Geidaraštis 2017/2018 rudeniui ir žiemai: rūbai ir aksesuarai

Norai... labai keistas dalykas. Būna etapų, kai nesinori nieko naujo, apsižvalgai aplink ir atrodo viską, ko tau reikia turi. O kartais, kaip kelis pastaruosius mėnesius, visko norisi, tiesiog visko... Pastebėjau, jog pastaruoju metu labai daug naršau ne tiek kosmetikos, kiek rūbų parduotuvėse ir apžvelgusi savo spintą, susidariau įspūdį, kad noriu to, ano ir šio... Pagalvojau, kad niekada nedarau jokių norų sąrašų, todėl nusprendžiau 2017/18 rudens ir žiemos norus sudėti į norų sąrašą, gražiai užvadintą 'geidaraščiu'. Nežinau, kur tą žodį nugirdau, tačiau savinuosi ir rodau, kuo norėčiau papildyti savo spintą šaltuoju metų laiku.

"Žmogaus aistros nuolat būdrauja tykodamos savo grobio, o protas miega, kol yra pažadinamas."
J. G. Herderis




Languotas švarkas su vilna

Pirmasis dalykas, kurį traukiu į savo norų sąrašą yra šiltas švarkas ir būtinai su vilna, kad žiemą netektų pernelyg sluoksniuoti (nemėgstu sluoksniavimo, nors tai labai svarbu). Manyje pabudo ir ilgokai miegojusi meilė langučiams - mokyklos laikais turėjau nemažai languotų dalykų - ir marškinių, ir sijonų, net kelnes, kurios šiuo metu nepaprastai madingos. Man šitoks raštas mielas, beveik kaip gėlės - tad noriu noriu noriu.


Žalias, vidutinio ilgio klostuotas sijonas

Dar vienas noras, kuris atėjo atrodo iš niekur, tačiau - aš nepaprastai myliu žalią spalvą (mėlyna ir violetinę irgi) ir būtų nepaprastai smagu pasižiūrėti, kaip toks sijonas atrodytų su mano figūra. Ar netrumpintų mano ir taip trumpų kojų? Ar sugebėčiau priderinti šiltus, žiemiškus batus? ir ar nebūtų su tokiu pernelyg šalta? Žinau, kad vidutinio ilgio sijonai tinka tik aukštoms, liaunoms ir plonas blauzdas turinčioms merginoms, tačiau smalsu ir labai jau norisi.


Velveto palaidinė ant petnešėlių (cami), primenanti apatinius

Ir beprotiškai traukia prie velveto drabužių. Bet konkrečiau, prie tokios palaidinės su petnešėlėmis. man atrodo puikiai atrodytų su kelnėmis ir švarku; arba ant palaidinės ilgomis rankovėmis. Todėl manau puikiai tiktų ir šaltuoju metų laiku. Kokios spalvos noriu? Net neįsivaizduoju, atrodo man dabar spalvų krizė. Visuomet rinkdavausi spalvotus ir ryškius variantus, tačiau suvokiu, kad su neutraliomis ar juoda viskas dera daug geriau.


Ilgaauliai batai

Ilgaauliai batai man yra tabu. Man jie paprasčiausiai netinka - pernai išsimatavau visą Ozo ilgaaulę avalynę, buvau Outlet parduotuvėse, pusę Vilniaus išnaršiau ir vistiek neradau. Žinau, kad šiemet madingi apsmukę ilgaauliai, tačiau aš noriu aptemptų, lyg kojinė. Būtent čia yra bėda bėdelė - mano blauzdos per plonos visiems ilgaauliams. Na, yra variantas, ties viršumi sutraukiami, tačiau jie man neatrodo itin gražūs, tad kol kas traukiu į norų sąrašą ir tikiuosi, kad kada nors rasiu tinkamus mano kojai.


Languoti flaneliniai marškiniai

Languoti flaneliniai marškiniai yra dar vienas dalykas, kurį labai mėgau mokyklos laikais. Nors ne visuomet išdrįsdavau tokiais eiti į mokyklą, bet tai buvo kažkas tokio. Dabar, kai norisi jaukumo, paprastumo ir išskirtinumo, man labai norisi tokius, garstyčių spalvos, įsigyti.


Raudonas kelnių-švarko kostiumas

Sakoma, kad kostiumą privaloma turėti savo spintoje! Turiu juodą ir pilką su juostelėmis, tačiau nepaprastai noriu laisvesnio stiliaus švarko ir trumpų (jei tai įmanoma mano trumpoms kojoms) kelnių kostiumo, būtinai raudono. Aišku, ne biurui - man atrodo mano biure tai būtų pernelyg drąstiška apranga, tačiau kol neinu į darbą - kodėl ne? Atrodo galingai. Apskritai, apsivilkusi savo raudoną paltuką + raudonus džinsus + raudoną rankinę šį sezoną jaučiuosi nepaprastai gerai ir matau, kad aplinkinių žvilgsnius tikrai traukia. Kas pasakytų, kad prieš 6-8 metus negalėjau pakęsti raudonos spalvos?


Šiltos (geriausiai su vilna) kulotės

Aš dar niekad nebandžiau kulote tipo kelnių, bet visai noriu. Taip, čia vėl kyla klausimas, kaip jos atrodys su trumpomis mano kojomis? Bet bent jau pasimatuoti noriu.


Bralette ir kelaičių komplektas

Ir ne vieno... nusipirkau braletę - ir noriu dar! Labai pavargau nuo visų push-up, krūtinę formuojančių, pakeliančių, prilaikančių ir panašių apatinių... Kas sakė, kad visų mūsų krūtinės turi būti vienodos ir būtinai pakeltos, suspaustos, išryškintos? Aš manau, kad gamta davė man pakankamai dydžio, tiek, kiek reikėjo, ir aš nenoriu, bet jau kol kas vargti su ryškinimais, suspaudimais ir panašiomis nesąmonėmis. Užsidėjau nusipirktą braletę ir suvokiau - tai yra tobula, mano kūnas yra gražus toks, koks jis yra! Be to, labai patogu ir moteriškai seksualu. Savaime suprantama, kad norisi daugiau.


Kol kas tai viskas, ką noriu išbandyti, įsigyti ar turėti šį rudenį. Iš esmės - akcentai arba ryškūs, madingi rūbai, nes bazinę spintą jau turiu, reikia tik pakankamai protingai ir sezoniškai ją papildyti. Labai noriu visko, tačiau logiškai galvojant, esu mama ir mokamos "algos" vos pakanka sauskelnėms, tad ar galėsiu įsigyti viską? Tikrai ne, žinau, kad tai bent jau kol kas neįmanoma, tačiau pasvajoti labai sveika.

O ką naujo nori išbandyti tu? Ar turi kažką, ko labai nori? Gal sutampa su mano norais? O gal knieti išbandyti kažką iš naujausių tendencijų? Pasidalink, gal mano geidaraštis dar pasipildys!




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Prašau tik nebandykit tų kelnių. Jos mano nuomone (ir ko gero daugumos vyrų) yra pats negražiausias dalykas, kurį moteris gali dėtis ant savo gražaus kūno :) Tai tiek, visa kita tikrai gražu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hmm... labai ačiū už nuomonę :)
      Kol kas galvoju tik apie pasimatavimą :)

      Panaikinti
  2. Ech su tais ilgauliais kaip buna...vat vienoms per platus kitoms per siauri...tokius italiskus batus atsisiunciau...ziuriu i juos ir verkti norisi...nes pora cm kojos per blauzdas per storos....vat siuo atveju lieknesnes kojos kur kas geriau...bent jau nesioti gali.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Eina sau, kaip gaila... O batsiuvys negalėtų pataisyti? Jeigu batai verti taisymo. Užtat aš niekad ilgaaulių neperku prieš tai nepamatavus.

      Panaikinti
  3. Jei pavyks papasakosiu...arba nuotraukele imesiu. Batai labai geri. Tokio gerumo ilgauliu dar nesu turejusi. Kadangi buvo parasyta, kad jie platesnei kojai rizikavau...taciau jie platesnei pedai, bet ne blauzdai. Ir aisku italem gal jie ir pakankamai platus yra.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtų smagu pamatyti ir labai gaila, kad taip nepasisekė :(

      Panaikinti
  4. Na va pavyko istempti tuos batus. Labai dziaugiuosi "Batu namu" batsiuviais, kurie sugebejo tuos mano batus istempti, kad galeciau nesioti.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą