AVON Mark. skystas lūpų lakas (dažai): matiniai - "Dare to be bare"; "Fabulosity"; "Passion it" ir blizgūs - "Love bite"; Work it"

Apie Avon kosmetiką nelabai planavau kalbėti, bet jūs manęs prašote, o ir pati vis dar kartas nuo karto prigriebiu vieną ar kitą gaminį ir panaudoju, todėl galbūt apie kai kuriuos kalbėti verta? Tai dar kartą pasikartosiu, kad viskas labai priklauso nuo jūsų norų - jei apie kažką įdomu - būtinai rašykite ar asmeniškai ar privačiai ir pasistengsiu kuo greičiau pakalbėti apie vienus ar kitus dalykus. Na, o jei jau nieko nesakysite - gali būti ir taip, kad apžvalgos nepasirodys ir produktai bus pamiršti... Todėl būkite aktyvesni, prašykite, bendraukime.

Nuomonės apie šiuos lūpų dažus prašė kelios merginos. Atsakiau vienu sakiniu ir paklausiau ar norėtumėte išsamiau? Tai jus domina, kaip jie visi atrodo ant lūpų ir kaip jie dengiasi, ir kokios konsistencijos ir kiek išlieka. Tad šitas įrašas skirtas merginoms, kurios labai prašė. Tiesa, vis galvojau, kad logiškiau būtų matinius ir blizgius dažus dėti į du atskirus įrašus, nes ir nuotraukų čia daug, ir kalbėsime nemažai, tačiau galiausiai tebūnie tiems penkiems produktams vienas, bet ilgesnis. Tad, viskas apie Avon Mark. skystus matinius ir blizgius lūpų dažus.

"Pinigai daugiau sunaikina sielą, negu geležis - kūną."
V. Skotas


Produktas: AVON Mark. skystas lūpų lakas: matiniai - "Dare to be bare"; "Fabulosity"; "Passion it" ir blizgūs - "Love bite"; Work it"
Gamintojas: "Avon Cosmetics". Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: dekoratyvinė - lūpoms
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: matinių efektas
Labiausiai nepatiko: žvilgių dažų formulė teplioja ir nesilaiko kontūre
Tūris: kiekvienas po 7 ml
Kaina*: kiekvieno pilna kaina 9,50 EUR
Kur galima įsigyti: iš Avon kompanijos konsultanto (avon internete)
Įvertinimas: 2/5

Ką žada gamintojas: 
• išlieka ant lūpų valandų valandas - formulė su gelinės konsistencijos gruntu drėkina lūpas ir nekelia diskomforto
• tolygiai ir pilnai padengia sodria spalva
• deimanto formos aplikatorius tiksliai tepa, suteikia lūpoms matinį efektą ir nesilieja


Tiek Avon matinių, tiek blizgių lūpų dažų (ar visgi lūpų lakų?) pakuotės atrodo identiškos: kiekvieni lūpų dažai supakuoti juodo kartono dėžutėse su baltos spalvos užrašais. Juodos kartono dėžutės yra labai labai ilgametė Avon tradicija, kuri nežinau ar siekia Avon kompanijos įkūrimą, bet 14 metų atgal dekoratyvinės kosmetikos dėžutės tikrai buvo juodos ir su baltais užrašais. Ant pakuočių yra sudėtinės dalys, šiek tiek papildomos informacijos, tokios kaip kiekiai, gamintojai, papildomi ženklinimo elementai. Aš asmeniškai tokias dėžutes visuomet metu lauk vos gavusi produktą, tiek kad, šiuo laikotarpiu, kai rašau blogą, jas pasaugau iki apžvalgos - o po to vistiek išmetu lauk.

Viduje esančios lūpų priemones supilstytos į trumpus, kvadratinės formos, skaidraus tvirto plastiko buteliukus. Pro sieneles matosi tikrasis priemonės atspalvis, todėl surasti reikiamą atspalvį yra lengva. Matinės pakuotės nuo blizgių skiriasi dangtelio užbaigimu: užsukamas dangtelis pas blizgias yra blizgaus, matines - matinio efekto plastiko.


Kalbant apie aplikatorių - abiejuose formulėse jis vienodas. Gamintojas jį įvardija kaip deimanto formos, bet man jis neprimena deimanto. Greičiau jau stipriai nusmailėjantį rombą su plačia apačia prie kotelio. Žiūrint iš briaunos - aplikatorius išlenktas pagal lūpų formą o pats galiukas labai lengvai pasmailintas. Lankstaus aplikatoriaus galvutės padengtas itin minkštais ir švelniais plaukeliais. Atrodo turėtų būti pats patogiausias dalykas padengti priemonei tiesa? Tačiau ne viskas priklauso tik nuo aplikatoriaus formos ir jo kokybės - daug ką lemia priemonės konsistencija.


Kvapas. Be abejonės, visi dažai turi kvapą, tačiau man skiriasi abiejų užbaigimų kvapai. Matinio užbaigimo priemonės man sunkesnio kvapo, su trupučiu saldumo, lyg ir turėtų vanilės užuomenų. Tuo tarpu blizgiųjų kvapas gaivesnis, labiau vaisinis.

Konsistencija. Tiek matinių tiek blizgių konsistencija - tirštas kremas. Aišku, matinių kiek tirštesnis ir labiau primena košę. Džiugu, kad nei vienas atspalvis, nei viena priemonė visiškai neturi lipnumo.


Sudėtis: 
matiniai - "Dare to be bare"; "Fabulosity"; "Passion it": Dimethicone, Diisopropyl Dimer Dilinoleate, Isododecane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Dimethicone Crosspolymer, Disteardimonium Hectorite, VP/ Eicosene  Copolymer, Cera Microcristallina, Pentaerythrityl Tetrastearate, Silica, Propylene Carbonate, Caprylyl Glycol, Parfum, Mica.
May contain: CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 15850, CI 45410, CI 17200, CI 77120, CI 42090, CI 19140, Mica.

blizgūs - "Love bite"; Work it": Polybutene, Triisostearyl Trilinoleate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Lauryl Dimethicone/ Polyglycerin-3 Crosspolymer, Perfluorononyl Dimethicone, Hydrogenated Polycylopentadiene, Polyethylene, Disteardimonium Hectorite, Isostearyl Alcohol, Propylene Carbonate, Silica, Caprylyl Glycol, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Parfum, Lauryl Methacrylate/ Glycol Dimethacrylate Crosspolymer, Trilinoleic Acid, Perfluorooctyl Triethoxysilane, Isopropyl Titanium Triisostearate, Tocopherol, Sodium Citrate.
May contain: CI 15850, CI 77891, Mica, CI 19140, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 19140, CI 42090, CI 17200, CI 45410.


Poveikis. Apie kiekvieną atspalvį pakalbėsime šiek tiek daugiau, tačiau norisi suminėti čia bendrus, esminius dalykus. Tai pirmiausias ir akivaizdžiausias dalykas - nesvarbu, ar dengiate matinį ar blizgų laką, - reikia būti itin kruopščioms ir atsargioms, norint, kad spalva pasidengtų gerai. Priemone labai lengvai išeiti iš kontūro, o pataisyti ne taip ir lengva (aišku, matines daug sunkiau nei blizges ir tamsias - sunkiau nei šviesesnes). Tačiau negana to - dar ir dengti reikia itin kruopščiai, kuo tolygiau, mat pro kai kuriuos atspalvius aiškiai matosi netolygus padengimas.

Tačiau kiekvieno atspalvio pigmentacija yra iš tiesų gera, ryški ir intensyvi, todėl dažnai pagalvoju - gal verta pasistengti dengiant ilgiau? Aišku, jei turite tokio atspalvio lūpų pieštuką, irgi nepamaišys panaudoti - kontūras bus gražesnis. o jei ne - teks piešti - o su piešimu, bent jau man - būna gerų dienų ir būna drebančių rankų dienos, kai net normaliais lūpų dažais sunku pasidažyti, net nekalbu apie tokius kaprizingus, kaip šitie.

MATINIS: "dare to be bare"

"Dare to be Bare" atspalvis nude rudas, truputėlį šilto tono matinis. Šitas man patinka labiausiai iš visų turimų.

"Fabulosity" ryškiai violetinis matinis atspalvis. Šitas dengiasi itin gražiai, bet visuomet ryškiai šviečia tarpelis tarp lūpų, kurį uždažau, bet spalva vis nukeliauja lauk ir nusitrina.

MATINIS: "fabulosity"

"Passion it" atspalvis pats kaprizingiausias ir dengiasi sunkiausiai, netolygiausiai. Su šituo reikia beprotiško kruopštumo ir itin tikslaus tolygaus dengimo. Iš esmės atspalvis labai priklauso nuo apšvietimo ir gali atrodyti tiek tamsiai vyšninis, bordo, tiek šviesiau vyšninis.

MATINIS: "passion it"

"Love Bite" atspalpis blizgus, fuksijų rožinis su trupučiu koralinės spalvos - prie skirtingo apšvietimo gali atrodyti lengvai koralinis. Šitas atspalvis nepaprastai nepatvarus - tik padengus ir vos vos pajudinus lūpas viskas keliauja nuo lūpų ant smakro ir nuolat tepa dantis. Atrodo nusivalei - kelios minutės ir vėl tokia pat problema.

BLIZGUS: "love bite"

"Work it" atspalvis blizgus raudonas, tačiau gan kaprizingas dengimo atžvilgiu - tepa kiek mažiau nei rožinis, bet dengimas turi būti itin tiklus ir itin tolygus - netolygiai padengus persimato tarsi dėmės ant lūpų.

BLIZGUS: "work it"

Tik padengus, jei dengiama labai kruopščiai, tolygiai ir atsargiai, rezultatas visai džiugina - intensyvios spalvos atrodo itin dailios. Tačiau blizgios spalvos linkusios tuoj pat nuteplioti odą aplink lūpas ir keliauti ant dantų - nuolat, visą dažų nešiojimo laiką. Tuo tapu matinės nusidėvi netolygiai ir padengia lūpas nedideliais burbuliukais. Man dažai ir nelaiko ilgai, sakyčiau porą valandų (vidutiniškai), o ir per dėvėjimo laiką jaučiama šioks toks lūpų sausumas. Ne tiek, kad iš karto nusivalius galvoje gyventų tik mintis kuo greičiau pamaitinti lūpas, tačiau sausumo jausmas tikrai yra.

Nepaisant trūkumų - kartas nuo karto panaudoju tai vieną, tai kitą atspalvį iš visų turimų, tiek blizgių, kurių konsistencija nepatvari ir tepliojanti, tiek matinių, kurios negražiai nusidėvi. Bet žinokite, kas kartą padedu su dideliu nusivylimu atgal prie kitų dažų - ar tikrai verta dėti tiek pastangų padengiant spalvas, paskui kas kelias minutes tikrinti dantis, po kiek laiko jausti, kad dažai visiškai baisiai atrodo ir gadina makiažą. Kas kartą pasidažiusi sakau sau, kad nebenoriu, nesijaučiu su jais saugi daryti ką noriu, netikrindama kas kelias minutes lūpų, ir negalėdama atsipalaiduoti. Tai toms, kurioms buvo labai labai smalsu - mano mielosios merginos - šitie dažai tikrai neverti tų rūpesčių, kuriuos jie sukelia. Rinkoje galima rasti daug geresnių variantų, kurie bent jau dantų neteplios ir neteks vargti su padengimu. Tai čia - matiniai dar dar, o va blizgūs - neverta...




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

PR-Sample (Gaminys atsiustas Avon Mark konkursui)

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei labai labai svarbus man!

Komentarai