Patys prasčiausi 2018 sausio - birželio kosmetikos produktai (2018 I d.)

Kadangi jau prabėgo pusė 2018 metų, noriu su jumis pasidalinti pačiu negatyviausiu įrašu per visus metus (nebent kokia priemonė nudegintų veidą tfu, tfu, tfu [beldžiu į medžio drožlių stalo plokštę]). Jei rimtai, tai visas šitas įrašas neturės jokio saulės spindulėlio ir jokios džiaugsmingos emocijos - viskas apie ką kalbėsime bus nepatikę, neatliekantis savo funkcijų, prasti, kitaip - patys nemėgiamiausi mano produktai.

"Kas neišmintinga, negali būti gražu."
E. L. Bulezas


Jokių konkrečių kategorijų čia tikrai nebus, tiesiog pusę metų kroviau į maišą viską, kas nepatiko ir nepateisino mano lūkesčių. Tiesa, dar būtinai, būtinai noriu pabrėžti, kad tai, kas nepatiko ir nepasiteisino man, kitam gali būti labai patikęs produktas. Jei netinka man  - jums gali net labai patikti, gi visos labai skirtingos, tiesa? 


Nusipirkau dėl malonaus kvapo ir taip, žinau, kad tai pigi kosmetika, tačiau na kas gali būti blogo su vonios druska? Pasirodo gali! Įsivaizduokite, po ilgos dienos prisipili vonią ir tikiesi atsipalaiduoti, o tau kūną bado žvyriukas, smulkūs akmenukai! Mano hipotezė - druska gaminta iš akmens druskos, prastai išvalyta, ko pasekoje joje daug smulkių akmenukų, kurie pasirodo ištirpus druskai. Menkas malonumas gulėti ant žvyro... jokio atsipalaidavimo, tad likučius tiesiog sunaudojau pėdų vonelėms ir nors galvojau, kad visos druskos daugmaž vienodos, dabar galiu drąsiai sakyti, kad ne, tikrai ne. Kraupoka...

Tragiška sudėtis, nepatiko ir kvapas... Ir odą sausino... jau kelintas kartas pasimaunu ant viliojančios Fresh Juice kompanijos pakuotės ir vis nusiviliu. Labai tikiuosi, kad šitas gaminys man paskutinis - produkcija visai netinka mano poreikiams ir visuomet kelia daugiau neigiamų, nei teigiamų emocijų.

Nepatiko ir manau, kad tai viena prasčiausių dušo želių, kurias naudojau pastaruoju metu. Tikriausiai pradedant nuo sunkaus putojimo, prausimas tik padorus, kvapas nelabai, sudėtis manęs netenkina visiškai... Sunaudojau, bet, žemiau viduriuko, nepatiko visiškai.


Paprastai aš palaikau lietuviškus gamintojus ir labai džiaugiuosi, kad turime ne tiek jau mažai kompanijų, siūlančių Lietuvoje gaminamus produktus. Tuos pačios Margaritos priemones mielai renkuosi ir naudoju bei vertinu jų poveikį. Tad labai džiaugiausi ir radusi margaritos sausą šampūną. Su dideliu džiaugsmu puoliau bandyti, bet nusilvyliau: riebaliukus pašalina, tačiau siaubingai sulipina plaukus, jie atrodo kaip supurkšti laku ir visiškai nebelankstūs, atrodo lyg pripurškti lako. O tai sausas šampūnas neturėtų palikti plaukų paklusnių ir lengvų? Žodžiu istorija tokia, kad man visiškai nepatiko, niekaip nesugebėjau baigti flakonėlio, ir jau senai esu įmetusi tarp tų nepatikusių - visiškai neverta dėmesio...

Labai išgirta kompanija kaip profesionali, saugesnė, efektyvi... Pardavėja taip gražiai kalbėjo apie Basler, kad neatsispyriau pagundai išbandyti. Šampūnas iš pradžių atrodė nieko, nesuveldavo plaukų, bet man stipriai sausino ir galvos odą ir pačius plaukus... Nepatiko, jau senai iš jokios plaukų plovimo priemonės nejaučiau sausinamojo efekto...

Lygiai ta pati situacija ir su kondicionieriumi - nieko gero, nebaigiau nei vienos priemonės. Jei šampūnas sausino, tai kondicionierius buvo per silpnas nešioti kondicionieriaus vardą i rmažai kuo gelbėjo plaukams. To paties šampūno sausinamojo efekto nesugebėdavo nė trupučio neutralizuoti. Nea, ne tokios kokybės tikėjausi...

Šita priemonė turėjo būti giliai valantis šampūnas galvos odai ir plaukams. Keista, atrodo plaukus tikrai apvalydavo nuo cheminių priemonių likučių, o va galvos odos tikrai ne. Dar naudojant šį šampūną dariausi galvos odos tyrimą, kuris parodė apsivėlusius svogūnėlius; jaučiau galvos odos niežėjimą, ir kad ir kiek naudočiau šį šampūną, jis nė kiek neveikė galvos odos problemos. Iš esmės pats šampūnas tikrai ne tragedija, dalinai veikia, tačiau supykau, kad neatliko pagrindinės funkcijos, dėl kurios jį įsigijau. Likučius sunaudojau kaip paprastą šampūną ir iki pat paskutinio lašo nejaučiau jokio padoraus galvos odos valymo efekto, o gaila...


Nida kosmetika, bet jau tas priemones, kurias išbandžiau, yra visiškas pravalas! Nežinau, ką gamžvojo Cosmoway kompanija, tikėdamasi prastumti tokią prastą produkciją? Kremas visiškai netinka brandžiai odai, pagamintas neatsakingai, sudėties pagrindu pasirinkus vandenį ir rišamąsias medžiagas, ko pasekoje jūsų oda negauna nieko gero! Jeigu nesigilinant į sudėtį ir pojūčius, gali atrodyti, kad kremas visai nieko, bet taip ir tepi kažką, kas neduoda visiškai jokios naudos odai ir apgaudinėji save. Jau geriau už tą kainą nusipirkti Margaritos kremą - bent jau apgaulės nebus ir iš tiesų mažų mažiausiai bent jau tikrai drėkins odą. 

Lygiai ta pati situacija, kaip ir su veido kremu. Rimtai? Aš jaučiuosi ne tai kad apgaudinėjama, bet kvailinama, todėl nuoširdžiai nemėgstu Nidos kosmetikos (gerai jau gerai, dar būtų smalsu išbandyti kūno priežiūros priemones, bet abejoju ar greitu laiku susigundysiu ir tai greičiau smalsumas, nei tikėjimas, kad bus kažkas gero). Ar tikrai reikia priemonės tik dėl to, kad kažką tepti? Visiškai jokio poveikio, per didelis kiekis vandens sudėtyje, apgaulingas paviršinis švelnumas ir gąsdinančiai didelis kiekis (jei sąžiningai naudoti paakių odai, gali spėti ir sugesti). Visiškai nepatiko - užsuk į įrašą, ten bambėjau ir nepasitenkinimą reiškiau dar labiau.

Šitas kremas yra M. Šalčiūtės mylimiausias (nesenai rodė per instastories kaip mylimiausią ir geriausią veido kremą), tačiau man tai dar vienas baisus veido kremas. Įsivaizduokite priemonę, kuri kvepia pigiais kvepalais ir ne bet kaip, bet intensyviai, Dievaži, išlieka visą dieną net po makiažo sluoksniu... Ar galima iš tokio kvapo tikėtis kažko gero? Poveikis pats baisiausias, kokio galima tikėtis! Kremo drėkinimas per silpnas, vos kelioms valandoms, tačiau čia dar būtų nieko. Baisiausia, kad nuo šitos priemonės mano veido odą sudirgino, išbėrė, galiausiai dar ir išmušė odą skausmingais spuogais... Ir čia jautriai odai skirtas veido kremas? Nejuokaukit!


Labai nepasitikiu kinietiška kosmetika, labai... ir ne šiaip - tam yra nemenkas pagrindas - pirmiausia jau dėl neaiškaus sudėtinių dalių nurodymo. Kadangi ten gaminamai kosmetikai negalioja EU ar JAV reikalavimai, tai ir gali rašyti ant pakuotės ką tik nori, nenurodyti pilnos sudėties... Šita kaukė paakiams iš pradžių atrodė visai nieko, bet kuo toliau naudojau, tuo dažniau ėmiau pastebėti sudirgusią paakių odą. Ir ne tik, buvo ir pakuotės problemų, ir diskeliai labai netvarkingai sudėti, ir skysčio per mažai... žodžiu nepirkit kinietiškos kosmetikos, neverta...

Silpnokas man šios kaukės poveikis, nors turiu pripažinti, kad šiek tiek pavalo odos paviršių. Visgi, ji atsidūrė tarp nemylimiausiųjų, nes dirgino mano odą. Užsidėjus kaukę veido odą dilgčiojo, tarsi bėgiotų skruzdėliukai, o nusivalius kaukę skruostai buvo stipriai paraudę ir sudirginti. Galbūt tiesiog netiko man?

Deja, bet Garnier juodosios lakštinės veido kaukės irgi atsiduria tarp nemėgiamiausiųjų. Ši kaukė turėtų valyti odą, drėkinti ir mažinti poras. Drėkinamasis efektas man abejotinas, tai labiau odos gaivinimas. Jokio odos valymo čia nėra, o ir poveikio poroms aš nematau - kokios buvo, tokios ir liko. Visiškai be poveikio...

Lygiai tas pats buvo ir su šia kauke... Nežinau, ar aš esu išlepinta priemonėmis, ar to poveikio iš tiesų nėra. Skaičiau kai kurių atsiliepimus ir stebėjausi, kaip gerai jos vertina šias kaukes. Garbės žodis, nieko doro... Užsuk į įrašą - fotografavau prieš ir po, tad galėsi pati įsitikinti.


Nevalo... vos vos pavalo pudros paviršių, bet niekaip neįveikia jos pilnai! Kosmetinis pienelis turi gebėti šalinti makiažą, juk tam jis ir sukurtas, bet kai priemonė nesugeba net pakelti pudros, jau nekalbu apie antakių priemones... na, pripažinkim, visiškai rankos nekyla tokios naudoti. Labai nepatiko, erzino ir pabandžiusi kelis kartus visiškai pasidaviau - visiškai nieko nevertas pienelis.

Pirma nepatikusi Uoga Uoga komapnijos priemonė... netikėjau, kad taip gali būti, mat Uogų produkciją aš myliu. Kalbant apie poveikį, visai patiko naudoti kaip kaukę, tačiau pagrindinė jos funkcija - kaip veido prausiklis yra visiškai nelogiška. Priemonė negeba šalinti nešvarumų, jau nekalbu apie makiažo likučius, mat nuvalius toniku dar labai labai daug nešvarumų lieka... Labai erzino ir naudojimo būdas: birios konsistencijos produktą buvo sunku dozuoti pagal poreikius, sumaišius su vandeniu masė vis gaudavosi nevienalytė... Tiesiog erzinantis produktas, nors ir ant jo nepykstu, bet nė karto nesimėgavau jį naudodama. Manau uogoms reiktų pergalvoti prausiklių pasiūlą, konsistencijas ir dozavimo būdus.


Atrodytų muilas, kaip muilas, bet man jis žiauriai sausino rankas, nepaprastai intensyviai. Kadangi rankų odą plaunu itin dažnai, sausinimo efektas tapo nemalonus, teko daugiau drėkinti kremais. Tad vien dėl nedidelės kainos tikrai nesiryžčiau vis pažeisti odą ir ją sausinti. Nepatiko, nors suaudojome tris gabaliukus tokio muilo.

Šitas muilas turėjo būti vienas didelis stebuklas, tinkantis viskam ir visiems. Esu paruošusi labai ilgą įrašą su informacija apie muilą, naudojimą, poveikį, kilmę, sandarą, todėl plačiau rasite paspaudę ant pavadinimo. O čia išsiplėsti nesinori - pagrindinė priežastis buvo pernelyg intensyvus sausinimo efektas, ir susinaudojo, atrodo lyg ištirpo ore, labai greitai.

Nors ir švelnino, nors ir maitino, bet siaubingai erzino susigėrimo laikas: pasitepi vakare, o ryte pabundi vis dar šlapiomis pėdomis su nesusigėrusiu kremu. Siaubingai erzino, tad džiaugiuosi turėdama tik mažą mėginį.

Burt's Bees tarp nemėgiamiausių? Pasaulio pabaiga! Jei rimtai, šitos kompanijos produktams kartelę užkėliau iki padebesių, todėl šis kremas mane nuvylė. Man trūko maitinimo. Atrodo pasitepiau rankas ir iš tokio riebaus kremo tikėčiausi ilgiau išliekančio efekto, bet netrukus vėl norisi drėkinti rankas kremu, tad poveikis lyg ir lieka per trumpai. Na ir prie visko, dar labai erzino kvapas - kas jau kas, bet rankų kremas erzinti savo kvapu neturėtų, na bent jau man...


Visiškai nepatiko. Rinkausi dėl švelnesnio skonio, bet bėgant nuo vilko pataikiau ant meškos. Šitas skalavimo skystis kartus! Skonis kaip vaistų nuo kosulio! Fuij... labai ilgą laiką prastovėjo vonioje, net stebiuosi, kaip sugebėjom pabaigti. Ir šiaip, ne tik skonis čia prastas, ir gaivos per mažai - nevertas dėmesio dalykas, o dar ir brangus...

Dantų pasta, kuri visiškai nebalina dantų, nors tą žada, ir ne tik nebalina, bet ir nesugeba tinkamai išvalyti apnašų. Žinote, mane dažnai stebina kompanijos, prisižadančios stebuklingą poveikį, bet įsigijus jaučiasi didelis šnipštas... Tas pats ir su šita pasta - jau taip prastai  net ir su elementariomis funkcijomis, kad paprasta Collgate ar tai Blend a med veikia daug efektyviau ir geriau.

TEPE tarpdančių šepetėliai
Apie šituos atskiro įrašo neruošiau, nes... neįmanoma papasakoti apie viską, tiesa? Bet būtinai noriu paminėti, kad tikėjau šia kompanija ir man ji sudarė labai neblogą pirmą įspūdį, tačiau taprdančių šepetėliai neturi kokybės - pora panaudojimų ir jie visiškai nebetinka naudojimui, užsilanksto, praranda formą ir tenka mesti lauk. Nepatiko, ieškau geresnės kokybės!


Man taip ir nepavyko susidraugauti su šita priemone. Gamintojas ją užvadina tušu, tačiau čia tikrai ne tušas, greičiau priemonė skirta uždėti blizgučius ant tušu padažytų blakstienų. Viskas būtų kaip ir gerai, tik bėda ta, kad šepetėlis visiškai nepaima produkto, o nuo bandymų užtepti nors truputį priemonės, blakstienos sulimpa ir viskas atrodo nelabai kaip. Pabandžiau kelis kartus ir nieko doro nepešusi įmečiau giliai į stalčių - tik šiemet nusprendžiau, kad gana, metas mesti lauk... Neverta.

Baisulinis ir nebaigtas makiažo pagrindas... Pirmiausia jis nuolat dengiasi plėmais, paskirstyti ir tolygiai padengti labai sunku ir užtrunka nemažai laiko. Čia dar būtų nieko, juk dėl gražaus efekto galima pasistengti. Bet va, visas grožis išgaruoja po maždaug 20 minučių nuo padengimo - makiažo pagrindas sukrenta į kiekvieną, net ir smulkiausią veido porą, paryškina viską ką turi (ir ko atrodo net neturėjai) ant veido odos. Kosmosas - tikrai vienas prasčiausių makiažo pagrindų...

Man labai patiko itin įspūdingų blakstienų efektas, dėl kurio reikdavo pasistengti, bet iš tiesų buvo verta - įspūdingai riestos, didelės blakstienos džiugino, tačiau ženkliai per trumpai. Tušas po poros savaičių pradėjo trupėti po akimis, su kiekvienu naudojimu vis stipriau ir stipriau, nebeišlikdavo visą dieną, tad nustojau juo dažytis. Gaila, bet tikriausiai niekad neleisčiau savo pinigų ant priemonės, kuri tinkama naudoti vos porą savaičių.

Iš pradžių labai patiko, tačiau naudojimo eigoje ėmiau pastebėti, kad vis dažniau sukrisdavo įveido poras. Kas jau kas, bet kreminiai veido produktai turi būti nepriekaištingai gero poveikio. Visas makiažas sugadinamas tokia mažyte maskuoklio detale, kaip sukritimu į poras. Deja, bet efektas išryškėjo vėliau, nei rašiau įrašą... Na maskavimo priemonė neturėtų taip daryti - jei reikia pigios  - Catrice Camouflage tiesiog nusotabus ir tokių problemų nekelia. 

Galbūt tinkamas jaunoms mergaitėms pasiteplioti, tačiau norint normaliai sudrėkinti lūpas šitos kompanijos balzamais nepasitikiu - vazeliną primenanti konsistencija labai sintetinė, tepiesi ant lūpų ir to drėkinimo labai jau maža. Galiausiai vistiek prireikia normalaus balzamo, o šitam - ate, niekaip neprisiverčiau daugiau naudoti, vien dėl kvapo gi netepliosi...

Šitie šepetėliai nekokybiški, nefunkcionalus, nepatogūs dirbti. Vis dar turiu likusius penkis, tačiau nepamenu, kada paskutinį kartą nors vieną jų norėjau naudoti. Atrodo, kad visi šitie kinietiški šepetėliai sukurti daugiau dėl grožio, nei iš tiesų atlikti akių makiažą. Kodėl metu tik vieną? Po mėnesio naudojimo šepetėlio galvutės plaukai išslinko lauk plovimo metu - nesiruošiu  nei tvarkyti, nei kitaip vargti, tad tiesiog metu lauk. Turiu įtarimą, kad tas pats laukia ir kitų šio rinkinio šepetėlių.

Dar vienas prastas maskuoklis, kuris buvo ženkliai per kietos konsistencijos naudoti paakių zonai, todėl pasilikau veido netobulumams paslėpti. Deja, bet priemonė visiškai nemaskauoja spalvos pakitimų, neturi geros pigmentacijos, o ir sluoksniuoti neįmaona. Galiausiai, jei per kažkokį stebuklą ir pavyksta pamaskuoti, viskas tuoj sukrenta į odos poras. Negerai, labai negerai... visai nenaudojau ir metu lauk beveik pilną maskuoklio pakuotę.


"Suddenly Diamonds" EDP
Čia kvepalai iš Lidl, kurie mano nuomone yra visiška nesąmonė. Pirmiausia noriu atkreipti dėmesį, kad užsienyje populiaru reklamos, kur neva vykdomas tyrimas, lyginantis Lidl ir jį atitinkantį kvapą aromatas (šiuo atveju Armani Diamonds"), duodant praeiviams uostyti vieną ir kitą aromatą bei išsirinkti tą, kuris patinka labiau (bent jau vyriškų Lidl kvapalų mačiau Youtube). Tai tik uoslės neturintis gali pasakyti, kad čia geras kvapas - smirda, keistai reaguoja su mano oda ir atsiduoda pigiu, labai pigiu aromatu... Bandžiau kelis, ir kiekvienas jų mane erzina... Nors nesimato, bet išmetu ne tiek jau daug priemonės - na tiesiog neįmanoma naudoti...
P.S. žinau, kad ne tiek ja mažai merginų vertina Lidl kvepalus, tačiau man jie atrodo katastfrofa - išbandyk pati, tik nepirk iš karto, pasivaikščiok bent porą valandų užsipurškusi, ir suprasi, apie ką aš.

Sintetinis, pernelyg saldus, infantilus ir neturi jokios išlikimo galios... Tragedija, labai nusivyliau Rihanna aromatais  - nors man ši asmenybė labai patinka, bet aromatai yra tragedija, atrodo žvaigždės vardas buvo uždėtas ant bet kokio buteliuko, kad tik būtų galima suvilioti pirkėją ir parduoti... Nieko gero, nuo šiol šios žvaigždės aromatai man tapo "tabu" nebesinori nieko bandyti...

----------
Viskas, tokie mano nemylimiausi ir nuvylę labiausiai. Jaučiu, kad jų šį pusmetį labai daug, įdomu, ar pati nebemoku išsirinkti produktų, ar per dažnai smalsumo vedama pasirenku rizikuoti ir tenka nusivilti. Ką gi, belieka tikėtis, kad kitas pusmetis bus kuklesnis.
O kuo tu nepatenkinta ir ką gailiesi įsigijusi?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei nepaprastai svarbus man. Nebus jūsų - neliks ir blogo!

Komentarai