2016 pavasario - vasaros tendencijos: populiariausios plaukų spalvos, šukuosenos ir aksesuarai plaukams

Kovo mėnesio pradžioje tradiciškai pasakoju jums apie pavasario ir vasaros tendencijas. Praeitą kartą jums pasakojau apie 2016 pavasario ir vasaros makiažo tendencijas, o šį kartą laikas pakalbėti tendencijas skirtas plaukams. Šį kartą jūsų dėmesiui bus ilgas įrašas apie populiariausias plaukų spalvas, siūlomas šiltuoju metų laiku, gražiausias ir tendencingas šukuosenas bei kelis nuostabius plaukų aksesuarus.

Žinoma, įrašą buvo galima dalinti į kelias dalis ir pasakoti apie visas tris dalis atskirai, tačiau šį kartą viską dedu į vieną įrašą. Būtinai pasidalinkite su manimi savo nuomone, ar jums patinka tokie, ilgesni įrašai, ar jums labiau patiktų, jei tokius dalinčiau į kelias atskiras dalis.
O dabar, pažiūrim, kas bus nauja ir madinga tarp 2016 pavasario ir vasaros šukuosenų.

Paveikslėlis skolintas iš ČIA


POPULIARIAUSIOS PLAUKŲ SPALVOS

Ryškiai raudoni plaukai: liepsnojančių plaukų atspalviai pavasario ir vasaros sezonui niekad nebuvo labai populiarūs, tokias spalvas ant podiumų dažniau matome rudens metu. Tačiau 2016 pavasarį - vasarą ryškesni ar blankesni, gilios raudonos ar su auskiniu atspalviu, puošia daugumos podiumo modelių galvas.

Balinta blondinė: ryški, balta ar beveik balta, itin šviesiai balinta blondinė.

Aukso spalvos plaukai: tarsi nubučiuoti ir saulės nukaitinti aukso spalvos atspalviai 

Tamsi brunetė: natūralumas šį sezoną populiari tendencija, kuri matoma ir plaukų spalvų madose. Tad visiškai natūralių atspalvių brunetė taip pat itin populiarus plaukų atspalvis.

Nenatūralios plaukų spalvos: Nors iki tol minėtos spalvos daugiau mažiau natūralios, ši tendencija koncentruojasi į nenatūralius atspalvius: pastelines (rožinės ir blondinės kombinacijas), žilų plaukų efektą ant natūraliai juodų šaknų ir kiti, animaciniuose filmukuose matomi atspalviai.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tokios šio sezono populiariausios plaukų spalvos, o dabar noriu pristatyti, kokios šukuosenos ir plaukų stiliai bus populiarūs 2016 pavasarį ir vasarą:


ŠUKUOSENOS IR PLAUKŲ STILIAI

1. Dredai ir netvarkingos kasos

2016 pavasarį ir vasarą kasos yra didžioji plaukų sezono tendencija. Lygiai taip pat, kaip ir kasos, populiarios ir netvarkingos kasos bei dredai. Nežinau, ar dėl pusmečio išdrįsite puoštis dredais, tačiau netvarkingą kasą susikurti tikrai galite.


2. Mažytės kasytės

Apskritai kasos nuo 2015 metų yra populiariausia šukuosenų tendencija, kuri nė neketina nusileisti kitoms šukuosenoms. 2016 pavasarį - vasarą viena iš tendencijų siūlo puoštis mažomis, minimaliomis kasytėmis. 


3. Pilnai supinti plaukai/ kasų pilna galva

Įvairiomis mažytėmis kasomis siūloma puošti ne tik dalį plaukų, tačiau ir visą galvą. Siūloma prancūzišku pynimu (krokodiliuku, eglute) pinti visus plaukus ir susegti juos į vieną. Ar plaukus dažyti nenatūraliomis pastelinėmis spalvomis ir pinti nuo pat kaktos iki plaukų galiukų. Kasų variacijų milijonas, tereikia trupučio fantazijos.


4. Tradicinis pynimas: kasa nugaroje

Dar viena iš siūlomų pynimo tendencijų yra pinti tradicinę kasą. Jei jūsų plaukeliai sunkiai prisipina ir išslysta iš kasos, galima plaukus pirma rišti, o tuomet tradiciškai supinti. Tai iš tiesų šukuosena, reikalaujanti minimalių pastangų.


5. Dvi kasytės

Tikriausiai viena geriausiai atsimenamų šukuosenų nuo pat vaikystės, kuri bus labai populiari ir 2016 pavasarį ir vasarą. Mama jums tikriausiai pindavo ir rišdavo po kasytę kiekvienoje ausų pusėje? Jaunatvišką kaselių šukuoseną siūloma derinti su ryškesniu ir brandesniu makiažu, kad neatrodytumėte vaikiškai. 


6. Aukštai ir žemai rištos uodegėlės

Nors pavasarį ir vasarą akcentuojamos įvairiausios kasos, tačiau nepamirštama ir tradicinių, rištų uodegėlių. Jei įvairiais sezonais rišamų uodegų aukštis kisdavo, tai 2016 pavasarį ir vasarą tiks tiek aukštai, tiek žemai, ties sprandu rištos kasos - uodegos.


7. Susukti plaukai ir susuktų plaukų šukuosenos

Surištos aukštos kasos labai gražu, tačiau ir susukti kuodeliai, susuktos kasytės atrodo dailiai ir elegantiškai. Tokias susuktas šukuosenas labai paprasta pasidaryti ir puikiai tiks tiek ilgiems, tiek trumpiems plaukams.


8. Netvarkingi kuodeliai

Net jei neturite laiko išplauti ar tinkamai susitvarkyti plaukų, toks kuodelis bus tikras išsigelbėjimas blogų plaukų dieną. Be to, šiek tiek, ar daugiau netvarkingos šukuosenos patogios, net ir nepavykus sutvarkyti plaukus taip, kaip norėjote, niekas to nežinos ir net nepastebės.


9. Romantiškai sukelti plaukai

Romantiškai sukelti plaukai, sukti, pakelti, pinti ar rišti plaukai, išryškinantys kaklo grakštumą bus lygiai taip pat populiarūs 2016 pavasarį ir vasarą, kaip ir kaklą dengiančios pintos,  romantiškos ar netvarkingos kasos. Ši tendencija be abejonės leidžia eksperimentuoti tiek, kiek tik jūsų širdis geidžia.


10. Pusiau sukelti, pusiau palaidi plaukai

Be visų siūlomų šukuosenų, skirtų sutvarkyti visus plaukus ir visus juos susegti, populiaru pavasarį - vasarą dalį plaukų susegti pakaušyje, o kitus palikti palaidus. Šia šukuosena išryškinami veido bruožai, kakta ir skruostikauliai, atidengiamas veidas, tačiau kartu plaukai paliekami palaidi ir pilno, natūralaus ilgio. Gale plaukučius galima tiek susegti segtuku, tiek supinti, tiek surišti.


11. Pakišti plaukai

Plaukai nebūtinai turi būti surišti ar supinti, kad kuo mažiau plaikstytųsi vėjyje: plaukų kasą galima įkišti į palaidinę nugaroje, prie kaklo pririšti skarele ar kaklo papuošalu.


12. Netvarkingi plaukai, tarsi tik ką pabudus

Nors dauguma plaukų šukuosenų 2016 pavasario ir vasaros metu yra gana tvarkingos, bet siūloma ir kelios suveltų, netvarkingų, nešukuotų plaukų tendencijos, viena jų, tarsi ką tik nubudus po nakties miego ir nespėjus susišukuoti ar perdaryti vakarykštės šukuosenos. Kai kurie ant podiumo rodomi šukuosenų variantai primena ir vėjo suveltus, netvarkingus plaukus. 


13. Natūralūs, palaidi plaukai

2016 pavasarį - vasarą viena iš tendencijų keliaujanti per nagų, makiažo ir aprangos tendencijas yra natūralumas. Dizaineriai tikrai nepamiršo jau kelis metus karaliaujančios natūralumo tendencijos ir siūlo lygiai taip pat, natūraliai, palikti ir plaukus: tiesiog sušukuokite ir palikite palaidus laisvai skraidyti lengvame pavasario vėjelyje ir kaitrioje vasaros saulėje.


14. Banguoti plaukai

Lengvai banguoti plaukai, kuriuos turime po dušo ar kai iššukuojame susivėlusius plaukus ir dar jų neformuojame, tokias bangas turi dauguma merginų. Tad kodėl jų tiesiog neparodžius? Romantiškos bangos visuomet buvo madingos pavasario ir vasaros metu, tad ne išimtis ir šis sezonas. Jei gamta jūsų neapdovanojo natūraliomis bangomis, tokias lengvai galite susikurti stambiu garbiniavimo žnyplių antgaliu, tik nepadauginkite plaukų lako, kad išlaikytumėte bangų natūralumą.


15. Beprotiškos garbanos

Nors natūraliai atrodantys plaukai ar lengvos vasariškos bangos ir bus labai populiarios tendencijos, tačiau nepamirštama ir stipriai, smulkiomis ar stambesnėmis garbanomis puoštų visų plaukų.


16. Visiškai tiesūs plaukai

Nors mano plaukai jau senokai pamiršo, kas yra plaukų tiesintuvas, ir nepaisant to, patinka mums ar ne, bet visiškai tiesūs plaukai niekad nebuvo pamiršti tarp šukuosenų ir plaukų stilių tendencijų. Nepamirštama ir 2016 pavasario ir vasaros metu. Man labai gražu aukštai rišti plaukai su visiškai tiesia, veidrodžio tiesumo kasa, o su tokia šukuosena nekaršta net ir kaitriausią vasaros dieną.


17. Šlapių plaukų efektas, tarsi ką tik iš vandens

"Šlapių plaukų" efektas taip pat keliauja per sezonus ir metų metais lieka tarp populiariausių tendencijų. Deja, bet 2016 pavasarį ir vasarą ši tendencija po truputį taps vis mažiau ir mažiau populiari. Galbūt vasaros sezonui patogu: išlipai iš ežero, prišukavai plaukus ir keliauji sau miesto gatvėmis, tarsi su populiaria šukuosena. Bet man asmeniškai ši tendencija visuomet atrodė lengvas nesusipratimas, kurio tikrai nekurčiau specialiai tam, kad iškeliauti dienai su tokiu plaukų efektu.


18. Netvarkinga, tarsi nešvarių plaukų šukuosena

Aš nežinau, kaip jums geriau apibūdinti šią tendenciją? Panašu, kad 2016 pavasario ir vasaros metu netvarkingai susegti tarsi riebaluoti, tarsi šlapio efekto plaukai ir šukuosenos, kurioms neįmanoma prisegti jokio konkretaus pavadinimo bus labai populiarios. Tokių šukuosenų kartais tikrai galima pamatyti miesto gatvėse. Ar išdrįstumėte tokia puoštis?


19. Plaukų sklastymas centre

Tobulai padarytose plaukų šukuosenose visuomet yra kažkas patrauklaus. Tikslus sklastymas ties viduriu atrodo švariai, tvarkingai, tinka prie bet ko ir suteikia jaunatviškumo. Be to, tokiame sklastyme visuomet yra trupučio paprastos elegancijos, kuri tinkama visiems ir viskam.


20. Šoninis plaukų sklastymas

Nors 2016 pavasarį ir vasarą be abejonės populiariausias galvos centre esantis sklastymas, tačiau dizaineriai nepamiršo ir tų, kurioms tokie sklastymai netinkami. Šoninis sklastymas dažniausiai atrodo kiek įmantriau, tačiau dažniau tinka neproporcingam veidui, aukštai kaktai paslėpti. Šoniniu sklastymu galima sukurti tiek elegantiškas, tiek brandesnes, tiek paaugliškas punk stiliaus šukuosenas.


21. Dideli ir netvarkingi kirpčiukai

Pavasaris ir vasara ne tik drabužinės atsinaujinimo metas, pavasarį ir vasarą keičiasi ir plaukų kirpimai. Kirpčiukai, vienas iš greičiausių būdų pakeisti pabodusią šukuoseną ir suteikti jai naują išvaizdą. Tiesa, šį sezoną kalbama tik apie ilgus, storokus ir ne itin tvarkingai kirptus kirpčiukus, kuriems pabodus, galima paprasčiausiai prisegti ir paslėpti po plaukų sruogomis.


22. Bob stiliaus šukuosena virš pečių: tikri ir sukurti

2016 pavasaris ir vasara be abejonės yra ilgų plaukų metas, tačiau viena iš tendencijų siūlo plaukučius kirpti iki pečių bob stiliumi. Kirpti plaukučius ar ne spręsti tik jums, na o bob stilių šį sezoną galima ir paprasčiausiai susegant ilgas kasas ties sprandu ir sukurti dirbtinę bob šukuoseną.


23. Labai trumpai, ties oda kirpti plaukai

Manote, kad trumpi plaukai neatitinka moteriškumo standartų: pagalvokite dar kartą,nes 2016 pavasario ir vasaros tendencijose modeliai drąsiai puošiami itin trumpomis, ties oda kirptomis, atrodo berniukiškomis šukuosenomis. Tačiau tokios šukuosenos suteikia veido bruožams ryškumo, išryškina veido formą, skruostikaulius ir jūsų tobulą odą.


24. Išryškinti trumpi, atauginėjantys plaukučiai

Jei atvirai, šios tendencijos, kuri populiari buvo jau pernai, aš visiškai nesuprantu. taip, kai kuriais atvejais, kaip pavyzdžiui Boss modelis, plaukai dar atrodo dėvimi, tačiau, kai iš atauginėjančių plaukų sukuriamas šlapių, priglostytų plaukų efektas, man visiškai nesuprantama. Tačiau aš rodau tai, kad populiaru, o kaip puoštis sprendžiame kiekviena asmeniškai. Nors man ši tendencija nepatinka, galbūt jums ji mylima ir mėgiama.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


PLAUKŲ AKSESUARAI IR PAPUOŠALAI

1. Romantiški kaspinėliai ir minkštos juostelės plaukams


2. Plaukų skarelės ir turbanai


3. Gėlių ir vaisių įkvėpti aksesuarai


4. Aukso spalvos aksesuarai


5. Senovės Graikijos tiarų įkvėpti plaukų aksesuarai


6. Nedideli, smulkūs plaukų aksesuarai


7. Ekscentriški ir keisti aksesuarai plaukams


8. Azijietiško stiliaus įkvėpti aksesuarai


9. Rafinuoti, karoliukais ir akmenukais puošti plaukų segtukai, segės plaukams ir plaukų raiščiai


10. Galvos raiščių manija:

Minimalistiniai raiščiai 

Plastikiniai plaukų raiščiai

Futuristiniai raiščiai

Ir kiti galvos/ plaukų raiščiai derinami su bet kuo, absoliučiai bet kokio stiliaus. Fantazija čia iš tiesų begalinė ir tiks bet koks, jūsų turimas ar mėgstamas, plaukus prilaikantis aksesuaras. Žinoma, būtent ši tendencija yra pati populiariausia tarp absoliučiai visų plaukų aksesuarų.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:

Tokios šio sezono tendencijos, susijusios su plaukų spalvomis, šukuosenomis bei aksesuarais. Ar jau nusižiūrėjote sau kurią tendenciją, kurią būtinai išbandysite 2016 pavasario ir vasaros metu? 




Ačiū, kad skaitote,

Linkiu visuomet turėti tik pačių geriausių plaukų dieną (kasdien),
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

Rašyti komentarą