#60/2019 Grožio šiukšlynėlis. Liepos mėnesį baigiau...

Labas rugpjūti! Su savo vėsesniais orais, su grybais miške, su obuolių derliumi, su sodo gėrybėmis. Mes nuo šiandien jau pagaliau atostogaujame! Su mažuoju planuojame visą mėnesį išbūti pas mano tėvus. Gyvenant daugiabutyje vis labiau pasiilgstu savo kiemo, savo namo kuriame užaugau, sodo, viščiukų, šuns ir katino; laisvės bet kada išėjus į lauką prisėsti ant žolės, kuri nebus prikakota ar prišlapinta; leisti vaikui laisvai bėgti... Ech, kaip gera turėti kur sugrįžti!

Kalbant apie blogą - esu priruošusi jums įrašų ir įvairių skaitinių, tačiau tikrai ne visam mėnesiui - fiziškai nebespėjau priruošti krūvos įrašų tokiam ilgam laikui, tačiau paskaityti tikrai bus apie ką. Kaip visuomet, kviečiu aktyviai sekti blogą, mat nesu tikra ar turėsiu interneto pasidalinti naujais įrašais ir ar tam bus laiko. Visi įrašai pasirodys labai panašiu metu, tad keblumų neturėtų kilti. Na o kol kas - noriu dar būtinai papasakoti apie liepos mėnesį baigtas priemones, tarp kurių nemažai dekoratyvinės kosmetikos. 

"Žmogui būdinga išdidžiai žiūrėti į tuos, kurie jam pataikauja, ir pagarbiai - į tuos, kurie prieš jį neklūpo."
Fukididas


Kūnui

Man visuomet labai smagu naudoti Dove kūno prausiklius: gera kaina, skalsi konsistencija, malonūs kvapai ir švelnus prausimas. Esu išbandžiusi visą krūvą įvairiausių ir ši, su pistacijomis man patinka labiausiai, yra paties maloniausio aromato iš visų kompanijos prausikliu.
Kartočiau.

2. GILLETTE Venus Breeze skutimosi peiliukas
Nuolat naudojami, nors kiek skiriasi jų rūšis ir kvapas, tačiau man tai pats lengviausias ir optimaliausias būdas plaukeliams šalinti. Užima mažiausiai laiko, nedirgina odos, kainos sąnaudos visai nedidelės, tad su dideliu malonumu - jau 9-ti metai!
Būtinai kartosiu.

Kažkas baisaus... Prie jo kvapo lipo visi paplūdimyje esantys vabaliukai ir spėjo gerokai apkandžioti, priemonė tikrai nėra nė kiek atspari vandeniui, kaip teigia ant pakuotės. Yra siaubingai lipnus ir dar labai labai daug minusų šiame produkte. Kažkaip net pasidžiaugiau, kad kažkuriais metais padėjau priemonę atgal į lentyną ir nesusipirkau.
Nepatiko, tad nekartosiu.

Plaukams

Nereali ir labai labai kvapni plaukų kaukė. Man gaila, kad jos pakako labai trumpam laikui, tačiau ir plaukus pamaitino, ir suvaldė, suteikė minkštumo, blizgesio, švelnumo... Labai labai patiko.
Reikės pasižiūrėti pilno kiekio pakuotę. Norėčiau pakartoti.

Veidui I

Prastas micelinis vanduo, kuris bandytas gelbėti marketinginiais pažadais, tačiau valė labai prastai, vos pakeldavo makiažo paviršių, bet pudros pilnai niekad negebėjo valyti. Atsparesnį makiažą kiek pavoliodavo ant veido odos ir tiek. Apskritai produktas labai prastas ir tikrai negali būti naudojamas tikrai jautriai veido odai.
Nekartočiau.

6. ISANA "Anti-age" puoselėjamosios kapsulės visų tipų odai su simondsijų ir makadamijų aliejais bei vitaminu E, 7 x 0,38 ml = 2,66 ml
Švelnino, glotnino ir drėkino veido odą. Visgi, analogiškos, tik drėkinančios veido ampulės buvo ženkliai geresnės ir rezultatai akivaizdesni.
Patiko, gal kartočiau.

7. DRIU BEAUTY "Wise Unisex" PHA šveičiamasis serumas su prebiotikais, vitaminu B3, hialurono rūgštimi ir PHA rūgštimis, 50 ml
Labai fainas lietuviškas brendas, kuris yra šiek tiek kitoks savo vizija ir kvapais. Prie visoms lytims tinkančio kvapo reikia priprasti, tačiau produktai potencialiai tikrai turi galimybę tapti labai žinomais ir populiariais. Nuoširdžiai to ir linkiu. O ši rūgštinė priemonė gerai ir švelniai šalina negyvas odos ląsteles ir lengvai padrėkina pasausėjimus. Po kurio laiko oda tikrai jaučiasi ženkliai geriau ir svarbiausia - neerzinama mechaninių šveitiklių grūdelių.
Pakartočiau.

8. L'OREAL Revitalift CicaCream dieninis kremas nuo raukšlių su azijinės centelės ekstraktu, 40 ml
Iš visos linijos dieninis kremas man patiko labiausiai, tad tikriausiai nenuostabu, kad baigėsi pirmiausia - naktinį kremą neretai pakeisdavau kitomis priemonėmis, o dieninį naudojau nuolat. Linija visai neblogai stangrina odą, suteikia veido odai putlumo, neblogai pamaitina neapsunkindama, nors itin karštiems orams šis kremas man nebuvo pats mylimiausias. Tačiau - tikrai veiksmingas siekiant suteikti jai jaunatviškesnės išvaizdos ir komforto jausmą.
Pakartočiau.

Veido kaukė II

9. GLAM OF SWEDEN Collagen Facial Mask - lakštinė veido kaukė su raudonuoju vynu, 60 g
Gaivina ir šiek tiek skaistina odą, tačiau žadėto stangrumo visiškai nėra. Tad jei kartočiau šios linijos kaukes, pasirinkčiau kitokį žadamą efektą.

10. PETITFEE Black Pearl & Gold Hydrogel Eye Patch - juodos gelinės paakių kaukės su auksu ir perlų ekstraktu, 60 vnt.
Patiko ir labai gailėjau naudodama paskutines poras... Kaukės puikiai atgaivina paakių zoną ryte, sumažina paburkimus ir puikiai padrėkina, tad ne tik paakių oda jaučiasi geriau, bet ir paakiuose naudojamas makiažas gula ženkliai gražiau.
Būtinai kartosiu.

11. GARNIER Skin Active "Honey & Ceramide" atstatomoji medaus kaukė labai sausai odai, 8 ml
Tam kartui pamaitino/ pagerino odos būklę, bet labai abejoju, ar ji gali būti skirta raminti odą, kai sudėtyje yra ją sausinančio alkoholio? Nebuvau sužavėta ir gamintojo rekomendacijomis palikti ją ant veido odos nenuplovus. Žodžiu, pasirodė neapgalvota, bet ne tragiška veido kaukė.
Tikriausiai visgi nekartočiau.

Burnos higienai

12. LISTERINE "Cool Mint" antibakterinis burnos skalavimo skystis, 1000 ml
Pa-ga-liau! Daugiau net negalvoju leisti vyrui pirkti tokį didelį burnos skalavimo skysčio kiekį. Paprasčiausiai atidaryta pakuotė prastovėjo daugiau nei metus... Man ji buvo per aštri, o vyras, nežinau ar tikrai sąžiningai naudojo nuolat? Man regis daugmaž kaip ir aš - tada, kada jaučia, jog dantims trūksta kiek daugiau gaivos. Visgi pusės litro pakuotės pačios patogiausios, tokias ateityje ir pirksime. Jau kaip ir įpratome, kad vyras naudoja Listerine, o aš kažką, kas mažiau erzina ir griaužia burnos ertmę.
Manau dar tikrai atsiras mūsų namuose, tik mažesnio dydžio pakuotėje.

13. FORAMEN tarpdančių šepetėliai "Fino", 6 vnt.
Baisūs šepetėliai... Vienu šepetėliu nėra šansų pilnai išsivalyti visus tarpdančius, tiesiog neįmanoma. Vos po poros jis susilanksto, šereliai greit nusidėvi tad praktiškai visos pakuotės reikia vienai dienai. Nelogiška, nepraktiška ir man siaubingai nepatinka, tad net negalvoju apie kartojimą.

Kitos grožio smulkmenos

14. LACURA dirbtiniai priklijuojami nagai Short Square, 24 tipsai + 3 g klijų
Man regis taip nė karto ir nepanaudojau, nors buvau išpakavusi. Klijai senai sudžiūvo, o tipsų jau šimtas metų nebesiklijuoju, tad nematau jokios prasmės juos laikyti kažkam dėl kažko. Neverta, o kadangi nebeplanuoju klijuotis - neturiu planų ir pirkti daugiau.

15. LE PETIT OLIVIER itin švelnus abrikosų kvapo muilas "Apricot Milk", 250 g
Visai fainas tas prancūziškas muilas, labai švelnaus ir subtilaus kvapo, bet man kvapnesni itališki muilai mielesni ir fainesni. Ką čia vaidinsi subtilią prancūzaitę, kai mėgsti spalvas, kvapūs ir ryškias emocijas. 😀 O jei rimtai - visai fainas muilas, darbą atlieka, bet Nesti Dante muilai vistiek fainesni.

16. SIRENA Soft & Gentle vatos diskeliai, 120 vnt.
Nepasakyčiau kad kažkuo labai išsiskiria... Diskeliai kaip diskeliai, savo darbą atlieka ir tiek.

Dekoratyvinė kosmetika I

17. CATRICE "3in1 Skin Tone Adapting" makiažo pagrindas, prisitaikantis prie odos atspalvio (atspalvis - "010 Lighter Skin"), 30 ml
Šiais metais mano tikslas yra sumažinti turimų makiažo pagrindų kiekį: per laiką jų prisikaupė daugiau nei reikia ar norisi, tad pradedu nuo pačių seniausiųjų. Šitą puikiai pamenu dėl jo visiško nepraktiškumo - priemonė suvienodindavo odos spalvą į... ryškiai oranžinę. Rimtai? Šviesiausias atspalvis - oranžinė? Visai fainai būdavo matyti sveiką odos spindesį, bet daugiau niekas man netiko. Šį sezoną bandžiau kelis kartus, kažkiek tūbelėje dar tikrai yra, bet nerandu būdų jį racionaliai panaudoti, jis gana senas, tad su likučiais be gailesčio noriu atsisveikinti.
Nevertas dėmesio produktas, kuris tikriausiai ir iš prekybos išimtas.

18. AVON Mark. Magix Face makiažo gruntas, 30 ml
Neblogas. Naudojamas. Pamaskuoja veido nelygumus, šiek tiek paslepia poras, tad be didžiulio vargo sunaudojau likučius. Antrą kartą nepirkčiau, yra tikrai ženkliai geresnių, tačiau iš esmės visai naudojama priemonė.

19. MAYBELLINE Instant Anti Age Eraser maskuojamoji priemonė su goji uogomis ir haloksiliu "06 Neutralizer", 6,8 ml
Ne pats tobuliausias, tačiau paakius pamaskuoja visai gerai. Daugiau kaip visuomet galite paskaityti įraše. Galbūt tik norisi paminėti, kad ant šio kempinėlės buvo įsimetęs pelėsis, tad valiau ir dezifekavau, sugebėjau nuplėšti dozavimui skirtą kempinėlę, po kurios naudoti nebebuvo taip patogu. Visgi, yra ir teigiama pusė - be kempinėlės maskuoklis naudojosi ženkliai skalsiau ir pakako ilgiau.
Kartočiau.

Ta diena, kai paskutinį kartą pasidažiau pudra, buvo labai liūdna. Priemonė man nepaprastai patiko, gražiai dengėsi, puikiai atrodė ir jautėsi ant veido ir dar daug daug privalumų. Man regis reikės traukti į sezono mylimiausius - tobulas reikalas!
Noriu kartoti. Būtinai.

Dekoratyvinė kosmetika II

21. TRIFLE COSMETICS Lockdown Luster rub-resistant shadow primer & luminizer - akių šešėlių pagrindas saugantis nuo nusitrynimo "Iced Cloud", 4 ml
Labai unikalus produktas su spindinčiu efektu. Ne visi šešėliai tinkami naudoti su praimeriu, reikia nutaikyti laiką, kada uždėti šešėlius. Tačiau puikiai sukimba su šešėliais ir iš tiesų apsaugo nuo nusitrynimo. Patiko, tik per laiką sutirštėjo ir nebetinka naudoti.

22. ESSENCE "Super Curl" eye-opening volume mascara - riečiantis ir apimties suteikiantis juodas blakstienų tušas, 8 ml
Pamenu man labai patiko tušo efektas, šepetėlis ir lengvas dažymo būdas. Bėda ta, kad tušas nuo pat pradžių tepė vokų odą (o maniškiai tai sausi!), o sutirštėjus ir pradėjo trupėti. Apskritai su šiuo tušu nepamenu nei vienos geros dienos, kada nebūčiau turėjusi milijoną kart valyti odą aplink akis... Nepatiko ir nekartočiau.

23. CATRICE "Velvet Brow Powder Artist" antakių šešėlių pieštukas "030 Dark Brow(n) Is The New Black"), 0,45 g
Bandžiau su šiuo pieštuku labai ilgai žaisti vis dažydamasi namie, bet aš niekad nebuvau patenkinta. Dengimas tiesiog tragiškas, pudra gumuliuojasi ant antakių, sunku nusibrėžti/ pataikyti į kontūrą, gumulėlių neįmanoma iššukuoti, sureguliuoti spalvos intensyvumą žiauriai sunku... Atsibodo žaisti, metu likučius lauk ir net negalėčiau galvoti apie pakartojimą.

Baigėsi ir tiesą sakant buvo nepaprastais smagus naudoti. Puikiai išlikdavo net ir jei trini akis ar ašaroji, o smagi spalva suteikdavo žaismingumo net ir niūriausiam makiažui. Fainas ir labai kokybiškas pieštukas. Noriu pasižiūrėti ir kitų šio pieštuko atspalvių - vertas dėmesio reikalas.

25. MAX FACTOR Kohl Pencil akių pieštukas "020 Black"
Šitas pieštukas buvo dieviškai lengvas padengti ir pasklaidyti ant odos net ir kuris laikas po padengimo. Bėda gal tik ta, kad ir laikosi kiek prasčiau, neturi labai gero atsparumo.
Galbūt kartočiau.

Dekoratyvinė kosmetika III

26. AMWAY Artistry Signature Color "Modern Icon" Lip Shine - lūpų blizgesys (atspalvis "Fuchsia"), 1,6 g
Pakuotė buvo labai nepatogi - niekad nežinojau, kiek produkto dar liko; niekad negalėjau išsukti nors truputį daugiau. Tačiau pati priemonė - dengiasi kaip sviestas ant lūpų, pigmentacija superinė, spalva - vasariškai gaivi. Kažkaip net gaila, kad pabaigiau.
Mielai pakartočiau.

27. MARKWINS Lip crayon - lūpų dažų pieštukai 
Oij, koks senas pieštukas, ir aš jį dar šiais metais naudojau, jam viskas buvo gerai ir tebėra gerai (nepakito nei spalva, nei kvapas), tačiau aš jį turiu taip ilgai, kad metas likučius mesti lauk. Beje, to įrašo nuotraukos tiesiog tragiškos kokybės - nei spalvų nesimato, nei nuotraukos padorios. Bet... tai buvo prieš keturis metus - fotografuojanti technika nebuvo tokia gera, o ir įgūdžių neturėjau pakankamai. 
Net ir norėdama neturėčiau galimybės pakartoti.

-------------------------------------------------------------------------
Viskas, tokie mano baigti produktai. Šiuo metu mano tikslas naudoti turimą dekoratyvinę kosmetiką, pabaigti kosmetikos priemones iki paskutinio vilties spindulėlio ir nustoti pagaliau leisti pinigus nereikalingiems/ pertekliniams dalykams. Tikiuosi kitą mėnesį mano projektėlis (dabar madinga vadinti project pan) įsivažiuos ir būsiu patenkinta rezultatais.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai

  1. Le Petit oliver muilo esu nusipirkusi Prancuzijoje. Mano kazkoks citrusinis. Tai kvapas labai intensyvus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal kad citrusinis? Šiaip lyginant su Nesti Dante (itališkais), tai intensyvumu labai skiriasi. Šitas toks švelnus abrikoso ir grietinėlės kvapas :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą