Žiemiškos ligos natūraliais būdais. AROMAMA aliejų mišinys "Baubukas" ir kvapnusis balzamas "Kranklys"

Kartais man šiek tiek norisi pakeisti tinklaraščio formatą ir neberašyti tik apie kosmetiką. Tai nereiškia, kad pasikeitė mano pomėgiai ar domėjimosi sritis - nė kiek, tačiau su laiku labai keičiasi mano poreikiai. Man nebereikia tiek daug kosmetikos kaip anksčiau, užtat po truputį vis bandau rašyti kitomis temomis ir stebėti skaitomumo rodiklius: knygos, vaikiškos temos, dovanų idėjos ir galbūt dar keli įrašai, kurie sukasi mano galvoje. Tik viskam savas laikas. Va dabar, šiandien noriu dieną pradėti apie šaltojo sezono vaikučių ligas, kurios atsiranda regis iš niekur, vaistais gydyti slogyčių ir lengvai perštinčios gerklės nesinori, tad ieškau natūralesnių būdų. Viena iš idėjų, atkeliavusi šį rudenį iš lankomo baseino "Šeimos gerovės centre" - Aromama priemonės šaltojo sezono baubukams įveikti.

"Kas ilgai mąsto, ne visada randa geriausią sprendimą."
J. V. Gėtė



Aliejų mišinys "Baubukas"

Populiariausias mūsų linijos gaminys! ;) Mamų ir mažylių mylimas „Baubukas“ – tikras varvančių nosyčių pagalbininkas! Naudojamas nosies priežiūrai peršalus. Tinka visai šeimai!
Naudojimas: tepkite nosį ir panosę kelis kartus per dieną. Tepkite pirštu arba vatos pagaliuku (mažiems vaikučiams). Lašinti į nosį griežtai nerekomenduojame!  Prieš naudojant preparatą rekomenduojame atlikti odos jautrumo testą (patepti nedideliu kiekiu priemonės vidinėje dilbio pusėje ir stebėti ar neatsirado nepageidaujamų reiškinių: bėrimo, paraudimo, niežulio ir pan.)

Sudėtis: Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil*, Tocopherol (vit.E), D-limonene, Linalool.
*ekologiškas ingredientas
Eterinių aliejų koncentracija – 1%.
Kur ir už kiek? Aromama, 20 ml 4,99 Eur


Apie Baubuką gandai sklando visuose mamyčių forumuose jau ne vienus metus. Aha, aš irgi viena tų mamyčių, kuri pasimetusi paieško atsakymų tuose forumiukuose. Ir ne viskas ten blogai - iš viso nematau tokiose forumuose preteksto šaipytis. Moterys tiesiog dalinasi savo patirtimi, o ką priimti ir kiek rimtai čia jau kiekvieno klausimas. Taigi, baubukas populiarus jau ne vienerius metus, tik paprastai anksčiau jį darydavausi namuose kiekvieno rudens pradžioje. Šiais metais gavome baubuko mažytę pakuotę, tad galiu tik pasidžiaugti, kad man ji atrodo šiek tiek veiksmingesnė, nei maniškė naminė.
Natūralių aliejų mišinio produktas tikrai nėra pajėgus išgydyti sinusitų, rimtų įsisenėjusių slogų, gi ne cheminis vaistas ir stebuklų tiktis nereikia. Tačiau Baubukas veiksmingas tik atsiradus peršalimo slogai, pradėjus naudoti nuo pirmosios slogos dienos. Priemonė lengvai padrėkina odą, padeda esant odos paraudimams, apsunkus kvėpavimui pro nosį ir kelių dienų bėgyje akivaizdžiai sumažina, o neretai ir visiškai išgydo vaikišką slogytę. Na ir ką galima prarasti jei vietoj nosies purškaliukų kelas dienas naudoti aliejų mišinį - visiškai nieko, o dažnai dar ir laimima! Net ir mano šeimos gydytoja labai rekomenduoja eterinius aliejus ligos pradžioje ar nosiai užsikimšus! Fainas tas baubukas, mūsų šeimoje labai pasiteisino!

Kvapnusis balzamas "Kranklys"

Ypatingai turtingos sudėties, švelnaus aromato balzamas krūtinės, nugaros ir pėdų įtrynimams. Be vaikučius erzinančio šaldančio/kaitinančio efekto! Sudėtyje - net septynių eterinių aliejų kompozicija: čiobrelis, eukaliptas, kėnis, rozalina, arbatmedis, ramunėlė, benzoinas - visi jie labai naudingi šaltuoju sezonu. Balzamo pagrindą sudaro mango sviestas ir migdolų aliejus puikiai maitinantys ir lepinantys odą. Tinka kūdikėliams nuo 6mėn. ir visai šeimai!
Naudojimas: nedideliu kiekiu balzamo tepkite krūtinę, nugarą ir pėdutes kelis kartus per dieną. Rekomenduojame naudoti ant drėgnos odos, iškart po vonios ar dušo, tuomet augaliniai aliejai geriau susigers į odą ir nepaliks nemalonaus riebumo ir lipnumo pojūčio. TIK IŠORINIAM NAUDOJIMUI!

Sudėtis: mango sviestas, saldžiųjų migdolų aliejus, čiobrelių, viržinės mirtenės, levandų, arbatmedžio, spindulinių eukaliptų, kėnių, ramunėlių, benzoino sakų eteriniai aliejai, vitaminas E.

Kur ir už kiek? Aromama, 15 ml 3,99 Eur; 50 ml 10,99 Eur


Nėra nieko fainiau, nei balzamas krūtinei ir nugarai peršalus. Kranklys būtent tam ir skirtas, tačiau priešingai nei mėgstu aš, jis nėra šildomojo poveikio. Šildančio poveikio balzamai palengvina kvėpavimą peršalus, jais tinka įtrinti skaudant gerklytei ar apsunkus kvėpavimui. Kranklys skirtas mažiems vaikučiams, tad tuo tikslu ir buvo sukurtas Kranklys - kad neerzintų mažylių šildomuoju poveikiu. Man smagu, kad priemonė greitai susigeria, masažuojant jaučiamas gaivus spygliuočių ir čiobrelių aromatas. Bandėme porą kartų ir regis vaiko gerklytė iš tiesų  pasitaisė, palengvėjo kvėpavimas. Visgi aš linkusi manyti, kad čia labai jau individualus dalykas - vieniems pėdučių, krūtinės ir nugaros įtrinimai pagelbėja užkimus, kosint, pasunkėjus kvėpavimams, o kiti nemėgsta visokių balzamų sergant. O kaip jūs?

Aliejų mišinys "Sapnų debesėlis"

Švelnaus levandų ir ramunėlių aromato masažo aliejus kūdikiams ir vaikams padės atsipalaiduoti po įspūdžių kupinos dienos ir įkristi į minkštą sapnų debesėlį! Kruopščiai atrinktų eterinių aliejų aromatas ir mylinčių rankų šiluma sukurs stebuklingą vakaro ritualą, kuris padės lengviau užmigti ir puikiai pailsėti! Migdolų aliejus, sudarantis šio mišinio pagrindą, švelniai rūpinasi jautria mažylių oda. Aliejų mišinį „Sapnų debesėlis“ galima naudoti masažams ir vonioms. Tinka kūdikiams nuo gimimo ir įvairaus amžiaus vaikučiams.

Naudojimo būdai:
- Nedideliu kiekiu aliejų mišinio švelniais, ramiais judesiais masažuokite visą kūną prieš miegą. Rekomenduojame naudoti ant drėgnos odos, iškart po maudynių – taip aliejus geriau susigers į odą ir nepaliks nemalonaus riebumo pojūčio.
- Kvapnioms maudynėms į vonelę dozatoriaus pagalba įspauskite kelis šlakelius aliejų mišinio ir išmaišykite.
- Aliejų mišinį galite naudoti ir įprastai, kasdienei veido ir kūno odos priežiūrai.
Priemonė tinka kūdikiams nuo gimimo ir įvairaus amžiaus vaikučiams, kurie išgyvena laikinus miego sunkumus, sukeltus intensyvios raidos ar augimo šuolio, dantų dygimo, pervargimo, miegamosios vietos pasikeitimo, ar išgyvenantiems naują pradžią (persikraustymas,darželio lankymas, brolio/sesės gimimas ir pan.) Sudėtingais gyvenimo tarpsniais, kai mažyliai išgyvena emocinius sunkumus, pasirūpinkite, kad visos jų dienos būtų panašios, rutiniškos, kupinos ritualų – tai mažyliui suteikia papildomo saugumo ir pasitikėjimo. 

Sudėtis: Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Lavandula Angustifolia Flower Oil*, Origanum Majorana Leaf Oil*, Anthemis Nobilis Flower Oil*, Tocopherol (vit.E).
*ekologiškas ingredientas
Kur ir už kiek? Aromama, 50 ml 7,99 Eur; 100 ml 14,99 Eur


Na ir visame šiame maišiuke su kvapniais linkėjimais dar buvo pridėtas mėginėlis, skirtas vakaro metui. Mėginėlio pakako vos vienam kartui ir turiu pastebėti, kad mano nuomonė šiuo klausimu remiasi tik tuo vieno pabandymo potyriais. Aliejus nėra riebus ar sunkus, greit susigeria (ypač po dušo) ir pakankamai intensyviai kvepia levandomis. Naudojome prieš nakties miegelį ir regis jis iš tiesų buvo lengvesnis ir malonesnis mano sūnui. Ne paslaptis, kad kvapai veikia mūsų būseną, emocijas, tad tam tikri kvapai padeda nusiraminti prieš nakties miegą ir palankiai veikia nakties miego metu. Mano vaikas jau pakankamai didelis, tačiau pasitaiko įvairių stresinių situacijų darželyje, draugysčių su ožiukais ar galiausiai tenka pasėdėti ant bausmės kėdutės susipykus. Visa tai iš tiesų veikia vaiką ir jo emocijas - nuo to neapsaugosi vaiko, o ir nereikia, tikros gyvenimiškos situacijos (proto ribose) užgrūdina charakterį ir augina protingesnę ir brandesnę asmenybę. Tad visos neigiamos emocijos dažniausiai išsilieja arba vakare arba neramaus miego metu ir aš esu linkusi manyti, kad tokie aliejukai iš ties gali padėti, tik gal nereiktų jais piknaudžiauti.
----------------------------------------
Štai tokias natūralias priemones peršalus, suslogavus ar prastai jaučiantis naudojame pastaruoju metu. Aš tikiu eterinių aliejų poveikiu tiek mūsų sveikatai, tiek emocinei būsenai. O jūs? Ar išbandėte kurį iš šių produktų? Kokie jūsų įspūdžiai?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai