Gerti vandenį - sveika! O su Minglemoose - gerti vandenį dar ir skanu!

Aš neįsivaizduoju savo dienos be poros litrų vandens! Ir neįsivaizduoju jau gerą dešimtmetį, gal šiek tiek daugiau, kai paauglystei baiginėjantis suvokiau, kad vanduo nėra skirtas tik troškuliui numalšinti. Pastebėjau, jog reguliariai gerdama pakankamą kiekį vandens geriau jaučiuosi ir mano sausa oda nebėra tokia sausa. Apkritai, apie odą ir vandenį, jau senai įsitikinau, jog pakankamai vandens reiškia nebe tokia išsausėjusi oda ir ne matinis, o sveikai spindintis paviršius. Kremai ir grožio priemonės čia atlieka tik pagalbinę funkciją - daug svarbiau yra tai, ką dedame į savo vidų.

O ką daryti, jei vandenį gerti neskanu? Visuomet sakiau, jog čia įpratimo reikalas. Per daug metų ir kelias skirtingas gyvenamąsias vietas išbandžiau visą krūvą įvairiausių triukų, kaip paskaninti vandenuką. Realiai visur vanduo skirtingo skonio. Esu gėrusi ledo tirpimo vandenį - kai užsišaldai butelyje ir paskui geri tirpstantį - sakoma toks vanduo itin naudingas. Kelis metus gėriau fitruotą, bet nemanau, kad toks vanduo sveikiausias.. Darydavausi vandens asočius su vaisiais, tačiau mane erzindavo vaisių gabaliukai vis atsiduriantys stiklinėje bei dilema, kaip tą vandenuką pasiimti į darbą ar susiruošus ilgesniam laikui į miestą?



Visai nesenai sužinojau apie lietuvių gamintojo Minglemoose gertuves, kurios skirtos vandeniui su vaisiais paruošti be jokio vargo. Kadangi visuomet palaikau lietuviškus gamintojus ir produktus (juk visuomet gera rinktis kažką savo ir artimesnio?), tai šitą gertuvę sutikau išbandyti su diždiausiu malonumu. Briedžiu puošta didžiulė gertuvė jau senokai gyvena mano namuose, o aš kas kartą mėgaujuosi nepaprastai skaniu vandenuku!

Minglemoose gertuvės yra gaminamos Kinijoje, tačiau sukurtos Lietuvoje. Jų autorė Aurelija pasakojo, kad gaminamos iš tritano ir neturi BPA. Be to, yra atsparios dūžiams bei smūgiams ir savyje talpina 900 ml vandens! Realiai 2 gertuvės vandens per dieną yra pakankamas skysčių kiekis. Tiek kad gertuvė nepritaikyta karštiems gėrimams (tam skirti termosai) ir netinkama gazuotiems - o jūs vis dar tokius geriate? Jeigu sunku atsisakyti visokių limonadų - labai rekomenduoju išbandyti Minglemoose ir beveik garantuoju, jog į gazirofkes net nebesinorės žiūrėti.


Kodėl? Pirmiausia pradėkime nuo to, kad jūs geriate ne įprastą vandenuką, tačiau vandenį, prisotintą vaisių - priklausomai nuo jų asortimento vandenuke, galite ir savo imunitetą stiprinti (o kas svarbiau rudens metu?), ir skatinti medžiagų apykaitą ir reguliuoti svorį (juk atsisakome nesveikų, cukraus pilnų gėrimų)... ir t.t. Apie naudą odą ir savijautai jau minėjau šio įrašo pradžioje, kas man asmeniškai yra aktualiausi aspektai.


Man gertuvė yra ir savotiškas kūrybinis procesas - į viduje esantį konteinerį dedame tokius vaisius, daržoves, uogas, žoleles ar prieskonius, kokius tik norime ir kaskart galime susikurti unikalų gėrimo skonį. Aš bandžiau ne vieną receptą iš minglemoose internetinės svetainės - labai rekomenduočiau pasižiūrėti ten esančius receptus (parsisiųsti galima ČIA) - visi, kuriuos bandžiau man pasirodė tokie išdirbti, išieškoti, kiekvieno skonis tiesiog tobulas. Pradžioje, kai dar nelabai žinai, ką su ta gertuve daryti, tokie receptai puiki špargalkė, na, o vėliau, jau ir pati pastebėjau, kaip vis dažniau ir dažniau improvizuoju iš to ką turiu namuose, atsiveria kūrybinės čakros ir kaskart gaunu vis kažką naujo. Ne viskas visuomet tobulai - bet nepaprastai smagu.

Įdomu, ką aš išbandžiau? Pirmasis mano receptas man buvo pats tobuliausias ir skaniausias. Tiesa, per kelis bandymų kartus supratau, jog skaniausias vanduo pavyksta kai gertuvę šaldytuve palieku per naktį - vaisiai būna maksimaliai išmirkę, o vanduo - net nepasakytum, kad geri vandenuką!


Melionų - cinamono vanduo
- 2 skiltelės Honeymoon geltonųjų melionų;
- 1 lazdelė cinamono.

Viskas labai paprasta - supjausčiau melioną (be odos) kubeliais. Į vaisių konteinerį įdėjau cinamono lazdelę, ir iki viršaus pripildžiau melionų. Užsukau spalvotą dangtelį, įstačiau į gertuvę. Tuomet belieka užpildyti vandeniu, užsukti, suplakti ir mėgautis vandenuku. Šitas man buvo tobulas pastovėjęs per naktį - išryškėjo cinamono skonis, tuo tarpu melionas labiau jaučiasi pirmąją parą.


Ananasų - apelsinų - imbiero vanduo
- 8 šviežio ananaso kubeliai;
- 4 apelsino griežinėliai;
- 1 imbiero gabaliukas.

Vėlgi principas toks pat - viską dedame be odelių, viską pjaustome gabaliukais. Keista, bet šitam recepte man pritrūko vaisių, todėl ananaso dėjau daugiau. Gal todėl vanduo gavosi keistoko skonio, tačiau gaivus, citrusinio, su egzotišku ananasų poskoniu vandenukas.


Ananasų - žaliosios citrinos vanduo
- 2 giržinėliai šviežio, kubeliais pjaustyto ananaso;
- 2 žaliosios citrinos skiltelės. 

Žaliąją citriną aš dievinu, ko nepasakyčiau apie tradicinę. Iki šiol pamenu kas vakarą darbe pjaustomų kilogramais citrinų skonį ir kvapą ant savo rankos, kuris mėnesiais niekur nedingdavo (čia kai dirbau Anglijoje), tad šitas receptukas man buvo labai smagus, tik nemanau, kad tobulas. Tik pagaminus jautėsi ananasas, o po nakties jo skonio beveik nebeliko - jaučiau tik citrusinį laimo skonį.


Kiekvieną vaisų kokteilį, esantį konteineryje galima užpilti po kelis kartus, tiek, kiek norisi. Man vieno pagaminimo pakanka maždaug porai dienų, tačiau reikia stebėti vaisių būklę. Kai kurie vaisiai genda greičiau, todėl pasakyti kiek jūsų vaisiai bus tinkami sunku. Tačiau pyliau po ne kartą, ir dar pastebėjau, kad nuolat laikomas šaldytuve vanduo būna skanesnis ir vaisiai ilgesnį laiką lieka šviežūs.

Gertuvė nepaprastai smagi naudoti ne tik namie: ji labai saugiai užsidaro dvigubu mechanizmu. Atidarinėjam ją paspaudę mygtuką ir užkėlę ant jo žiedelį. Tad net įsimetusi kažkur į mamos rankinę galiu likti rami, kad netikėtai neatsidarys ir neišsilies ten, kur nereikia. Aišku, kiekis ir svoris nemažas, tačiau gertuvę laisvai galima užkabinti ant kuprinės ant rankinės, mat turispecialų laikiklį. O ir geriant tas svoris nesijaučia - rankoje laikyti labai labai patogu dėl rantelių ir guminio krašto kitoje pusėje. Vandenį visur tampausi kartu - va ir šiandien į baseiną keliavau su arbūzų ir mėtų vandenuku!


Man šita gertuvė yra atradimas - vanduo toks nerealus gaunasi, kad net mano vyras, dievinantis burbuliukus ir kolą vis prašo duoti ir jam. Kur ten vyras? Mano vaikas pribėga prašydamas duoti ir jam - duodu, geria skaniai, tik kad metinukui ta gertuvė dar didoka. Tad džiugu, kad Minglemoose asortimentas visai nesenai pasipildė ir vaikams skirtomis, mažesnio tūrio gertuvėmis!

Na o aš esu sužavėta, atrodo tokiu paprastu, tačiau tokiu fainu dalykėliu. Paprastai naujoves esu linkusi išbandyti, bet greitai užmesti ir pamiršti. O Minglemoose jau turiu mėnesį laiko ir kas kartą ruošiu, naudoju, imu su savimi, geriu, netgi plaunu su dideliu džiaugsmu.


Įdomu? Gertuvę gali įsigyti Minglemoose elektroninėje parduotuvėje, pasirinkęs iš keturių spalvų - juodos, mėtų atspalvio, rožinės ir violetinės. O jei turiu mažylį, nenoriai geriantį vandenį, pasižiūrėk ir vaikiškas po 300 ml gertuves. Suaugusiems gertuvės kainuoja 14,99 EUR, o vaikučiams - 9,99 EUR

Nori, bet prasidėję mokslo metai ir vasaros nuotykiai išsėmė visas santaupas? Minglemoose kūrėja sutiko jums padovanoti vieną, suaugusiems skirtą gertuvę - eikite į mano Facebook, ieškokite konkurso ir dalyvaukite. Vienai arba vienam iš dalyvaujančių atiteks šitas gėris!




Nors vasara jau baigėsi, nepamirškite, kad vandens mums reikia ištisus metus! Mėgaukitės! 

Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

PR-Sample

Komentarai