2019 Vasaros mėgstamiausi/ Summer favourites

Jaučiat? Paskutinės vasaros dienos... Ši vasara iš ties buvo nepaprasta. Žinote, teisingai sakė mano draugės mamos - palauk kol vaikui sukaks treji - vėl pradėsi gyventi. Ir iš ties, po trečiojo sūnaus gimtadienio pamažu grįžtu į gyvenimą. Iki pat šiol egzistavau, kvėpavau, buvau dėl vaiko, vaiko poreikiams, vaiko norams - sau laiko praktiškai nebuvo, arba būdavau tiek pavargusi, kad nieko nebenorėdavau... Ir nesvarbu ką sako "daugiau nei mamos" - iki pat trečiojo gimtadienio mano vaikui manęs reikėjo nuolat. Šią vasarą pagaliau pradėjau laisviau kvėpuoti, nuo pavasario galiu nusiprausti ir vaikas manęs jau geba palaukti, geba pats iš tiesų pažaisti, be didesnių kaprizų pabūti su kitais suaugusiais. Iki šiol maniau kad mano vaikas visa tai gali, bet po trečiojo gimtadienio skirtumas labai akivaizdus! Tačiau ir darbo labai daug įdėta lipdant vaiko charakterį, įpročius; daug diskusijų ir senelių nepritarimo sukėlusius mano sprendimus neva per anksti mokytis tvarkytis, neva per mažam duoti šluotą ar dulkių pašluostę - dabar tie patys prieštaraujantys seneliai pasidžiaugia vaiko tvarkingumu ir paklusnumu. Visgi man svarbiausias pasiekimas - auklėjimas be fizinių ar psichologinių bausmių, su ribomis, tačiau visiškai kitaip nei mus augino tėvai. Man patinka, kai vaikas ateina pasakyti, jog jis piktas, nuliūdęs, kai kartu sprendžiame tokias mažas man, bet didžiules sūnui problemas... Didelis ir ilgas darbas, nors puikiai suvokiu kiek daug dar visko laukia prieš akis - artimiausia - rugsėjo pirmoji jau darželyje. Tačiau šį kart mes visiškai ne apie vaikus (kol vėl kas nepradėjo bambėti, kad apie juos tik ir kalbu) - mes kalbame apie vasarą. Stebuklingą vasarą, per kurią eilinį kart nespėjau įdegti, tačiau visą mėnesį turėjau atostogas pas savo tėvus; vasarą, kurią keliavome rodos tiek nedaug, bet spėjome pasisemti gražiausių ir geriausių emocijų. Vasarą, kurios eigoje atradau krūvą mylimų dalykų, kuriais labai noriu pasidalinti ir su jumis.

"Neverk dėl to, kad baigėsi. Šypsokis dėl to, kad įvyko."
Dr. Seuss


KŪNUI



Šiais metais Rituals... kosmetika man yra atradimas, o vasaros metu tiesiog buvau įsimylėjusi Karma linijos prausimosi putas - dieviškai gaiviai malonus kvapas, smagus ir paprastas prausimas putomis. Superinis produktas, kurį su mielu noru pakartočiau ir ateinančią vasarą (šis kvapas man visgi labiau šiltiems orams).



Šią vasarą kvailiojo ne tik mano veido, tačiau ir kūno oda - jau kelis metus neturėjau tokių intensyvių sausėjimų, tokio stipraus pleiskanojimo, o po nakties - iki kraujo ir žaizdų nukasytos odos. Vienas iš produktų, padėjusių suvaldyti situaciją buvo šitas aliejinis prausiklis, kuris iš pirmo žvilgsnio nėra pigus, tačiau sudėtis gera, tinka visai šeimai ir yra toks švelnus, kad atostogoms neėmiau atskiro prausiklio veidui ir mielai naudojau šitą. Nuostabus, universalus, švelnus ir labai geras reikalas.



Neįsivaizduoju vasaros be apsauginių kremų - mano geriami nuolatiniai vaistai su kiekvienais metais vis didina vėžio riziką, įskaitant ir odos vėžio, tad noriu kiek įmanoma sumažinti tas rizikas. Apie saulės kosmetiką šiemet nekalbėjau daug - buvo krūva pernykščių įrašų. Užtat apie naują kremą po deginimo, kuris intensyviai drėkina ir nuramina įkaitusią odą. Šitas Holika gelis yra legendinis ir tikrai neveltui! Tačiau apie visa kita galite pasiskaityti įraše - nesinori kartotis. 😊



Ir dar vienas stebuklas, kuris  padėjo mano odai atsigauti, nuraminti niežėjimą, sudrėkinti. Iš ties ir dabar kur nors paberia, pasausėja ar sudirgsta oda, - pakanka patekti ir po kokio pusvalanduko aiškiai jaučiu poveikį: ir niežulys dingsta, ir odą drėkina. Stebuklas, kurį drąsiai galiu kelti prie metų geriausiųjų. Gal tik kiek gaila, kad kiekis nedidelis ir gana greit baigiasi.

PLAUKAMS:



Dar vienas produktas, kuris drąsiai pretenduoja tapti ne tik vasaros, bet ir metų mylimiausiu! Purškiklį naudoju tiek ant šlapių, tiek ant sausų plaukų; tiek po jų plovimo, tiek įprastomis dienomis. Jis patiesina plaukus, sumažina jų pūtimąsi, padeda juos suvaldyti ir suformuoti. Nepamenu lengviau naudojamos, efektyvesnės ir universalesnės plaukų priežiūros priemonės, ypač kai reikia greitų rezultatų.



Aš myliu priemones, kurios padeda suvaldyti mano plaukus. Tikriausiai jau pastebėjote, kad man nelabai aktualu jų apimties didinimas, spindesys ar spalvos saugojimo efektai. Man svarbiausia riebios, tirštos kaukės, kurios suteikia glotnumo ir intensyvaus maitinimo. Ši kaukė tiesiog puiki - glotnina, maitina, o dar ir kvepia maloniai. Gaila, kad turėjau tik nedidelį priemonės kiekį.



Ir geriausias aliejukas... ta-da-da-dam... yra Rituals sausas aliejus, tinkantis ir kūnui, ir plaukams. Jį radau advento kalendoriuje ir taupau likučius išskirtinai plaukams. Aliejus labai greitai susigeria į kūno odą, o plaukams suteikia švelnumo, glotnumo ir suvaldo plaukus. O jau kvapas... mano mamai nepatiko, o aš alpstu, koks įdomus, malonus ir traukiantis.

VEIDUI:



Kokia vasara be apsauginio kremo nuo saulės? Turėjau tik vieną, bet jį labai mylėjau: dengiasi lengvai, dailiai, suteikia lengvą suliejimo efektą. Man labai patiko šio kremo lengva konsistencija, o svarbiausia, kad jaučiausi visą vasarą saugi nuo žalingų saulės spindulių.



Kažkada, senai senai, per daug dėmesio neskirdavau veido prausiklio kokybei. Atrodė, kad taip greit nuprausiama priemonė negali padaryti jokios didesnės žalos veido odai, todėl investuoti į ją, ar sukti galvos nereikia. Oi, kaip aš klydau - švelnus veido prausiklis tiesiog būtinas! Tiesa, ne visuomet jis būna brangus - tarkim šitas Kilig kainuoja visai nebrangiai, prausia efektyviai, tačiau stebuklingai švelniai.



Pastaruoju metu vargau su veido tonikais... atrodo nusiperki kažką naujo ir jau tikiesi, kad jau bus kažkas gero ir nieko... Tačiau matyt visai verta buvo patirti visus tuos nusivylimus, mat atrastas EO ar ECO lab tonikas tiesiog nuotabus - ne tik jauti, bet ir vizualiai matai, kad oda jaučiasi ženkliai geriau. Patys geriausi pojūčiai ir įspūdžiai.



Vasarą nesinori jokių sunkių veido kremų, apskritai, kuo mažiau visko ant odos, kuo lengvesnės konsistencijos - tuo geriau ir maloniau.  Apskritai, man vasarą labiau norisi kokios želė, nei lengvo kremo, tad labai džiūgavau naudodama intensyviai drėkinantį, visiškai lengvutį veido serumą, po kurio tikrai ne visuomet sekdavo veido kremas.



Permetusi mintimis visą bandytą korėjietišką kosmetiką, šį kremą išskirčiau kaip patį geriausią produktą. Taip, mano oda sausa, todėl dauguma korėjietiškų priemonių man paprasčiausiai netinka arba tinka tik taip sau. O va ši darė stebuklus - kai po nakties atsibundi skaistesne, putlesne ir kiek jauniau atrodančia oda, kuri jaučiasi tiesiog puikiai, negali neįvertinti tokio kremo.

MITOMO "Q10 + Lithospermum Essence" lakštinė veido kaukė su Q10 ir kietagrūdžiu


Ir kaip aš anksčiau nepabandžiau šitų Mitomo kaukių su geišomis? Superinis poveikis - puikiai drėkina ir gaivina odą, o kaina tai visai nedidelė. Reiks pabandyti ir kitokias šios linijos kaukes.

DEKORATYVINĖ KOSMETIKA:

WET n WILD Retractable Brow Pencil - automatinis antakių pieštukas "Ash Brown"


Visai netikėtas man šios vasaros antakių atradimas - Wet n Wild pieštukas iš kurio beveik nieko nesitikėjau. Mano nuostabai juo labai lengva pasidažyti tiek užpildant blakstienas, tiek nupiešiant papildomus plaukelius, rezultatas gali būti tiek visiškai natūralus, tiek rimtesnis. Per vasarą pieštuką pamilau ir šiuo metu nebesinori naudoti nieko kito.

ESSENCE "You Better Work!" tinted day cream - atspalvį suteikiantis, vandeniui ir prakaitui atsparus, dieninis veido kremas "10 light"


Vasarą visai nesinori makiažo, tačiau neretai pasitaiko progų, kai jo reikia. Tuomet dažniausiai imu kremą su atspalviu ir džiaugiuosi labai natūraliu efektu. Kremas labiau suvienodina spalvą negu maskuoja, tačiau esant reikalui nesunku padirbėti maskavimo priemonėmis. Labai lengvas pojūtis ant veido ir gana ilgas išlikimas sužavėjo labiausiai - puikus kremas, jei nesitiki nepriekaištingo makiažo efekto ir stipraus maskavimo.



Ir nors veido nesinori apkrauti, tačiau lūpas kiekvieną vasarą dažau kiek įmanoma ryškiau. Vasara netrunka prabėgti, visos vėl skubame į neutralius atspalvius, tad skubu pasidžiaugti ryškių spalvų Sleek palete. Kokybė gal ir ne pati tobuliausia, bet pigmentacija ir spalvos vertos paminėjimo!



Ir dar vienas atradimas, kurio negaliu nepaminėti yra makiažo fiksatorius iš Mac. Iki šiol nelabai tikėjau, kad toks dalykas gali daryti tokią didelę įtaką galutinei makiažo išvaizdai. Man patiko ir labai džiaugiuosi pabandžiusi - tiesą sakant noriu pirkti tik šitą.

AROMATAI:



Man patinka Avon kompanijos aromatai - manau, kad jie puikus kainos ir kokybės pavyzdys. Dauguma jų labai gerai išlieka ir bene visi - puikiai subalansuoti, kruopščiai sukurti. Šie aromatai nėra tik vasaros atradimas - mano galva jie puikiai tinka ištisus metus, tik šiltąjam sezonui jais mieliau kvėpinčiausi vakaro; šaltuoju - dienos metu. Jausmingą, visa naują aromato versiją aprašiau bloge ir manau sėkmingai naudosiu ir likusius sezonus. Puikus šios vasaros vakarų aromatas!

NAGAMS:



Sunku man su nagų lakais... turiu jų milijoną, daugumą labai myliu ir lyg ir norėčiau tiesiog apsistoti ties keliomis spalvomis, tačiau vis pagaili širdis išmesti daugiau nei pusę man nelabai ir reikalingų nagų lakų. Matyt man dar ne lakas :D Na o šią vasarą mane labiausiai džiugino Essie alyvinio atspalvio nagų lakas - ir laikė tobulai, ir atspalvis puikiai tiko karštoms vasaros dienoms. Puiki kokybė!



Gerai, skaitau aš labai lėtai - aptingau ar nebeprisiverčiu, pati nebežinau. Atrodo jau atradau laisvą minutę, bet kai per pusvalandį bent trisdešimt kartų išgirstu "mama pažiūrėk" arba "mama, o kodėl...?", kažkaip išsiblaškai ir vėl imi skaityti tas pačias eilutes, tą patį puslapį ir tą patį skyrių iš naujo. Tai va, šita knyga apie vaikus buvo puiki, ir padėjo suprasti daug dalykų ir pergyventi mažylio 'trečiųjų metų krizę'. Puikus skaitalas ir mokomoji literatūra, tik labai jau sunkiai skaitosi - susikaupimo iš ties reikia.



Anginos operacija! Gerai, tai nebuvo vasaros sprendimas, net nelabai šių metų sprendimas, nors dokumentus pradėjau tvarkytis ir ruoštis pavasarį; o veiksmas vyko vasaros pradžioje. Labai džiaugiuosi ir visus potyrius sudėjusi į įrašą - matau, kad skaitote ir noriu tikėti, jog įrašas jums padeda pasiruošti ar išgyventi šį laikotarpį. Po beveik trijų mėnesių nepaprastai džiaugiuosi, kad nebeskauda gerklės, kol kas jaučiu tik nepaprastai gerą lengvumo pojūtį ir daugiau jokio skausmo, gerklės ištinimo, blogos savijautos! Buvo labai verta!



Tradiciškai - baidarės ir giminės susitikimas, šį kart Žeimenos upe, su trupučiu lietaus, su ilgomis rankovėmis, be maudynių, tačiau tradiciškai smagiai, pasikrovus teigiamų emocijų ir kas kart naujų įspūdžių.

VASAROS MUZIKA


Šią vasarą tyrinėjau K-Pop fenomeną, populiarumą, kultūrą ir plėtrą - įdomu kaip greitai vietiniai dalykai gali tapti tarptautiniais; kiek daug jėgų, laiko ir pastangų investuojama į kuriamą įvaizdį ir kokią isterišką susižavėjimo reakciją tai sukelia. Ausys dažniausiai klausėsi tai vienos, tai kitos grupės, stebėjau vaizdo įrašus. Iš ties tai su muzika niekuomet nenusistoviu vietoje - ji keičiasi su laiku, susidomiu tai vienu, tai kitu atlikėju ir man ji jau nuo paauglystės nebėra garbinama ar nepakeičiama (na išskyrus kelias Lady Gaga dainas, kurios mano ir vyro santykių pradžioje buvo labai svarbios ir iki šiol kelias nostalgiškai malonias emocijas).
--------------------------------------------------------------------------------
Viskas, visi mano mylimiausi. Šį kart stengiausi labai trumpai, nedaugžodžiaujant, nes gi apie visas priemones visuomet galima paskaityti jiems skirtuose įrašuose, o ir vasaros metu retai fotografavau, daugiau gėriau emocijas ir mėgavausi buvimu čia ir dabar.

O kokia buvo jūsų vasara?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai

  1. Kokius vaistus geri? :O

    Naudoju Avene SPF 50 emulsiją, bet ir ta per sunki man, bet džiaugiuosi plataus spektro apsauga, ar tas naujasis lengvutis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Buteliuke su pompa? Sunki man ta emulsija buvo, sunkoka. Ši nauja daug lengvesnė ir su atspalviu reikalai geresni :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą