SLEEK Lip4 "Siren" lūpų dažų paletė (atspalviai: "Desire Me"; "Kiss Me"; "Love Me"; "Miss Me")

Vasaros metu man labai patinka ryškūs, spalvoti lūpų dažai - visiems neutraliems atspalviams turiu likusius metus, visi tie nude spėja beveik atsibosti per visus kitus sezonus. Visuomet smagu turėti kelių itin ryškių lūpų dažų pasirinkimus, tad regis praeitą vasarą mano namuose apsigyveno ryški, keturių skirtingų atspalvių ir užbaigimų paletė iš Sleek. Šią vasarą ji pilnu tempu naudojama beveik nuolat, aš ją nuolat tampausi su savimi rankinėje, kai nežinau kokios priemonės noriu - įsidedu į kelioninę kosmetinę. Šiais metais paletė man tapo labai svarbia lūpų kosmetine priemone, tad būtinai noriu kiek papasakoti apie spalvas, efektus, poveikį ir mano potyrius.

"Abejonė visada turi būti tik atsargumas, kitaip ji gali būti pavojinga."
G. K. Lichtenbergas




Produktas: SLEEK Lip4 "Siren" lūpų dažų paletė (atspalviai: "Desire Me"; "Kiss Me"; "Love Me"; "Miss Me")
Gamintojas: "Sleek Makeup" Didžioji Britanija. Pagaminta Taivane
Paskirtis: dekoratyvinė - lūpoms
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: atspalvių pigmentacija
Labiausiai nepatiko: paryškina lūpų netobulumus
Tūris: 5,4 g
Kaina*: 12,99 EUR
Kur galima įsigyti: top beauty, pigu.lt, parfumeria.lt
Įvertinimas: 3/5

Ką žada gamintojas: Sleek Makeup Lip 4 tai - tarpusavyje suderintų keturių atspalvių bei skirtingų tekstūrų (matinių, blizgių, satininių) lūpų dažų paletė. Pakuotė elegantiška ir kompaktiška, su veidrodėliu ir mažu šepetėliu, todėl Sleek Makeup Lip 4 paletę patogu visuomet turėti savo kosmetinėje.
Naudojimas: Prieš naudojimą įsitikinkite, kad lūpos nešerpetoja, jei reikia, pašalinkite negyvas sausos odos ląsteles lūpų pilingu. Šepetėliu tolygiai padenkite lūpas pasirinkta Sleek Makeup Lip 4 spalva. Atspalvius galite naudoti kiekvieną atskirai arba maišyti tarpusavyje ir taip išgauti unikalią lūpų spalvą.


Nedidelio dydžio, tačiau gana stora paletės pakuotė juodo plastiko. Lyg ir labai patogi įsimesti į rankinę ir atnaujinti spalvą dienos eigoje, tačiau mano skoniui galėtų būti kiek plonesnė. Paletė dar atkeliauja ir kartoninėje dėžutėje, tačiau pakuotės dizainas labai paprastas, minimalus su vyraujančia juoda spalva. Visai suprantu gamintojo norą pagaminti storesnį paletės indelį - viduje per visą dangtelį randu didelį, patogų veidrodėlį, keturis atspalvius ir nedidelį šepetėlį. Paletė atrodo labai tvirta, kokybiška ir saugi, tad pernelyg nepergyvenu, kad gali sudužti ar sulūžti.


Gamintojas pasirinko nenaudoti kvapiųjų medžiagų priemonės sudėtyje ir aš tai labai vertinu. Nemanau, kad lūpų kosmetikai tikrai reikia kvapų: realios funkcijos jie neatlieka, nebent dėl smagumo.

Konsistencija. Visos keturios spalvos skiriasi savo užbaigimu ir konsistencija: raudona "Desire Me" blizgaus užbaigimo, drėgniausia ir minkščiausia; "Love Me" - satininė, kiek sausesnė; tuo tarpu "Kiss Me" ir "Miss Me" matinės, sausesnės. 


Sudėtis: 
MATINIŲ ATSPALVIŲ: Caprylic/ Capric Triglyceride, Polyethylene, Diisostearyl Malate, Beeswax, Ethylhexyl Stearate, Hydrogenated Polyisobutane, Isononyl Isononanoate, Petrolatum, Ozokerite, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Methylparaben, Propylparaben.

BLIZGIŲ ATSPALVIŲ: Mineral Oil (and) Ethylene/ Propylene/ Styrene Copolymer (and) Butylene/ Ethylene/ Styrene Copolymer, Polybutene, Mineral Oil, Caprylic/ Capric Triglyceride, Microcrystalline Wax, Myristyl Lactate, Ozokerite, Beeswax, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.

SATININIŲ ATSPALVIŲ: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Isononyl Isononanoate, Ethylhexyl Stearate, Microcrystalline Wax, Petrolatum, Ozokerite, Beeswax, Cetearyl Alcohol, Methylparaben, Propylparaben.

MAY CONTAIN: Titanium Dioxide CI 77891, Red 6 Lake CI 15850, Red 7 Lake CI 15850:1, Red 28 Lake CI 45410, Blue 1 Lake CI 42090, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).


Poveikis. Man labai patinka paletės formatas ir idėja, bet labiausiai - keturi itin ryškūs, itin vasariški atspalviai. Kiekvienos spalvos paletėje po 1,35 g - automatiškai gerokai mažiau nei standartiniuose lūpų dažuose. Kai perki ryškius lūpų dažus juk puikiai suvoki, kad jų visų tikrai neišnaudosi, nenaudosi nuolat, tad mažesnis kiekis net labai sveikintinas reikalas, kalbant apie ryškias spalvas. Juk jas daugų daugiausiai naudojame šiltuoju metų laiku?

Jau minėjau, kad paletėje esančios spalvos turi skirtingą užbaigimą - blizgios, satino ir matinės. Tad nenuostabu, kad kiekvienas atspalvis dengiasi vis kitaip. Lengviausia dengti blizgią raudoną, sudėtingiausia man pasirodė "Kiss Me" spalva. Nesuprantu, ar pastarosios formulė tikrai prasčiausia, bet ją labai sudėtinga tolygiai ir gražiai padengti, jos formulė sausiausia. Apskritai šiems lūpų dažams reikia nepriekaištingai paruošti lūpas (nušveisti ir pamaitinti balzamu), kitaip matosi ne visai gražiai ir ne itin tolygiai padengta spalva, gali sukristi į raukšleles ir paryškinti pasausėjusią odelę. Aš mėgstu prieš šią priemonę panaudoti lūpų putlintojus su hialuronu, kurie užpildo raukšleles ir palygina odą (pasistengsiu apie juos parašyti kuo greičiau), tuomet ir dengiamas atrodo daug gražesnis ir lygesnis.

"Desire Me" blizgus klasikinis raudonas atspalvis dengiasi lengviausiai ir atrodo tolygiausiai iš visų paletės atspalvių. Tai  ryškiai raudonas scarlet atspalvio lūpdažis, kuriuo esu labai patenkinta. Šis atspalvis yra vienintelis, kuris gali tikti ir kitais sezonais. Blizgesys nėra labai intensyvus, o dėvint ilgesnį laiką po truputį nusitrina ir tampa beveik įprasto blizgumo lūpų dažais.

"Love Me" atspalvis labai sunkiai pagaunamas nuotraukose ir atrodo vis šiek tiek kitai. Tai šalto atspalvio tamsesnė rožinė spalva. Priklausomai nuo apšvietimo, ji gali atrodyti ir neoninė rožinė ir kaip prislopinta rožinė. Įdomus atspalvis, bet jokių abejonių - vėlyvo pavasario ir vasaros atspalvis.

"Kiss Me" pats sudėtingiausias atspalvis visomis prasmėmis: tiek dėl dengimo, tiek dėl spalvos. Atspalvis primena kažką panašaus į švelnų koralinį skaistalą, šviesią koralinę, kurią ant lūpų jau sunkiai įsivaizduoju. Nemanau, kad ši spalva yra tinkama man, o ir tikriausiai nebemadinga - pamenu gal 2000 visos lūpas dažydavo per šviesiais nude arba koraliniais ir šis atspalvis man pasirodė būtent toks... Spalva turi turėti matinį užbaigimą, tačiau su juos man pasirodė sudėtinga - kelias valandas po padengimo jis atrodo kaip įprasti lūpų dažai, o matiškumą įgauna tik po kurio laiko, kai viršutiniai spalvos sluoksniai pasitrina.

"Miss Me" matinis ryškiai oranžinis atspalvis. Labai įdomus, gana ryškus, tamsokas ir man labai patinkantis. Mano nuomone paletėje jis labiausiai atitinka matinius dažus. 


Su visais atspalviais reikia elgtis tikrai atsargiai: jie gali paryškinti lūpų netobulumus ir pasausėjimus, tačiau tinkamai paruošus, tokių problemų nekyla. Visomis paletės spalvomis labai lengva pakoreguoti lūpų kontūrą, jas paputlinant ar brėžiant už kontūro. Spalvos gerai pigmentuotos, tad natūralus kontūras nesimato. Padauginos spalvos ji gali nukeliauti ant dantų, tačiau čia reikia labai pasistengti (Cha-ha). Paletės dažai nėra patvarūs, lengvai nusivalo, nusivalgo. Visgi turiu pastebėti, kad jei pasidažius perteklių nuimame servetėle ar dėvime porą valandų, dažų likučiai palieka tą gražią spalvą ir nebetepa puodelių ar stalo įrankių.

Visai faina paletė, labai smagios vasariškos spalvos. Visai norėčiau, kad spalvos išliktų kiek ilgiau, tačiau džiaugiuosi, kad paletę patogu įsimesti į rankinę, šepetėlis patogus dažytis, o spalvos lengvai sluoksniuojamos ir atnaujinamos. Nors pripažinsiu, ties kokybe reiktų dar padirbėti.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai