ZARA Chapter No.4 "Bohemian Oud" parfumuotas vanduo moterims (v.2022)

Kalbant apie kvepalus, nors man svarbu maloniai kvepėti ir man patinka, kai kūną supa malonus aromatas, tačiau kvepalams kasdienai esu linkusi pataupyti. Jei aromatas nedvelkia pigumu ir kvepia man priimtinu kvapu - visuomet džiaugiuosi suradusi pigiau. Turiu kelis prabangesnis ir jų man visiškai pakanka progoms. Na, o jei kalbame apie kasdienius aromatus - Zara yra vienas tų gamintojų, kurių kvepalai piguma nedvelkia, o kainos tiesiog juokingos kokybei, kurią gauname. 

Pastarąjį kartą nusipirkau naujo leidimo Chapter No.4 serijos aromatą "Bohemian Oud" su šiuo metu labai geidžiamu argamedžio ūdu. 


Produktas: ZARA Chapter No.4 "Bohemian Oud" parfumuotas vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Industria de Diseno Textil". Pagaminta Ispanijoje
Tūris: 80 ml (galima įsigyti ir 10 ml pakuotėje)
Leidimo metai: 2022 m.
Kaina: 19,95 Eur
Kur galima įsigyti: Zara parduotuvėse arba internetu
Kvapo kategorija: prieskonių - odos

Gamintojo aprašymas: Įspūdingas mistiškas pabėgimas. Gaivus juodųjų pipirų pliūpsnis susilieja su pikantiškais šlamučio tonais. Viliojantis rafinuotas ir intensyvus vanilės aromatas su odos užuominomis susijungia su nuostabia kakavos tekstūra ir švelniomis smilkalų natomis, kurios medienos ir balzaminės natos suteikia aromatui neapibrėžto žavesio.


Aromato natos: kakava, smilkalai, vanilė, juodieji pipirai, agarmedis, oda, šlamutis


Sudėtis: Alcohol Denat., Aqua, Parfum, Linalool, Benzyl Salicylate, Limonene, BHT.
Augalinės kilmės alkoholio 80% vol.


Pakuotė. Zara turi kelias kvepalų linijas, kurių pakuotės labai panašios. Chapter linijos buteliukai cilindro formos su minimalistiniu dizainu. Šiuo atveju buteliukas juodo ombre, kurio apačioje matosi beveik skaidraus stiklo dugnas. Buteliukas stiklas storas, butelaitis sunkus ir kartu su aukso spalvos akcentais atrodo solidžiai ir nepigiai. Nors nuotraukose nelabai matosi, tačiau kartoninė dėžutė pastelinės melsvos spalvos ir man nelabai dera su buteliuko dizainu, tačiau bendras vaizdas, nors ir paprastas, atrodo kokybiškai, estetiškai ir patraukliai.


Kvapas. Tikriausiai natūralu, kad pirmasis klausimas kyla dėl pavadine naudojamo ūdo pavadinimo, tiesa? Ūdas yra vienas geidžiamiausių ir prabangiausių ingredientų. Išgaunamas ir agaro medienos, ant kurios lėtai auga specifinės rūšies grybelis. Augimo procesas yra lėtas ir ilgas, o iš medžio šerdies išgaunama aromatinga derva yra specifinis procesas, dėl šios priežasties ūdo kainos gana aukštos. Ūdas įprastai kvepia balzaminiu medienos aromatu, turi saldžiai kartų aromatą, sumaišytą su žemės kvapu. Toks kvapas tinka ne kiekvieno uoslei, tad renkantis ūdus reikia būti atsargiems ir prieš įsigyjant būtinai pauostyti.

Prieš pirkdama šiuos kvepalus skaičiau nemažai atsiliepimų, kad kvepia itin maloniu šokolado ir smilkalų aromatu, kitiems kvapas primena zefyrus ir karštą kakavą. Tiesą pasakius kvapas ant mano odos skleidžiasi kiek kitaip, nei skaičiau ir kvepia kitaip, nei tikėjausi.

Kvapas labai stiprus, labiau vyriškas ir specifinis: tik pasipurškus jaučiamas itin stiprus juodųjų pipirų kvapas, tarsi šviežiai būčiau sumalusi pipirų grūdelius. Tiesą pasakius būtent juodieji pipirai ant mano odos dominuoja visą kvepalų ant odos buvimo laiką - jaučiu daugiausia tik juoduosius pipirus ir labai labai mažai žadėto ūdo, saldžios vanilės, dūminių smilkalų ar saldžios kakavos. Pipirinis kvapas ant mano odos nė trupučio neprislopsta, nesilpnėja ir nė nesiruošia niekur dingti ar užleisti sceną kitoms natoms. Kažkur pipirų aromato užnugaryje lyg ir suskamba šlapios žemės aromatas, lyg ir pasijaučia silpnutis dervos ar tai smilkalų dvelktelėjimas, tačiau jie tokie silpni, kad 'Bohemian Oud" ant mano odos drąsiai galima vadinti juodųjų pipirų kvapu. Tiesą pasakius ne to tikėjausi - aromatas plokščias, man labai trūksta to dūminio, smilkalų gilumo, norisi kakavos ir vanilės saldumo, bet jo nėra. Kvapas stipriai pipirinis su šiek tiek šlapios žemės ir medienos kvapo...


Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☃ žiemos sezonui;
     ★ vakaro metui.

Kvapas nėra stipriai šleifinis ar užgožiantis viską aplink, užsiuodžia daugmaž per 30-50 cm nuo kūno odos, tad stiprokas pipirinis aromatas nors jausis, bet neturėtų erzinti aplinkinių. Ant mano odos šis kvapas išlieka apie 5 valandas, o va ant drabužių galima užuosti ir po paros laiko. Kaip nebrangiems kvepalams, 5 valandos yra labai normalus ir priimtinas laiko tarpas. Papildomai atnaujinti kvapą nėra sudėtinga, o ir su tokiu išlikimu nereikės purškaliotis kas valandą.


Unikalus, pipirinis, žemiškas, medienos aromatas. Ant mano odos kvapas bemaž išskirtinai pipirinis, stiprus, unikalus, lyg šviežiai sumalti pipirai. "Bohemian Oud" aromatui trūksta gilumo, jis pakankamai plokščias, paprastas ir visai kitoks nei tikėjausi. Aklai šio kvapo pirkti nerekomenduoju, vargu ar patiks, nebent esate garantuoti, kad šviežiai malti pipirai ant jūsų odos jums tikrai patinka. 
Beje, skaičiau tikrai daug atsiliepimų, kad kvepia ir dūminiais smilkalais ir šilta kakava su zefyrais... nieko panašaus ant mano odos nesiskleidžia, neatsispindi ir taip ir neišryškėja. Bet gal tai tik mano oda?

Aromatas panašus į:
- CAROLLINA HERRERA "Gold Myrrh Absolute"
- MICHAEL KORS "Mystique Shimmer"
- LATTAFA PERFUMES "Ameer Al Oudh Intense Oud"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai