HORSEBALL "Peony" kvapnusis vanduo moterims

Kai kurie, o gal net ir dažni aromatai mano namuose atsiranda akluoju būdu. Būna sudomina koks butelaitis ar reklama, pasižiūriu į kvapą sudarančias natas, tuomet paskaitau atsiliepimus ir perku jei sudomina. Taip mano namuose atsirado ne vienas perliukas, apie kurį nebūčiau pagalvojusi, ką ten pagalvojusi, tikriausiai vargiai kada atradusi. Aiškiai pamenu regis vieną smagesnių Les Senteurs Gourmandes "Cafe Tonka" kvapą, kuris patiko bene visiems, o buvo tai visiškai nežinomas ir man nematytas/ negirdėtas prekinis ženklas. Tokių atradimų paskatinta vis pasidairau nematytų ženklų ar sudominusių kvapų. Va šiandien rankose turiu negirdėtą Horseball "Peony", kuris pagal atsiliepimus turėtų būti Chanel "Coco Mademoiselle" atitikmuo. Kažkokių analogų tikrai neieškau, bet Chanel man patinka. Jei Horseball gali būti panašaus kvapo - žinojau, kad man labai patiks.

"Neprarask humoro. Žmogui jis yra tas pats, kas aromatas rožėms."
Dž. Golsvortis


Produktas: HORSEBALL "Peony" kvapnusis vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Parfum & Beaute Paris". Pagaminta Prancūzijoje
Tūris: 100 ml
Kaina: 32,90 Eur
Kur galima įsigyti: Eurokos
Leidimo metai: 2015 m.
Kvapo kategorija: citrusų - gėlių

Gamintojo aprašymas: Sukurta koketėms. Elegantiškas, romantiškas ir paslaptingas aromatas. Gaivus gėlių kvapas su citrusų natomis pažadina jausmus. Moterims, mėgstančioms gėlių ir citrusų aromatus.

ČIA

Viršutinė nata: bergamotė, greipfrutai, citrinos
Širdies nata: bijūnai, rožės, ylang-ylang, jazminai
Apatinė nata: pačiulis, kvapnusis auksabarzdis, vanilė


Sudėtis: Alcohol Denat, Water, Parfum, Linalool, Limonene, Benzyl Salicylate, Geraniol, Citronellol, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Coumarin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Citral, Benzyl Alcohol, Eugenol, CI 17200.
80% Vol.


Pakuotė. Kartoninės pakuotės dizainas man nepasirodė nei įspūdingas, nei patrauklus: rudos spalvos viršus ir rožinio aukso spindinti apačia su jų susijungime nupieštu blizgiu pieštiniu diržu man visiškai nedera tarpusavyje. Dizainas kažkoks kičas ir tiek. Keistokas ir Horseball logotipo pasirinkimas, labai labai primenantis Ralph Lauren, tačiau tiek jau to - kopijuoti ar kurti kažką panašaus į jau žinomus prekinius ženklus tapo beveik įprasta...

Kaip man nepatinka kartoninė dėžutė, taip žaviuosi minimalistinio dizaino stikliniu buteliuku. Jis aiškios, kvadrato formos, kokybiško, storo, skaidraus stiklo ir keliais blizgiais auksiniais akcentais - etikete bei dangteliu - atrodo paprastai, žaviai ir patraukliai akiai.


Kvapas. Peržvelgusi visas kvapnaus vandens natas, paskaičiusi porą rastų atsiliepimų aš jau galėjau bene įsivaizduoti citrusų natos, apvyniotos gėlėmis su nuostabiu prieskonių ir muskuso poskoniu. Deja, nors abiejų aromatų natos itin panašios, tačiau niekaip negalėčiau šio kvapo lyginti su Coco Mamoiselle, niekaip - šis aromatas neturi Chanel aromatams būdingos kvapo kombinacijos ir sukuria visiškai kitokį galutinį kvapą bei nuotaiką.

Tik pasipurškus iš ties jaučiamos tokios pat citrusinės natos, kuriose gražiai sugroja greipfruto kartumas ir citrinos rūgštumas. Kaip ir būdinga citrusinėms natoms, jos greitai dingsta, užleisdamos vietą gėlių dvelktelėjimui. Čia lyg ir tikiesi dominuojančio bijūno, ar aiškiai jaučiamo jazmino, tačiau aiškiausiai jaučiasi rožės, o visa kita skamba lyg širdies natos fonas, dar ir susiliejęs, kuriame sunkoka aiškiai išskirti pavienes gėles. Aromatas gana šiltas, saldokas su aiškiai jaučiamomis medienos ir auksabarzdžio natomis. Visgi išdžiūvęs ant odos kvapas sukuria visiškai kitokį, sakyčiau labiau vyrišką, nei moterišką aromatą su stipriu ir dominuojančiu pačiuliu bei auksabarzdiu.

Kažkaip apmaudu, bet per kiek augiau nei mėnesį ir ištuštintą ketvirtį buteliuko man niekaip nepavyko susidraugauti su tuo vyriškai stipriu aromatu, kuriame nelieka nei citrusų, nei moteriškų gėlių užuominų. Medienos ir pačiulio aromatas, ženkliai vyriškesnis ir ne toks švelnus kaip madmozelė. Labai apmaudu, kad pasikvėpinus juo nuolat kutena nosį, kad su šiuo kvapu jaučiuosi lyg ne savame kailyje ir visiškai nejaučiu to elegantiško moteriško aromato dvelksmo.

ČIA

Mano nuomone kvapas tinkamiausias:
     ☁ pavasario sezonui;
     ☀ dienos metui.

Kvapas stiprokas, tačiau jaučiamas per maždaug ištiestą ranką ir  et, kaip netikėta (čia gal sarkastiškai labiau) - neturi gero išlikimo. Jau po valandos aš nieko nejaučiu ant odos, tad reiktų kas valandą purškaliotis. Man noro vėl jais kvėpintis paprastai nebelieka, tad suprantu, kad šitas aromatas ne man.


Akli pirkiniai ne visuomet pasiteisina. Šis atvejis buvo vienas tokių - tikėjausi, kad gausiu kažką panašaus į garsią madmozelę - elegancijos ir moteriškumo kupiną aromatą, tačiau jis visiškai kitoks nei tikėjausi - labiau medienos ir pačiulių, nei citrusų ir gėlių. Sunkesnis ir vyriškesnis. Tai nėra blogai, tik visiškai ne tai, ko tikėjausi, o ir per visą bandymų laikotarpį su juo niekaip nepavyko susidraugauti. Galbūt kada nors, o šitą dedu į nenaudojamų kvapų dėžutę ir imsiu kitą pavasarišką kvapą.

Aromatas panašus į:
- CHANEL "Coco Mademoiselle" EDT
- CHANEL "Chance" EDP




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai