CLINIQUE "Aromatics in Black" parfumuotas vanduo moterims

Kiekvieną mėnesį bandau vis po vieną naują aromatą iš turimų miniatiūrų ir per tą mėnesį dažniausiai pilnai ir baigiu. Advento kalendoriuose rastos nedidelės pakuotės pakanka 2-4 savaitėms, gan trumpas laikas, bet per tą mėnesį pilnai spėju išuostyti, pasimatuoti ir susidaryti nuomonę. Rugsėjo pabaigai - spalio pradžiai paėmiau Clinique advento kalendoriuje rastą aromatą in Black. Visiškai netikėtas radinys, nustebinęs bene labiausiai, dideli lūkesčiai prieš naudojimą bei visai kitokie potyriai, nei tikėjausi pradžioje. Apie aromatą.

ČIA

Produktas: CLINIQUE "Aromatics in Black" parfumuotas vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Clinique Labs" Pagaminta Šveicarijoje
Tūris: 50 ml arba 100 ml. Mano pakuotė mini, kiekis nenurodytas
Leidimo metai: 2015 m.
Kaina: 100 ml - 105 Eur
Kur galima įsigyti: šiuo metu faktinio likučio Lietuvoje neradau niekur. Turėtų būti galima įsigyti Douglas parduotuvėse arba parsisiųsti iš Europos el.parduotuvių. Kristianoje yra kita šios serijos (White) versija
Kvapo kategorija: gintaro - gėlių

Gamintojo aprašymas: Aromatics in Black, išleistas 2015 metais yra moderni, legendinio Clinique Elixir aromato, sukurto 1971 metais, reinkarnacija. Svaiginančios slyvų lapų, rožinių greipfrutų ir itališkos bergemotės natos vilioja. Egzotiška puokštė iš kvepenės ir nerolių atskleisdžia jausmingą ir subtilų jazminų aromatą. Apatinio aromato vetiverijų ir tonkos pupelių natos susipina su prabangiais miros aromatais.



Viršutinė nata: slyvų lapai, rožinis greipfrutas, bergamotė
Širdies nata: jazminas, kvepenė, neroli
Apatinė nata: mira, tonka pupelės, kvapnusis auksabarzdis 


Sudėtis: Alcohol Denat., Fragrance (Parfum), Water\Aqua\Eau, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Limonene, Ethylhexyl Salicylate, Linalool, Hexyl Cinnamal, Coumarin, Geraniol, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Citral, Benzyl Benzoate, Benzyl Alcohol, Hydroxycitronellal, Amyl Cinnamal.

Pilno dydžio pakuotė. Iš ČIA

Pakuotė. Natūralu, kad advento kalendoriuje rasta pakuotė mažytė, miniatiūrinis stiklo buteliukas su užkemšamu plastikiniu dangteliu, kuris nelabai tvirtai laikos ant buteliuko, bet kaip mini pakuotei - pakaks. Ant stiklinio buteliuko uždėta pompa, purškianti produktą - tai didžiulis privalumas miniatiūrinei pakuotei. Dažniausiai tos mini pakuotės būna be jokio dozavimą palengvinančio įrenginio, kartais - su rutuliuku, tačiau pompa produkto išpurškimui yra reta ir labai maloni išimtis.  

Dizaino prasme mano buteliukas tikrai nėra pats gražiausias pasaulyje - kompaktiškas rankose, minimalaus dizaino. Ir visgi - pilno dydžio buteliukas atrodo ženkliai efektyviau - toks iš ties sugundytų mano akis bent jau pauostyti turinį, o ir juoda spalva atrodo iš ties juoda, o ne kaip mini, kur dangtelis įtartinai rudas. Jei galėčiau neturėdama pakuotės rašyti įvertinimą, rašyčiau puikų - mano akimis toks minimalizmas atrodo patraukliai, juoda spalva įdomiai, o saikinga informacija ant pakuotės, labai sveikintina, nėra pertekliaus.


Kvapas. Puikiai pamenu, kad pirmas mano purkštelėjimas ir pirmas pauostymas tikrai nebuvo labai sėkmingas - kvapas nustebino ir pirmus kartus ne gerąja prasme, tikėjausi kažko, bet ne sunkaus, žalio. Tik pasipurškus, pirmuoju įkvėpimu jaučiu lapų žalumos kvapą, beveik neatpažįstamą, žalią jazminą, kažką panašaus į citrusinius vaisius. Netrukus mano uoslę pasiekia saldesnės natos ir imu jausti kremines gėlių natas, tarp kurių jau aiškiai sužiba jausmingi jazminai, sunkesnės gėlinės natos ir vos vos kažko, kas primena apelsinų žiedus. Gėlinės natos dieviškos, gražios, puikiai subalansuotos, saldžios. Po gėlinės natos uoslę pasiekia sunkesni miros ir kvapniojo auksabarzdžio akordai. Ant mano odos kvapas išdžiūva kreminiais akordais su trupučiu pudriškumo ir dūminio/ smilkalų/ medienos kvapo. 

Aromatas beprotiškai gražiai sukomponuotas, jame telpa regis visiškai nesudarinamos natos, kaip moteriškos gėlių  ir vaisių, maišomos su vyriškais kvepenių, miros, kvapniojo auksabardžio akordais. Tai nėra nuobodus aromatas, jame nuolat keičiasi užuodžiamos natos ir nuotaikos, svyruoja nuo jausmingumo iki paslaptingumo. Greičiausiai kvapas tikrai nebus tas patinkantis masėms, tačiau kartu tai tikrai ne niša. Manau 2015 metais, kai šis aromatas buvo išleistas, galėjo būti tikra sensacija, naujiena ir lyčių dalijimo atsisakymu parfumerijoje sensacija. Nėra nei vyriškų, nei moteriškų natų, nėra nei vyriškų, nei moteriškų kvepalų - yra tik mūsų uoslės aspektai ir noras kvepėti vienaip ar kitai, pritariate? Tą mes puikiai žinome 2021, o 2015 pasaulis buvo truputėlį kitoks.

Aromatas sunku, įdomus, dūminis, pudriškas, žalias ir gėlinis - kitoks, kompleksiškas, tačiau be abejonės sunkus ir paslaptingas, gilus ir jausmingas ir truputį seksualus.

ČIA

Mano nuomone, šis aromatas tinkamiausias:
     ☂ rudens sezonui;
     ★ vakaro metui.

Aromatas turi šiokį tokį šleifą ir leidžia apie save žinoti priartėjus daugmaž per 1-2 metrus nuo žmogaus, tad greičiausiai akivaizdu, kad dienai jo nerekomenduočiau. Žinoma, priklauso nuo to, ką darote dienos metu - biuro aplinkoje aromatas visai netinka, o va keliaujant lapais nuklotomis, rudeniškomis gatvėmis dienos metu - suteikia unikalią nuotaiką ir labai gražiai suskamba. Puikiai suskamba ir paspaudus šaltukui, tad visai būčiau norėjusi turėti progą aromatą išbandyti prie didesnės minusinės temperatūros. 

Mano galva parfumuotas vanduo išlieka puikiai - ant mano odos visi aromatai išlieka ženkliai trumpiau, tačiau šis, be vargo jaučiamas 8 valandas, o jei netyčia patenka ant drabužių - iki pat tol, kol išskalbiu! Dienomis, pvz. apsivilkau palaidinę ir po savaitės, rinkdama skalbinius, vis dar užuodžiau šį kvapą! Tačiau ant drabužių purkšti aš labai nerekomenduoju, pirmiausia dėl to, kad kvapas, reaguodamas su oda skleidžiasi kitaip, kiekvienam unikaliu būdu, o antra ir man regis svarbiausia - aromatai gali sugadinti drabužius (ir sugadina), tad kam ta rizika?


Sunkus, dūminis, paslaptingas, jausmingas, gilus aromatas, kuriame susipina beprotiškai daug skirtingų natų, jos puikiai subalansuotos viena su kita ir sukuria itin unikalią dermę. Kvapas prieštarauja anksčiau galiojusioms vyriškų-moteriškų natų taisyklėms, kvepalų pasiskirstymui rinkoje ir greičiausiai išleidimo metais galėjo sukelti tikrą sensaciją. 
Aromatics in Black tikrai nėra tas kvapas, kuris patiks masėms, kurį gali dėvėti kiekviena ar pamilti visos. Jis kitoks, unikalus, tad tiks ne visiems. Regis ir didesnio populiarumo mūsų rinkoje kvapas nesusilaukė - šiai dienai, Lietuvoje neradau nei vienoje vietoje, kur jo būtų galima įsigyti. Bet jei atrasite, labai nerekomenduoju jo pirkti aklai - tai unikalus kvapas, kuris gali ir visiškai nepatikti, nuteikti nemaloniai, galiausiai tiesiog erzinti.
Mano uoslei jis pasirodė kitoks. Unikalus. Sunkus. Jausmingas. Pasislėpęs po dūmų uždanga.

Aromatas panašus į:
- BVLGARI "Mon Jasmin Noir L'Elixir" EDP
- TOM FORD "Noir Extreme" for men
- BVLGARI "Goldea The Roman Night"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai