2020 metų mano mėgstamiausi I: dekoratyvinė kosmetika ir aromatai

Rašyti ar nerašyti? Reikia ar nereikia? Štai kur klausimas! Kasmet prasidedant metams rašydavau metų mėgstamiausius, o šiemet suabejojau - ar vis dar reikia? Kelias dienas pasvarsčiusi, nusprendžiau surinkti tuos kelis geriausius ir paruošti tris mėgstamiausių priemonių įrašus. Šiandien pirmoji ir manau trumpiausia - apie geriausią 2020 dekoratyvinę kosmetiką ir mėgstamiausius aromatus.

"Jei nori tapti čempionu - privalai tikėti, kad esi pats geriausias. O jei toks nesi - tuomet apsimesk tokiu."
Muhamed Ali


DEKORATYVINĖ KOSMETIKA:


Jei neminėčiau pačio mylimiausio Butr's Bees balzamo, pernai labai patiko Salerm lūpų balzamas. Puikiai subalansuotas karštoms vasaros dienoms balzamas vėsina lūpas, drėkina odą ir turi aukštą nuo saulės SPF faktorių. Priemonė visiškai neturi riebaliuko, tad nemaitina lūpų ir tikrai netiks bei nepatiks žiemos metui. Tačiau vasarą sunaudojau su vėjeliu ir labai džiaugiausi.



Nors priemonės sudėtis nebuvo pati geriausia, nors manau, kad reiktų atsisakyti alkoholio ir kvapiųjų medžiagų, tačiau šitas praimeris man labai patiko. Būdama sausiaodė vertinu priemones, sugebančias suteikti sveiko švytėjimo efektą. Aliejaus konsistencijos produktas, užteptas po makiažo pagrindu būtent tokį efektą teikia, nekemša porų, neerzina odos ir suteikia makiažui sveikai atrodančios odos spindesio. Įraše įrašiau keletą pastebėjimų dėl naudojimo būdo, vertimų ir abejonę dėl riebios odos savininkių. Visgi sausiaodėms, mano manymu, turėtų patikti.


Man patinka ryškų efektą suteikiantys tušai, tad nenuostabu, kad L'Oreal Bambi 2020 metais paliko geriausią įspūdį. Blakstienos su tušu didelės, atskirtos, ilgos ir tankios, tokios, kokių man norisi. Vienintelis didesnis šio tušo minusas yra greitas džiūvimas, vien dėl to aš prie mėgstamiausių traukiu dar vieną tušą, patikusį lygiai tiek pat kiek šitas. O Bambi tušas L'Oreal tušų šeimoje pasirodė ne pats geriausias, jei įdomu, labiausiai myliu Million Lashes ir Unlimited



Su Salerm tušu tokio įspūdingo efekto, kaip kad su L'Oreal išgauti man nepavyksta, tenka daug padirbėti šepetėliu, kad pavyktų ryškesnis efektas, tačiau tušas turi kitų privalumų. Pirmiausia mane sužavėjo galimybė išgauti labai natūralų efektą, lyg mano pačios, tik truputį ryškesnės blakstienos. Natūralus efektas geras dalykas tokiais laikais, kaip šie, kai dažnai nesidažai veido, nenaudoji makiažo apart antakių pudros. Ir žinoma, sužavėjo, kad tušas visiškai nekeičia konsistencijos, labai lėtai tirštėja, reiškia bus tinkamas naudoti ilgesnį laiką.



Lūpų priemonės? Šiemet jų naudojau mažai, manau visi naudojo gerokai mažiau. Kai kaukės dengia burną, vargu ar tampa labai svarbu padažytos lūpos? Visgi iš visų priemonių išsirinkau Golden Rose lūpų dažus, kuriuos pirmą kart išbandžiau daug metų atgal ir likau sužavėta kainos ir kokybės santykio, malonaus pojūčio ant lūpų, tolygaus trynimosi nuo lūpų. Puikiai, jei reikia nebrangių, geros pigmentacijos lūpų dažų.



Iš visų makiažo šepetėlių, naujų 2020 metų įrankių noriu išskirti tik Wet n Wild makiažo kempinėlę. Netikėtas ir malonus atradimas: kempinėlė minkšta, spyruokliuojanti, makiažas dengiasi lengvai ir tolygiai. Savaime aišku, kad tikrai neprilygsta Beauty Blender, kurią tiesiog dievinu. Visgi, kainos skirtumas 4 kartai! Verta pabandyti, o aš manau apsistosiu ties šia kiek ilgesnį laiką.


AROMATAI:


Parfumeriniu požiūriu Kenzo Junge yra geriausia, kas man nutiko 2020-aisiais. Aštrus prieskoninis kvapas su baimės nuojauta, tačiau kartu šildantis, minkštas ir sodrus, kai nudžiūva ant odos. Negaliu atsidžiaugti nešamomis emocijomis ir geru pojūčiu pasikvėpinus dramblio aromatu. O kur dar ilgas, ilgas išlikimas... Bent jau ant rankos pabandyti tikrai verta, bet ne vasaros metu ir visuomet išlieka rizika, kad skubėsite plaukti aromato molekules lauk, - kai kuriems šis kvapas tiesiog per stiprus ir per intensyvus.

-----------------------
Šiai daliai tiek, kitą kart papasakosiu apie veido ir plaukų priežiūros mėgstamiausius.
Pasidalinkite savo kosmetiniais ar parfumeriniais 2020 metų atradimais? Kokiu pirkiniu džiaugiatės labiausiai?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Mėgstamiausias aromatas, manau, Attar "Khaltat Night" 🤭 vasarai ar lengvai dienai Klinto 😍

    O kosmetikos favoritais drąsiai vadinu Too Faced bronzerį ir garsiąją AGH Modern Reneissance paletę. Labai rekomenduoju, jei dar nebandei!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū ;) Šiame įraše dėjau tik 2020 metų mėgstamiausias priemones, ne visų laikų mylimiausius ir tobuliausius ;)
      Kur perki Too Faced kosmetiką? Nors kaip ir šiuo metu planuose nėra įsigyti kažko naujo :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą