Vintažinė kosmetika: MARY QUANT lūpų dažai "03 Peach Promise"

Liepą jums pasakojau, kad nustojau pirkti tai, ko man nereikia, tai, ko tik noriu, bet realiai nusipirkusi labai retai naudoju. Kodėl? Stalčiai pilni kosmetikos, kuri įsigyta, panaudota kelis kartus ir niekad daugiau neliesta, nes gi visad bandau kažką naujo... Regis tame pačiame įraše minėjau, kad kartas nuo karto pasirodys įrašai apie senesnę ir mažiau populiarią kosmetiką, kurią kažkada nusipirkau, tačiau niekad neparodžiau bloge ir nieko apie ją nepasakojau. Šis įrašas vienas jų - noriu jums šiek tiek papasakoti apie vintažinę kosmetiką, kosmetiką su Mary Quant vardu.

Dame Barbara Mary Quant - anglų mados dizainerė, suvaidinusi svarbų vaidmenį Mod ir jaunimo mados judėjime 1960 m. Nuo šios figūros neatsiejamas bob stiliaus kirpimas, mini sijonai ir ryškiaspalvė avalynė... britų jaunimo mados apsivertė aukštyn kojom - nuobodi apranga M. Quant dėka buvo pripildyta spalvų ir jaunatviškų, drąsių laikmečiui aksesuarų. Aš neturiu daug kompetencijos kalbėti apie madą ar mados istoriją, tad keliaujame prie kosmetikos? Mary Quant kompanija pardavinėjo regis viską: nuo aprangos iki avalynės; nuo patalynės iki kosmetikos. Kosmetiką dizainerės vardu galima datuoti 1970 metais ir iki šiol ji vis dar vaidina pakankamai ryškų vaidmenį britų mados ir vizažo pasaulyje. 

"Pasėsi poelgį - pjausi įprotį, pasėsi įprotį - pjausi charakterį, pasėsi charakterį - pjausi likimą."
Indų išmintis



Produktas: MARY QUANT lūpų dažai "03 Peach Promise"
Gamintojas: "Mary Quant". Pagaminta London, Didžioji Britanija
Paskirtis: dekoratyvinė - lūpoms
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: minkšta, drėgna konsistencija
Labiausiai nepatiko: nemalonus kvapas
Tūris: nenurodytas
Kaina*: £7.95
Kur galima įsigyti: ebay, aliexpress
Įvertinimas: 3/5

Ką žada gamintojas: ant pakuotės jokių pažadų nėra


Ieškodama informacijos pastebėjau, kad kompanija neturi labai daug skirtingų kosmetikos produktų ar daug pasiūlos. Atvirkščiai, regis kompanija išleidžia riboto leidimo kosmetiką, kuri rinkoje būna tik tam tikrą laiką, o paskui visa linija atnaujinama ar išleidžiama nauja riboto leidimo serija. Nesu tikra kokio leidimo yra mano lūpų dažai, bet kažkur internete skaičiau, kad tai vintažiniai lūpų dažai. Nedidelė, labai kompanktiško dydžio juoda plastiko pakuotė standartinio, išsukamo principo. Pakuotės dizainą puošia sidabriniai akcentai - žiedelis tarp dangtelio ir pagrindo; kompanijos pavadinimas ir ramunės žiedas. Pastarasis jau senai tapo Mary Quant kosmetikos simboliu "fresh as daisy" prigijo ne tik kaip priežodis apibūdinti dizainerės idėjoms, tačiau ir tapo kosmetikos linijos simboliu. Ant pakuotės man pritrūko daugiau informacijos apie tūrį, gamintoją, sudėtinių dalių - galbūt čia dar turėjo būti ir kartoninė dėžutė? O gal koks lipdukas? Bet aš jų niekad nemačiau.

Kvapas. Vintažinė kosmetika ir vintažinis kvapas... Rimtai! Uostant iš pakuotės kvapas toks, kaip senų, vintažinių lūpų dažų, kuriuos turėjo mano sesuo... Hmm... kvapas stiprus, bet džiaugiuosi, kad po dažymosi jis gana greit išsisklaido ir galvos įsiskaudėti nuo gana įkyraus kvapo, nespėja.

Konsistencija. Minkšta, drėgna, rieboka ir labai maloniai slystanti lūpų oda. Panašios konsistencijos lūpų dažai visuomet yra mano mylimiausi.


Sudėtis: sudėtinių dalių nei ant pakuotės, nei internete rasti nepavyko


Poveikis. Prisipažinsiu, kad dažus turiu jau senokai - ir tai man regis savaime aišku, tiesa? Laikau juos namuose vien dėl unikalios spalvos ir malonios konsistencijos. Na, o kol nekinta kvapas, spalva ar neatsiranda neaiškių dalykų ant dažų paviršiaus - neskubu išmesti. Mano galva galiojimo terminai yra labiau rekomendaciniai dalykai. Ar jūs metate pieną lauk, jei jis vis dar geras, o galiojimas baigėsi vakar? Arba duona - pagal galiojimą jau turėjo būti išmesta, bet paskutines tobulai geras riekes gi vistiek valgote? Tai va, pastaruoju metu su kosmetika elgiuosi panašiai - matosi kada ji nebetinkama naudoti, va tada ir palieka mano namus (nebent man tiek nepatinka, kad atiduodu kitiems). 

Mary Quant lūpų dažai tiesiog nerealiai maloniai dengiasi ant lūpų, slysta skleisdama spalvą. Dengiant priemonę mane erzina tik tas nelabai malonus kvapas - bet jau minėjau, kad tai labai laikinas reikalas, kuris gan greit išsisklaido.

"03 Peach Promise" atspalvis tikriausiai irgi gali lengvai tilpti į vintažinių '60-'70 stiliaus lūpų dažų atspalvius, kuomet šalia standartinių oranžinių, raudonų ir rožinių atsirado gaivesnės persikinės ir rožinės spalvos, dažniausiai su blizgiu efektu. Mano atspalvis švelniai persikinis, tiesiog tobulas persiko nude prie kasdienio makiažo su lengvu atspalvio spindesiu (be blizgučių).


Deja, bet atspalvis nėra labai patvarus (iš vintažinių dažų to tikėtis būtų nerealu) - palieka pėdsakus ant puodelių, nusivalgo su maistu. Tačiau labai džiaugiuosi, kad atspalvis atrodo labai natūraliai, neturi labai didelio kontrasto su oda, tai ne tik nusidėvi tolygiai, tačiau ir skirtumo labai didelio nesimato.

Šiai dienai aš nežinau ką galvoju apie dažus? Juos turiu ilgai, sunaudojusi esu apie pusę pakuotės, bet puikiai žinau, kad dabartiniai dažai turi ženkliai geresnes išlikimo savybes. Tačiau man labai patinka atspalvis, patinka dažų konsistencija ir negaliu nesižavėti legendine Mary Quant sukėlusia revoliuciją, gal ne kosmetikos, tačiau mados pasaulyje - tai tikrai!




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai