2018 pavasario - vasaros tendencijos: populiariausios spalvos ir atspalviai

Spalvų tendencijų įrašas man asmeniškai yra pats smagiausias, kalbant apie visą naują sezoną - būtent spalva lemia nuotaikas, emocijas ir padeda pasijusti gerai. Jei iki šio mėgote tik vienodas spalvas, net labai siūlau išmėginti kažką naujo. Jei su viena spalva jautiesi savimi, kita gali suteikti pasitikėjimo savimi, padėti nurimti, pasijausti jausminga, seksualia... ne mažesnę įtaką mūsų spalvos daro ir aplinkiniams. Teigiama, kad skirtingomis spalvomis apsirengę žmonės duoda visai skirtingas atgalines reakcijas! Vis pagaunu save, svajojančią apie remontą, ir žinančią, kad mano namai tikrai bus spalvoti, o ne elegantiškai nuobodžiai balti... Ech, apskritai spalvų mokslas nepaprastai įdomus ir platu...

Grįžtant prie spalvų madų - šis sezonas kaip niekad spalvingas ir įvairus. Pasižiūrim?

Paveikslėlis iš ČIA

1. Ultravioletinė
Ultra Violet

2. Levandų 
Lavender

3. Rožinė lavandų
Pink Lavender

4. Pastelinė rožinė
Millennial Pink

5. Švelniai rausvai violetinė
Almost Mauve

6. Krokų - alyvinė spalva
Spring Crocus

7. Rožinė
Rapture Rose

8. Citrinų punčo žalia
Lime Punch

9. Pievinio trupialo geltonumo
Meadowlark Yellow

10. Kelininkų oranžinė
Safety Orange

11. Kreminė
Blooming Dahlia

12. Prislopinta rožių
Ash Rose

13. Vyšninių pomidorų atspalvis
Cherry Tomato 

14. Čili pipirų raudonumo
Chili Oil

15. Prislopinta obuolio su prieskoniais raudona
Spiced Apple

16. Tamsiai ruda
Emperador

17. Smėlio spalvos
Warm Sand

18. Spindinti, metalinė auksinė
Golden Glimmer

19. Spindinti metalo sidabrinė
Bright Silver

20. Plieno metalo
Gunmetal

21. Šviesiai pilka
Harbor Mist

22. Pieno balta
Coconut Milk

23. Armijos žalia
Military Green

24. Graikijos žalia
Arcadia

25. Nilo vandens žalumo
Nile Green

26. Žydra
Little Boy Blue

27. Mėlyna
Palace Blue

28. Jūreivio mėlyna
Sailor Blue
Šaltiniai: Vogue, Glowsly, CRFashionBook

Kas svarbiausia 2018 pavasario - vasaros spalvų tendencijose?
Kalbant apie atspalvius ir spalvas, pirmiausia derėtų pradėti nuo metų spalvos, kuri 2018 išrinkta Ultra Violet atspalvio violetinė. Tikrai ne visoms/ visiems šita spalva tinkama ir toli gražu ne visoms patiks. Tokios spalvos drabužiai vizualiai žemina žmogų, todėl mažaūgėms reiktų pagalvoti ir šią spalvą aprangoje naudoti kartu su kitais, vizualiai aukštinančiais atspalviais (mėlyna, pilka, žalia, burgundiško vyno atspalviai). Tačiau taip, tai metų populiariausia, kurią derėtų būtinai išbandyti. ji bus populiari ir rudens - žiemos metu - metų spalvos renkamos metams, išskyrus 2016 metais, kai buvo išrinkti su populiariausi atspalviai (Serenity ir Rose Quartz).

Prie visų paveiksliukų kairėje pusėje nurodžiau, kaip tos spalvos pavadinimas skamba angliškai, tokiu būdu paieška bus tikslesnė ir bus galima aiškiau įsivaizduoti, susirasti, pamatyti, koks tai atspalvis bei rasti daugiau jo pavyzdžių internete. Lietuviškais atitikmenimis sunku apibrėžti spalvas, juk tarkim ta pati rožinė gali turėti šimtą skirtingų atspalvių - tad tam sukurtos universalios spalvų sistemos, įvardytos Ral (spalvų skaitmeniniais kodais) bei Pantone (žodinis apibūdinimas), kurią dažniausiai naudojama grožio sferose.

Grįžtant prie populiariausiųjų spalvų, pirmiausia dėmesį reiktų atkreipti į pastelinius atspalvius. 2018 pavasario - vasaros metu atspalviai gerokai moteriškesni, švelnesni. Pavasario pradžioje akcentuojamos itin ryškios spalvos (žalia, žaliųjų citrinų, mėlynos, raudonos), matomai pamesti žiemos depresijos likučius. Tuo tarpu būtent vasarą karaliaus visos pastelinės rožinės, alyvinės, levandų spalvos. Matome ir šiek tiek metalinių spalvų, tačiau jos nėra vyraujančios ir daugiau tik papildo spalvų paletę. Na, o brandesnėms moterims, norinčioms išlaikyti eleganciją, yra ir sodresnių, tamsesnių, prislopintų atspalvių.

Man asmeniškai labai labai patinka pastelinė levandų spalva, rožinių krokų, kreminė, Nilo vandens žalia, žydra, na ir žinoma pieno baltumo bei smėlinė.
O kokios šio sezono spalvos gražiausios ir patraukliausios tau?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Man grazi levandu ir tos prislopintos rozes spalvos. Seip megstu ryskias spalvas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man taip pat :) Ryškios spalvos šiltuoju metų laiku tiesio karaliaus - puiki proga būti ryškiai! ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą