ORIFLAME "Enigma" tualetinis vanduo moterims

Kol mano kvepalų ir aromatų kolekcijoje yra dar neapkalbėtų aromatų, neparodytų ir nepapasakotų jums, žadu vis daryti tokio tipo aromatų įrašus apie vienam ar kitam sezonui tinkamus kvapus. Tarp mano aromatų vyrauja masiniai kvapai, dažnai vadinami 'žvaigždiniais', su labai panašia kainos kategorija. Tiesą sakant, aš nesu pasiruošusi pirkti itin brangių kvapų, o dauguma nišinių man pernelyg stiprūs ir pernelyg brandūs mano asmenybei - jaučiuosi pakankamai jauna viduje, todėl vis norisi skrajoti po lengvą gėlių jūrą ar mėgautis rytietiškų prieskonių paslaptingais aromatais vakaro metu. Na, ir žinoma - aromato išlikimas man pakankamai svarbus - turiu sausus plaukus, sausas lūpas, nagus ir kūno odą. Tikriausiai jau niekam ne paslaptis, jog būtent ant sausos odos kvapai išsilaiko trumpiausiai...

Visada buvau gėlių - vaisių mėgėja, na dar rytietiškų vakaro metui... Tačiau rudenį pirmą kart nusipirkau kiek kitokį aromatą. Tiesiog labai norėjau išbandyti medienos natas, tad mano namuose atsirado Oriflame Enigma tualetinis vanduo. Pirmu pasikvėpinimu man visai nepatiko, tačiau atrodo, kad meilė medienai auga kasdien, nes būtent šiuo metu tai vienas mėgiamiausių žiemos meto aromatų, idealiai tinkantis šiuo metų laiku.

"Nėra jausmo, protingesnio už meilę."
M. Haushhofer


Produktas: ORIFLAME "Enigma" tualetinis vanduo (EDT) moterims
Gamintojas: "Oriflame Cosmetics". Pagaminta Prancūzijoje
Tūris: 50 ml
Kaina*: 29,90 EUR
Kur galima įsigyti: iš Oriflame kompanijos konsultantų
Leidimo metai: 2008 metai
Aromato kūrėjas: Bernard Ellena
Kvapo kategorija: gėlių - medienos

Gamintojo aprašymas: Žavūs juodosios rožės ir naktį žydinčio jazmino kerai susilieja su pačiulės jausmingumu, suteikdami aromatui intensyvumo ir gilumo. Atraskite savyje gundytoją, prabylančią aksominiu balsu.


Paveiksliukas iš ČIA

Viršutinė nata: persikai, frezijos, persikų žiedai
Širdies nata: rožės, jazminai, apelsinų žiedai
Apatinė nata: santalas, pačiulis, orchidėjos, vanilė, gintaras, kvapioji tongapupė, muskusas


Sudėtis: ALCOHOL DENAT., AQUA, PARFUM, BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRONELLOL, HEXYL CINNAMAL, POGOSTEMON CABLIN OIL, COUMARIN, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, GERANIOL, BENZYL ALCOHOL.


Pakuotė. Kartoninė dėžutė aukšta, plona, puošta raudonos ir bordo spalvos juostomis, tarsi ugnies liežuviais ar kažkuo panašiu. Ant pakuotės yra visa reikalinga informacija, tačiau man asmeniškai tas kartonas visai nepatinka, kita vertus - ji nedaro jokio skirtumo - paprastai jas metu iš karto kai pradedu naudoti kvepalus. Tačiau iš kvepalų maniakių ir kolekcionierių puikiai žinau, kad norint ilgai išlaikyti kvapą reiktų jį saugoti originalioje dėžutėje ir kuo toliau nuo tiesioginių saulės spindulių. Na, aš kvapų nekolekcionuoju, todėl šiukšles iš kart metu lauk.

Nors kartoninė dėžutė man nepatinka, tačiau pats buteliukas atrodo įspūdingai: raudono stiklo buteliukas primena lašo formą, o ilgas siaurėjantis dangtelis dar ir palenktas į šoną. Buteliukas sudaro vientisą vaizdą ir turi briaunuotus šonus iki pačio viršaus. Tikrai įdomi forma, nors net neįsivaizduoju, ką ji turėtų reikšti. Tiesa, dar nepaminėjau, kad buteliuko dangtelis turi būti uždedamas tiksliai ir tik vienu būdu, kad normaliai užsikimštų. Deja, nėra pažymėta, kur tas kampas yra, todėl man dangtelio uždėjimas trunka palyginus ilgai.


Kvapas. Pirmą kartą išbandant aromatą man kvapas visai nepatiko, ir prie keisto, stiproko aromato man reikėjo priaugti ir priprasti. Akivaizdu, kad tai nėra lengvas aromatas, todėl tikrai netiks jaunoms merginoms, mėgstančioms gėlinius ar citrusinius aromatus.

Pirmu įkvėpimu užuodžiu gaiviai saldžias persikų sultis, kurias labai greit keičia rožių, jazminų ir vaisių žiedų (saldesni) akordai. Tuomet kvapas blėsta iri beveik išnyksta iki visiško nieko - kažkur tolumoje jaučiasi itin lengva santalo mediena, pačiulis, muskusas ir dar kažkas, ko nesuvokiu apatinės natos akordų košės. Galiausiai, po kiek laiko visoje šitoje masėje neaiškių kvapų dar išryškėja ir gintaro kvapas.

Deja bet man atrodo, kad su šituo kvapu Oriflame šiek tiek susimovė - tai turėjo būti itin seksualus, sunkus aromatas, tačiau nėra jis toks stiprus, sakyčiau labiau šiltas, elegantiškas, bet sunkumo - visiškai jokio, prieskonių ir aštrumo irgi labai pritrūko... Na tiesiog... Apskritai, man keista, kai pasipurškiu, aiškiai jaučiu persikus, rožes, jazminus, kuriuo greit keičia santalas, pačiulis ir gintaras, bet ir šios natos greit išgaruoja, o man aromatas jaučiamas tik uostant nuo kūno odos, prie pat kūno odos.

Paveikslėlis iš ČIA

Mano nuomone kvapas tinkamiausias:
     ★ nakties - vakaro metui;
     ☃ žiemos sezonui.

Man šitas kvapas jaučiamas tik prie pat odos, nors paprastai tokio tipo kvapai turėtų būti jaučiami gana intensyviau ir stipriau, platesniu ratu aplink. Nepasakyčiau, kad ir išlieka ilgai - po pusvalandžio dingsta pagrindinis intensyvumas, tačiau dar galima kvapą užuosti apie porą valandų po papurškimo. 


Na ir galiausiai, aš tikėjausi, kad tai bus seksualus medienos ir aštresnis, sunkesnis gundantis aromatas, bet nei jis toks sunkus, nei toks seksualus kokio man norėjosi. Visas kvapas blankokas, nėra jokio aštrumo ir stiprumo, kokio leidžia tikėtis raudono stiklo buteliukas, aprašymas bei natos... Atrodo kažkoks pigus ir nepakankamai parfumuotas aromatas - būtų visai neprastas jei turėtų kiek daugiau intensyvumo ir aš jaučiau, kad esu pasikvėpinusi be nuolatinio riešo uostinėjimo ir bandymo suprasti kvepiu ar vis dar ne... Sakyčiau mane nuvylė...

Aromatas panašus į:
- BIJAN "Bijan Black Women"
- ROCHAS "Tocade"
- NICOLE RICHIE "Nicole"




Ačiū, kad skaitėte,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei labai labai svarbus man!

Komentarai