Q & A: jūs klausiate, aš atsakau.. (2017 balandis)

Praeitą mėnesį savo Facebook paskyroje jūsų klausiau, ką apie mane jums būtų įdomu sužinoti, galbūt jums įdomu kažkas apie tinklaraštį, o gal šiaip smalsu, koks mano požiūris į vieną ar kitą šiuo metu aktualią temą? Todėl jūsų klausiau, o šį kartą atsakau jums į visus jūsų užduotus klausimėlius. Jei kiltų daugiau, visada prašom nesikuklinti ir klausti jums patogiu būdu: komentarais bloge ar facebooke, elektroniniu paštu, o aš savo ruoštu, jei tokių klausimų sulauksiu pakankamai, pažadu padaryti ir daugiau tokio tipo įrašų. 😉


K.: Noriu paklausti kaip gimė idėja kurti tinklaraštį, ar grožio sritis yra jums artima sfera, o galbūt ir dirbi su tuo ar tai tik hobis?
Prieš pradėdama rašyti tinklaraštį, metus laiko (2013 metais) buvau Eurokos tinklo grožio tinklaraštininkė. Žinote, kiekvieną mėnesį gaunate po produktą ir jį aprašote, kas jums patiko, o kas nepatiko. Iš tiesų, visko per tuos metus buvo ir tie 11-12 gaminių mane ne visuomet tenkino, bet pats principas man labai patiko. Patiko bandyti, patiko rašyti ir vertinti savo požiūrį. Pirmiausia tai paskatino mane labiau domėtis kosmetika ir jos naujovėmis, tad dar nesibaigus metams ėmiau galvoti, o kodėl aš negaliu sukurti tokio kosmetikos apžvelgomis pripildyto rinkinio internetinės erdvės. Po kelių mėnesių paieškų ir trijų skirtingų tinklaraščių sukūrimo trijuose platformuose (blogas.lt; wordpress ir blogspot), pasirinkau man patogiausią blogspot platformą ir pradėjau ją pildyti apžvalgomis apie gaminius, kuriuos jau turiu namuose. Tuo metu turėjau pakankamai laiko ir galėjau tinklaraščiui skirti bene maksimaliai pastangų. O šiaip, aš visuomet buvau veikli, dar prieš tinklaraštį intensyviai gaminau natūralų namų gamybos muilą, domėjausi sveika gyvensena ir puoselėjau idėją sukurti savo natūralių kūno priežiūros produktų versliuką. 
Tiesa, prieš pradedant rašyti tinklaraštį buvau susukusi kelis filmukus ir ketinau atidaryti Youtube kanalą. Ne paslaptis, jie populiaresni, žiūrimesni negu rašytinės formos blogai. Tačiau po kelių bandymų supratau, kad tikrai ne man dirbti su kamera ir filmuotis. 😆
Atsakant į antrą klausimo dalį - aš nedirbu su grožio sritimi, turiu tik kelių valandų išklausytą kosmetologo kursą, kurio neskaitau rimtu ir pakankamu išsilavinimu, kad su tuo dirbti. Tačiau nepaisant to, grožio sritis man visuomet buvo labai artima: prieš studijas universitete svajojau, kad pabaigusi jas stosiu į kolegiją kosmetologijos kursui išklausyti ir galbūt ateityje grožio sritis taps mano pragyvenimo šaltiniu. Deja, gyvenimas susiklostė visiškai kitaip ir šiuo metu grožio sritis yra tik mano hobis, užimantis nepaprastai daug laiko, bet man mielas ir artimas hobis.

Kažkada taip atrodė mano mergaitiškas vonios kambarys: krūva produktų, kurių daugumą mielai pakartočiau ir šiandien (2011 m.)

K.: Noriu paklausti kas paskatino rašyti Gėlėta kosmetinė ir kodėl pasirinkote būtent šį pavadinimą?
Grožio tinklaraštį pradėti rašyti mane paskatino noras pasidalinti savo patirtimi ir kažkur užrašyti savo nuomonę apie kosmetikos produktus. Žinot kaip būna: nusiperki kažkokį produktą, nesi labai sužavėtas ir pamiršti jį. O paskui nusiperki vėl, nes paprasčiausiai pamiršai, kad buvai prisiekusi sau jo daugiau nebepirkti? Tai va, iki tinklaraščio rašymo man dažnai tokių dalykų nutikdavo, tad galvoju reikia kažkur žymėtis - sąsiuviniai ir popierėliai? Per amžius jų neatsiversi, kad paskaityti, tad tinklaraštis tam buvo nuostabi platforma. Pradėtas kaip interneto dienoraštis, per tuos tris metus jis gerokai paaugo ir džiaugiuosi, jei naudingų dalykų jame atrandu ne tik a pati, bet ir mano skaitytojai. 😊
Apie tinklaraščio pavadinimo istoriją esu pasakojusi ČIA, todėl kviečiu paspausti ant nuorodos ir paskaityti visą pilną istoriją. O iš esmės, man labai nesinorėjo tuo metu įprastų pavadinimų, kurių antras ir trečias žodis sakė "Beauty Blog", o pirmasis bene visuomet būdavo autorės vardas. Tad nusprendusi paieškoti originalesnio, ilgai sukau galvą, kaip čia geriau užvadinus tą mano erdvę, kurioje gimsta patys įvairiausi įrašai? Visą istoriją rasite nuorodoje. 😉

Nuotrauka iš ČIA

K.: Ar daug laiko skiriate blogo rašymui?
Atsakant paprastai? Tiek, kiek turiu laisvo laiko. Tinklaraštis iš esmės atrodo tik rašymas, tačiau taip nėra: be rašymo, beveik tiek pat laiko užima nuotraukų darymas - nors turiu pripažinti, kad mano tinklaraščio nuotraukos nėra idealios kokybės ar tokios, į kurias tik norėtųsi žiūrėti ir žiūrėti - niekad neturėjau geros akies fotografavimui, todėl ir nuotraukos yra tokios, kokios yra ( o ir technikos prasme aš nesu investavusi daug pinigėlių, kad tas geras nuotraukas išgaučiau). Bet nepaisant to, jas reikia padaryti, tuomet šiek tiek jas koreguoju (būtina, nes ne visuomet gaunasi taip, kaip turėtų būti). Daug laiko užima bandant nufotografuoti priemonės efektą ant veido: pasidarai 50-100 makiažo nuotraukų iš visų kampų, su akių akcentu, antakiais, užmerktomis akimis, atmerktomis akimis, pasukta galva, mažiau pasukta galva ir t.t. Fotografavimas kartais užima kelias valandas, o kartais visą pusdienį, tiesa ne kiekvieną dieną. Kartais kai kuriems įrašams reikia papildomos informacijos, kurios tenka ieškoti internete arba knygose (taip, ieškau ir knygose, ypač nagrinėdama ingredientus).
Jeigu kalbame apie konkrečius įrašus - su nuotraukų sutvarkymu, sudėtinių dalių atidžiu išnagrinėjimu ir įrašu, per dieną rimtesniam įrašui reikia 3-4 valandų. Savaime suprantama, labai priklauso nuo įrašo pobūdžio, o kartais sau pagelbėju ir turėdama laisvą minutę pasiruošiu kelių įrašų šablonus, kuriuose susirašau ir išnagrinėju kiekvieną sudėtinę dalį, susikeliu nuotraukas. Tad labai sunku pasakyti, kiek laiko skiriu per dieną: mažiausiai 3 valandas, o rašydama apie tendencijas, prasėdžiu ir 6 valandas per dieną.

K.: Apie ką yra sudėtingiausia rašyti bloge?
Labai geras klausimas! Ilgai galvojau apie ką man sudėtinga rašyti ir vieno atsakymo neradau. Sunkiausia rašyti apie tuos dalykus, kuriais tikėjau, bet mane nuvylė, arba trūksta informacijos įrašui papildyti, arba paprasčiausiai nėra nuotaikos, tuomet įrašo paprasčiausiai nerašau ir praleidžiu dieną sutvarkydama fotografijas ar tyrinėdama sudėtines dalis. 
Tematikos prasme sunkių temų nėra. Jeigu kalbėti apie įrašo detales, sudėtinga nagrinėti ingredientų sąrašą, tačiau kiekvieną dieną tai tampa vis lengviau, nes paprasčiau ir greičiau atpažįstu ingredientus ir jau tik pažvelgusi žinau, ko daugmaž tikėtis. Ir tikriausiai sudėtingiausias dalykas yra dėti efekto nuotraukas su dekoratyvine kosmetika: pasidarau kelių savaičių makiažo nuotraukų, paskui bandai atrinkti tą vieną ar dvi, kurios geriausiai tinka ir realiausiai atrodo. O tai tikrai nėra lengva, mat dažnai žiūrėdama į galutinį rezultatą suprantu, kad ne taip viskas atrodo, kaip noriu. Dažnoje nuotraukoje pagaunu vaiko žaislų krūvą, sūnaus veiduką (kurį aš vengiu rodyti viešojoje erdvėje), nuotraukoje plaukai susivėlę arba su kažkokiu vaikišku lankeliu, pagaunu gerai nufotografuotą, bet pasirodo pasidariau su pižama ir t.t. Tad tikriausiai sudėtingiausia rašyti apie dekoratyvinę kosmetiką - jei nerodyčiau jums efekto, viskas būtų labai paprasta, bet kas sakė, kad renkuosi lengviausią kelią? 😆

Nuotrauka iš ČIA

Nuotrauka iš ČIA

K.: Kiek įtakos teigiamam produkto vertinimui turi tai, kad gamintojai nemokamai atsiunčia produktų išbandymui?
Visiškai neturi! Man skaitytojų pasitikėjimas mano nuomone yra daug svarbesnis už bet kokius kosmetikos produktus. Net jei koks Dior, Chanel ar kita liuksinė firma pasiūlytų bendradarbiauti, o produtkas nepatiktų, rašyčiau taip, kaip man atrodo. Prieš kiekvieną naują bendradarbiavimą aš visoms kompanijoms iškeliu tris savo sąlygas: 
1. mano nuomonė bus subjektyvi - rašysiu taip, kaip man atrodo ir tai, kad gavau testavimui, jokių bonusų prie gaminio kokybės tikrai nepridės. Reiškia jokių panegirikų, jei gaminys to nevertas.
2. neleidžiu savęs spausti į jokius laiko rėmus. Kartais gaminio testavimui nepakanka kokių 3 savaičių, prireikia mėnesio, kartais dviejų, kad susidaryčiau normalią nuomonę. Tad jei kompanijos mane spaustų į laiko rėmus, aš privalėčiau rašyti dar ne pilnai įsitikinusi produktų kokybe, o ko vertos tokios apžvalgos? Pavyzdžiui, veido priežiūros produktų kokybei ir efektui pasižiūrėti reikia mažiausiai 28 dienų, nes per tiek laiko oda atsinaujina ir per tiek laiko galima pamatyti tikrąjį produkto efektą. O jei rašyčiau ką manau po savaitės? Na, ne man toks skubėjimas. Todėl šita sąlyga ne mažiau svarbi.
3. aš niekuomet neįsipareigoju, kad būtinai aprašysiu viską, ką gaunu. Laiko atžvilgiu kalbėti apie viską, ką turiu ar viską ką gaunu yra paprasčiausiai neįmanoma. O ir kartais, jei man kažkas netinka ar nesusidarau nuomonės net pabaigusi visą produktą, nusprendžiu tiesiog nekalbėti.
Jeigu kompanijos sutinka su sąlygomis, mes pradedame bendradarbiauti: jos nespaudžia manęs ir nedaro man įtakos, aš laisvai kalbu apie tai, ką noriu. Tad manau, kad su tokiomis sąlygomis įtakos apžvalgoms daryti jokia kompanija tikrai negali. O ir aš to niekuomet neleisiu. 😊

K.: Kai kompanijos atsiunčia kokį nors produktą ar kelis Jums išbandyti, tačiau Jums jis nepatinka, netinka ir yra visaip kitaip "blogas", ar nuo to nesusilaukiate prastų komentarų iš kompanijos dėl "anti-reklamos"? 
Ne, jau dalinai atsakiau į šį klausimą po aukščiau esančiu klausimu. Prieš pradedant bendradarbiauti mes susitariame dėl sąlygų, ir jei jos kompanijos netenkina, mes draugiškai atsisveikiname ir nebendradarbiaujame. Aš tikiu, kad bendradarbiavimas yra naudingas ne tik man, kaip tinklaraštininkei. Man viskas aišku, aš gaunu medžiagos savo tinklaraščiui, apie ką galiu kalbėti. O kompanijos savo ruožtu gauna atgalinį ryšį ir nuomonę apie produktą. Jei kažkoks produktas gauna kritikos iš kelių tinklaraščių, kompanijos gali daryti išvadas ir suvokti, kad kažkas tikrai negerai su tuo produktu. Ir žinoma, reklama... Tad aš labai noriu pasidžiaugti, jog nepaprastai džiaugiuosi tomis keliomis kompanijomis, kurios su manimi bendradarbiauja ir kurios nebijo atviros mano nuomonės.
Tačiau taip, kartais jaučiasi, kad kai kurios kompanijos nebuvo patenkintos atsiliepimu, ar nepakako panegirikos kažkokiam jų atsiųstam produktui. Bet nė viena kompanija man niekuomet tiesiogiai nerašė su piktais komentarais. Tiesiog nutraukė bendradarbiavimą, kuo aš labai džiaugiuosi - kam siųsti produktą ir tikėtis, kad kažkas rašys tik gerus dalykus? Tikiu visoms rašančioms ar video kuriančioms merginoms svarbiau skaitytojų pasitikėjimas, nei keli daiktai, kuriuos atsiųs tik teigiamų nuomonių laukianti kompanija.

K.: Kur dingo produktų įvertinimai dešimbalėje sistemoje? Man jie labai patikdavo!
Įvertinti produktus kažkokioje balų sistemoje yra nepaprastai sunku, atrodo parašei tą balą ir vis galvoji, ar tinkamai įvertinai, ar nepervertinai? O ir po kiek laiko, peržiūrint senus įrašus suvoki, kad jau senai atradai geresnių produktų ir tas, kuriam ankščiau parašei tokį balą yra jo nebevertas, nes keičiasi ir požiūris ir pati pastebiu, jog pradedu iš produktų reikalauti daugiau. Todėl nelabai tikiu tokios sistemos veiksmingumu ilgalaikėje perspektyvoje. Tačiau atsižvelgiau į tavo prašymą ir sugrąžinau vertinimą, tik vietoj dešimtbalės sistemos įvedžiau penkiabalę, tikėdamasi, jog bus nors kiek lengviau.

Nuotrauka iš ČIA
Nuotrauka iš ČIA

K.: Man labai patinka rubrikos „Paplepėkim“, tad tikiuosi, kad šių straipsnių bus dar daugiau. 
"Paplepėkim" rubrika yra gana naujas dalykas, nežinantiems galiu pasakyti, jog ten kalbame įvairiausiomis temomis, kurios gali būti susisijusios su kosmetika, o gali būti visiškai nesusijusios. Kol kas esu parašiusi tris šios tematikos įrašus (ČIA), tačiau jų tikrai bus daugiau, galiu drąsiai pažadėti. Tiek kad, tokio tipo įrašams reikia labai labai nusiteikti, turėti reikiamą nuotaiką ir laisvą, nieko netrukdomą laiką. Jei aplink sukinėjasi vaikas, vis reikalaujantis dėmesio, aš niekuomet nerašysiu tokio tipo įrašo. Tikriausiai dėl to specialaus nusiteikimo poreikio, tokio tipo įrašų yra pakankamai mažai, bet jų tikrai bus daugiau. 😉

Nuotrauka iš ČIA. Plepėjome apie nėštumo periodą.

K.: Patiko Jūsų rašymo stilius. Toks savas :) Lengva ir malonu skaityti, o tada juk ir informacija lengviau įsisavinama ;) Sėkmės, būtinai užsuksiu paskaitinėti ir ateityje :)
Labai labai ačiū už pastebėjimą ir komplimentą. Man mano rašymo stilius atrodo pakankamai komplikuotas, sakiniai per ilgi, o mintys dažnai sudėtingos. Norėčiau rašyti su trupučiu sveiko humoro ir sveikos ironijos - man nerealiai rašo Salomėja iš Veni Vidi tinklaraščio. Bet prisiversti ir keisti stilių sudėtinga, o ir tapti kažkieno kopija nesveika ir labai nesinori. Tad tikiuosi, kad jums toks rašymo stilius aiškiai suprantamas ir netrukdo informacijos gavimui.

K.: Būtų labai įdomu paskaityti daugiau palyginamųjų straipsnių apie blakstienių augimą skatinančius serumus. Jų tiek daug ir visi ,,stebuklingi" :) O kaip ten iš tikrųjų yra?
Ne palyginamuosius, tačiau kelis straipsnius apie blaktienų serumus rašiau (ČIA) ir turiu pripažinti, jog labai nusivyliau visais: Eveline serumas visiškai nieko nedarė mano blakstienoms,, o anksčiau bandytas DNC irgi neįsiminė kaip priemonė suteikusi kažkokią naudą mano blakstienoms. Todėl dabar kažką bandyti nėra ūpo, o ir serumai paprastai tokie bangūs, kad kartais net žagtelėti norisi nuo kainų. Galbūt kada pabandysiu, tačiau pažadėti negaliu.
O jei jums reikia geros priemonės, skatinančios blakstienų ir antakių augimą, rekomenduoju vakarais su švariu tušo šepetėliu ant plaukelių padengti truputį ricinos aliejaus, pirmieji rezultatai bus matomi po mėnesio naudojimo, o po 3 mėnesių džiaugsitės gražiomis blakstienomis. Man savo ruožtu reiktų panaudoti ricinos aliejų antakiams. 😁

K.: Labai noreciau straipsnio apie veido konturavima!
Hmmm... apie kokį konkrečiai kontūravimą kalbame? Mano veido kontūravimas susideda iš kompaktinės bronzinės pudros (visa krūva apžvalgų ČIA), skaistalų (ČIA) ir naujai atrastos priemonės hailaiterio (ČIA), kad iškelti tam tikras veido sritis bei suteikti veidui spindesio. Su visais tais kreminiais produktais ir Kardashian tipo veido kontūravimais niekad neužsiėmiau ir nemanau, kad toks kontūravimas reikalingas kasdienai.
Kadangi veido kontūravimas labai priklauso nuo veiduko formos, pas mane pavyzdžiui veidukas trikampio formos, o jei pas jus ovalas? Tai jums tikriausiai tinka visiškai kitos kontūravimo schemos. Galbūt galėčiau padaryti kontūravimo įrašą, tačiau labai geros informacijos ir naudingų schemų yra pirmoje Olesia Žuravliova knygoje, tereikia žinoti savo veido kontūrą (beje, kaip jį atpažinti ten irgi labai aiškiai nurodyta 😊). 

Nuotrauka iš ČIA

K.: Labai norėčiau sužinoti daugiau apie įvairių veido odos tipų priežiūrą :) 
Mano veido oda normali-sausa, o jūsų? Man labai sunku kalbėti apie tai, ko aš neturiu ir tik esu girdėjusi, kaip reiktų prižiūrėti riebią ar mišrią odą. Labai jautri veido oda man iš viso labai tamsus miškas, kur savi aspektai ir kiekvieną gaminį reiktų tyrinėti labai atidžiai vengiant bet kokių alergijas keliančių ar nors kiek agresyvių ingredientų. Tad galėčiau tik parašyti kaip prižiūriu savo odą, ar tai būtų naudinga? Jei taip, tikrai padarysiu tokio tipo įrašą šį arba sekantį mėnesį. O jei trumpai, visų odos tipų priežiūros esmė yra teisingų produktų pasirinkimas ir trys pagrindiniai žingsniai, tinkantys visiems odos tipams: valymas - tonizavimas - drėkinimas.
Šiek tiek apie prausiklius, micelinius vandenis, makiažo valiklius, tonikus, veido kremus rasite paspaudę ant kiekvieno šios grupės žodžio.

K.: Noriu apžvalgos kaip tinkamai prižiūrėti plaukus pavasari, kad jie neslinktų ir būtų stiprus.
Apie plaukų priežiūrą aš kalbu daug ir nuolat, o apie slinkimą, jau berods visus metus, kadangi turėjau pakankamai sunkų periodą po nėštumo, kai plaukai slinko kuokštais. Tiek pavasarį, tiek rudenį rekomenduočiau intensyvesnę plaukų priežiūrą. Pirmiausia rinkitės jūsų plaukų poreikius atitinkančius šampūnus ir kondicionierius, geriausia vienos ir tos pačios linijos, kad sustiprintumėte linijos žadamą efektą. Jei jūsų plaukai sausi, linkę veltis ir pūstis - jiems reikalinga drėgmė ir drėkinimas, siekiate apsaugoti spalvą - rinkitės priemones dažytiems plaukams (tik tuo atveju jei nedažote plaukų šviesiai/ nesate blondinė), pažeisti plaukai - maitinimas, ploni - apimtiems suteikiančios priemonės; garbiniuoti - specialūs produktai garbanėms... Šiuos produktus aš jums rekomenduoju keisti: sunaudojote buteliukus, nepirkite iš karto tokių pačių ir pakeiskite kitais mėgstamais variantais, nes plaukai įpranta prie vienos priemonės ir efektas po kiek laiko nebėra toks geras, todėl pertraukas daryti būtina.
Plaukams reiktų nepamiršti ir kartą savaitėje juos palepinti plaukų kauke, kuri gali arba sustiprinti pasirinkos linijos poveikį, arba rinkitės maitinamąsias, kad plaukai gautų reikiamų medžiagų ir atrodytų gražiau. Nepamirškite po plaukų plovimo pasitepti plaukų aliejumi arba papurkšti mėgstamu purškikliu. Na, o pavasario ir rudens metu aš dar rekomenduoju prieš kiekvieną plovimą (1-2 kartus savaitėje) plaukus palepinti jiems tinkančiais natūraliais karštais aliejais arba jau paruoštu aliejų mišiniu, palaikyti kiek įmanoma ilgiau ir tuomet jau plauti kaip įprasta. Būtent šitos priemonės daro stebuklus.
Dar paminėčiau, kad nepamirškite pasitikrinti plaukų šepečio kokybės, ar kartais nenusidėvėjo, nenaudokite stipriai plaukus veržiančių plaukų gumyčių, leiskite jiems kartais pasiplaikstyti vėjyje, o kartais suriškite; keiskite sklastymo vietą (nekeičiant plaukai linkę išslinkti primiausia būtent ten ir atrodo kaip plikimas). Ir svarbiausia, reikia nepamiršti tinkamos, pilnavertės mitybos, o reikalui esant raginčiau pasirinkti ir maisto papildus.


Nuotrauka iš ČIA

K.: Kokia pavasario tendencija dekoratyvinėse kosmetikose?
Apie tendencijas jau tris metus kalbu prieš kiekvieną rudenį ir prieš kiekvieną pavasarį. Ne išimtis iš šis pavasaris - pristačiau jums 20 pavasario-vasaros makiažo tendencijų. Įrašą rasite ČIA. Na, o jei trumpai, tai bus madingas gana natūralus makiažas. Beveik visa matinė kosmetika nebėra madinga - šiltuoju metų laiku renkamės spindėti ir blizgėti arba tinkamas ir satininio efekto variantas. Bet, kaip jau minėjau daug plačiau ir su paveiksliukais viską rasite makiažo tendencijų įraše. Beje, kalbame ne tik apie makiažo tendencijas, tačiau ir apie plaukus, šukuosenas, nagus, aprangą, batus, papruošalus, aksesuarus, maudymosi kostiumėlius... Viską rasite ČIA

K.: Kokie produktai yra ne vienerius metus favoritai ir atradimai? 
Produktai rinkoje keičiasi nepaprastai greitai, o kartu su naujovėmis, grožio tinklaraštininkės kaskart išbando vis kitus gaminius ir kartais atranda perliukų, kurių nesinori paleisti. Aš savo atradimais įvardyčiau vos kelias priemones, kurios galėtų vadintis visų laikų favoritais, ne tik metų ar sezono mėgstamiausiais:
1. BIODERMA "Sensibio H2O" valomasis micelinis vanduo jautriai odai - nerealus dalykas veido odai valyti, geresnio aš dar neradau, rimtai neradau tokio, kuris visiškai neturėtų trūkumų, idealiai valytų, nedirgintų ir apskritai neturėtų nė vieno minuso. Gal ir būtų galima paburbuliuoti dėl kainos, bet man jo kokybė verta kiekvieno išleisto cento.
2. CATRICE "Liquid Camouflage" high coverage ir RIMMEL London "Match Perfection" skystos maskavimo priemonės. Aš turiu labai tamsius, įgimtus paakius ir vienintelės dvi priemonės, kurios sugeba juos užmaskuoti yra šios dvi. Man jos labai lygiavertės, labai geros, na gal širdis labiau linksta prie Rimmel varianto, tačiau jokių abejonių, rinkčiausi drąsiai vieną ar kitą variantą.
3. INVISIBOBBLE the traceless hair ring - plaukų gumelės - nebenaudoju nieko kito savo plaukams surišti ar kuodeliui užtvirtinti. Jau kelis metus nebeturiu galvos skausmo, kuris pasirodo būdavo nuo stipriai surištų gumelių plaukams, o ir ant plaukų nėra jokių žymių. Tarnauja puikiai ir atrodo dar tarnaus ne vienerius metus,
4. TANGLE TEEZER "The Original" plaukų šepetys - man TT šepetys yra vienas didesnių atradimų, nors turiu nemažai plaukų šepečių ir šukų, bet pirmiausia ranka visuomet siekia mano TT šepečio. Kažkada po visus namus ieškojau vaiko kažkur nunešto šepečio ir vis galvojau, su kuo šukuosiu plaukus (lyg neturėčiau kitų).

K.: Kokio dalyko, produkto, procedūros nerekomenduotumei net priešui? 
Iš tiesų viską rekomenduočiau išbandyti šiame gyvenime pačioms: gyvenimas labai trumpas, tad kodėl ne? Ekeperimentai duoda naujų potyrių ir emocijų, tik ne visuomet gerų, bet ei, nepabandęs - nežinosi. Pavyzdžiui mano ilgiausi plaukai buvo žemiau užpakaliuko, o paskui viską nurėžiau ir jie vos siekė sprandą! Ar gailiuosi? Šiek tiek, bet ilgam atkrito fantazija juos taip trumpai nusikirpti. 😁 Vienintelio dalyko, ko nerekomenduoju yra permanentinių antakių: nežinau merginos, tai sunkiai pataisomas dalykas, o natūralių plaukelių tai nebėra. Mano bendraamžė juos pasdarė prieš 10 metų, ir aš vis dar žiūriu ir man vis dar baisu. Atvirai? Atrodo taip, lyg nuskutau ir nusipiešiau su markeriu... Brr... aš suprantu vyresnes moteris, bet kai taip pasidaro mano amžiaus (nieko sau mano amžiaus, mes kalbame apie 30-metes 😆) arba iš viso jaunutės merginos... Tikiu po to jos gailisi, nes nemačiau nei vieno tikrai gražaus darbo. Jau geriau antakius nusipiešiu pieštuku ar pudra, bet nesidarysiu permanentinio tol, kol visai nepamesiu visų antakių plaukelių arba kol neatrasiu auksarankės meistrės, kuri sugebėtų viską padaryti taip natūraliai, kad mano mama galvotų, jog čia natūralūs mano plaukeliai. Va, tad gal ne tai kad nerekomenduočiau, ne, tieisiog patarčiau labai gerai pagalvoti prieš darantis.

K.: Kas iš natūralių priemonių, liaudies receptų yra tavo mėgiamiausias gelbėjimosi ratas tada, kai odai žiauriai reikia greito atgaivinimo? 
Mano mėgstamiausias receptas? Iš alijošiaus minkštimo išspaustos sultys (apie 1 a.š), kiaušinio trynys ir alyvuogių aliejus (irgi apie 1 a.š.). Į plaktą kiaušinį viską supilame, tepam ant veido ir laikom 20 minučių. Nuplaunam. Minkština, maitina ir lygina smulkias raukšleles.
O greitam veido odos gaivinimui rekomenduoju iš agurko sulčių ir vandens pasidaryti ledukų ir jais nuprausti veidą - labai greitai atgaivina ir suteikia gyvybingumo. Tik kad netinka toms, kurios turi išsiplėtusius, matomus kapiliarus.

K.: Kokias tris priemones pasiimtumei į negyvenamą salą?
Grožio priemones? Plaukų šepetį, kokosų aliejaus ir peilį. Savo besiveliančių plaukų kitaip iššukuoti negaliu, kaip su gerai šukuojančiu šepečiu, o su kokosų aliejumi galima nuveikti viską: drėkinti kūną, lūpas, veidą, pasidaryti plaukų kaukę karščio nualintiems plaukams, nuvalyti veido odą. Juk makiažo negyvenamoj saloj vistiek nereiktų, o ir plaukams leisčiau laisvai plaikstytis vėjyje. Visos priemonės kažkada pasibaigia tad nebūtų verta vežtis jokių dantų pastų - išsiplaučiau su smėliu, o jei saloje augtų alavijas - su nulaužta jo šakele; ir šampūnas greit pasibaigtų, todėl pratinčiau plaukus tik prie kokosų aliejaus. Aišku, aliejus irgi pasibaigtų - tada lipčiau į palmę, peiliu pjaučiau daugiau kokosų, ir brūžinčiau, kol atidaryčiau vidų, paskui išsispausčiau savo aliejų ir taip gyvenčiau sau - nežinau ar viena? Koks ten scenarijus? Jei su vyru ir vaiku, tai gyvenčiau ilgai ir laimingai, o jei viena - laukčiau, kol koks laivas atplauktų arba plaustą pasidaryčiau... Oi, duok tik man pafantazuoti... 😆

Paveikslėlis iš ČIA

K.: Visai nesenai skaitau Jūsų blogą. Tad būtu idomu daugiau apie Jus sužinoti:) gal kokių klausimų atsakymų straipsniuko norėtusi:)
Tai va, prirašiau jums visą atsakymų ir klausimų įrašą, kurį perskaityti užims ne ką mažiau laiko, nei man jį užėmė parašyti. 😅 O jeigu kyla klausimų, visada prašom, nesikandžioju ir kviečiu labai drąsiai klausti visko, kas jus domina. Tik susikaups pakankamai klausimų, sukursiu dar vieną tokio pobūdžio įrašą - svarbu jums būtų įdomu. 😉




Jeigu perskaitėte viską, labai ačiū jums, 
Tikiuosi įrašas padėjo geriau pažinti mane ir atsakiau jums į rūpimus klausimus?

Gražaus ir smagaus vakaro,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai