ENLIVEN Strawberry Hand Gel - braškinė antibakterinė rankų želė

Antroji karantino diena ir... šiandien anksti ryte lėkiau į vaistinę - nusipirkti savo nuolat geriamų hormoninių vaistų ateinančiam mėnesiui. Visai smagu matyti, kad į mažytę vaistinę klientai įleidžiami po vieną, o kiti laukia ilga eile, daugmaž palikdami metrą vienas nuo kito. Kita vertus - kažkodėl pagyvenusios tetulytės (kai kurios) galvoja, kad turi teisę lįsti be jokios eilės neva "tik pasiklausti" - ir tuoj pat sulaukia pasipiktinusių laukiančių atsako - juk laukia visi, kai kurie irgi tik pasiklausti. O šiaip, bent jau mano rajone vaikštinėjančių mažai, nors vaikų aikštelėse tikrai ne vienas... Ką gi, lieka tikėtis, kad visas tas periodas greitai praeis ir tos aplinkoje jaučiamos įtampos nebeliks.
Mano darbe dar iki pirmo atvejo Lietuvoje, parūpino mums dezinfekcinio skysčio - to skysto, kuris turi stiprų spirito kvapą ir kai visur akivaizdžiai trūko dezinfekcinio, mes jo turėjome darbe ir galėjom laisvai naudotis. Tiesą sakant didelės problemos su dezinfekcinėmis priemonėmis šiuo metu tikrai nejaučiu - jau anksčiau buvau nusipirkusi butetliuką, turiu kelis parsisiuntusi. Žinau, kad Lietuvoje kol kas su dezinfekciniu reikalai prasti - Eurovaistinėje šiandien kažkiek buvo atsiradę ir labai greit visas buvo išparduotas. Reikia tikėtis, kad mūsų vietiniai gamintojai greit galės aprūpinti didesniais priemonės kiekiais, turiu galvoje, kad ir tą patį Biok Laboratorija, galbūt vaistinės gaus didesnį priemonių papildymą. Aš šiandien trumpai apie Enliven braškių kvapo priemonę, dezinfekuojančią rankas.

"Idealus grožis, žaviausia išvaizda nieko neverti, jeigu tuo niekas nesižavi."
P. Balzakas

Produktas: ENLIVEN Strawberry Hand Gel - braškinė antibakterinė rankų želė
Gamintojas: "DCS Group". Pagaminta Didžioji Britanija
Paskirtis: "nuprausti" rankų odą, kai šalia nėra vandens, pašalinti nešvarumus ir bakterijas
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: geras kainos ir kokybės santykis
Labiausiai nepatiko: neskalsus
Tūris: 50 ml
Kaina: 1,19 EUR
Kur galima įsigyti: Camelia vaistinėse

Ką žada gamintojas: Braškių želė rankoms.
Naudojimas: gerai ištepkite rankas želė. Įtrinkite, kol nudžius. Užtepus neplaukite. 
Sudėtyje yra alkoholio. Degus. Stenkitės, kad nepatektų ant pažeistos odos ir į akis.

Sudėtis: Alcohol Denat., Aqua, Propylene Glycol, Carbomer, Triethanolamine, Parfum, Benzophenone-3, Denatonium Benzoate, Hexyl Cinnamal, Linalool, CI 17200, CI 14700.


Mano nuomonė. Jau nebežinau, kiek informacijos, kurią girdžiu pastarosiomis dienomis, yra teisinga, o kiek išgalvota. Tad nežinau ar galima teigti ir tvirtinti, tačiau girdėjau, jog rankas geriau dezinfekuoti geliniais, o ne skystais produktais. Enliven priemonė tiršto gelio, dažyta raudona spalva, kas visiškai nebūtina ir tikriausiai aš labiau vertinčiau priemonę be dažiklių. Tirštas gelis tikrai nereiškia, kad priemonės pakaks ilgesniam laikui - šios dezinfekuojančios priemonės man reikia bent keturių, o kartais ir daugiau lašelių vienam kartui, kai kitų dažniausiai ir to vieno lašelio būdavo visiškai gana. Savaime suprantama, jog ir naudojasi sparčiau nei norėčiau. Turi ir braškių kvapą, tą sintetinį žinoma, bet jis neblogai pamaskuoja alkoholio kvapą.

Deja, bet sunku pasakyti, kiek veiksmingos tokios želė - ant jų nėra nurodyta kiek procentų alkoholio yra. Aš matau, kad sudėtinėse dalyse jis pirmas ir rankas stipriai sausina - kremo po jo tiesiog siaubingai reikia (jį tepuosi tik jau nuplovusi rankas, saugiai esant namuose). Tikiu, kad pakankamai dezinfekuoja ir šiomis dienomis jaučiuosi daug saugiau turėdama kišenėje antibakterinės želė. Apskritai pati želė tai man toli gražu ne pats geriausias naudotas variantas, bet šiais laikais būtų nuodėmė bambėti dėl kokybės.  




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai