BIO-WAY tailandietiška dantų pasta. Neįprasta konsistencija, neįprastas kvapas, neįprastas naudojimo būdas

Kartais, na gerai, palyginus dažnai, gaminiai grožiui ir higienai mano namuose atsiduria vien dėl to, kad mane sudomina neįprasta pakuotė ar naujoviškas, kitoks nei man įprasta naudojimo būdas. Lygiai tą patį galėčiau pasakyti ir apie tailandietišką dantų pastą, kurią siunčiausi iš kito pasaulio krašto vien tam, kad pabandyčiau. 😋 Aišku, jog mane sudomino ir natūralesnė jos sudėtis ir žadamas balinamasis efektas - jei tikėti atsiliepimais, pasta labai greitai ir efektyviai suteikia dantims baltumo. Tai būtinai aptarsime įrašo eigoje. 

Paprastai dantų pastų įrašus darau trumpus, tačiau šį kartą kalbėsime šiek tiek plačiau nei įprastai: tiek pastos naudojimo būdas, tiek poveikis yra pakankamai įdomus ir verta apie jį pakalbėti plačiau. Nieko nelaukusi, kviečiu jus įrašui apie dantų pastą.
P.S. mačiau kad Lietuvoje pastą pardavinėja perpardavinėtojai, tik jos kaina tokia, kad aš jau geriau palauksiu mėnesiuką, negu mokėsiu keturis kartus brangiau. Savaime suprantama, jei laukti negalite ar nenorite, visuomet galima nusipirkti per tarpininkus (reiktų sakyti perpardavinėtojus).


Produktas: BIO-WAY "Herbal Clove" balinanti tailandietiška dantų pasta su gvadikėliais
Gamintojas: "Bio Way". Pagaminta Tailande
Paskirtis: išvalyti dantis, balinti dantų emalį, naikinti nemalonų kvapą ir bakterijas
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: labai įdomus naudojimo būdas
Labiausiai nepatiko: trūksta gaivos jausmo
Tūris: 25 g
Kaina*: USD $3.39 (3,19 EUR)
Kur galima įsigyti: ebay.com
Įvertinimas: 4/5

Ką žada gamintojas: Herbal Clove dantų pasta padeda pašalinti apnašas nuo cigarečių, arbatos, kavos ir balina dantis. Mažina dantų jautrumą ir veikia antibakteriškai. Ilgam suteikia gaivos jausmą. Gvazdikėliai padeda pašalinti dantų skausmą, nemalonų kvapą ir naikina bakterijas. 
Naudojimas: uždėkite nedidelį (1/10 šepetėlio ilgio pastos) pastos kiekį ant sauso dantų šepetėlio.


Galbūt reiktų pradėti nuo to, kad pasta mus pasiekia neįprastoje pakuotėje. Čia nerasime mums įprastų tūbelės formos išspaudžiamų pastų. Žalios spalvos plastikinis indelis apvalus, atsisuka, o viduje randame apsauginę foliją, kas man labai patinka. Prie pastos pridėta plastikinė mentelė, kuria kabiname produktą. Plastikinis apvalus indelis buvo įdėtas į žalio kartono dėžutę, kur į akį labiausiai krenta krūva įvairiausių užrašų tailandiečių kalba. Labai džiaugiuosi, jog čia pat galima rasti ir visą informaciją angliškai, tad visiškai nereikia vargti ir bandyti ieškoti informacijos internete. Na, o kalbant apie dizainą, jis tikrai perkrautas, be gausybės užrašų dar rasime augalinių motyvų: gvazdikėlių ir kitų augalų, paveikslėlį su plačiau šypsena, rodančia dantis prieš naudojimą ir stulbinamą baltumą naudojant dantų pastą. 

Kvapas. Tik atidarius pakuotę aiškiai jaučiu du stiprius kvapus: mentolį ir gvazdikėlius.

Konsistencija. Dantų pasta nėra mums įprastos pastos konsistencijos. Čia atrodo, jog milteliai buvo šiek tiek sudrėkinti skysčiu ir sudėti, suspausti į pastos pakuotę. Be to, aš pastebėjau, kad kuo toliau nuo atidarymo dienos, tuo ta konsistencija tampa sausesnė ir dedant ant šepetėlio ji krenta žemyn.


Sudėtis: Calcium Carbonate, Glycerin, Menthol, Sodium Lauryl Sulfate, Borneol, Camphor, Eugenia Caryophyllus Flower Oil.


Poveikis. Kadangi dantų pasta yra neįprastos konsistencijos, tai ir jos naudojimas ženkliai skiriasi nuo to, prie kurio mes esame įpratę. Su mentele reiktų paimti visai mažytį pastos kiekį, kažkur pusę žirnio dydžio, galbūt net šiek tiek mažesnį. Pastą tepame ant sauso (!) dantų šepetėlio - labai svarbu šepetėlio nesudrėkinti, kad pasta neištižtų. (be to, būtina pastą indelyje saugoti, kad nesudrėktų) Tačiau šiame žingsnyje reiktų elgtis atsargiai, mat pasta yra palyginus sausa, ir kartais nukrenta nuo šepetėlio. Galiausiai sausu šepetėliu valome dantis. Nuo seilių pasta suputoja, o jau toliau viskas kaip įprasta: tiesiog išskalaujame burną su vandeniu ir viskas, dantys išvalyti.


Valantis dantis iš pradžių jaučiasi toks kaip sausumas, tikriausiai dėl to, kad pradedame valyti sausu šepetėliu. Burnoje valantis dantis tikrai jaučiamas mentolio gaivumas, nors man asmeniškai stipresni pojūčiai yra kartumas, tikriausiai nuo gvazdikėlių. Ir būtent dėl to kartumo atrodo, kad pasta nesugebės išvalyti dantų, tačiau kas kartą būnu maloniai nustebinta, kaip priemonė gerai išvalo dantis, pašalina apnašas, nemalonų kvapą. Matyt mes, europiečiai esame labai pripratę prie gaivesnių priemonių dantims plauti, nes gaivos man trūksta: kažkur po 2-3 valandų po dantų išsivalymo man ima trūkti to gaivaus pojūčio burnoje, nors jokių apnašų nejaučiu beveik visą dieną.

Kalbant apie dantų pastos balinamąjį efektą, tai jis tikrai yra, tačiau pirmiausiai reiktų suprasti, kad natūralesnė dantų pasta neturi stipraus balinimo, kaip pastos turinčios peroksido. Taip pasta tikrai neblogai balina ir tas efektas jaučiamas. Esmė ta, kad aš geriu daug kavos ir mėgstu raudoną vyną, ko pasekoje dantys greitai praranda baltumą ir man reiktų stipresnio efekto. Tačiau jokiu būdu nesiguodžiu, man to balinimo pakanka.

Pasta iš tiesų įdomi, ir pakankamai skalsi: viena pati ją naudoju nuo lapkričio, ir tik dabar įpusėjau pakuotę. Tad tokio indelio man pakanka palyginus ilgam laikui. Man produktas patiko, įdomus ir smagiausia, kad natūralesnis ir tikiu, sveikesnis negu dauguma mūsų rinkoje esančių gaminių. Taip, kabinti su mentele iš indelio man nelabai patinka, o ir gaivos trūksta, tačiau jei dabar reiktų pagalvoti ir pasakyti, ar pirkčiau antrą pakuotę - tai taip, tikrai pirkčiau, ir tikrai kartočiau dar kartą, tik gal bandyčiau kitokio skonio pastą.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai