Kaip sutvarkyti sudužusią kosmetiką: pudras, skaistalus, akių šešėlius?

O ne!!! Jūsų mėgstamas bronzatas, pudra, skaistalai ar šešėliai nukrito ir sudužo? O gal nutiko, kaip man - vaikas pagriebė, iškrito iš rankyčių ir sudaužė būtent mėgstamiausias kosmetikos priemones? Neskubėkite jų išmesti - birius. miltelių pavidalo kosmetikos produktus labai lengva sutvarkyti ir toliau mėgautis mėgstamiausių priemonių teikiamu efektu.


Šį kartą nusprendžiau jums trumpai papasakoti, ką darau, kai noriu sutvarkyti sudužusius produktus. Šitą metodą naudoju jau ne vienus metus ir būtinai, būtinai noriu paminėti ir kelis pastebėjimus apie tokias, sutvarkytas priemones.


Ko reikia:
- popierinių rankšluosčių arba pluošto vienkartinių servetėlių;
- drėgnų servetėlių;
- maišymui skirto indo (kuo mažesnio);
- kosmetinio spirito (galima naudoti ir parduodamą vaistinėse, skirtą vaistų leidimui);
- šepetėlio produkto likučiams iš indelio išimti;
- maišymo ir likučių iš paletės išėmimo įrankio (aš turiu specialų, skirtą maišyti kosmetikos priemones tarpusavyje. Tačiau tinka ir mažas šaukštelis, anksčiau naudojau kosmetinio šepetėlio kitą galiuką - tai, kas jums patogu);
- na, ir žinoma, suskilusio, sudaužyto kosmetikos produkto.


Taigi, turime baisų produktą. Pirmiausia, turimo įrankio pagalba iškrapštome lauk priemonės likučius iš kiekvieno kampelio. Tuomet viską dar nuvalau nuo produkto šepetėliu. Maišymo dubenyje, ypatingai, jei jis didesnis, viską šepetėliu sustumiu į vieną krūvelę.


Iškrapščiusi visus likučius paletetę ar kosmetikos priemonės pakuotę išvalau drėgnomis servetėlėmis. Tiesa, o žinote, kodėl reikia miltelius perkelti į atskirą indą? Priemonės lizdelyje niekaip normaliai nesumaišysi produkto, trūks vietos ir procesas bus labai netvarkingas.


Priemonės likučius maišymo inde šaukštu ar kitu patogiu įrankiu sutriname iki smulkių miltelių ir vientisos masės. 


Ant sutrintos priemonės pilame kuo mažesnį kosmetinio spirito, medicininio spirito ar alkoholio kiekį. Geriausia kuo didesnė alkoholio koncentracija ir kuo mažiau priedų.


Viską gerai sumaišome. Jei trūksta drėgnumo, galima įpilti kosmetinio spirito. Skysčio kiekis neturi būti didelis - spiritas skirtas tik sulipdyti priemonės miltelius kartu. Be to, produktas daug greičiau išdžiūva, kai pilama mažiau.


Košelę dedame atgal į paletę ar norimą indelį.


Naudodamiesi popieriniu rankšluosčiu ar vienkartinėmis servetėlėmis gerai paspaudžiame košelę, kol jos paviršius taps lygus. Rankšluostis sugers spirito perteklių. Čia aš paprastai kelis kartus paspaudžiu sausu popieriniu rankšluosčiu, kol produkto paviršius tampa sausas. Tiksliau, kol rankšluostis nebegeria spirito.


Galiausiai dar kartą nuvalome paletę, pašalinam produkto perteklių nuo kraštelių. Paletę palieku atvirą džiūti. Paprastai paviršius apdžiūva per 3-4 valandas, tačiau rekomenduojama palaukti bent 24 valandas, kol produktas bus tinkamas naudoti.


Viskas! Mėgstamiausi produktai sutvarkyti ir paruošti naudoti. Sudužusio produkto nereikėjo išmesti ir toliau galima naudoti. Paprasta, tiesa? Naudodamasi šiuo metodu pastebėjau, kad ne visuomet jis veikia - sutvarkyti produktai linkę greičiau suskilti pakartotinai. Nežinau, ar tam įtakos turi naudojamas spiritas? O galbūt paprasčiausiai aš nesuspaudžiu produkto tiek, kiek jis būna suspaudžiamas gamybos metu? Tokiu atveju lieka tarpeliai priemonės viduje ir su kiekvienu sutrenkimu produktas lengvai dūžta vėl.

Ir dar vienas pastebėjimas - tuo metu, kai produktus tvarkiau su medicininiu spiritu, pastebėdavau, kad išdžiūvus jo paviršius pasidengia kažkokia plėvele. Vėlgi, nežinau, kodėl taip nutiko. Ar medidcinis spiritas turėjo daugiau priemaišų ir jos nusėdo paviršiuje? O gal mano tvarkomi šešėliai jau buvo senoki ir taip sureagavo į alkoholį? Tą plėvelę buvo labai lengva nugramdyti ir šešėlius aš naudojau toliau, bet nesijaučiau tokia rami dėl jų kokybės. Kad ir kaip būtų, aš negaliu teigti, kad metodas neveiksmingas - veiksmingas, aš jį naudoju nuolat. Plėvelė buvo tik vienkartinis nepasisekimas.

Ar jūs tvarkote sudužusius produktus? Kokius būdus naudojate? Galbūt ir jūs pastebėjote kokių neįprastų aspektų po priemonių sutvarkymo?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai