RITUALS... "The Rituals of Ayurveda" VATA Nourishing Dry Oil - sausasis aliejus kūnui ir plaukams su migdolų aliejumi ir baziliku

Žinoma, kad kosmetikos priemonėse svarbiausiu aspektu visuomet lieka poveikis: jei perkame prausiklį, norime, kad jis nepriekaištingai praustų; drėkiklis privalo gerai drėkinti; o aliejus plaukams - padėti suvaldyti plaukus ir/ ar suteikti jiems gražesnės, sveikesnės išvaizdos, tiesa? Tačiau dar smagiau, kai priemonė ne tik gerai veikia, bet ir skaniai kvepia. Kvapai suteikia tam tikrą emociją, o jei dar aromatas patinka taip, kad norisi uostyti ir uostyti...

Rituals... kompanijos kosmetika visuomet stebina tiesiog dieviškais kvapais. Pastaraisiais metais tai mano mėgiamiausia kvapi kosmetikos kompanija - kiekvienas produktas suteikia vienokią ar kitokią emociją ir aš dar nebandžiau aromato, kuris man nepatiktų. Taip, vieni buvo mielesni širdžiai, kiti - mažiau, bet visi tiesiog nuostabūs! Šį kartą bandau šios kompanijos sausą aliejų iš Ayurveda serijos ir būtinai norėjau papasakoti - regis tai pats geriausias produktas iš Rituals..., o jau aromatas...

"Noruose atsiskleidžia žmogaus esmė."
Spinoza



Produktas: RITUALS... "The Rituals of Ayurveda" VATA Nourishing Dry Oil - sausasis aliejus kūnui ir plaukams su migdolų aliejumi ir baziliku
Gamintojas: "Rituals Cosmetics" Amsterdam. Pagaminta Nyderlanduose
Paskirtis: maitinti odą ir plaukus, suteikti švelnumo ir pakvėpinti
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: ryškiausi įspūdžiai kvapui
Labiausiai nepatiko: sudėtinių dalių saugumas
Tūris: mano turimos - 30 ml (pilno dydžio - 100 ml)
Kaina*: 100 ml - 19,50 EUR
Kur galima įsigyti: Rituals parduotuvėse
Įvertinimas: 5/5

Ką žada gamintojas: 100% natūralus ir unikalus sausas aliejus, kuris maitina odą. Praturtintas stipriomis žolelėmis, specialiai pagamintas pagal Ajurvedos "Vata Dosha" tradicijas. Tai natūralus sausas aliejus su saldžiuoju migdolų aliejumi ir baziliku. Unikali sausojo aliejaus formulė greitai absorbuojama, suteikia odai šilkinį  pojūtį ir palieka suteikia puikaus aromato.



Pirmiausia pasakojimą pradėsiu nuo to, kad turiu mini dydžio pakuotę, kurią radau prieš Kalėdas išpakuotame advento kalendoriuje. Tačiau aiškiai matau, kad mažo dydžio pakuotė nesiskiria nuo įprasto dydžio, galbūt tik medžiagos, tačiau išvaizda atrodo lygiai taip pat. Tamsiai raudono plastiko buteliukas su rudu atkemšamu dangteliu. Dizainas gana paprastas, minimalus - jame tik kompanijos logotipas ir užrašai. Be abejonės pakuotę puošia ryškiai raudona spalva gundančios buteliuko sienelės.

Atidarau pakuotę ir susilydau nuo kvapo. Ilgą laiką mylėjau gėlinius kvapus, tačiau pastaraisiais metais vis dažniau renkuosi įdomesnius, uoslę kiek trikdančius ir neįprastus aromatus. O Dievai, koks šitas geras! Saldus, rytietiškas, jaučiasi pipiriukai bei prieskoniai ir atrodo beveik vyriškas, bet žolelių, tiksliau baziliko, gaivumas ištempia visą kvapą iki labai įdomaus uoslei aromato dermės. Kol jis ant odos ar ant plaukų, noriu jį uostyti ir uostyti, užuodžiu gana ilgai ir vis įkvepiu gundančiai malonaus, įdomaus aromato! Aš noriu tokio kvapo kvepalų! Rimtai, nerealu!

Sausojo aliejaus konsistencija gana įdomi, neturi riebumo, būdingo aliejams. Konsistencija labai panaši į silikoninio pagrindo aliejukus plaukams. 


Sudėtis: COCO-CAPRYLATE/ CAPRATE, OLUS (VEGETABLE) OIL, DICAPRYLYL CARBONATE, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) HYBRID OIL, PARFUM, OCIMUM BASILICUM (BASIL) OIL, TOCOPHEROL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, LIMONENE, COUMARIN, CINNAMAL, EUGENOL, LINALOOL, CITRIC ACID.


Poveikis. Sausasis aliejus VATA skirtas tiek kūno odai tiek plaukams. Beje, Ajurvedos linijoje buvo išleisti trys skirtingi aliejai kiekvienai došai: Pitta, Kapha ir Vata. Mano doša yra Vata, tad visai malonus sutapimas, kad ir aliejus skirtas Vatos došai. Nesidomintiems tai galbūt tik bereikšmė situacija - kažkodėl nesuprantantys visuomet viskam sako "nesąmonė", bet ei, aš žinau, kad turiu besidominčių Indijos kultūra, tradicijomis, istorija besidominčių skaitytojų, o Ayurveda yra tiesiog neatsiejama šios kultūros ir istorijos dalimi. Taigi, mano vyraujanti Vata doša duoda mėgimą šilumai, šaltas galūnes ir dažniausiai sausą odą. Tad pirmiausia išbandžiau nedidelį aliejaus kiekį kūno odai. Labai malonus aromatas iš karto užliejo uoslę ir vonios kambarį, lengva tekstūra labai greitai susigėrė į odą. Toks jausmas, kad aliejuje būtų pipiriukų, nuo kurių kūno oda šiltų, nors tikriausiai tai tik mano vaizduotė. Aliejus, kaip ir visi panašūs kūno aliejai drėkina ir maitina kūno odą, kondicionuoja ir gerina odos būklę.

Kadangi turiu visai nedidelį aliejuko kiekį, būtinai noriu jį panaudoti ir kiek labiau pataupyti plaukams. Aliejuką tepiau tiek ant drėgnų plaukų po jų plovimo, tiek ant sausų plaukų galiukų. Turiu pastebėti, kad jo lengva padauginti - kiek didelis kiekis mano trumpiems, vidutinio storio plaukams ir jie gali tapti apsunkę, riebaluoti ir sulipę. Jei šviesinant plaukus bet koks aliejukas sunkiai suriebindavo mano kasas, tai šiuo gyvenimo periodu, plaukams atgavus gyvybingumą ir tapus sveikesnės būklės - visus aliejus turiu naudoti atsargiai. Tad, jei dozuosite atsargiai, aliejus padeda iššukuoti plaukus, apsaugoti juos nuo vėlimosi, suteikia glotnumo ir spindesio.

Nuostabus aliejus, absoliučiai kiekvienas aspektas man labai patinka. Kvapas absoliučiai verčia lydytis... Naudoju atsakingai, mažais kiekiais ir vis noriu pratempti ilgesniam naudojimo laikui, tiek plaukams, tiek kūno odai. Labai geras, reikės pasižvalgyti ir pilno dydžio buteliuko - būtinai.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai