NEUTRAL "Baby" prausimosi želė kūdikiams ir vaikams, be parabenų, be kvapiųjų medžiagų, be dažiklių

Dar šiandien trumpai pakalbėsime apie kūdikiams ir vaikams skirtą prausiklį kūnui, kuris man pasirodė tikrai nebloga priemonė. Manau būtent šis, puikiai tiks ir į alergijas linkusiems suaugusiems, o ir kaina jo visiškai nedidelė. Kviečiu paskaityti, patyrinėti sudėtį kartu ir pasižiūrėti, kodėl jis tik ir patiems mažiausiems žmogeliukams.


Produktas: NEUTRAL "Baby"  prausimosi želė kūdikiams ir vaikams
Gamintojas: "Unilever". Pagaminta Didžiojoje Britanijoje
Paskirtis: nuprausti kūdikių odos nešvarumus
Tinkamas tipas: kūdikiams ir vaikams
Labiausiai patiko: pakankamai saugus naudoti net ir jautriai odai
Labiausiai nepatiko: porą vidutinio saugumo ingredietų, kurie gali sausinti odelę
Tūris: 250 ml
Kaina: 3,39 EUR
Kur galima įsigyti: prekybos centrų kūdikių skyriuose (pvz. Maxima, Rimi, Prisma...); vaistinėse (pvz. Eurovaistinė...)

Ką žada gamintojas: Jautriai kūdikių odai skirta švelnių produktų linija, kurioje nėra jokių nereikalingų priedų. Visi "Neutral" Baby produktai yra gaminami iš kruopščiai atrinktų ingredientų tam, kad būtų sumažinta jautrumo ir alergijos rizika. 
Kūdikių odelės viršutiniame sluoksnyje yra gerokai daugiau vandens, odos funkcijos dar nevisiškai išsivysčiusios, todėl jai reikia specialios priežiūros – produktų, kurių pH būtų žemesnis už įprastą (pH 5,5). „Neutral Baby“ prausimosi želės pH yra 4,8, dėl to odelės paviršiuje sukuriama tinkama terpė apsauginei funkcijai stiprėti. Sudėtyje yra glicerino, kuris drėkina ir minkština odą; Coco-Betaine – iš kokosų riebiųjų rūgščių gaunamos švelnios medžiagos, kuri lengvai putoja bei gali padėti sumažinti odos sudirginimą. Deklaruojama Danijos astmos ir alergijos asociacijos.
Naudojimas: Nedidelį kiekį prausimosi želės įpilkite į vonią prieš maudant kūdikį. Po vonios nuprauskite kūdikį švariu vandeniu. Tinka naudoti kasdien.

Sudėtis: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin, Citric Acid, Sodium Lactate, Sodium Benzoate.


Mano nuomonė.  Pirmiausia kaip visuomet, priemonė visiškai skaidrios spalvos, konsistencija gelinė ir dėl to, kad gamintojas nenaudojo jokių kvapų priemonės sudėtyje, ji neturi kvapo. Na kaip, jei visiškai tiksliai, tai specifinį kvapą turi, tačiau jis toks keistas ir būdingas tik toms priemonėms, kurių gamyboje nenaudojami jokie aromatai ir kvapai.
Sudėtis palyginus gera, joje rasime tik porą vidutinio saugumo priemonių, kurios gali šiek tiek sausinti kūdikio odelę ir galimai turėti pavojingų priemaišų. Tačiau labai smagu, kad gamintojas nenaudojo krūvos nereikalingų dažiklių, kvapų ir svarbiausia, pasirinko saugesnius ingredientus apsaugoti priemonę nuo gedimo (konservantus). 
Priemonė dėl SLS  putoja labai gerai, ir nors yra tinkamas naudoti ir kaip vonios putos, ir kaip skystas muilas, tačiau naudojau tik kaip dušo želė. Nors ne, meluoju, esu plovusi mažiukui rankas su šita priemone, tai atrodė visai kaip muilas, tiek kad buvo nelabai patogu dozuoti. Šiaip, priemonė tikrai gera, švariai prausia, atrodo pakanakamai saugi kūdikio odelei. Todėl su mielu noru ir visiškai be baimės naudoju savo mažylio kūnui prausti: jokių alergijų, sudirgimų ar pasausėjimų visiškai nepastebėjau, tad bent jau mano mažiukui kuo puikiausiai tinka.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai