ISANA Power Serum Retinol Shot - veido serumas su retinoliu ir bakučioliu

Tiesą pasakius, paskutiniu metu mano motyvacija rašyti labai menka, renku paskutinius likučius, kad tik parengčiau jums įrašą ir jį paskelbčiau laiku. Gal man jau reikia atostogų ir poilsio nuo to, ką darau tiek daug metų? Pastebėjau, kad jautriau ėmiau reaguoti į komentarus, nei įprastai, o tai jau signalizuoja apie pervargimą ir poilsio trūkumą. Bet ir žmonės keisti, paaiškinkite man, kodėl taip sunku parašyti teigiamą komentarą, pasidžiaugti įrašu ar kažkuo, kas jums pasirodė gera? Negi mano darbas nenusipelno pagyrimo? Neprašau komplimentų, tačiau atgalinis ryšys dažniausiai būna su neigiama potekste, su noru įkąsti, su nepasitenkinimu tema ar dar kažkuo. Rimtai? Jau ne kartą esu brėžusi ribas, bet... ar čia lietuviškas bruožas tik peikti? Ar žmonėms gera išsilieti? Ir negi taip sunku parašyti kažką gero?  Vis dar nesuprantu šio lietuviams būdingo fenomeno, tad suvokiu, kad mano motyvacijos atsargos senka iš dalies ir dėl jūsų (ne)įsitraukimo ar neigiamos potekstės komentaruose, laiškuose. Dar nežinau ką dėl to darysiu? Gal tiesiog kurį laiką nerašysiu ir leisiu sau pabėgti? Laikas parodys.
Na, o kol kas, sukaupusi motyvacijos likučius dalinuosi Isana serumo su retinoliu ir bakučioliu apžvalga. Nors pakuotė visai nedidelė, bet pasirodo, kad serumo pakanka labai ilgam, o koks efektas?


Produktas: ISANA Power Serum Retinol Shot - veido serumas su retinoliu ir bakučioliu
Gamintojas: "Rossmann GmbH". Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: veidui - stangrinti, suteikti elastingumo, mažinti raukšles ir senėjimo požymius
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: poveikis
Labiausiai nepatiko: sudėtis
Tūris: 10 ml
Kaina: 8,99 Eur
Kur galima įsigyti: Drogas

Ką žada gamintojas: Serumo sudėtyje esantis inkapsuliuotas retinolis ir į retinolį panaši augalinė medžiaga bakuchiolis pastebimai mažina kolageno irimą, didina odos stangrumą ir elastingumą. Smulkios raukšlelės ir raukšlės tampa gerokai mažiau pastebimos, o senėjimo požymiai sušvelnėja. Tinkamas visų tipų odai. Be mikroplastiko. Dermatologų patvirtinta.
NAUDOJIMAS: norėdami atblokuoti dozatorių, pasukite sidabrinę galvutę į kairę. 1–2 kartus paspaudus dozatorių, gautą kiekį rytais ir vakarais tepkite ant nuvalytos veido, kaklo ir iškirptės srities odos, švelniai įtrinkite. Srities apie akis netepkite.


Pakuotė. Plona plastikinė pakuotė su plastiko dozatoriumi atrodo labai įdomiai, tarsi storas švirkštas ir greičiausiai dėl pakuotės atkreipiau dėmesį į produktą. Produktas dozuojamas spustelėjus pakuotės dugną, o esant poreikiui, pakuotę galima užfiksuoti, kad nepasispaustų netyčia. Visa reikalinga informacija pateikta ant raudonos kartoninės dėžutės, nors lietuviška etiketė ir užklijuota aukštyn kojomis. 

Kvapas serumas pakvėpintas papildomomis kvapiosiomis medžiagomis, tad tepant ant odos jaučiamas švelnus, malonus kosmetinis aromatas. Mano skoniui jo nereikėjo, taip būtų išvengta didesnės alergijos rizikos.

Konsistencija lengvutė, serumo konsistencija be jokio riebumo.


Sudėtis: Aqua, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol, Caprylyl/ Capryl Glucoside, Bakuchiol, Cocoyl Proline, Ethylhexylglycerin, Parfum, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Polyglyceryl-6 Oleate, Glyceryl Caprylate, Citric Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Sodium Surfactin, Retinol, Benzyl Salicylate, Sodium Hydroxide, Alcohol, Tris (Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, Citronellol.


Poveikis. Pirmiausia, serumo sudėtis tikrai nėra tobula. Pradėkime nuo to, kad pagrindą, t.y. 99% priemonės sudaro vanduo ir rišiklis, po kurių seka konservantas, žymintis 1% ribą priemonių sudėtyje. Tai reiškia, kad žemiau esančių sudėtinių dalių yra mažiau nei 1%, o čia būtent ir yra mūsų bakučiolis, retinolis, odą kondicionuojantys, drėkinantys ir minkštinantys ingredientai. Beje, priemonės sudėtyje naudojamas alkoholis, kuris, nors ir nedidele koncentracija, bet ilgalaikio naudojimo eigoje gali sausinti, pažeisti odos apsauginį barjerą ir dirginti odą. 

Retinolio serumai, tinkamai naudojami, gali daryti stebuklus. Labai svarbu, veido odą prie retinolio pratinti palaipsniui, pradedant nuo karto per savaitę, paskui didinant iki dviejų, trejų kartų, galiausiai (kelių mėnesių eigoje) bandyti naudoti kas antrą dieną, ir jei yra poreikis, ir kasdien. Jei bandysite retinolį naudoti iš karto kasdien ar kas antrą - išsausinsite odą, sudirginsite, veido oda pradės luptis ir... na paskui tenka ilgai gydyti dehidrataciją bei kuriam laikui nustoti naudoti priemones su retinoliu. Beje, retinolį drąsiai galite naudoti vasaros vakarais, tačiau svarbu nepamiršti naudoti SFP ir saugoti odą nuo saulės.

Retinolio poveikis nesimato iš karto ir pamatyti poveikį prireikia ne dienos, ne savaitės, o gerokai ilgesnio laiko. Šis serumas labai greit susigeria į veido odą, nepalieka jokio lipnumo, nemalonaus riebumo jausmo. Pastebėjau, kad iš kart juo pasitepus oda atrodo šviesesnė ir skaistesnė (sudėtyje yra šviesinančių ingredientų), tačiau padidėjusį odos stangrumą ir pamažu mažėjančias raukšleles pradedu pastebėti tik pastarosiomis dienomis. Tad taip, Isana retinolio serumas veikia, tačiau jam reikia nemažai laiko. Ir ne, tai tikrai nėra pats geriausias pasirinkimas jūsų odai - niekada nesirinkčiau priemonės, sudėtyje turinčios alkoholio, norėtųsi, kad konservantas sudėtyje nebūtų taip aukštai, kad sudėtyje būtų didesnė koncentracija odai naudingų ingredientų. Sunaudoti greičiausiai sunaudosiu, tačiau ieškosiu saugesnio retinolio serumo.

P.S. nors pakuotėje tik 10 ml produkto, tačiau vienam kartui reikia mažyčio lašelio, tad mano baimė dėl trumpo naudojimo nepasitvirtino - naudoju iki šiol, nors nesu tikra, kiek produkto pakuotėje dar yra likę.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Kaip smagu buvo rasti si irasa! Pries kelias dienas kaip tik pagalvojau, kada rasysi apie si seruma, nes pamenu pries kelis men irasa, kai isigijai. Man ir nesuprantama, kam rasyti neigiamus komentarus po tavo irasais. Tavo rasomas blogas su nuosirdzia nuomone yra retenybe. Tikiuosi neprarasi upo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) Apskritai blogų komentarų nereikia rašyti - galima civilizuotai patylėti, jei kas nepatinka arba bandyti skaityti/ žiūrėti dirbtinio intelekto kūrinius. Girdėjau, kad tokių vis daugiau ir daugiau.
      Nelabai šitas serumas - nors veikia, tačiau sudėtis prasta.

      Panaikinti
    2. Įdomu, o koks yra blogas komentaras? Kiek pastebėjau, tai komentarai, kurie jums nepatinka, išsako kitokią nuomonę nei jūsų, ir yra blogi. Labai keistas ir jūsų reikalavimas nerašyti jums nepatinkančių komentarų, blogas juk viešas, ne slaptas dienoraštis, normalu, kad čia apsilanko skirtingi žmonės su savo nuomone, kurią ir išsako, na, jei ji nesutampa su jūsų - jokia tragedija, o visiškai normalu, nenormalu taip jautriai į tai reaguoti ir norėti, kad visi tik girtų ir komplimentus rašytų (nekalbu apie įžeidinėjimus ar pan., bet tokių ir nepastebėjau). Ir jei taip norite kontroliuoti komentarus, tai "išleiskite" juos po patvirtinimo, kitus trinkite lauk :) O į kiekvieną blogą įrašą galima reaguoti ir jį komentuoti galima visaip, kaip dabar man žinoti, kas jums patiks, kas nepatiks? Ačiū, nenoriu žaisti tokių žaidimų, daug metų seku šį blogą, bet pastaruoju metu nebesinori komentuoti, nes beveik visada jums pasirodo, kad kažkas ne taip, kažkas nori jus įžeisti ir t.t.

      Panaikinti
    3. Kritiką irgi reikia mokėti išsakyti. Nesu nieko prieš kitokią nuomonę, bet pasižiūrėkite, kaip ji išsakoma? Ir čia ne tik apie tinklaraštį, bet apskritai apie visas platformas, kuriuose lietuviai komentuoja, pvz, matau kad žmogus apkūnus - komentaras išreiškiantis kitokią nuomonę yra "stora, kaip karvė?", arba žmogus pasakoja, kad yra laimingas, o "kitokią nuomonę" išsakantis komentaras užsipuola "eitų pavalgyti, kokia kūda" ir tokių pavyzdžių milijonai. Ar tai jums normaliai išreikšta kritika ar kitokia nuomonė? Man ne ir nesvarbu ar straipsnis viešas ar privatus, pagarbos kitam reikia nors truputį turėti.
      Man nereikia komentarų kontroliuoti, nekontroliuosiu, netrinsiu ir neslėpsiu - tokie komentarai parodo tik komentuojančio išsilavinimo lygį. Ir labai daug ką sako, kad savo vardo parašyti komentuojantysis nenori - vadinasi gėda dėl to, kaip rašo. Žinoma, prisidengiame kritika, prisidengiame anonimo vardu ir pilname viską, kas ant širdies guli, ar ne? Man tai nėra normalu ir dėl savo emocijų nesijaučiu ir nesijausiu kalta.
      Ačiū už jūsų nuomonę - kai parašyta normaliu komentaru, ji yra priimama normaliai ;)

      Panaikinti
  2. Gavau dovanų Isana kolageno serumą, ten yra ir haliurono rūgšties, labai patiko gerimasis, gaivus švelnus kvapas, ne pažiūrėjau ar yra alkoholio, bet naudoju ne pastoviai... Gal nieko...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, alkoholio yra ir hialurono serume :( Stebėkite odos reakciją. Aš pastebėjau, kad nustojus naudoti priemones su bent lašeliu alkoholio -ženkliai pagerėja odos būklė.

      Panaikinti
  3. Mane šiek tiek stebina akmenys būtent į lietuvių daržą, nes kiek pastebiu (o stebiu įvairias sritis, e-marketingą, tuos kurie kalba apie AI ir pan, karo temas), tai visiškai nesvarbu, kokia tautybė, purvą pila visi. Čia turbūt ne nancionalinis bruožas, o tas saugumas, kad paislepi už ekrano ir ką tu man. Bet iš tiesų, net smalsu būna, kad parašyti kažką blogo ar "kitą nuomonę" motyvacijos žmonės atranda, o vat sutikti, pagirti, pasidžiaugti kartu, jau kažkaip laiko ir nelieka. O kalbant į temą, tai aš vis dar neprisijaukinau retinolio. Bandžiau tik vieną vienintelę priemonę, tai yra serumą iš Skinlovers, kuriame ta koncentracja nedidelė ir dar kol kas poveikio nepajutau. Norėčiau kažko stipresnio, bet žinios tokios menkos, domėtis kol kas neturiu daug vidinių jėgų, kad taip ir nedrįstu kažką nusipirkti.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą