DZINTARS "Allegro" kvepalai

Tik šiandien suvokiau, kad kovo mėnesį jums nepasakojau apie jokius kvepalus, tualetinį vandenį ar aromatą... Kaip buvau pažadėjusi, kiekvieną mėnesį vis pristatau po vieną aromatą iš savo turimos kolekcijos, todėl šiandien, paskutinę mėnesio dieną skubu taisyti klaidą...

Na o šiandien po padidinamuoju stiklu dėsime latvių gamintojo DZINTARS "Allegro" kvepalus, kuriais aš labai džiaugiausi nėštumo pabaigoje. Net neįsivaizduoju, kodėl mano uoslė nusprendė rinktis tokį aromatą? Matyt pakitę organizmo hormonai padarė savo ir aš negalėjau atplėšti savo nosies nuo šiuo aromatu pakvėpintų riešų.

"Neįmanoma būti elegantiškai be kvepalų. Jie nematomi, tačiau nepamirštami. Tai privalomas aksesuaras"
Gabrielle Coco Chanel

Dzintars kompanijos kvepalai tikriausiai yra vieni seniausių ir ilgiausiai išlikusių Lietuvos rinkoje aromatų. Dar sovietiniais laikais mano mama turėjo kelis šių, tokių nedidelių kvepalų, buteliukus, nors kvapų jums šiandien tikrai negalėčiau įvardinti; ir juos vertino kaip vienus geriausių. Toks mini (15 ml) Dzintars aromato buteliukas buvo vienas iš mano pirmųjų kvepalų, kai tik pradėjau kvėpintis. Todėl šiandien apie nostalgijas keliančios kompanijos, palyginti šviežią "Allegro" aromatą, sukurtą 2011 metais.


Produktas: DZINTARS "Allegro" kvepalai
Gamintojas: AS "Dzintars". Pagaminta Riga, Latvija
Tūris: 15 ml
Kaina*: 2,89 EUR
Kur galima įsigyti: Martina, Eurokos, eDzintars elektroninėje parduotuvėje
Leidimo metai: 2011 metai
Kvapo kategorija: gėlių - gėlių puokštė

Gamintojo aprašymas: "Allegro" yra gėlių kvepalai iš bijūno ir rožės su šviežių žolelių natomis. Raudonieji pipirai ir osmanthus (kvepenės) augalas suteikia kvapui žavesio ir ilgesnio išlikimo.


Viršutinė nata: avietės, persikai, bijūnai
Širdies nata: rožė, žibuoklė, vilkdalgis
Apatinė nata: gintaras, raudonieji pipirai, osmanthus (kvepenė)


Sudėtis: Alcohol (78%), Parfum, Propylene Glycol, Benzyl Salicylate, Citral, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamaldehyde, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, d-Limonene, Linalool, Hydroxymethyylpentyl Cyclohexene Carboxaldehyde, 3-Methyl-4-(2,6,6-trimethyl-2-cyclohexen-1-yl) -3-buten-2-one, CI 19140.


Pakuotė. Visi mažieji (15 ml) kvepalų buteliukai supakuoti labai panašiose kartoninėse pakuotėse, skiriasi tik spalvinis jų dizainas. Kartoninės pakuotės iš pirmo žvilgsnio atrodo įdomiai ir neįprastai dėl apvalainos pakuotės, žinoma, rinkoje tokių kartoninių kvepalų pakuočių aš daugiau nemačiau. Kartoninės dėžutės viršus atsilenkia, taip galima išimti kvepalus, o išlanksčius dugną galima rasti ne tik visą gamintojo informaciją, bet ir sudėtines dalis, kurių, kaip iš pradžių maniau ant pakuotės nėra. Tik vėliau prisiminiau, kad reikia atlenkti visus kampučius ir kažkur tikrai turi būti.


Pakuotės dizainai skiriasi priklausomai nuo kvepalų. Allegro kvepalų kartoninė pakuotė tikriausiai pati spalvingiausia ir ryškiausia iš visos Dzintars siūlomų aromatų kolekcijos: ryškios pavasarinės rožinė ir ryškiai žalia (salotinė) spalvos, naudojamos dizaine sukuria gėlių puokštės efektą ant buteliuko. Galbūt tai ir norėta pavaizduoti, bet aš asmeniškai tokį efektą matau ant pakuotės pusės, kurioje informacija pateikta latviškai, tuo tarpu kitoje pusėje su rusų kalba gėlių kontūrai išplaukę ir matosi tik išsiliejusios rožinės ir žalios spalvos plotai.

Apie vidinę produkto pakuotę - skaidraus stiklo buteliuką daug pasakoti tikrai nereikia. Pirmiausia tai ji labai paprasta. Buteliukas turi šonuose išlenkimus, kurie primena moterišką suknelę, o pats dizainas nėra niekaip puoštas. Apskritai, nuo kitų pakuočių butelaitis skiriasi tik kvepalų pavadinimo užrašu. Ant viršaus yra uždengtas gana aukštas aukso spalvos dangtelis, su Dzintars kompanijos emblema ant dangtelio viršaus. Po juo labai tradicinis aukso spalvos purkštukas kvepalams dozuoti. Nežinau, ar dangtelis ir purkštukas metaliniai, bet labai panašu.

Tiesa, man labai patinka, kad ant kvepalų nurodyta, data, iki kada geriausia kvepalus naudoti.


Kvapas. Tik pasipurškus kvepalais, pirmiausia į nosį trenkia stiprus alkoholio aromatas, iš tiesų, kvepaluose jo koncentracija didelė, ir reikia šiek tiek laiko, kol pradeda skleisti aromatinės gaminio natos.

Nuslopus ir išgaravus alkoholio kvapui pirmiausia aiškiai pajaučius nuostabaus aromato bijūnus, kurių kvapą papildo lengvas persikų aromatas. Po kelių sekundžių atsilikusi parkeliauja ir avietės nata, kurią atrodo žaibiškai keičia švelnus rožių aromatas, papildytas kiek sunkesnėmis vilkdalgio natomis. Vidurinioji nata, kartu su aiškiu bijūnų aromato skambesiu užsibūna ilgiausiai, jaučiu, tarsi didele gėlių puokšte kas mosuotų prieš nosį... O aromatas viliotų pasinerti į gėlių jūrą ir leistis nunešamai saulės spinduliuose paskendusių žiedų... Gėlių jūra banguoja, paeiliui skleisdama tai vienų, tai kitų žiedų sodresnį aromatą... Galiausiai mano gėlių jūra tampa šiek tiek skystesnė ir gėlių pritvinkusiame ore ima jaustis gaivos ir šviežios žalumos aromatas, su vos jaučiamu prieskonių skoniu...

Tiesiog tobulai "skanus" kvapas šiltiems orams, kuriame aiškiai užuodžiu beveik visas natas, išskyrus tikriausiai žibuoklę, (kai pagalvoju, net nelabai žinau, kuo tos žibuoklės kvepia ir koks jų aromatas).


Mano nuomone kvapas tinkamesnis:
     ☀ dienos metui;
     ☁ ☄ pavasario ir vasaros sezonui.

Ant mano odos kvapas išlieka apie 7-10 valandų. Tačiau kvapo likučius galima užuosti ir praėjus 12 valandų po pasikvėpinimo. O smagiausia, kad aromatas turi šleifą ir yra užuodžiamas ir maždaug metro atstumu nuo kūno odos.


Tobulai derančios tarpusavyje natos ir gėlių jūra su vos jaučiamu žalumos ir prieskonių aromatu. Nėštumo metu tai buvo pats tobuliausias kvapas ir man visai nesinorėjo mano Chanel, Armani and Dolce Gabbana kvepalų. Žinoma, aš privalau paminėti ir tai, kad nors aromato natos puikiai tarpusavyje dera ir skleidžia nuostabų kvapą, tačiau jaučiasi ir tai, kad kvepalai gana pigūs. Aš jaučiu sunkias natas kurios aromatui suteikia šiek tiek odekoloną primenančio kvapo sunkumą. Ir nors tas poskonis jaučiasi vos vos, tačiau jis atrodo pigus ir paprastas.. Gaila, nes aromatas man tobula paskirų kvapų ir mėgstamų gėlių harmonija viename buteliuke. Todėl man tai bus tas kasdienis aromatas, kuriuo puošiuosi be jokios ypatingos progos...

Aromatas panašus į:
- ISABEY "Isabey Gardenia"
- AVON "Instinct Forbidden"
- DZINTARS "Svaigais Vejs"




Ačiū, kad skaitote,

Kvapnaus pavasarinio gėlių žydėjimo kupino balandžio,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Noreciau pasidziaugti tokiu produktyviu jusu kovo menesiu. Net 48 irasai. Nuostabu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsakymai
    1. Ieškokite parduotuvėse ir Dzintars parduotuvėse ar internetu :) Aš neprekiauju niekuo apie ką aprašau :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą