G.U.M. "Ortho" ortodontinė dantų pasta - gelis, nešiojantiems ortodontinius prietaisus "Spearmint"

Jau porą mėnesių nešioju breketus, kurie viską sustatys į savo vietas, sulygins dantis, sutvarkys sąkandį, tik tam reikia ne kelių mėnesių ir ne vienerių metų. Dantys juda, bet lėčiau, nei norėčiau. O kartu su breketais, burnos ertmėje didėja rizika burnos ligoms ir dantų gedimui, greičiau kaupiausi apnašos ir tenka ne tik dažniau valyti dantis, tačiau ir atsakingai rinktis dantų pastas. Šį kart pasirinkau pastą, skirtą specialiai ortodontinius prietaisus nešiojantiems žmonėms. Lūkesčiai buvo dideli, o kokie mano potyriai?


Produktas: G.U.M. "Ortho" ortodontinė dantų pasta - gelis, nešiojantiems ortodontinius prietaisus "Spearmint"
Gamintojas: "Sunstar". Pagaminta Šveicarija
Paskirtis: išvalyti dantis, šalinti apnašas, apsaugoti nuo burnos ertmės ir dantenų ligų, karieso, raminti dantenas
Tinkamas tipas: nešiojantiems ortodontinius prietaisus, nuo 7 metų
Labiausiai patiko: efektas
Labiausiai nepatiko: trūksta gaivos pojūčio burnoje
Tūris: 75 ml
Kaina: 6,79 Eur
Kur galima įsigyti: Camelia vaistinė

Ką žada gamintojas: Sustiprinta burnos ertmės ligų prevencija ir dantenų apsauga. Padeda apsaugoti nuo burnos žaizdelių atsiradimo ir karieso. Su Flouridu + izomaltas - dar geresnei emalio reamineralizacijai. Dėl antibakterinio CPC poveikio sumažėja dantų apnašų susidarymas. Nuramina dantenas (bisabololis, imbiero šaknies ekstraktas, alavijas ir vit.E).

Sudėtis: Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Isomalt, PEG-8, Lauryl Glucoside, Aroma, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Cocamidopropyl Betaine, Panthenol, Sodium Saccharin, Sodium Fluoride, Allantoin, Sodium Chloride, Sodium Methylparaben, Tocopheryl Acetate, Cetylpyridinium Chloride, Bisabolol, Glycerin, Limonene, Sodium Benzoate, CI 47005, Potassium Sorbate, CI 42090, Zingiber Officinale Root Extract.
Natrio fluorido 1490 ppmF


Mano nuomonė. Pirmiausia noriu pradėti nuo pakuotės - kartoninės dėžutės dizainas tikriausiai ne pats patraukliausias pasaulyje - violetinės ir žalios spalvos akcentai tikriausiai ne geriausias derinys? Tačiau giriu plastikinę tūbelę - jos plastikas tobulai minkštas lengvam, patogiam dozavimui reikiamais kiekiais, ar tai būtų vos lašelis vieno danties šepetėliui ar normalus kiekis įprastam. Gal kiek gaila, kad dangtelis atsukamas, o ne atkemšamas, tačiau didesnių nepatogumų man nesukelia.

Dantų pasta kiek kitokios, gelinės tekstūros, gerai suputoja ir maloniai kvepia pipirmėtės aromatu. Priemonė neturi labai daug gaivos ir nesuteikia mėtinio burnos kvapo, tačiau jo visiškai pakanka, o ir šiuo atveju svarbesni kiti aspektai. Gyvendama su breketais pastebiu, kaip greit ant dantų kauliasi apnašos, atrodo net nevalgiau, o tiesiog iš oro, greičiausiai nuo seilių susidaro per valandėlę! Ši pasta puikiai valo apnašas, suteikia švaros pojūtį ir ilgesniam laikui apsaugo burnos ertmę. Smagu matyti, kad ir fluorido kiekis dantims pakankamas. Po valymo dantys saikingai blizga, o gleivinė nesijaučia išsausėjusi. Efektu esu visiškai patenkinta.

Tačiau ar tikrai būtina pirkti specializuotas dantų pastas turint ortodontinius prietaisus? Nebūtina - svarbiausia, kad puikiai valytų apnašas, gerai apsaugotų dantis, turėtų pakankamą fluorido kiekį ir padėtų nuraminti burnos ertmę, tik gal surasti tokią pastą sudėtingiau nei tiesiog įsigyti jau specializuotą. Ši pasta man patiko - efektas geras, priemonė švelni, bet efektyvi, tad manau, kad tai ne pirmoji mano šios pastos tūbelė - dantims su breketais puikiai tinka.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai