MARGARITA drėkinamasis veido kremas su natūraliomis išrūgomis

Margarita yra mano pirmoji, jaunystės kosmetika... Mano jaunystėje buvo trys pasirinkimai: rusiška kosmetika (anais laikais mitai sklandė, kokia ji gera), tinklinio marketingo Avon ar vėliau - Oriflame ir lietuviška kosmetika, kurią tuo metu rinkausi aš: pirmasis kremas, pirmas tonikas ir prausiklis, pirmas makiažo valiklis buvo iš Margaritos. Tikriausiai niekad iš atminties neištrinsiu Margaritos kremo kvapo ir senųjų kompanijos produktų pakuočių. Nostalgiški prisiminimai kartais keistai suveikia ir op, tikriausiai tos nostalgijos vedama aš nusipirkau paprastą drėkinantį kremą su išrūgomis, naudoju jau kuris laikas, o šiandien jam atėjo laikas pasirodyti blogo įraše.


Produktas: MARGARITA drėkinamasis veido kremas su natūraliomis išrūgomis
Gamintojas: "Biok Laboratorija". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: intensyviai drėkinti, minkštinti veido odą ir saugoti nuo išsausėjimo
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: drėkinamasis efektas
Labiausiai nepatiko: nesaugios sudėtinės dalys
Tūris: 50 ml
Kaina: 3,69 Eur
Kur galima įsigyti: visur - kosmetikos parduotuvėse, prekybos centruose, kai kuriose vaistinėse

Ką žada gamintojas: Drėkinamasis veido kremas su natūraliomis išrūgomis intensyviai drėkina* ir minkština veido odą. Išrūgose gausu aktyviųjų elementų, kurie stimuliuoja odos atsinaujinimą ir užtikrina optimalų drėgmės balansą. Nuolatinis kremo naudojimas saugo odą nuo išsausėjimo. Tinka visų tipų odai naudoti kasdien.
*Tyrimais įrodyta, jog 4 savaites naudojant šį kremą veido odos drėgmės lygis padidėja 59%.


Pakuotė. Nuo pirmųjų mano naudotų pakuočių, kremų pakuotės labai stipriai pasikeitė - aš pirkdavau žalią, apvalainą plastikinį indelį, kurio dugnas buvo ne kvadratinis, o užapvalintas - eina sau, kaip buvo patogu, kai turėjai ilgesnius nagus ir norėjai iškabinti visus priemonės likučius. Margarita kremai vis dar pakuojami plastiko indeliuose, tik šiuo metu jie labiau kampuoti, indelio pagrindas skaidrus, o įdėklas viduje baltas. Išlaikytas tik pastelinis žalias dangtelis ir žalia etiketė. Jau nepamenu, ar kartoninė dėžutė buvo tokia pat, pamenu tik žalius akcentus. Prabangos, estetikos ar elegancijos dizaine labai maža - viskas labai paprasta ir pakankamai pigu.

Kvapas. O tas kvapas... visiškai toks pat, kokį pamenu iš vaikystės. Būtent šis kvapas man yra tikrasis kremo kvapas: neutralus, tačiau kvepiantis. Tiesa, šiai dienai galvoju, kad kremo aromatas yra per stiprus, per ilgai išlieka - būtų daug naudingiau, jei gamintojas būtų nenaudojęs jokių aromato sudėtinių dalių. Kita vertus, kai kvapas kelia nostalgiją, galbūt dalis moterų nustotų jį pirkti vien pasikeitus aromatui?

Konsistencija lengvo kremo, kuriame jaučiasi aliejus. Šiek tiek sunkesnis nei losjono ir kiek lengvesnė, nei standartinio kremo.


Sudėtis: Aqua, Vegetable Oil, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Stearic Acid, Isopropyl Palmitate, Lanolin, Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, Tocopherol (Vitamin E), Whey Protein, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Potassium Carbonate, Disodium EDTA, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Buthylphenyl Methylpropional, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.


Poveikis. Veido kremo pagrindas labai paprastas ir elementarus: vanduo, augalinis aliejus, glicerinas, minkštikliai, antistatikai ir drėkikliai. Deja, tačiau su pigia ar lietuviška kosmetika automatiškai nereiktų tikėtis, kad sudėtis bus nepriekaištinga: gamintojas naudoja daug nesaugių kvepalų ingredientų, pasirinkti žalingi konservantai. Apmaudu, nes norisi tikėti, kad lietuviai gali pagaminti saugiai, efektyviai ir nebrangiai. Šiuo atveju to nėra - tikiuosi, kad gamintojas pasiruoš šių kremų sudėčių tobulinimui.

Nors kremas lengvos konsistencijos, su sudėtyje jaučiamais aliejais, tačiau saikingas jo kiekis lengvai susigeria į veido odą. Paprastai žiemos metui ryte renkuosi riebesnius kremus, tačiau šiuo metu naudoju Margaritos drėkinantį - jo riebumo visiškai pakanka, svarbu palaukti bent  30 minučių, prieš einant į lauką, na žinote, kol visi priemonės likučiai pilnai susigeria į odą. Ką šis kremas daro? Akivaizdžiausia, kad priemonė drėkina veido odą, suteikia jai minkštumo. Tiesą pasakius būtent drėkinantis efektas šiame kreme yra šauniausias - tai elementarus, paprastas veido kremas, kuris gerai drėkina, suteikia komforto jausmą ir neprastai apsaugo veido odą. Trūksta tik patobulinti sudėtį, pašalinti visus kvapus, pakeisti konservantus į saugius ir turėtume tą paprastą, efektyvų produktą, kurį būtų galima rekomenduoti. Deja, dabar būtent dėl sudėtinių dalių negaliu.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Nežinau, man vis labiau margaritos kosmetika atrodo kažkokia atsilikusi laike, sudėtys apie nieką, gal tokie kremai ir buvo geri prieš 10 metų, bet dabar tiesą sakant atrodo apgailėtinai... linkėčiau biok atsibusti ir imtis naujovių, tiek kas liečia sudėtis, tiek ir dizainą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O aš dar pamenu, kad kremai buvo baltose apvalainose pakuotėse, pagal paskirtis su rožiniais, žydrais, žalsvais užrašais :) tikrai nostalgija, kartais ir aš dar vis pasiimu kokią pakuotę kremo, kaip ir sakote, galėtų pagerinti sudėtį ir būtų visai šaunūs produktai, o juolab kaina gera.

      Panaikinti
    2. Nesutinku, kad sudėtys apie nieką - yra ir drėkiklių ir minkštiklių, o kai kuriais gyvenimo ir odos periodais norisi elementaraus drėkinimo funkcijos ir nieko daugiau. Manau Margaritos linija specialiai kinta itin minimaliai, kad galbūt išlaikytų senosios kartos vartotojus, pripratusius prie tų kremų? Bet čia tik mano hipotezė.

      Panaikinti
  2. Tai pati Biok kompanija tikrai ne viena krema ir ju linija isleidusi. Negali sakyt, kad per ta laika nepatobulejo. Ir kiti gaminiai, iskyrus Margaritos linija nera tokie pigus. Sakyciau vidutiniu kainu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip Biok tobulėja, bet man regis Margaritos liniją stengiasi išlaikyti puikiai pažįstamą pirkėjui - vaikystėje tetos Margaritą naudodavo. Gal kompanija stengiasi išlaikyti tą pačią auditoriją ir minimaliai keičia produktus? Čia toks mano spėjimas, nes gi atsidaro iš Kilig, su vis naujais produktais ir Ecodenta vis naujoves išleidžia į rinką.

      Panaikinti

Rašyti komentarą