#74/2020 Rugsėjo mėnesį baigiau.

Labas spali! Šis rugsėjis man tiesiog 'sprogo' akyse, dienos tiesiog dingo ir pati nelabai susigaudau kur. Žinau kaip, žinau kodėl, bet tiesiog nespėjau sugaudyti darbų ir reikalų suktinyje - išbyrėjo lyg smėlio smiltys pro pirštus tais momentais, kai jau atrodo griebei kažkurią ir spėsi bent trumpam pasimėgauti. Oho, kokia šiandien poetiška mano nuotaika! Tačiau šiandienos tema ir mano planuotas įrašas visai nepoetiškas, greičiau atvirkščiai - visuomet stengiuosi tokio tipo įrašus pateikti trumpais, konkrečiais sakiniais. Tikėkimės tas mano keistas poetiškumas nelįs lauk ir pavyks labai trumpai bei aiškiai sudėlioti galutines nuomones.

"Karčiausios ašaros yra pralietos dėl nepasakytų žodžių ir neužbaigtų darbų."
H. B. Stowe


Kūnui

Labai geros, švelnios, saugios sudėties prausiklis, kuris tiks ne tik patiems mažiausiems, tačiau ir suaugusiems, turintiems jautrią odą, o gal ieškantiems itin švelnaus prausiklio. Būtent šito visuomet ieškome parduotuvėse ir regis nepertraukiamai naudojame jau beveik 3 metus.
Būtinai kartosime, naują pakuotę jau naudojame.

Saugus naudoti pienelis, tačiau nebuvo nei mano, nei mano vaiko mėgstamiausias pasirinkimas, pirmiausia tikriausiai dėl saldoko vanilės kvapo. O ir losjonas, nors atrodė labai lengvos konsistencijos, tačiau ant odos kuriam laikui likdavo drėgnas sluoksnis, o drėkinimas, na ne pats intensyviausias.
nežinau, lyg ir nieko labai blogo, tačiau nepatiko.

Neblogos, kartoju ne primą kart, tačiau sudėtis tikrai nėra pati saugiausia, priemonės vienam kartui reikia daugokai, kvapas gal kiek per silpnas. Iš esmės esu patenkinta kainos ir kokybės santykiu, tad manau ateityje dar pakartosime.

Veidui

Gerai, lengvai ir itin efektyviai valė akių makiažą ir kiek atsparesnį blakstienų tušą. Tačiau man nepatiko sudėtinės dalys, buvo galima išvengti kai kurių ingredientų, dėl kai kurių valiklis netinkamas lūpų makiažui valyti, na ir kaina - gerokai per aukšta kaip tokios kokybės produktui.
Nekartočiau, yra pigesnių ir geresnių variantų.

Prasta sudėtis, mažai drėkinimo, poveikis labai silpnas. Apskritai kremas niekuo nesužavėjo, nėra vertas ne tik kad 40 su trupučių, bet apskritai, mano galva ir dešimties eurų.
Ne, tikrai ne.

Patiko šio kremo konsistencija ir greitas susigėrimas, poveikis buvo visai neblogas. Ir visgi, mokėti už kremą tokią kainą, kai jo sudėtyje yra alkoholio, kai kvapas akivaizdžiai per stipus, poveikis galėtų būti stipresnis, efekto raukšlėms nebuvo, o ir sudėtis galėtų būti geresnė.
Ne - kainos ir kokybės santykis nėra protingas.

Nusipirkau kiek per silpną apsaugą nuo saulės, bet nepaisant to, labai džiaugiuosi ją išbandžiusi. Pirmiausia sudėtis visiškai saugi, filtrai natūralūs, o pati priemonė visiškai neapsunkino odos, nepaliko nemalonios riebios plėvelės ar jausmo, lyg būčiau pritepusi riebaus sviesto ant odos. 
Labai patiko, planuoju kitai vasarai įsigyti aukštesnio Spf filtro tokį pat kremą.

Rankoms

Apsuku aš vis ratuką ir... grįžtu prie Margarita kompanijos priemonių, nusiperku vis kažką ir kas kart džiaugiuosi paprastumu ir pakankamu efektyvumu. Šį kart grįžau prie skysto muilo su medumi. Žinau, sakiau kad skystų muilų nebepirksime, tačiau vaikui labai trūksta skystos priemonės patogiam rankų prausimui, tad kuriam laikui panaudosime. Šis muilas gal ir nekvepia tikru medumi, tačiau kvapas švelniai malonus, prausia efektyviai, yra švelnus rankoms ir smagus naudoti.
Kartosime, gal ne iš kart, bet kada nors tikrai.

O va gabalinį muilą naudojame mudu su vyru ir aš jau nebežinau kelintas čia šios kompanijos muilo gabaliukas? Tačiau jaučiuosi įsimylėjusi šio gamintojo muilus, pakuotes, gamybos idėją, principus, sudėtis... Būtent šis muilas kvepėjo tiesiog gėlėmis, švelniai ir švariai prausė, pakako ilgesniam laikui.
Būtinai kartosime.

Labiausiai džiugino spartus susigėrimas ir malonus jausmas, kad ant rankų odos nieko keisto nesijaučia - nei riebios plėvelės, nei sunkumo, nei lipnumo. Visgi poveikis man pasirodė minimalus, sudėtis prastoka, per stiprus kvapas dažniau erzino nei džiugino, o ir kaina mano nuomone visiškai neadekvati kokybei.
Nemanau, panašios kokybės galima įsigyti gerokai pigiau.

Burnos higienai

Kol kas nesu tikra ar man patinka sudėtinės dalys, tačiau džiaugiuosi geru putojimu, efektyviu, tačiau švelniu apnašų valymu ir realia apsauga nuo apnašų.
Jau kartojame.

Efektyvesnės pastos kai kraujuoja dantenos aš nežinau - kiek esu bandžiusi skirtingų, ši greičiausiai sumažina kraujavimą, sutraukia dantenas ir padeda joms gyti. Man labai patiko po dantų higienos, o vyras ir šiaip mėgo ją panaudoti, kai dantys tapdavo kiek jautresni.
Būtinai kartosime, tik tokios pastos netinka naudoti nuolat, tad periodiškai, bet kartosime.

Vitaminai ir papildai

13. 'TOT'HEMA geriamasis tirpalas: geležis, varis, manganas
Pati stipriausia geležis, pats stipriausias geriamas geležies preaparatas, kuris per kelias dienas atstato net ir žemiausią hemoglobiną. Vienu iš aktyvesnių mažakraujystės periodu buvo išrašyti šitie, plius leidžiami geresniam pasisavinimui, tai greit ant kojų atsistojau. Vienintelė šio papildo bėda - jis labai stipriai nudažo dantis, pašalinti juodas dėmes sunku, o šiaip - labai geras reikalas.
1 ml tirpale:
* 5 mg geležies;
* 0,133 mg mangano;
* 0,07 mg vario


Geriam visa šeima, kasdien ir po truputį ruošiamės šaltąjam metų laikui, visoms ligoms, stipriname imunitetą. Šitas tabletes smagu naudoti, aš dažniausiai išgeriu tiesiog darbe. 
1 tabletėje:
* 180 mg vitanimo C (225% RMV).

Dekoratyvinė kosmetika

Labai lengvai palygindavo veido odą, praktiškai nemaskuodavo odos netobulumų, buvo man kiek per tamsi, tačiau patiko lengvas pojūtis ant veido. Vasaros metu šią priemonę naudojau daugiausiai ir nepaprasta, kai lyg ir reiktų į darbą pasidažyti, odos apkrauti nesinori. O va ši pudra suteikdavo labai natūralų efektą, net nejausdavau jos ant odos. Aišku, kad nepatogu, jog tekdavo maišyti, ne viskas man čia patiko, tačiau tekstūra ir konsistencija labai šauni šiltuoju metų laiku.
Pakartočiau, tik man regis nebegaminama.

Turiu jau ne vienus metus ir tikriausiai natūralu, kad po intensyvesnio naudojimo tiesiog susidėvi. Va pastarosiomis savaitėmis kasdien juo maišiau kreminę pudrą, kasdien ploviau, kasdien gan agresyviai valydavau į servetėlę. Kažkurio plovimo metu plaukeliai tiesiog pasmuko lauk - naudoti ilgiau nėra prasmės, turiu ir kitų.
Visai patiko, bet šiai dienai tokio rinkinio aš nebepirkčiau - kai žinai savo poreikius, lengviau susikomplektuoti perkant po vieną šepetėlį.

Turiu jau kelis metus ir pastebiu, kad suprastėjo dažymas, o šitas atspalvis iš viso sunkiai bepiešia - nusprendžiau su juo atsisveikinti. Apskritai tai nesužavėjo - jausmas lyg dažytumeisi flomasteriu, visiškai nesilaiko ant lūpų ir nors jaučiasi gerai, bet visiškai nevertas dėmesio produktas.

Labai intensyviai pigmentuotas pieštukas mano skoniui buvo gerokai per sausos konsistencijos, dengti ant lūpų odos buvo ne tik kad sunku, bet ir nemalonu. Ir vien tas aspektas atmeta bet kokią mintį, kad kartočiau.

Mažytės hailaiterio pakuotės man pakako labai ilgai, o ir naudojau pastarąjį pusmetį tikriausiai kiekvieną dieną. Atspalvis buvo iš ties gražus, puikiai tiko ir kasdienai, itin lengva susikurti tiek natūralų, tiek ryškesnį efektą. Ir visgi, konsistencija nepasirodė pati geriausia - paryškindavo odos netobulumus ir trupėjo.
Priemonės nekartočiau - būna ir geriau, tačiau nieko blogo irgi nematau.
-------------------------
Viskas, va toks buvo mano mėnuo, tokias priemones pavyko pabaigti šį kart. Aš vis dažniau pagalvoju, kad galbūt metas atsisakyti pabaigtų priemonių įrašo? Ar jums jis reikalingas? Ar jums smalsu, aktualu, naudinga? Būtinai parašykite ar pasigestumėte tokio įrašo, ar jūs ir taip jį praleidžiate?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Sveiki, man labai patinka pabaigtukų įrašai- jie patys mėgstamiausi :), tada sužinai kas, kaip, kodėl :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kažkada ir man teko gerti šį geležies papildą, tai ir man dantis nudažė...
    Pabaigtų priemonių įrašas man patinka, tad būtų gaila, jei jo neliktų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Palikite ta irasa visai smagu paskaitineti. Vat glaustas aprasymas pravercia. Po to galima placiau apie produkta pasidometi. Viename irase daugiau informacijos, o ir nuotraukos padeda. Greita vizualine informacija.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą