TOM FORD "Black Orchid" parfumuotas vanduo moterims

Tikriausiai visiškai nesunku patikėti, kad ilgą laiką buvau gėlių mergaitė? Rinkdamasi kvepalus visuomet visuomet rinkdavausi gėlių puokštes, dažniausiai iš baltų gėlių, kuriuose beveik visuomet būdavo jazminų. Jazminai man yra tos gėlės, dėl kurių alpstu jau gerus 15 metų ir niekaip neatsiuostau ir neatsidžiaugiu žiedais jų žydėjimo metu. Namie visuomet turiu šviežio jazminų eterinio aliejaus ir vis dar krūvą aromatų su šia gėle.

Visgi, laikas bėga ir visi mes keičiamės, bręstame ir augame emociškai, tad galiausiai kinta ir mėgstami kvapai... Baltas gėles ir jazminus aš vis dar labai mėgstu, bet imu norėti ir kitokių aromatinių - parfumerinių sprendimų. Jau kuris laikas uoslė dairėsi kažko ypatingo ir neįprasto, labai norėjau kažkokio sprogimo, kažko įdomaus, kažko, kas iki šiol buvo visai ne mano... Ir galiausiai atradau tai, ko intensyviai ieškojau visą šaltąjį sezoną, žiūrinėdama parduodamus kvapus, skaitydama įvairius natų derinius, kartas nuo karto pasipurkšdama parduotuvėse, tyrinėdama kvapų entuziastų forumus... galiausiai nusprendžiau aklai, visiškai neuosčiusi nusipirkti Tom Ford "Black Orchid" aromatą. "Juoda orchidėjaaaaa..." dainuodavo mano kaimynai senąjame bute bent kartą per mėnesį, ištisą naktį... O kokia perfumerių juodoji orchidėja? Koks kvapas slypi viduje? Pabandysiu paapsakoti.

"Kas drovisi apgailestauti dėl praeities, netenka dabarties ir rizikuoja dėl ateities."
Franciskas de Kevedas


Produktas: TOM FORD "Black Orchid" parfumuotas vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Tom Ford beauty" New York. Pagaminta Šveicarijoje
Tūris: mano pakuotė 50 ml (įsigyti galima 30 ml; 50 ml ir 100 ml pakuotėse)
Kaina: 30 ml - 76,95 EUR; 50 ml - 110,00 EUR; 100 ml - 152,00 EUR
Kur galima įsigyti: Douglas, Kristiana, Eurokos ir kt.
Leidimo metai: 2006 m.
Aromato kūrėjas: Givaudan parfumeriai
Kvapo kategorija: rytietiškas - šipro

Gamintojo aprašymas: Tom Ford atrado ir išgavo labiausiai nepasiekiamą ir elegantišką juodosios orchidėjos aromatą, kurį panaudojo pirmuosiuose kvepaluose moterims.

„Man ši gėlė yra tobula... Prabangi, elegantiška, tyra ir įmantri.“ - Tom Ford

Prabangus ir aistringas kvapas prisotintas tamsiais akordais bei patraukliu juodosios orchidėjos ir prieskonių mišiniu. Tom Ford „Black Orchid" vienu metu yra šiuolaikinis ir visalaikis.


ČIA

Viršutinė nata: juodasis triufelis, ylang-ylang žiedai, bergamotė, juodieji serbentai
Širdies nata: juodoji orchidėja, juodasis vilkdalgis, juodieji pipirai, juodosios slyvos, lotoso mediena
Apatinė nata: noir gourmand akordas*, pačiulis, smilkalai, sandalmedis, vetiverijos, vanilės lašai

* „noir gourmand“ akordas - tai juodosios vanilės, kokoso, imbiero, ananasų sulčių, juodųjų razinų mišinys suderintas su šilto pieno nata ir cinamono žiupsniu.


Sudėtis: Alcohol Denat., Water, Parfum, Benzyl Salicylate, Linalool, Hydroxycitronellal, Benzyl Benzoate, Geraniol, Limonene, Coumarin, Cinnamyl Alcohol, Citronellol, Eugenol, Isoeugenol, Benzyl Alcohol, Citral, Farnesol, Cinnamal, Methyl 2-Octynoate, Benzyl Cinnamate.


Pakuotė. Kaip visuomet, man norisi pradėti pasakoti nuo pakuotės. Aukso spalvos kartoninė dėžutė su iškiliais vertikaliais brūkšniais ir įspausta juoda etikete. Pati pakuotė iš tiesų spindinti, tačiau ne veidrodinė, labai kokybiškai ir kruopščiai pagaminta, tvirta; su itin kokybišku juodu kartonu viduje. Kaip ir visi aromatai, buvo supakuota skaidriame plastiko apvalkale.

Visgi, didžiausią dėmesį norėčiau atkreipti į patį buteliuką. Nežinodama, kad tai moteriškas aromatas, tikriausiai pagalvočiau, kad tai vyrams skirtas kvapas - nors šių laikų pasaulyje stereotipai ir ribos tarp lyčių iš tiesų sparčiai nyksta visose gyvenimiškuose sferose. Lygiai taip pat ir su daiktais - juodo stiklo buteliukas su vertikaliais brūkšniais ir veidrodinio aukso spalvos metalinė plokštelė neturėtų stebinti. Tačiau stereotipai toks dalykas - įsitvirtina galvoje ir sunkiai iškrapštysi... Buteliukas tikrai traukia žvilgsnį, ir padėjus prie kitų mano aromatų - aiškiai išsiskiria iš kitų. O va čia aš jau visai nesistebiu - išskirtiniam, kitokiam aromatui, nei rinkdavausi iki šiol, reikia ir kitokios pakuotės. Ties buteliuko išvaizda nenoriu labai koncentruotis, bet giriu dizainą, keliantį stiprios moters, nepaisančios stereotipų ir kitų nuomonės, įvaizdį. Kiekviena detalė buteliuke ir pakuotėje apgalvota, kokybiška ir atlikta kruopščiai.


Kvapas. Šį kartą man kaip niekad sunku išskirti atskiras natas, kurias užuodžiu aromate - kvapas iš tiesų galingas, stiprus ir visiškai kitoks, nei tiek aromatai, kuriuos pirkdavau iki šiol... Pirmosios aromato natos labai keistos ir pats aromatas prasideda keistoku mišiniu, kuris tikrai gali būti kartokų triufelių, gėlių žiedų ir sultingų serbentų aromato mišinys. Tačiau... jis toks neįprastas, keistas ir labai malonus... Toliau užuodžiu šildančias prieskonių ir augalų natas - vidurinėje natoje turėtų būti ir garsioji juoda orchidėja, tačiau... aš net neįsivaizduoju, kaip ji turėtų kvepėti. Aiškiai jaučiu pipirus, sunkų vilkdalgio akordą ir sunkias, tačiau sultingas slyvas. Galiausiai aromatas tampa saldesniu, tačiau minkštu ir gana švelniu, saldumas nelipa per viršų ir neerzina. Paskutiniuose akorduose tikrai užuodžiu saldumynus, jaučiu gražiai tarp vanilės ir medienos natų įpintą pačiulio skambesį ir galiausiai - smilkalų sąskambį pačiame gale, prieš nusistovint galutinėms aromato natoms.

Aromatas man niekaip nesipina su seksualumu, vyro ir moters santykiais, gėlytėmis ar kažkuo, dėl ko reikia seilėtis.. Tai tamsus, sodrus aromatas, kuris tiks toli gražu ne visoms... Tai aromatas, kuris neturėtų palikti nei vienos abejingos: arba pamilsi, arba nekęsi... Prieš pirkdama šį kvapą ieškojau atsiliepimų ir stengiausi rasti bent keliolika skirtingų nuomonių dėl pačio kvapo kompozicijos ir jo tinkamumo... Nemaža dalis bandžiusių aromatą prilygina vyriškiems arba unisex kvepalams, dar didesnė dalis teigia, kad tai tikrai ne moteriškas kvapas... Taip, jei iš moters tikimasi tik gėlyčių ir gero elgesio... Man tai kvapas, kuris suteikia moteriai stiprios energijos, kurią šiuolaikinėje visuomenėje vadiname vyriška - kvapas moteriai, kuri gali padaryti bet ką. Tai aromatas, kuris skirtas drąsioms, šiek tiek įžūlioms ir viskam pasirengusioms moterims... Nori nenori įsivaizduoju moterį vyrų apsuptyje, su uždegtu cigaru; ji priešingai nei kitos - nebijo iššūkių, elgiasi taip, kaip jai patinka, nepaisydama visuomenės normų. Ji nėra naivi, ji stipri, ambicinga, liaudyje sakoma "moteris su ki*****s". Tai va, tuos k******s aromatas ir suteikia! Tai ne jaunos merginos kvapas, tai moters aromatas, ne tik jau suvokiančios, ko nori, bet ir žinančios kaip tai gauti. 

ČIA

Mano nuomone kvapas tinkamiausias:
     ☃ žiemos sezonui;
     ★ nakties metui.

Pasikvėpinus su šiuo aromatu, tikriausiai jau žengiant į kambarį ar patalpą, per porą metrų galima užuosti, kad esi pasikvėpinusi ir kokiu kvapu. Kvapas iš tiesų turi ilgą šleifą, tad... rekomenduočiau labai atsargiai prie kvapams jautresnių žmonių - jiems tai gali būti sunkiai pakeliamas aromatas. Džiugina ir aromato išlikimas, paprastai EDP formulės ant odos išlieka iki 6 val., tačiau visuomet labai priklauso nuo daugybės faktorių - odos tipo, aplinkos temperatūros, tikriausiai jo išlikimą gali lemti ir genetiniai faktoriai. Aš esu iš tų nelaimingųjų, kuriems aromatai išlieka trumpiau, tačiau stebiuosi būtent šio kvapo išlikimu! Net po 10-12 val. dar galiu aiškiai užuosti šį kvapą ir tai stebina. Žiūrėjau ir skaičiau nemažai kvapų mėgėjų atsiliepimų ir visi pabrėžia itin ilgą aromato išlikimą ant odos! Pasikvėpini vakare, o ryte dar gana aiškiai jaučiasi aromato natos! 


Ar aš išaugau iš gėlyčių? Greičiausiai taip! Visą sausį kvėpinausi šiuo aromatu, nepaisydama paros laiko ir stebėjau, kaip žmonės iš tiesų atsisuka. Nežinau, ką jie galvojo - ar kad kvėpinuosi vyrišku aromatu, ar kad esu stipri jauna mergina... Šiek tiek jaudinuosi, kad kvapo stiprumas neatitinka mano išorės - ar galiu kvėpintis aromatu, kai atrodau kaip jauna mergaitė? Galiu, velniop visas normas - mano viduje gyvena kovotoja, kuri visuomet randa būdų pasiekti tai, ko nori!
Grįžtant prie kvapo, norisi dar kartą pabrėžti, kad... nepirkite aklai - šį aromatą būtina pauostyti ant savo kūno odos (bandžiau ant testinio popieriuko ir kvepia visai kitaip) prieš įsigyjant. Tikėkitės stipraus, neįprasto, tamsaus, dūminio, sodraus aromato stipriai moteriai. Apie moterį, su stipria valia, nepaisančia jokių visuomenės normų...

Aromatas panašus į:
- VAN CLEEF & ARPELS "Precious Oud"
- TIZIANA TERENZI "Maremma"
- ARD AL ZAAFARAN "Oud 24 Hours"




Ačiū, kad skaitėte,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Komentuokite! Jūsų komentaras - geriausias atlygis!

Komentarai