STAY COOL mėtų skonio purškiamas burnos gaiviklis

Man labai smalsu, ką kiti žmonės nešiojasi dienos metu, na dar tada, kai buvo galima kažkur realiai eiti, kai eidavome į biurus, kažkur važiuodavom tiesiog pramogauti... Mano rankinėje visada būdavo rankų kremas, lūpų balzamas, dezinfekcinė priemonė, ir kažkas burnos higienai. Burnos higienos priemonės vis keitėsi: jei kartais tai buvo mažytis burnos skalavimo skystis, dažnai kramtomoji guma ir visuomet siūlas. O pastaruoju metu purškiamas gaiviklis - nemėgstu kramtomos gumos su saldikliais arba dar blogiau - cukrumi, daug mieliau visuomet paskalaudavau burną, o šiuo metu turiu priemonę, apie kurią gal labai trumpai?

"Svarbiausia ne žinoti, ką reikia daryti, o daryti tai, ką žinai."
T. Robbinsas


Produktas: STAY COOL mėtų skonio purškiamas burnos gaiviklis
Gamintojas: "Universal Toiletries Corporation" Ltd. Pagaminta Jungtinė Karalystė
Paskirtis: suteikti gaivų burnos kvapą
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: lengvas ir paprastas būdas gaiviam kvapui
Labiausiai nepatiko: abejones kelia keli abejotini ingredientai
Tūris: 20 ml
Kaina: 2,59 Eur
Kur galima įsigyti: Iki prekybos centre

Ką žada gamintojas: Iš karto suteikia gaivų burnos kvapą. Veikia antibakteriškai, šalina nemalonų kvapą ir padeda rūpintis burnos ertme. Daugiau nei 130 purškimų! Nulis kalorijų! Sudėtyje nėra alkoholio.
Tinka vegetarams ir sergantiems diabetu. 
Naudojimas: purkškite 1-2 kartus tiesiai į burną.

Sudėtis: Aqua, Glycerin, PEG 40 Hydrogenated Castor Oil, Polysorbate 20, Menthol, Mentha Arvensis (Peppermint) Oil, Sodium Saccharin, Citric Acid, Sodium Benzoate, Cetylpyridinium Chloride, Limonene, Linalool

Be alkoholio.
Tinka vegetarams ir sergantiems diabetu.


Mano nuomonė. Kodėl kramtomoji guma man nepasiteisino aš tikriausiai žinau: skonis su saldikliu arba cukrumi man nepatinka; kas kart gumos likučius reikia mesti lauk, kas yra visiškas teršimas. Bjauriausias vaizdas mieste šaligatviai nusėti gumos pėdsakais, sutryptais praeivių; pamenu mokyklos pasuolę, aplipintą gumos gabalėliais ir tas dienas, kai reikdavo ją nugramdyti... nupurto pagalvojus, tad jau senai ieškojau alternatyvų ir būtent purškiamos priemonės.

Gyvendama Anglijoje turėjau tokį purškiamą gaiviklį greitam kvapo gaivinimui, tačiau Lietuvoje rasti kažką panašaus ilgai buvo kosmosas (kaip ir dezinfekcines rankų želė), bet nieko, regis rečiau mūsų naudojami produktai pamažu ateina į rinktą. Kuo tokie purškikliai patogūs: nedidelis buteliukas patogus pasiimti su savimi, o mažame flakonėlyje telpa keli šimtai dozių, tad nors ir kelis kartus dienoje naudojant pakaks ilgam. Tik dėl to kelių kartų dienoje aš nesu tikra, mat už akių užkliuvo kai kurie ingredientai, kaip pavyzdžiui, Cetylpyridinium Chloride, kurio negali įkvėpti, nes toksiškas! Nosis ir burna susijusi, tai man regis tokių ingredientų neturėtų būti? Yra ir daugiau abejotinų ir ne visai saugių, tačiau atskirai kiekvieno tyrinėti man nesinori. Galbūt galiu tik džiūgauti, kad sudėtyje nėra saldiklių, nenaudojamas alkoholis, o priemonės pagrindą sudaro iš ties saugūs ingredientai.

Burnos gaiviklis man pasirodė labai greitas ir patogus būdas suteikti gaivų ir malonų burnos kvapą dienos eigoje ar netikėtai prireikus keliauti pas klientus, į susisitikimus (kai tokių dar buvo) ir kitoms ekstremalioms situacijoms, kur norisi turėti gaivų burnos aromatą ir mėtinį skonį burnoje.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai