DR. KONOPKA'S Deep Cleansing - giliai valantis, putojantis šveitiklis kūnui su šalavijų ekstraktu

Palyginus nesenai turėjau kelias diskusijas, kaip reiktų vertinti Dr. Konopka's kosmetiką. Jei nežinote, ši kosmetika yra gaminama Estijoje, tačiau kompanija taip pat gamina ir kitus garsius prekinius ženklus, taro kurių ir tikrai rusiška Natura Siberika. Patyrinėjus atidžiau galima rasti informacijos, kad ši įmonė, nors ir registruota Estijoje, labai susijusi su motinine, Rusijoje esančia Natura Siberika, tad aš pasilikau prie nuomonės, kad tai dukterinė rusiška įmonė ir deja, bet neradau jokių įrodymų, paneigiančių mano hipotezę. Šiuo atveju visai nesvarbu, kur gaminama kosmetika - svarbu kas stovi už kompanijos fasado, kas yra savininkai, akcininkai, kas gauna pelną. Šiuo atveju manau, kad Dr. Konopka's produkcija yra rusiška ir pasirinkau jos sąmoningai nepirkti. Skatinu jus daryti tą patį, juolab, kad mūsų kosmetikos tinklai produkciją vertina pagal pagaminimo šalį ir toliau ignoruoja faktus. Tačiau, negaliu (ir nesiekiu) jums įsakyti - galutinis pasirinkimas yra jūsų. Na o mano namuose yra dar keli rusiškos kosmetikos buteliukai, apie kuriuos papasakosiu bloge, kiek įmanoma be išankstinių nusistatymų, kiek įmanoma be jokių detalių, remiantis tik savo potyriais. Šį kart apie gardaus aromato Dr. Konopka's kūno šveitiklį, kurio pakako labai ilgam laikui.


Produktas: DR. KONOPKA'S Deep Cleansing - giliai valantis šveitiklis kūnui su šalavijų ekstraktu
Gamintojas: "EuroBio Lab" OU. Pagaminta Tallin, Estija
Paskirtis: nušveisti negyvą kūno odą, valyti, tonizuoti, suteikti elastingumo
Tinkamas tipas: normaliai odai
Labiausiai patiko: aromatas
Labiausiai nepatiko: keli ingredientai sudėtyje
Tūris: 500 ml
Kaina: 7,79 Eur
Kur galima įsigyti: Elevita, Eurovaistinė

Ką žada gamintojas: Šveitiklis kūnui sukurtas pagal Dr. Konopka receptą normaliai odai. Praturtintas žolelių emulsija Nr.54, jūros druska, šalavijų ekstraktu. Giliai valo odą, skatina regeneraciją, tonizuoja ir teikia elastingumo.
Naudojimas: masažuojančiais judesiais paskirstyti ant odos, didesnį dėmesį skirti probleminėms kūno sritims. Nuplauti šiltu vandeniu.


Pakuotė. Didžiulis tamsaus plastiko indelis, užsukamas metaliniu dangteliu. Tokio pločio pakuotę nelabai patogu laikyti rankose, o pradžioje ji dar ir sunki, tad kūno šveitiklių buteliukus jau įpratau pasidėti ant vonios krašto ir tik tuomet kabinti produktą iš indelio. 
Priemonės pakuotė atrodo gana paprastai, dizainas įprastas, su šaliai būdingais augaliniais motyvais ir trupučiu vintažinio prieskonio. Atrodo visai patraukliai, tikriausiai iš visų rusiškos produkcijos pakuoči, Dr.Konopka's atrodo moderniausiai, europietiškiausiai ir mano akiai patraukliausiai.

Kvapas. Pats geriausias aspektas yra aromatas. Dievinu šalavijų kvapą (kartu su čiobrelių, ir jazminų), o šis šveitiklis labai primena tikrą, natūralų šalaviją. Aromatas stiprus, šiek tiek primena vyriškus kvapus, bet turi gaivumo. Jei žinote šalavijų kvapą - kvepia lygiai taip pat.

Konsistencija tiršta, šiek tiek tąsi. Tiesa, šio šveitiklio grūdeliai dideli, apvalūs ir turi mažai aštrumo.


Sudėtis: Sodium Chloride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Salvia Officinalis Leaf Water, Maris Sal, Melilotus Albus Flower/ Leaf/ Stem Extract, Saccharide Isomerate, Sorbus Sibirica Extract, Lavandula Angustifolia Oil, Mentha Piperita Leaf Water, Mentha Piperita Oil, Chamomilla Recutita Flower Water, Anthemis Nobilis Flower Extract, Nuphar Luteum Root Extract, Angelica Archangelica Root Water, Althaea Officinalis Root Extract, Hamamelis Virginiana Water, Rosa Canina Fruit Extract, Sodium Citrate, Caprylyl/ Capryl Wheat Bran/ Straw Glycosides, Fusel Wheat Bran/ Straw Glycosides, Polyglyceryl-5 Oleate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Caprylate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Parfum, CI 77288, CI 77499, Limonene, Linalool, Citral.


Poveikis. Kūno šveitiklis pagamintas druskos pagrindu, todėl iš karto noriu įspėti, kad dengiant ant pažeistos odos, druska tirpdama sukelia deginimo pojūtį. Galiausiai ir ilgiau pabuvusi ant odos, ji nemaloniai erzina. Ką turiu galvoja? Šviesti pradedu nuo rankų ir kol pasiekiu pėdas, šveitiklyje esanti druska jau ima erzinti rankų odą. Man taip visuomet nutinka su visais druskos pagrindo šveitikliais, tad lyg ir nieko blogo, tiesiog naudodama visuomet atkreipiu dėmesį ir sukuosi arba greičiau arba šveitčiu dalimis: rankos, tada nuskalauju, nugara, tada nuskalauju ir t.t. Apskritai vertinant šveitiklio sudėtis nebloga, vidutinio saugumo tik augaliniai ekstraktai, kurie potencialiai gali kelti alergiją - nei vienas jų neerzina mano odos, juo lab, kad naudoju kūno odai, tad šioje vietoje viskas gerai. Savaime suprantama, jei kažkuris ingredientas jums kelia alerginę reakciją, turėtumėte žinoti ir jo vengti.

Šis šveitiklis masažuojant ant odos suputoja. Iš pradžių šveičia švelniai, atrodo nesuveiks efktyviai, tačiau su didelėmis apvaliomis šveitiklio dalelėmis esu pastebėjusi, kad reikia masažuoti į odą ilgiau ir truputį stipriau, nei įprastai. Tokiu būdu efektas būna toks pats geras, kaip ir aštresnių dalelių turinčių šveitiklių. 

Priemonė šveičia odą ir šalina negyvas odos ląsteles, suteikia švelnumo, odos paviršius atrodo lygesnis, šviesesnis, tad ir oda jaunesnė ir dailesnė. Šveitikliai apskritai yra puikus būdas odos priežiūroje apsaugoti nuo didesnių odos suragėjimų. Reguliariai naudojant šveitiklį pastebiu, kad oda pleiskanoja rečiau, nei įprastai (žinoma, šalia veikia ir kiti faktoriai, kurių svarbiausias - geras drėkinantis losjonas), ant kulnų nesusidaro kietos odos nuospaudos. Nušveistą odą lengviau prižiūrėti. 

Mano nuomone šis šveitiklis nėra nuostabus, vertinčiau kaip gerą. Man labai labai patiko aromatas, efektas geras, tad jei ne visa ši situacija, būčiau siūliusi išbandyti. Dabar gi, tikrai atrasime geresnių alternatyvų.

Alternatyva.
Labai rekomenduoju išbandyti Geomar kūno šveitiklius - šveitimas dar efektyvesnis, o kvapai puikus. Be to, kvapų šis gamintojas turi nemažai, tad pasirinkti savo skoniui priimtiniausią yra iš ko.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai