Patys prasčiausi 2019 sausio - birželio kosmetikos produktai (2019 I d.)

Tradiciškai, regis jau trečius metus, kartą į pusmetį mano bloge pasirodo labai neigiamas įrašas... visą pusmetį renku priemones, kurios man nepatinka, nepasiteisina, neveikia ir įpusėjus metas bei jiems baigiantis sudarau suvestinę produktų, su kuriais nusprendžiu daugiau nebežaisti, nebebandyti, nebenaudoti ar niekada gyvenime nesusigundyti pakartoti. Regis visai sveika ir sau priminti apie nepatikusias priemones bei suskaičiuoti jų kiekį - man labai knieti suvokti, ar jau išmokau pirkti atsakingiau, nepasikliaudama reklamomis, negriebdama pirmo po akimis pasitaikiusio daikto ar sugundžiusios pakuotes; nors nuojauta sako 'ne', o viduje kirba aiškiai jaučiamas abejonių kirminiukas. Tad, skaičiuojam priemones ir žiūrime, kas nepasiteisino ir man labiausiai nepatiko per pastaruosius šešis mėnesius.

"Tylėjimas gali būti pats didžiausias kaltinimas."
Menandras



Labai norėjau tikėti šios priemonės teigiamu poveikiu kaklo ir dekoltė sričiai, tačiau deja, jau po kelių naudojimų suvokiau, kad tai dėmesio visiškai nevertas dalykas: poveikis labai trumpalaikis, nuplaunamas vandeniu kartu su kremu. Atrodo gal ir galėtum naudoti dienos metu, bet kai kvapas permuša ir kvepalus... na tiesiog erzinančiai prasta priemonė. Nors dekoltė tikrai atrodė gražiau, bet kiti aspektai visiškai neatitiko mano poreikių. Galiausiai likučius naudojau pėdų odai ir dabar turiu abejonių, ar tik mano pėdų šis kremas neišsausino taip, kad pastaruoju metu jas miegodama nusidraskau? Nieko gero, net pėdos nebuvo patenkintos!

Šveitiklis kvepia dieviškai maloniai, tačiau visiškai nešveičia kūno odos, ant jos palieka labai riebią, storą plėvelę, kuri primena vazelino ir sviesto mišinį... Bandžiau naudoti iki pat galo, sukryžiavusi pirštus, kad nutiks stebuklas, bet jis taip ir nenutiko... Vienas prasčiausių šveitiklių kokį tik pamenu. Visiškai nevertas dėmesio ir nuoširdžiai nesuvokiu, kodėl kitos merginos instagram jį giria? Ar pagyros rašomos net neišbandžius, ar negerbiama skaitytojo ir bandoma jam prakišti visišką 💩? Telieka tai jų sąžinei, o mano nuomone yra ženkliai geresnių šveitiklių.

Kūdikiams skirta priemonė, kuria niekad nebuvau patenkinta ir visuomet rinkdavausi gerokai saugesnius variantus: pataisų poras, bulvių krakmolą ir pudras, pagamintas kukurūzų krakmolo pagrindu. Ši norėjo alergizuoti mano vaiko odą, tad vos po kelių bandymų nugulė į vonios lentynėlės galą, o galiausiai priemonę tiesiog ėmiau naudoti visai kitais būdais. Niekam nerekomenduoju, jei įdomūs mano argumentai, plačiau papasakojau įraše (jį, kaip ir visus kitus rasite paspaudę ant produkto pavadinimo).


Pavasarį tai buvo bene labiausiai išreklamuota, naujai rinkoje pasirodžiusi kompanija. Mano ausys nuolat girdėjo gyrimus, aš vis bandžiau atsispirti, bet vėl kažkur pasirodydavo krūva pagyrimų. Mano nuojauta ir tas kirmėliukas apie kurį kalbėjau įžangoje, bet vistiek nusipirkau. Pirmas įspūdis buvo visai geras, bet palaipsniui jis blėso, kol galiausiai jau baiginėjant priemones galvos oda taip išsausėjo, kad pamačiau pleiskanas. Aš suprantu, visų plaukai skirtingi, bet man atrodo kad prekybcentriuose galima rasti ženkliai geresnių šampūnų ir kondicionierių... Netiko ir nepatiko.

Atrodo natūralesnis, atrodo sveikesnis, bet visgi atsidūrė prie prasčiausiųjų: vaikui nepatiko, kvapas buvo per stiprus. Atrodo tie eteriniai ir kvapnūs aliejai erzino mano vaiką, ir be to, siaubingai gržiaužė akis... Deja, bet "natūralesnis" ar saugesnis ne visuomet reiškia geresnis visais atvejais.


Prasčiausia korėjietiška kaukė, kokią esu bandžiusi - efektas labai silpnas, poveikio praktiškai nejaučiu. Galbūt visai smagu po saulės vonių odai šiek tiek atgaivinti, tačiau šiaip jau neverta dėmesio.

Aš nejaučiu labai didelio poreikio naudoti nosies poras valančių juostelių, tačiau šią turėjau ir išbandžiau. Tragedija, ji visiškai nelipo prie odos, kad ir ką bandyčiau, vis atkimdavo tai vienas tai kitas kraštas, tad ir porų visiškai neišvalė. Nesupratau ir nepatiko.

Aš nesuprantu Schaebens veido kaukių arba jos man tiesiog netinka. Niekada, nei viena neduoda to, ką žada, poveikis jei ir būna - per silpnas. Pavyzdžiui, šita žada giliai ir intensyviai valyti veido odos poras, bet nieko panašaus. Tikriausiai Schaebens ateityje net nebebandysiu - nei viena jų man nebuvo kartotina, patikusi tiek, kad pakartočiau.


Kažkoks pajuokos vertas produktas... nei tai veidas šyla, nei stangrumo suteikia. Užsidėjus kaukę ji laša nuo veido, lengvai gali patekti į akis, prilašėti ant rūbų, tad užsidėjus tenka stebėti kur kaupiasi lašiukai. Iš šios kaukės tikėjausi, kad ji atvers poras ir padės išvalyti odos paviršinius sluoksnius, tačiau bėda ta, kad aš net nežinau koks šios kaukės poveikis? Ji tikrai neatveria porų, jų nevalo, nestangrina, nedrėkina. Žaisliukas, kuris siaubingai erzino.

Dvifaziai makiažo valikliai man patiko visuomet: su jais nepaprastai lengva pašalinti visą makiažą, ir lengvai, be jokio vargo atsikratyti net atspariausiomis makiažo priemonėmis nuo odos. Dažnai bandau tai vienos, tai kitos kompanijos valiklius, ieškodama geriausio, tačiau Clinians be abejonės yra blogiausias. Makiažą valo puikiai, be jokių priekaištų, tačiau mano akių vokai po valymo tapo raudoni, stipriai ištino ir naudoti veidui nebegalėjau. Likučius subaigiau valyti makiažui nuo rankų odos ir niekam nerekomenduočiau, nors puikiai žinau, kad alerginės reakcijos yra labai individualus reikalas.

Pirkdama šį serumą tikėjausi beprotiškai daug, ir kur čia žmogau nesitikėsi, kai bene visi giria, koks geras ir veiksmingas šis serumas. Gamintojas žadėjo, kad jis stangrins odą, kovos su odos senėjimu, tačiau ir apžvalgoje ir po baigimo galiu konstatuoti, kad efektas per silpnas, jokio kovojimo su raukšlėmis ar stangrinimo čia nėra. Oda tikrai įgavo šiek tiek šviesumo, tačiau tai gali padaryti praktiškai bet kuris serumas, turintis vitamino C. Mano lūkesčių burbulas sprogo su didžiausiu nusivylimu, o priemonė turėjo tiek daug 'antrų' šansų... Paprasčiausiai tai neverta sumokėtų pinigų priemonė, tikrai neverta, o perkant reiktų nusiteikti, kad tik pašviesins odos paviršių ir uždės ant jo sutraukiančią odą plėvelę...

Žadėjo ir stangrinti ir su raukšlėmis kovoti, tačiau daugiausia, ką darė - padrėkino paakius. Aš nemanau kad tai labai prasta priemonė ar kad ji visiškai neverta dėmesio. Priešingai - drėkinimo efektas aiškiai jaučiamas, geras ir malonus. Bėda ta, kad paakių serumas prisižadėjo ir apsimelavo tiek daug, kad perkant pagal aprašymą bei pažadus, nusivylimas buvo tiesiog užkoduotas. Nestangrina, nekovoja su senėjimu, raukšlių nenaikina - paprasta paakius drėkinanti priemonė, kuri jei tik būtų sakiusi, kad drėkina, šiame įraše tikrai nebūtų atsidūrusi.


Šitą šepetėlių valiklį labai gyrė Mūza, o ir pati gundžiausi pirkti, džiaugiausi parsinešusi namo gerą daiktą, tačiau šepetėlių valiklis yra prastas ir nevertas dėmesio dalykas. Pudrinius produktus išplauna lengvai, bet pabandykite šiuo valikliu išplauti maskuoklio, kreminių lūpų dažų ar makiažo pagrindo šepetėlį... keiksitės ir vistiek neišplausite! Tragedija - aš nesu pasiruošusi pirkti atskirus valiklius pudriniams ir kreminiams makiažo produktams išvalyti, man reikia vieno, gerai valančio šepetėlių ploviklio. Šiuo atveju jau geriau rinkitės paprastą gabalinį muilą - bus ir pigiau ir rezultatai geresni.

Regis visą amžinybę bandžiau sunaudoti šį rankų kremą, sunkiai prisiverčiau juo tepti ne tik rankas, bet galiausiai, nusprendusi kažkaip pabaigti, ir pėdas. Mane žiauriai erzino siaubingas, sintetinis kremo kvapas, nepatiko ant rankų odos paliekama riebi plėvelė, nervino ilgas susigėrimas, o poveikis varydavo į neviltį - jei net truputį pasausėjusių rankų kremas nesugebėdavo lengvai padrėkinti, ar galima kalbėti apie jo tinkamumą sausai odai? Tikrai ne!

Iš pradžių atrodė visai nieko: odeles tikrai suminkštindavo ir padėdavo jas pašalinti. Tačiau kuo ilgiau naudojau, tuo labiau suvokiau, kaip greit gelis tirštėja buteliuke; kaip greit jis susigeria į odeles dar net nespėjęs jų dorai suminkštinti. Esu naudojusi tikrai geresnių odelių šalinimo gelių, su kuriais buvo ir lengviau, ir paprasčiau.


Labai prastas fiksatorius... siaubingai smirdėjo, purškė per stambiai, makiažas vis pabėgdavo, o ne būdavo sulietas. Galiausiai ir fiksavimo efektas buvo siaubingai prastas. Tikėjausi bent jau padoraus fiksatoriaus, o nusipirkau nieko vertą purškiklį.

Maskuoklis su kuriuo taip ir neradau bendros kalbos, tad ilgiau žaisti, bandyti ar dar kažką iš jo badyti išspausti jau nebenorėjau. Nepavykdavo man jo nei padoriai išsklaidyti, nei padoriai užmaskuoti, jis sukrisdavo į raukšleles ir visas poras, o nefiksuotas dingdavo nuo odos paviršiaus. Nežinau, galbūt kažkam pavyktų pamaskuoti pavienius spuogelius, tačiau paakiams tai visiškai netinkama priemonė.

Nors bandžiau tik mėginį ir plačiau galbūt nereiktų niekur kelti ir dar diskutuoti, tačiau mano įspūdžiai naudojant makiažo pagrindą buvo tiek prasti, kad juos sudėjau į prasčiausiųjų maišą. Skirstant ant odos priemonė dengiasi labai netolygiai, veidas atrodo dėmėtas, nešvarus, o maskavimo praktiškai iš viso nerasta. Vargiai randu kokį šio pagrindo privalumą ir regis prasčiau nesu bandžiusi nieko, niekada.

Šis pieštukas yra iš lūpų dažų rinkinio - skysti lūpų dažai man patiko ir nepaisant kiek neįprastos spalvos, ją panaudoju. Tačiau lūpų kontūro pieštukas buvo tragedija - per sausos konsistencijos, brėžiant reikėjo stipriai spausti tiek, kad skaudėdavo lūpas. Kai jau nusprendžiau visiškai nenaudoti, į galvą šovė mintis pabandyti padrožti - o gal konsistencija po kelių drožimų taps normali? o gal padžiūvęs tik pieštuko paviršius? Tačiau pradėjus drožti pasirodė, kad viduje jis visiškai sutrupėjęs! Taip ir nesupratau, ar pieštukas buvo koks pasenęs, ar jis toks ir yra? Tačiau taip, baisiai nepatiko.

Visiškas nesusipratimas. Man patinka nebrangūs Catrice ir Essence tušai, tačiau šitas buvo prasčiausias iš šių kompanijų, kokį tik galiu prisiminti. Pradžioje per drėgnas, lipindavo blakstienas, paskui staigiai ir labai sparčiai sutirštėjo bei pradėjo byrėti. Apie atsparumą vandeniui net nekalbu - vienas didelis juokas, kai tušą, kuris žada atsparumą vandeniui, gali nuplauti paprasčiausiu vandenuku, be jokių papildomų priemonių.

Dar vienas nebaigtas produktas, kuris alergizavo paakių odą ir visiškai man netiko. Iš pradžių galvojau, kad visai nieko, maskavimo turi, gana lengvas, bet kai produktas kelia alergijas - ne ačiū. Puikiai žinau, kad kai kurioms merginoms ši maskavimo priemonė pasirodė visai gera - visos gi skirtingos, tačiau lygiai taip pat pažįstu merginų, kurioms, kaip ir man priemonė sukėlė alergiją.

Daug pažadų ir visiškai nulis efekto nei po pažadėtų keturių savaičių, nei naudojant ilgesnį laiką. Netikiu, kad serumas gali sustiprinti blakstienas ar padėti joms augti. Žinau, kad merginos jį naudojo kaip tušo pagrindą, tačiau aš apskritai prieš tušo pagrindus, man jie nepatinka, tad nebaigusi priemonės irgi paprasčiausiai išmečiau lauk. Nematau reikalo tepti tik tam, kad tepti.

Labai nedraugiška antakiams priemonė... Bandai pasiryškinti antakius ir suvoki, kaip sunku pudra pasidažyti tiksliai į kontūrą, aplikatorius per didelis, per storas, o ir priemonės ant jos per mažas kiekis net ketvirčiui antakio. Nusiteplioji, pristeplioji visur aplink ir bandai gumulėlius iššukuoti šukytėmis, bet nieko padoraus nesigauna... Namuose kartas nuo karto bandydavau pasiryškinti, bet galiausiai nelabai bematau prasmės naudoti produktus, kurie man visiškai nepatinka ar nepasiteisina.
---------------------------------------------------------------
Viskas, viso pusmečio nepatikę produktai ir labai neigiamas įrašas, po kurio jaučiuosi užpildyta iki viršaus nepasitenkinimu visais šiais bandymais, išleistais pinigais ir iššvaistytu laiku. Nepaisant to, įrašą noriu užbaigti teigiama gaida - galiu paisdžiaugti, kad šį kart nepatikusių ir pačių prasčiausiųjų tikrai mažiau nei praeituose įrašuose. Regis perku ir mažiau ir protingiau nei anksčiau.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Komentuokite! Jūsų komentaras - geriausias atlygis!

Komentarai