausių išskirtinai traukiu tik kosmetikos gaminius, tad gal tiek jau to? Dedame tašką 2020-iesiems, galutinai. Visoms blogoms metų emocijoms, visoms netektims, visiems virusams.... koncentruojamės į pozityvius potyrius, į malonias emocijas, į praėjusių metų pamokas. Ir žinoma, naujas kosmetikos (ir ne tik) apžvalgas.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. oi, geras atspalvis nagų lako tikrai :o sunku tokį atrast iš paprastų lakų paletės)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai galima :) Tiesiog rinkau iš visko, ką pernai bandžiau, netraukdama visų laikų mylimiausių. Taip sakoma iš 2020 metų nagų lakų šitą mylėjau labiausiai, nors priekaištų jai tikrai turėjau :D

      Panaikinti
  2. Noriu pataisyti dėl dantų pastos. ES draudžiama į pastas dėti balinančias medžiagas, tad visos pastos tik padeda nuvalyti gelsvas apnašas ir dantys atrodo baltesni. +placebo efektas 😇 ruošiu įrašą šia tema kaip tik, jei bus įdomu galėsi užsukt paskaityt 😁

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už pastabą. Būtinai paskaitysiu :)
      Žinau, kad pastos nebalina, o šalina apnašas, dėl to atrodo baltesnis emalis, bet realiai jis niekad nebus baltesnis nei yra. Tiesiog pašalinamos per laiką ant dantų nusėdusios apnašos. ;) Pernai skaičiau straipsnį apie balinamąsias dantų pastas, bet nusprendžiau bloge palikti balinantį efektą. Greičiausiai rašant apie pastas reiktų tą aspektą vis paminėti ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą