Istorijos ir galvosūkių vingiuose: pabėgimo kambarys Escape Bunker 1944

Ką veikti lietingais savaitgaliais, kai namie visos veiklos įgrisusios iki kaulų čiulpų, kai norisi kažkur išeiti, bet nei prie jūros pasivaikščiosi tokiu oru, nei lauke smagiai pasibūsi. Praeitą savaitgalį čiupome įspūdžių kupiną kuponą, kvietėme draugus keliauti kartu ir pamankštinti galvą pabėgimo kambaryje. Siaubo pabėgimo kambariai mūsų nelabai domina, tad pasirinkome istoriniame bunkeryje įsikūrusį pabėgimo kambarį, žadantį smagų laiką, galvosūkius, pojūčius, garsus ir unikalias patirtis. Deja, mūsų draugų planai paskutinę akimirką pasikeitė, tačiau nei tai, nei vėsūs rudeniški orai nesugadino nuotaikos ir nuotykio nuojautos. 

ČIA

Objektas: Pabėgimo bunkeris (Escape Bunker 1944)
Vieta: Priestočio g. 3A, Klaipėda
Laikas: 60 minučių
Komandos nariai: 2-8 žmonės
Kaina: 2-4 dalyviams - 40 EUR; 4-6 - 60 EUR
Kas gali dalyvauti: visi, nepriklausomai nuo amžiaus ir lyties
Kas žadama: Užraktai, Spynos, Galvosūkiai, Garsai, Pojūčiai, Geras laikas

Objekto unikalumas: Veiksmas vyksta unikaliame, tunelinės konstrukcijos Antrojo Pasaulinio karo bunkeryje. 1944 metais vokiečių statyta slėptuvė buvo skirta pasislėpti miestiečiams per bombardavimus ir artilerijos apšaudymus. Pusės metrų storio gelžbetonio sienos po supiltu žemės pylimu karo metais buvo gyventojų viltimi išgyventi. 

ČIA
Kiek pridusę nuo skubėjimo ir vėluojantys kelias minutes sutartam laikui, leidžiamės laiptais žemyn pro metalines bunkerio duris į požeminį pasaulį. Jau tarpduryje mus pasitinka smagiai nusiteikusi moteris (regis ji ir yra atrakcijos savininkė) ir skuba susipažinti. Kairėje esantis miniatiūrinis kambariukas su rašomuoju stalu ir kėde skendi prietemoje, nors ką tik mėgavomės saule - pasijaučiame bene kitame pasaulyje. Monitoriuje matau vaizdus iš kamerų, kurios, kaip ir galvojau, rodo vaizdą iš pačio bunkerio. Gana sparčiai esame supažindinami su pramoga, šiek tiek papasakojama apie objekto unikalumą bei mūsų tikslą - per 60 minučių rasti sunkių metalinių durų rankeną ir išsivežti į laisvę. Čia pat pasiūlomos ir trys pagalbos, kurias reiktų išsikviesti senoviniu telefonu su rankenėle. "Įdomu, ar čia autentikos reikalas?" - pagalvoju, tačiau mano abejones greitai išsklaido moters paaiškinimai, kad už bunkerio sienų nėra ryšio ir prisiskambinti mobiliuoju, o tikriausiai ir trumpųjų bangų racija paprasčiausiai neįmanoma.

ČIA

Pro sunkias, tiesiai esančias duris esame įvedami į bunkerio vidų ir prirakinami antrakiais su grandinėmis. Šeimininkė mikliai nustato laikrodį, primenantį milžinišką virtuvinį laikmatį ir užveria duris - nuotykis prasideda! Pirmiausia, savaime suprantama tenka išsilaisvinti iš grandinių. Gana greit spintelėje atrandu dėžutę, slepiančią raktą ir imame klausytis pro vidinį radiją siunčiamo pranešimo bei žinutę šifruoti Morzės abėcėlės pagalba. Išsilaisvinę iš grandinių, toje pačioje dėžutėje randame sekančią užuominą apie kitą užduotį, tačiau visų pasakoti nesinori ir neverta - ar tikrai įdomu žinoti visus sprendimus į galvosūkius, ypatingai, jei galvojate apsilankyti?


O tarp užduočių yra visko, ir užduočių ir žemėlapių ir šifruočių, ir planų, ir slaptų lempučių. Išsprendus vieną visuomet gauni užuominą į kitą ir t.t. iš esmės žaidime vyrauja kodiniai sprendimai ir daug atrakinti sukurtų spynų su kodais, skaičiais ir raidėmis, tačiau tai pavyksta tik tuo atveju, jei pavyksta teisingai išspręsti užduotį bei greitai atrasti, kur tą gautą kodą vesti. Linijinio principo pabėgimo kambarys visą laiką skendi prietemoje, siaubingai trūksta daugiau šviesos šaltinių, tačiau taip tik dar įdomiau. Bėgdami koridoriumi ir sekdami užduotis mes vos neišėjome pro kitą išėjimą. Gerai jau, jos buvo tvirtai užrakintos, bet tikrai pabandėme, ypač kai užstrigome ties viena iš užduočių.


Autentiški, senoviniai daiktai ir užuominos su trupučiu istorijos ne tik skatina pasukti galvą, bet ir padeda pajusti laikmečio dvasią bei suteikia autentiškumo. Galiausiai paskutinis užduočių etapas vyko mažučiame kambarėlyje, kuriame gulėjo dvi užrakinamos dėžės, spausdinimo mašinėlė, fotoaparatas ir beveik jokios šviesos... Ir čia mes jau pasiklydome... jei anksčiau per užduotis keliavome gana sklandžiai, tai čia pritrūko išmonės ir jautėmės užstrigę, vedėme visus įmanomus sprendinius matomus kambarėlyje, kol galiausiai vienos iš dėžių spyną man pavyko atrakinti. Dar vienas planas, trys mėlynos lemputės ir..... SIRENA... kuri reiškė kad mums paprasčiaii nepavyko, ties paskutine dežė ir vieno kodo suvedimu! Ech, pritrūko tiek nedaug...

ČIA

Į bunkerį ta pačia džiugia nuotaika įėjusi šeimininkė tik patvirtino, kad per Marytės plaukelį... Mums tik reikėjo suvesti paskutinį kodą. Ir kodėl mes nepašėme pagalbos? Tiesą sakant buvo taip smagu, žaidimas taip įtraukė, kad visiškai nesinorėjo jokių ten pagalbų, galvoje mintys sukosi ne apie pagalbas, o apie smagias užduotis, ieškant būdų jas išspręsti... Pabėgti iš bunkerio mums nepavyko... ir čia tikriausiai reiktų pridėti, kad į tokius pabėgimo kambarius reiktų bent 3 žmonių kompanijos - posakis"dvi galvos geriau nei viena" čia puikiai pasiteisina - vienoje užduotyje aš kėliau vienas sprendimo hipotezes, kai tuo tarpu mano vyrui atrodė kitaip - kartais teisus buvome vienas, o kartais kitas, o jei būtų trečias galvotas - būtumėm su vėjeliu praskrieję. Na ir tikriausiai reiktų skirti šiek tiek laiko ir panaudoti vieną kitą pagalbą tuo unikaliu užsukamu telefonu, jei jau jauti, kad sugaišai kike daugiau laiko nei derėtų. Tiesa, praverstų ir laikrodis, nes abu visiškai praradome laiko nuovoką...


Viena geriausių pramogų ir galvas pamankštinti, ir akis paganyti, ir santykius patikrinti! Pasirodo šauniai darbuojamės kaip komanda ir sugebame rasti sprendimus kartu! Iš bunkerio į skaisčiai saule apšviestą šeštadienį išlendame baltomis nuo kalkėtų sienų striukėmis, purvinais kelių kelėnais ir smagia nuotaika! Puikiai praleista valanda ir patys geriausi įspūdžiai! Būtinai grįžime vėl, kai bunkerio užduotys bus pakeistos, tik gal iš principo dviese - pasižiūrėsime ar ir kitą kart pavyks pabėgti. Aš jaučiuosi pagavusi kablį: galvosūkiai man patinka, o šis pabėgimo kambarys buvo pats tas mano skoniui ir pradedančio pabėgimo kambarių bėglio lygiui!




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai

  1. Labai įdomu! Šauniai parašei!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai patinka tokie įrašai, įdomu skaityti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip malonu, kad jums patiko! :) Stengsiuosi tokių įrašų padaryti daugiau ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą