2018 pavasario - vasaros tendencijos: makiažas

Dar viena labai labai laukiama tendencijų dalis yra be abejonės - makiažas! Šio sezono tendencijose susilieja daug naujo ir ne ką mažiau seno, visa gausybė detalių, apie kurias tuoj pakalbėsime. Tačiau prieš pradedant noriu dar kartą priminti - tendencijos sukurtos įkvėpti, bet tikrai ne brūkšnis prie brūkšnio pakeisti esamus makiažus ir dažymosi technikas, tiesa? Ir visuomet sakau, kad - MAKIAŽAS NETURI TAISYKLIŲ! O sukurtos taisyklės skirtos jas sulaužyti, na kaip kitaip atrasti kažką naujo? Juokingiausia, kad šiuo metu yra tik vienas gražus makiažo variantas, kurio esmė žemės atspalvių akių makiažas, pravedimas, pridėtos blakstienos, kontūruotas veidas ir lūpos, kurios gali būti arba nude arba raudonos! Užtenka kiek pasižvalgyti kosmetikos mylėtojų klubuose, forumuose, paskaitinėti nuomones ir suvoki - na bijo žmonės ryškių ir neįprastų spalvų bei drąsių, dar laiko nepatikrintų spalvinių sprendimų! Jaučiuosi šokiruota, nors ne taip jau ir nustebusi, tačiau... ar dabar mesiu savo spalvas ir neįprastus dažymosi būdus ir pavirsiu nude mergaite? Na jau ne! Ne man nuobodžios spalvos ir tai, ką mėgsta visi. Tad tegyvuoja spalvos! 

Oi, išsikalbėjau, tačiau aš ne tik dėl vienodo nudinio makiažo pabambu, bet ir dėl perdėto minimalizmo, a la skandinaviško stiliaus ir elegantiškai baltų pabodusių sienų, stalų, lentynų, baldų... Na ne man tai, ką dievina masės.. Ten ne aš... tad tikriausiai niekad mano Instagram nepuoš 20 nude makiažo nuotraukų ir balto staliuko su a la provence stiliaus puodeliu ant jo... Ir labai tikiu, kad viskas su tuo gerai - visi esame skirtingi. Bet ar tikrai įdomus 100 kažkelintas žmogus su tokiu pačiu turiniu ir bene identiškomis nuotraukomis? Visi skirtingi, tad kodėl turėtumėme tapti vienas kito kopijomis? Nuobodu taip gyventi... Tad semiamės idėjų iš tendencijų ir pasinaudojam jomis kuriant spalvingą 2018 pavasarį?

Paveiksliukas iš ČIA

1. Makiažas, nenaudojant makiažo pagrindo

2. Itin natūralus makiažas

3. Spindinti veido oda su hailaiteriais ir storblingo priemonėmis

4. Saikingai bronzinta, tarsi saulės nubučiuota oda

5. Abstrakti tapyba ant veido ir akių

6. Spindintys akmenukai ir kristalai akių ir veido makiaže

7. Nedažytos lūpos

8. Netvarkingas lūpų makiažas

9. Itin ryškios, akcentuotos lūpos

10. Vertikali linija per lūpas

11. Šitto atspalvio raudonos lūpos: nuo oranžinės raudonos iki plytų raudonumo

12. Nušviesinti antakiai

13. Makiažas be blakstienų tušo

14. Sulipusių blakstienų efektas, žinomas, kaip 'voro kojelės'

15. Baltos spalvos akių pravedimas

16. Klasikinis akių pravedimas

17. Katės akių pravedimas

18. Apatinio voko pravedimas

19. Pravedimas vandens linijoje

20. Kūrybingas juodas pravedimas, be jokių taisyklių

21. Vidinių akių kampučių šviesinimas hailaiteriu

22. Blizgučiai akių makiaže

23. Švelnus, padūmavusių akių makiažas

24. Metalinių atspalvių padūmavusių akių makiažas

25. Spindintys šampaninio atspalvio akių šešėliai

26. Rožiniai akių šešėliai

27. Rudų atspalvių akių šešėliai

28. Mėlyni akių šešėliai

29. Ryškūs, neoniniai, spalvingi akių šešėliai

Kas svarbiausia 2018 pavasario - vasaros makiažo tendencijose?
Pirmiausia, 2018 pavasario - vasaros makiaže reiktų atkreipti dėmesį į kuo natūralesnį makiažo efektą. Šiais metais tarp tendencijų tikrai vyrauja jau seniena - makiažas be makiažo, kurį susikurti gana paprasta. Tačiau viena iš stebinusių naujovių buvo ir makiažas be jokio makiažo pagrindo: dažytos akys, lūpos, antakiai, užmaskuoti netobulumai (jei reikia maskuoti) ir jokio makiažo pagrindo. O kam? Jei užsitęsusi žiema neiškankino jūsų odos, turite gražią ir vienodo atspalvio odą, labai siūlau šią tendenciją išbandyti.
Apskritai šiemet daug kur ant podiumo buvo matomi ne tik modeliai be makiažo pagrindo, bet tarkim su pilnu makiažu ir be tušo, ar su pilnu makiažu, bet nedažytomis lūpomis, taip ne tik akcentuojant tik vieną veido vietą, bet ir visiškai neliečiant kitos.
Dauguma šių tendencijų buvo itin greiti makiažo meistrų sprendimai podiumams, kur neturima laiko atlikti normalaus ir kruopštaus makiažo. Tai nereiškia, kad viską reiktų daryti paskubomis ir atmestinai, bet ar tikrai verta aukoti brangų vasaros/ pavasario laiką sėdint prie makiažo? Galbūt geriau jį pataupyti ir tinkamai padažius veidą, pavyzdžiui, palikti nedažytas blakstienas ar išbandyti kūrybingus pravedimus? Kodėl ne? Aš būtinai kažką tokio išbandysiu ir manau į mane vėl bus keistai pažiūrėta, bet... svarbiausia kad gerai ir smagiai jautiesi bandydama, tiesa?
Kalbant apie spalvas, šį sezoną vyraus šiltų atspalvių lūpų dažai. Na, o akių makiažui akcentuojamos rožinė, mėlyna, ruda, šampaninė ir visos itin ryškios akių šešėlių spalvos.
Man šitos tendencijos patinka, ypač, kai vėl madingas tapo saikingas bronzinimas, derinamas su hailaiteriu bei ryškios, intensyvios spalvos. O ką šį pavasarį išbandysite jūs?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai