THE ORDINARY Retinol 1% in Squalane - retinolio koncentratas veidui

Pamenate vasario mėnesį pasakojau apie stiprų odos išsausėjimą, lupimąsi ir skausmingą sudirgimą, tokį stiprų, kad net vanduo erzindavo veidą ir odos likučius? Minėjau, kad kada nors jums papasakosiu, kas tuo metu nutiko? Tad noriu papasakoti šiandien, kas tuo metu nutiko. Tiesa ta, kad istorija labai paprasta. Tuo metu nusipirkau retinolio serumą iš The Ordinary, patį stipriausią ir panaudojau 5-is vakarus iš eilės, iš karto! Nenuostabu, kad per savo kvailumą, neapgalvojimą pati sužalojau savo odą. Gi žinojau, kad reikia pradėti nuo karto per savaitę, bet... nebuvau atsargi.
Šiandien įraše apie The Ordinary retinolį, apie dozavimą, teisingą naudojimą ir galimus rezultatus - tiek apie teisingo, tiek apie neteisingo naudojimo.


Produktas: THE ORDINARY Retinol 1% in Squalane - retinolio koncentratas veidui
Gamintojas: "Deciem", Pagaminta Kanadoje
Paskirtis: mažinti smulkias raukšleles, saulės pažeidimus, senėjimo požymius
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: efektas
Labiausiai nepatiko: neturiu priekaištų produktui
Tūris: 30 ml
Kaina: 8,99 Eur
Kur galima įsigyti: Douglas, deciem

Ką žada gamintojas: Retinolis 1 % skvalane veidui
Stiprumas: didelis
Paskirtis: senėjimo žymės, tekstūros trūkumai
Forma: bevandenis tirpalas

Bevandeniuose tirpaluose yra 0,2 %, 0,5 % arba 1 % gryno retinolio – sudedamosios medžiagos, kuri gali sumažinti smulkias raukšleles, saulės sukeltus pažeidimus ir mažinti senėjimo požymius. Nors retinolis buvo išsamiai ištirtas, jis dirgina odą, tačiau yra naujesnių technologijų, atitinkančių vizualų retinolio poveikį ir nesukeliančių odos dirginimo. Dėl šios priežasties THE ORDINARY paprastai rekomenduoja geriau naudoti priemones su granaktyviu retinoidu.

Naudojimas: Vakare nedidelį kiekį priemonės paskirstykite ant veido. Naudokite po vandens pagrindo serumų, bet prieš įprastai naudojamas priemones. Nenaudokite kartu su kitomis retinoido turinčiomis priemonėmis. Ryte naudokite apsauginę priemonę nuo saulės.


Pakuotė. The Ordinary serumų ir koncentratų pakuotės praktiškai vienodos: balto kartono dėžutėje buteliukas su baltu  užsukamu dangteliu. Atskirti priemones vieną nuo kitos reikia skaitant etiketes. Šiuo atveju buteliuko stiklas tamsus, kad apsaugotų priemonę nuo saulės poveikio. Po atsuktu dangteliu yra pipetė patogiam priemonės dozavimui. 

Anksčiau turėtos The Ordinary pakuotės mane erzindavo, sunkiai užsisukdavo, tekdavo ilgai vargti, kol tiesiai užsukdavau dangtelį, bet pastaruoju metu pakuotės atrodo patobulintos, užsukimai pataisyti - užsuku iš pirmo karto ir be jokio vargo.

Kvapas neutralus ir natūralus. Gamintojas priemonei nenaudojo jokių kvapų.

Konsistencija vidutinio tirštumo, lengvai aliejinė.


Sudėtis: Squalane, Caprylic/ Capric TriglycerideSimmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Retinol, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract, Rosmarinus Officianalis (Rosemary) Leaf Extract, Hydroxymethoxyphenyl Decanone, BHT.


Poveikis. Prieš įsigyjant bet kokią priemonę su retinoliu, labai svarbu žinoti, kaip jį naudoti: retinolis naudojamas nedideliais kiekiais ir būtina arba po juo, arba ant jo dengti drėkinantį odą kremą. Man labiau patinka dengti ant, tačiau žinau merginų, kurios norėdamos mažesnės reakcijos odai, retinolį  dengia ant veido kremo. Ir visgi, pats svarbiausias dalykas yra naudojimo dažnumas - pradėti reiktų nuo 1 karto per savaitę, palaipsniui didinant naudojimo dažnumą. Kodėl? Retinolis yra dažnai odą dirginanti medžiaga, todėl veido odai reikia laiko 'priprasti' prie šios priemonės. 

Tokio tipo produktą naudoju ne pirmą kartą, tad nustebinau pati save, panaudojusi per dažnai nuo pirmojo karto. Iš ties reiktų pradėti po truputį, nes per dažnai naudojamas retinolis sukelia odos lupimąsi, ypač aplink akis ir lūpas, kur oda plonesnė bei stiprią odos dehidrataciją. Teisingai naudojant ir darant pertraukas, tokio efekto galima išvengti. 

Jei teisingai naudojate, nepadauginate, kelių savaičių bėgyje pradeda matytis teigiamas efektas. Rezultatas ryte akivaizdus: mano oda atrodo putlesnė, skaistesnė ir jaunesnė, palaipsniui sumažėja smulkios raukšlelės, palygėja veido odos spalva. Didesnio poveikio nebuvo tik pigmentinėms dėmėms, kurių porą turiu ant veido odos. Tačiau visa kita - puiku efektas. Ir puikiausia tai, kad retinolis yra tinkamas visiems odos tipams, norint suvienodinti tekstūrą ir sumažinti pagrindinius odos senėjimo požymius. 

Įsigyjant The Ordinary serumus su retinoliu būtina atkreipti dėmesį, kad produktas nuo atidarymo galioja tik 3 mėnesius, tad nuo įsigijimo reiktų iš karto ir naudoti, tačiau darant didesnes pertraukas vargu ar pavyks pilnai užbaigti nemažą serumo pakuotę. Nepaisant visų atsargumo priemonių, trumpo galiojimo laiko, retinolio serumą verta įsigyti, tik sekantį kartą bandyčiau ne patį stipriausią, kurį turiu šiuo metu, bet ir ne patį silpniausią. Bandysiu 0,5% ir steb4siu, kuri koncentracija mano odai pati tinkamiausia.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai