#DOVANŲ IDĖJOS. PAPERBLANKS 2020 MIDI Diary darbo knyga "Metauro"

Rinkdama dovanas jau n-tuosius metus pastebiu, kad jokių problemų su idėjomis senokai nebeturiu. Ir kur ten žmogau turėsi, kai šventėms pradedi ruoštis dar rudens pradžioje, nuolat pasižymi kilusias mintis ir idėjas; atidžiai klausaisi žmonių norų ir netyčia išsakytų poreikių ir po truputį gimsta idėjos šventinėms dovanoms. Tačiau, yra keli atvejai su kuriais man labai sunku ir aš nuoširdžiai, kiekvienais metais suku galvą, ką gi padovanoti? Tokiems žmonėms, kurie neturi ryškesnių pomėgių ar hobiai labai jau prabangūs, turiu universalių dovanų sąrašą iš kurio renkuosi. Viena iš tų universalių dovanų yra darbo knyga (o gal darbo kalendorius?), kuri iš tiesų gal būti šauni, graži ir stilinga dovana metus planuojančiam žmogui. Šį kart jums noriu parodyti savo ateinančių metų darbo knygą iš Paperblanks su nuostabaus grožio viršeliu ir mažesniu formatu.

"Žmogaus viskas turi būti gražu: ir veidas, ir drabužiai, ir siela, ir mintys."
A. Čechovas


2019 metais turėjau nuostabią Cloudline darbo knygą, tačiau ne kartą į vidutinio dydžio rankinę teko dėti mažesnio formato užrašinę, nes didelė darbinė knyga paprasčiausiai nebetilpdavo. Lyg ir galima tokį daiktą palikti darbe, bet bėda ta, kad į vieną kalendorių talpinu ne tik darbinius susitikimus, darbinę informaciją, tačiau ir asmeninius susitikimus, vizitus pas grožio ir sveikatos specialistus, vaiko užsiėmimus ir darželio šventes, reikiamus padaryti darbus, o dažnai ir vakarienei ar savaitgaliui planuojamus meniu, išvykai reikalingų daiktų sąrašus ir panašius dalykus. Ką aš galiu pasakyti - vis dar gyvenu senaisiais principais - galbūt ir galima viską susidėti į virtualų kalendorių, bet man labai patinka rašyti ranka. Taigi, 2019 metais ne kartą teko darbo knygą palikti namie, tad šiais metais norėjosi truputį mažesnio formato. Paperblanks darbo knygas siūlo įvairiausio formato - nuo MINI, MIDI iki MAXI, nuo vertikalaus iki horizontalaus išdėstymo formato.


Ir iš tikro, formatas tai akivaizdžiai mažesnis nei praeitų metų knygos, tačiau aš prarandu taip mėgstamą formatą - po puslapį kasdienai. Bandysiu savo visas mintis ir darbus talpinti į per lapą sudėtą vieną savaitę. Darbo knygoje vienai dienai skiriamos vos kelios eilutės svarbiausiems dalykams ar susitikimams pasižymėti ir jokių ten kasdienių pripašaliojimų, prisirašinėjimų, kaip kad aš mėgstu, bent bent jau laisvai telpa į mano standartines mažesnes rankines! Storas popierius atrodo net šiek tiek storesnis nei Cloud line darbo knygos ir turi įdomų gelsvą atspalvį, kuris mano galva tiesiog puikiai dera su senoviniu istoriniu viršeliu, primenančių senąjį knygų rišimo meną, puošnius viršelius ir aukso bei metalo kaustymus. Savaime suprantama, kad aukso ar metalinių kaustymų čia nėra, viršelis storo popierius, tačiau paveikslėlis tiesiog sužavi - akiai skanus mėlynas fonas ir aukso spalvos motyvai, vietomis su blizgia folija - visai kaip senos prabangios knygos. Prie viso šito įspūdžio itin stipriai prisideda ir kalendoriaus nugarėlė, atrodanti kaip įdomi, puošni knyga. Pastačius į knygų lentyną taip ir pagalvočiau. Stilistine prasme darbo knyga labai daili, o patogumo?


Mane šiek tiek nustebino gale rasta adresų, telefonų ir elektroninių adresų knygelė, kurią galima išimti ir kelti iš metų į metus. Visgi, kas dar naudojasi tokiais dalykais? Man atrodo truputį atgyvena, nors ar aš galiu teisti? Dauguma mano bendraamžių viską žymisi išmaniųjų technologijų pagalba ir jau senai pamiršo rašymą ranka. Knygelė iš tiesų graži, o jei dizainas netenkina - knygynuose yra ne vienas skirtingo dizaino, formato ir išdėstymo pasirinkimas, tad kiekvienas turėtų rasti savo skoniui tinkamą darbo knygą. Visgi, manyčiau čia tokia labiau istorijos mylėtojų, knygų dievintojų arkliukas - tokius tikriausiai pirmuosius sužavėtų istorija alsuojantys viršeliai.


P.S. dovanojant darbo knygą į savaitgaliams skirtas vietas visuomet galima įklijuoti lipdukų ar nupiešti linksmų palinkėjimų. Pavyzdžiui, iš karto suplanuoti su drauge savaitgalį ateinantiems metams, priminti pasidovanoti sau gėlių, pasivaikščioti prie jūros, pasivaišinti ledais ar tiesiog skirti laiko sau.


Darbo knygos dosjė:
Karališki atspalviai ir kilmingųjų istorijos aspektai dienoraščio viršelyje suteikia ekstravaganiškumo ir užmojo kasdieniame gyvenime. Raštas atvaizduoja knygų rišimą Urbine, legendiniame sienomis apjuostame mieste Markė regione Italijoje. Šiuo būdu knyga buvo išleista 1755 m. 
Kalendorius horizontalaus formato, kur viename lape telpa savaitė.
Gale pridėta adresų knygutė, kurią galima išimti.
Papildomi užrašų lapai.
Vokas, skirtas svarbiems lapeliams ar atsiminimams sudėti.
Informaciniai puslapiai.
Dvi juostelės, skirtos puslapiams pasižymėti.
Knyga išspausdinta ant berūgščio popieriaus iš tvarios miško medienos.

Formatas: 180 x 125 mm
Viršelis: kietas popierius, blizgi aukso folija
Popierius: gelsvos spalvos
Kolekcija: 2020 m. 
Kalba: anglų
Gamintojas: Hartley & Marks Publishers Ltd
Kur pirkti: Pegasas knygynuose
Kaina: 14,99 Eur





Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai