NUXE "Prodigieux" le parfum kvapnusis vanduo moterims

Aš labai labai pasiilgau kvepalų. Iš ties pasiilgau, nes progų pasikvėpinti pastaruoju metu turiu tik namie. O vykstant remontams su savimi turėjau tik kelias mini pakuotes. Pasiilgau įvairovės ir labai pasiilgau turimų buteliukų, kadangi namuose trūksta daugumos baldų, jie vis dar supakuoti saugiai dėžutėje, nors ne kartą kilo pagunda išardyti. Tik iškrausčius kur juos sudėti? Taip va ir gyvenu su keliais aromatais ir bijau, kad vieną dieną tiesiog nusipirksiu naują kvapą. Šioje situacijoje gelbėja keli turimi mini mėginiai, kurių vienas - Nuxe Prodiqieux parfumuotas vanduo moterims. 

ČIA

Produktas: NUXE "Prodigieux" le parfum kvapnusis vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Laboratoire NUXE". Pagaminta Prancūzijoje
Tūris: 1,2 ml. Parduodama 30 ml, 50 ml ir 100 ml pakuotėse
Leidimo metai: 2012 m
Aromato kūrėjas: Serge Majoullie
Kaina: 30 ml - 32,90 Eur; 50 ml - 53,90 Eur; 100 ml - 67,90 Eur
Kur galima įsigyti: Senukai, Eurovaistinė, Notino, pigu.lt
Kvapo kategorija: gėlių 

Gamintojo aprašymas: Legendinis aliejaus Huile Prodigieuse aromatas jausmingo kvapniojo vandens buteliuke. Moteriškas aromatas, kuriame sulieti saulės spindulių ir šilto smėlio natos su apelsinų žiedais, magnolija ir vanile. 
88% ingredientų natūralios kilmės


Viršutinė nata: apelsinų žiedai, mandarinai, apelsinai, bergamotė
Širdies nata: gardenija, magnolija, rožė
Apatinė nata: kokosų pienas, vanilė, akmenukai (arba smėlis)

ČIA

Sudėtis: Alcohol Denat., Parfum, Aqua, Benzyl Salicylate, Linalool, Limonene, Citronellol, Geraniol, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Citral.
Pilno dydžio pakuotė. Iš ČIA

Pakuotė. Mano rankose mažytis (1,2 ml) aromato mėginėlis, tačiau priešingai nei kosmetikos mėginių, nedidelio aromato kiekio pilnai pakanka pažinčiai su produktu. Mano pakuotė nėra išskirtinė - paprastas stiklo buteliukas su plastikiniu purkštuku. 

Pilno dydžio pakuotė atrodo ženkliai patrauklesnė ombre efekto, neutralios, rudos spalvos - elegantiškas, moteriškas ir paprastai patrauklus. Tokia išvaizda galima atkreipti mano dėmesį tiek fizinėje, tiek elektroninėje parduotuvėje.


Kvapas. Jau pirmą kart pauosčius šį aromatą žinau, kad šis kvapas ne mano, ne visai tai, ką mėgstu ir kam teikiu pirmenybę aromatuose. Tačiau tai nereiškia, kad kvapas man nepatinka. Tik pasipurškus uoslę pagauna aštrios citrusinės natos, tarp kurių geriausiai jaučiasi apelsinas, kartokas, citrusiniu gaivumu padvelkia tik labai trumpą laiką.

Antruoju įkvėpimu uoslė pagauna gėlių natas su akivaizdžiai dominuojančia gardenija ir aiškiai jaučiama magnolija. Deja, tačiau rožių kvapo praktiškai nėra, gardenija užgožia beveik viską. Po kiek laiko gėlių natos prislopsta ir aš po truputį imu užuosti kreminį kokoso ir vanilės aromatą. Deja, su šiais kvapais kvapas tampa kiek sunkesnis nei pageidaučiau. Gamintojas sako, kad šioje natoje turėčiau jausti akmenukų kvapą. Hmm... kaip kvepia akmenys? Smėlis? Man regis tokius kvapus galima tik įsivaizduoti. Deja, kartu su apatine nata kvapas ne tik tampa kreminis, tačiau ir apsunkęs, tarsi dulkėtas, tarsi šiuo metu užuodžiu kažką panašaus į duslų žvyro kvapą. Ir čia man trūksta bent truputį daugiau gaivos. Tas sunkumas man labiausiai ir nepatinka - aš labiau mėgaujuosi gaiviais kvapais.

Visas kvapas atrodo lyg apsauginis kremas nuo saulės įkaitinusiame paplūdimio smėlyje. Kokosinės natos, vis dar jaučiamos gardenijos ir kokosas primena egzotiškus kraštus. Mano uoslei per stipru, per daug įvairovės, per intensyvu. Tačiau viskas pasikeičia, kai kvapas nusistovi ant odos.

Nudžiūvęs ant odos aromatas tampa kreminiu, dingsta itin stiprios apelsinų ir gardenijos aromatas. Kvapas tampa itin švelniu, kreminiu aromatu, kuriame jaučiama švelni vanilės, kokoso nata. Būtent šis kvapas man patinka - jis moteriškas, elegantiškas, švelnus ir subtilus. Būtent šiuo akordu kvapas pats maloniausias. Kas kart pasipurškusi labai laukiu kol nusistovės ant odos ir pajusiu šią subtilią, švelnią, kreminę natą.

ČIA

Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☁☀ pavasario ir vasaros sezonams;
     ☄ dienos metui.

Nors pirmieji kvapiojo vandens akordai užpildo visą kambarį, tačiau nusistovėjęs ant odos kvapas jaučiamas tik priėjus prie pat, maždaug 15-20 cm atstumu nuo odos. Jei pasikvėpinsite anksčiau, nei nuvykus į biurą, kvapas bus visiškai tinkamas oficialioje aplinkoje. 
Išlikimas ant odos nėra stebinantis, kvapas geriausiai jaučiamas pirmųjų akordų 'gyvavimo' metu. Po nusistovėjimo ant odos jis dar gali būti užuodžiamas maždaug 4 valandas. Ir visgi, aromatas labai švelnus, tad užsiuodžia tik prikišus nosį prie odos, tad pastebėti, kada laikas atnaujinti - paprasčiausiai sudėtinga.


Šis kvapas keistas: atsiveria aštriomis, kartokomis apelsino natomis ir labai stipriu gardenijų aromatu, tačiau ant odos nudžiūva kaip itin švelnus aromatas. Tokios priešingybės kelia dvejopus jausmus, pirmiausia, kad kvapas nesubalansuotas ir kažko jame trūksta. O gal gamintojas neapsisprendė ko nori ir sudėjo viską į vieną? Tiesa, jei lyginsime su Nuxe Prodiqieux aliejumi - parfumuotas vanduo kvepia beveik identiškai, tik nustatyti natas aliejuje itin sunku, o kvepaluose jos aiškesnės, labiau apibrėžtos.

Man labiausiai patinka ant odos nudžiūvusio produkto skleidžiamas aromatas - jis elegantiškas, švelnus, moteriškas ir paprastai subtilus. Nudžiūvęs ant odos kvapas iš ties asocijuojasi su prancūzaičių elegancija ir moteriškumu; švelniu kremiškumu, kuris kviečia prieiti arčiau. Tik va ta aromato pradžia... per stipri, beveik sukeliantį čiaudulį ir šiek tiek erzinanti...

Aromatas panašus į:
- GUERLAIN "Terracotta Le Parfum"
- YVES ROCHER "Monoi Eau des Vahines"
- MANCERA "Holidays"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Šių kvepalų aprašymas skamba kaip svajonė - smėlėtas paplūdimys, saulėta diena, šiltas jūros vanduo... Taip mus ir suvilioja! Norėčiau pauostyti ir aš tokį aromatą...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prieš perkant būtina pauostyti, nes aš po mėginio likau taip ir iki galo nesupratusi ar man labai patinka ar šiaip patinka :D
      Labai kontraversiškas ir kintantis kvapas ir tikiu, ant kiekvieno odos jaučiamas skirtingai :)

      Panaikinti
  2. Matau, kad juos pardavinėja Senukai, o įdomu, ar Senukai apskritai turi kvepalų testerių parduotuvėse, kažkaip niekada neužmačiau, o ir tikriausiai kvepalų ten nesu ieškojusi...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Juos dar turi pigu.lt ir gera kaina, yra 30 ml šio aromato buteliukas.
      Jei esate Vilniuje, gal didžiausioje parduotuvėje būtų galimybė išbandyti ant odos?
      Senukų kvepalų skyriuje niekad nesu užsukusi - tik išskirtiniais atvejais ten pirkčiau. Kažkaip ten man statybinių prekių parduotuvė :D Nebent pasiūlytų labai patrauklią kainą :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą