#DOVANŲ IDĖJOS. A&J rankdarbiai - raktų pakabukai tam, kurį myli!

Artėja Valentino diena, tiesa? Kaip ir kiekvienais metais, tikiuosi mieste krūvos moksleivių, nuklijuotais širdelėmis veidais; vyrus skubančius su gėlėmis ir kaip niekuomet daug dailiai susišukavusių ir pasipuošusių moterų. Meilės diena... Ar jau sugalvojote, kuo pradžiuginsite antrąją pusę? Tačiau tikriausiai reiktų pirmiausia paklausti, ar švenčiate, minite Valentino dieną apskritai? Aš netikiu didelėmis šios dienos dovanomis - kai pusę internetinių parduotuvių mylimąjam siūlo pirkti kvepalus ar kitas brangias dovanas, prilygstančias Kalėdoms ar gimtadieniui.... tai mažų mažiausiai - pasipinigavimas ir siekis užsidirbti! Aš netikiu komercine Valentino diena, tačiau jei ši diena suteikia dar vieną progą pasakyti "myliu", parodyti šiek tiek daugiau dėmesio - kodėl gi ne?

Nebandykite pakeisti žmonių. Tiesiog mylėkite juos.
Meilė yra tai, kas mus keičia.


Kiekvienais metais Valentino dienai stengiamės tiesiog sugalvoti pramogų dviese, rasti truputį laisvo laiko ir skirti jo tik mūsų porai. Vyras visuomet dovanoja gėlių, aš visuomet ruošiu gardžią vakarienę, kartais pavyksta pasprukti į kiną ar kavinę ar dar kažkur kartu... Ne ta proga ir ne ta prasmė dovanoti kažką itin brangaus - tad simboliškai šventei, simboliškos ir dovanos. 


Šiemet su vyru minime jau 10-tą Valentino dieną drauge, tad šia proga dovanosiu jam (ir sau) raktų pakabukus - dėlionę. Jis mano karalius; aš - jo karalienė! Ir taip jau pastaruosius dešimt metų.

Kartu su šiuo įrašu, labai noriu pristatyti dar vieną lietuvaitę, kuri kuria apyrankes, auto pakabukus su kvapais, raktų pakabukus, sveikinimo knygas, šventinę atributiką...


Akvilė pasakoja, jog gimus vaikeliui, atsirado daugiau laisvo laiko, tad ėmė ieškoti būdų jį įprasminti, tad pradėjo ieškoti įvairiausių idėjų. Galiausiai A&J rankdarbių pirmtakėmis tapo pirmosios pintos apyrankės. Toliau sekė automobilių pakabukai ir sveikinimo knygos... Jauna mama sako, kad visi pinigėliai, gauti iš šio verslo ne šiaip leidžiami, o taupomi vaiko ateičiai ir bus skirti vaikui baigus mokyklą. Man visuomet labai smagu palaikyti saviškius, tad sutikau jums papasakoti apie vieną Akvilės rankdarbių bei parodyti, kokios reikšmingos gali būti kad ir smulkios dovanos. Aš išsirinkau simbolinę dovaną, bet jei tai ne jūsų skonio pakabutis, užsukite į Akvi Liuks Facebook paskyrą, kur rasite daug daugiau simbolinių ir visai nebrangių dovanų su įvairiais užrašais. Autorė pasakoja, kad net ir neradus sau mielos dovanos, ar turint aiškią idėją, visuomet galima kreiptis asmeniškai - Akvilė pasiryžusi išpildyti bet kokio papuošalo ar aksesuaro idėją.

Keli darbai iš autorės puslapio

Na o grįžtant prie mano pasirinkimo. Raktų pakabukai pagaminti iš plastiko, primenančio metalą, su lavos akmenuku, bei simboline karūna. Atrodo iš ties kokybiškai pagaminti, tvirti ir tiesiog puikiai tinka prie mano raktų. O kaip atrodys prie Jo? Sužinosiu didžiąją meilės dieną... Tikriausiai labiausiai mane sužavėjo idėja, jog vienas ir kitas pakabutis susijungia kartu, tarsi dėlionė... Simboliška - ne vienus metus gyvenant kartu mes puikiai suvokiame, kokie esame skirtingi, tačiau papildome vienas kitą, sudarydami visumą - visai kaip pakabuko detalės... Simboliškai šventei neįsivaizduoju geresnės staigmenos nei simboliška dovana ir laikas kartu!


Man labai smalsu, ar švenčiate Valentino dieną? Gal turite Valentino tradicijų?
Kokias dovanas renkatės antrai pusei?


PAPILDYMAS. Man labai patiko šio pakabučio idėja, dizainas ir sprendimas, tačiau per pusmetį grandinėlė neatlaikė ir tiesiog nutrūko. Kad ir kiek kartų prikabindavau - vis nutrūkdavo per plonyčius žiedelius. Tiesiog... raktų pakabučiui reiktų storesnio ir tvirtesnio metalo.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

PR-Sample

Buvo aktualu? Komentuokite! Jūsų komentaras - geriausias atlygis!

Komentarai

  1. O visai idomus tie pakabukai. Sunus yra sakes, kad reikia svesti ne Valentino, o Mildos diena, kuri lietuviu mitologijoje kaip ir atitiktu Valentino diena. Beje yra pavasari gal geguzes men. Na, o mes su vyru kur nors nueinam skaniai pavalgyt. Jei gaunu ta proga geliu. Yra smagu. Geles dziugina visada.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įdomūs :) Iš ties vadovaujantis pagonių tradicijomis, meilės deivės Mildos diena švenčiama Gegužės 13 dieną, tačiau labai gaila, kad jos niekas nemini. :(
      Kaip smagu, kad pasidalinai savo Valentino dienos paminėjimu :) Ačiū :) Dar smagiau, kad nuomonės sutampa šia proga ;)

      Panaikinti
    2. Manau neminima, nes dauguma lietuvių yra krikščionys, o ne pagonys :). Man rodos reiktų apsispręst, kad jei krikštyji vaikus, tuokiesi bažnyčioje, tai ir Šventas Valentinas tau artimesnis nei pagonių deivės :). Čia tik toks pastebėjimas, nes aš pati visas šventes mėgstu, tik duok ką paminėt :):):)

      Panaikinti
    3. Yra dar tokie dalykai, kaip tradicijos ir įpročiai. Valentino diena į Lietuvą neatėjo su krikščionybe, o pasirodė jau nepriklausomybės laikais. Valentino diena pradėta Lietuvoje verslininkų ir pirmiausia buvo komercinė šventė, kuriai prireikė gan daug laiko įsitvirtinti.

      Tuo tarpu Mildos/ meilės deivės šventė buvo švenčiama ilgus amžius pagonybės laikais ir tik atėjus krikščionybei, imta uždrausti minėti pagoniškas šventes ir papročius. Žiemos saulėgrįža, kurią švęsdavo pagonys tapo Kalėdomis; pavasario lygiadienis - Velykomis ir t.t. Kiekvienai stipresnei pagoniškai šventei, kurios nepavyko išrauti krikščionybės nešėjams, buvo uždėta krikščionišką prieskonį turinti šventė. O realiai, kalbant apie pagoniškų ir krikščioniškų švenčių skirtumus - švenčiamas tas pats gamtos reiškinys ar metų laiko taškas, tik viskas apipinama skirtingais mitais ir legendomis. O Valentino diena Lietuvoje tikrai neturi katalikiško prieskonio. Nori nenori (kad ir yra ta legenda apie Valentiną), bet viskas siejasi tik su komercine švente. Mildos šventės dauguma net nepamena - šių laikų pagonys šventes atkuria iš likusių informacinių šaltinių. Sovietmetis išrovė bet kokius lietuviškų švenčių likučius, nors turime Kūčių tradicijų nuotrupų, bet ką realiai atsimena mūsų seneliai? Kad reikia palakinti žaltį, atšliaužusį prie namų, nes neša laimę? Labai daug visokių aspektų, tik pasirinkimai asmeniški kiekvieno ką kada ir kaip švęsti. Aš džiaugiuosi, kad vis dažniau ir gausiau švenčiamos valstybinės dienos!

      Panaikinti

Rašyti komentarą