COSMOWAY rankų dezinfekantas

Mane labai džiugina pastarųjų savaičių Covid statistika - kaip ir reikėjo tikėtis, sergančiųjų skaičiai sumažėjo ir greičiausiai šylant orams jų dar mažės. Ir visgi, mano vaikas tik ką prasirgo antrą kartą, nors nuo pastarojo sirgimo neprabėgo nei pusmetis. 

Neatpratome ir nuo dezinfekavimo skysčių ir gelių - man atrodo tai būtina priemonė siekiant pasirūpinti švariomis rankomis bei savo sveikata. Per dieną liečiame labai daug įvairių paviršių: nešvarios durų rankenos, pinigai, pirkinių krepšeliai, autobusų rankenos... bakterijos ir virusų sukėlėjai nuo paviršių lengvai patenka ant mūsų rankų ir tereikia pasikasyti nosį ar paliesti veidą ir žiūrėk, jau turi mažų mažiausiai kokį virusiuką. 

Šį kart mes įsigijome lietuvių gamintojo Cosmoway rankų dezinfekantą. Jei iki šiol šis gamintojas jums nebuvo girdėtas, tai kompanija, kuri gamina Green Feel's, Nida, Rūta, Vėjas kosmetiką. Ką gi, metas trumpai nuomonei apie išbandytą produktą.


Produktas: COSMOWAY rankų dezinfekantas
Gamintojas: UAB "Cosmoway". Pagaminta Kaunas, Lietuva
Paskirtis: naikinti virusus ir ligų sukėlėjus nuo rankų odos
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: suteikia odai švaros pojūtį
Labiausiai nepatiko: kvapas
Tūris: 150 ml
Kaina: 3,29 EUR
Kur galima įsigyti: Drogas, Maxima, Rimi, Eurokos, Benu vaistinė ir kt.

Ką žada gamintojas: Rankų dezinfekantas, pagamintas pagal Pasaulio sveikatos organizacijos rekomenduojamą formulę Nr. 1. Kai naudojamas tiksliai pagal instrukciją, efektyvus prieš apvalkalinių (lipofilinių) virusų grupę, kuriai priklauso ir SARS-CoV-2 (2019-nCoV) virusas.
Naudojimas. Užpilkite dezinfekanto ant delno, padenkite visą rankų paviršių ir trinkite rankas, kol nudžius. Tik išoriniam naudojimui. Vengti kontakto su akimis. Labai degus skystis ir garai.

Sudėtyje yra etanolio, glicerolio, vandenilio peroksido


Mano nuomonė. Priemonės pakuotė visai neprimena kompaktiškų ir patogių nešiotis dezinfekcinių priemonių pakuočių - palyginus ji didelė, primena makiažo valiklių ar tonikų pakuotės. Kas gali kasdien nešiotis tokią pakuotę? Labai nepatogu ir nepraktiška, tad mes įsipilame priemonės į mažesnius, purškiamus buteliukus dėl kompaktiškumo. 

Priemonės dizainas labai primena Biok Laboratorijos produktų pakuotes. Nežinau ar čia sutapimas, bet dažnai Cosmoway produktai tiek sudėtimis, tiek išvaizda atkartoja Biok produktus. Keistoka, neįprasta ir net šiek tiek erzina - norint tapti sėkmingu tarp pirkėjų, kopijuoti nepakanka. Tikriausiai dėl šios priežasties aš šiek tiek privengiu šio gamintojo priemonių, nors sudominusių yra ne taip jau mažai.

Rankų dezinfekantas vandens skystumo konsistencijos, tačiau kvapas... primena naminukę. Pamenu, Covid pradžią, kai visuose prekybos centruose vietoj dezinfekcinio atrodė, kad rankas valaisi ruginuke, išvaryta namų sąlygomis. Šio dezinfekcinio kvapas labai jau primena tuos laikus, tą kvapą ir nemalonų jausmą. Negaliu pakęsti degtinės kvapo, tad... erzina ir šis kvapas, norisi, kad kuo greičiau dingtų nuo rankų, neretai (jei tik randu progą), skubu rankas nusiplauti, kad tik nebejausti to aromato.

Nepaisant erzinančio kvapo, produktas veikia puikiai. Buteliukas dozuoja priemonę nedidelėmis dozėmis, įtrynus į odą greit susigeria ir praktiškai akimirksniu jaučiu švaresnių rankų pojūtį. Dėl priemonės veiksmingumo aš nė kiek neabejoju, tačiau... kvapas čia baisus. Neįsivaizduoju, kaip pabaigsime šią pakuotę ir jau šiandien žinau, kad vien dėl kvapo nekartočiau, ypatingai, kai turime puikių, maloniai kvepiančių ir rankas dezinfekuojančių produktų.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Manęs kažkaip tas gryno alkoholio kvapas labai neerzina - aš galiu naudoti ir nekvepiančius rankų dezinfekantus. Kas erzina, tai Rimi parduotuvėje esantis bendro naudojimo dezinfekantas, jis net ne naminuke, o kažkokiom supuvusiom kojinėmis smirdi, bet gal gerai apsaugo... :)
    O dėl Cosmoway tai akivaizdu, kad jie labai konkuruoja ir kai ką vieni nuo kitų kopijuoja, bet... Man labai patinka jų vadovė Justė Pinkevičienė ir jos patarimai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šitas dezinfekantas labai bjaurus ir jei neklystu, šitą naudoja ir Rimi, bent jau Maximoje tikrai tokį pat kvapą užuodžiu, o dėl Rimi nesu garantuota, rečiau lankausi.

      Panaikinti
    2. Taisau, - bjauraus, nemalonaus aromato.
      P.S. Justė man irgi patinka kaip žmogus, bet pastebėjau,kad Green Feels verslo politika mane atstumia nuo gaminių pirkimo, dažniausiai. :(

      Panaikinti

Rašyti komentarą