KOSMETINĖS TURINYS: Nagų lakai, dailės įrankiai ir nagų priežiūros priemonės. 2017 Rugsėjis

Sveikos merginos! Kiekviena mūsų turi tam tikrą maniją, tam tikrą pamišimą, kuris visuoemt visuomet mus lydi. Aš negaliu nustoti pirkti nagų lakų - parduotuvėje sudėti buteliukai mane nepaprastai žavi ir magiškai traukia - reikia daug valios pastangų, kad galėčiau jiems atsispirti... Būna, atsispirti pavyksta, bet tuomet jie mane pasiekia kitais būdais: gaunu dovanų iš draugių ar giminaičių, pasiekia testavimui skirti siuntinukai, netgi laimiu konkursuose. Tikra karma ir tikriausiai 'traukos dėsnis' - noriu ir prisitraukiu, net ir pačiais neįprasčiausiais būdais.

Praeitą mėnesį sulaukiau nemažai prašymų parodyti savo nagų lakų kolekciją. Tiesą sakant, nekenčiu žodžio 'kolekcija' - man kolekcija reiškia nenaudojamų, daiktų visumą, kurią renkame tik dėl estetinio pasigrožėjimo ar kitų poreikių patenkinimo. O aš į nagų lakus ne pasidėjusi kažkur žiūriu, bet juos naudoju, todėl kolekcija yra labai netinkamas žodis. Tikriausiai tai būtų lengviau įvardyti kaip kosmetinės turinį, apimančią nagų lakus. Tačiau toks apibūdinimas tikriausiai kelia daugiau painiavos, negu duoda aiškumo, todėl sukandusi dantis rašau KO-LEK-CI-JA, tebūnie. 


Pagaliau turėjau laiko prisėsti, surinkti viską į vieną vietą ir nufotografuoti. Prireikė truputį laiko viską suskirstyti spalvomis, tačiau šiame įraše nežadu labai daug detalizuoti - tikriausiai matysite daugiau nuotraukų, negu teksto. Tad mano mielosios, tenkinu jūsų smalsumą ir rodau savo didžiausią maniją - nagų lakus ir viską, kas susiję su jų gražinimu. 

Pirmas dalykas, ko manęs klausėte buvo, kaip aš laikau savo nagų lakus? Tai pavasarį nusipirkau specialią lentynėlę, bet ji pastrigo muitinėje ir dėl neaiškių priežasčių buvo išsiųsta atgal. Paskui užsakiau lentynėlę iš staliaus, bet jis mane apgavo ir apvogė. Galiausiai išieškojau visas parduotuves, bet neradau kur įsigyti. Esu suprojektavusi ir nusibraižiusi kaip noriu, kad viskas atrodytų, tačiau nerandu, kas pagamintų, o pačiai sukonstruoti... na reikia surasti, kas išpjautų dalis pagal mano išmatavimus...

Tad viską laikau labai paprastai: dėžutėse, sudėtuose ant spintelės po mano kosmetiniu staliuku. Viskas sumesta į dėžutes, na, stengiausi padaryti kažkokią tvarką, tačiau jokios tvarkos čia nėra. Tiesiog, svajoju apie specialią lentynėlę, kuri gebėtų sutalpinti mano turimą nagų lakų skaičių. Kiek jų tiksliai turiu, galėsite suskaičiuoti pačios, jei tik turėsite kantrybės.


Raudonų atspalvių nagų lakų turiu daug, ir dauguma jų nuotraukose atrodo labai panašūs, bet realiai kiekvienas jų unikalus ir truputį skiriasi vienas nuo kito. Iš šitų labai rekomenduočiau Nailberry, Mollon PRO, O.P.I ir Essence variantus. 


Skaisčiai/ ryškiai rožiniai nagų lakai man išskirtinai vasaros atspalviai. Tačiau retkarčiais jais lakuojuosi ir pereinamaisiais sezonais. Tačiau tikriausiai rožinė yra ta spalva (kalbant apie nagų lakus), kuri man patinka mažiausiai. Na nesu aš didelė rožinių nagų lakų gerbėja.


Pasteliniai rožiniai nagų lakai yra vienas universaliausių dalykų, kai galioja tam tikras aprangos kodas, kai negalima ar nenorima išsiskirti iš minios. Aš juos mėgstu tuo atveju, kai norisi lengvumo, kai jaučiuosi pavargusi nuo spalvų. Labiausiai iš čia esančių rekomenduočiau Mollon PRO, Essence, Catrice ir Golden Rose variantus.


Oranžinių atspalvių nagų lakai vėlgi man tik vasaros pasirinkimas. Galbūt išskyrus tą Ingrid nagų laką, kuriuo mielai lakuosiuosi rudens metu. O jūs dėvite oranžinę ant nagų?


Auksinių ir geltonų atspalvių nagų lakai man daug metų buvo išskirtinumo ženklas. Na niekas tokiais nesilakuodavo, niekas neišdrįsdavo tokiais eiti į gatvę, todėl džiaugiausi savo geltona, ryškia, kitokia. Dabar nebejaučiu to paties jausmo, kaip prieš daugybę metų - vis dažniau gatvėje galima pamatyti geltoną nagų laką, geltoną manikiūrą. Iš dalies gaila, bet aš vis dar turiu salotinę! 


Žalių atspalvių nagų lakai yra dar vieni, drąsūs ryškūs ir ne tokia jau dažni manikiūruose atspalviai. O man ji patinka, priklausomai nuo sezono galiu rinktis ir itin ryškią salotinę ir žolės žalumą, ir prislopintą žalią ir eglės spyglių ir elektrinę... Kokią tik norisi... 


Mėlynų atspalvių nagų lakai yra mano meilė šiuo gyvenimo periodu. Konservatyvioji spalva ant nagų nėra itin dažna. Nors, kaip ir su geltonais atspalviais, vis dažnėja ir dažnėja... Atrodo mėlyna pagaliau tampa konservatyvi tikrąja to žodžio prasme, o merginos vis dažniau ima atrasti spalvas ne tik makiaže, bet ir manikiūre. Visuomet sakau, kad gyvename tik kartą, todėl gyventi reikia spalvingai!


Violetinių atspalvių nagų lakai sunkiai skiriami į vieną grupę, tačiau ir skirti į atskiras nei šis nei tas. Violetinė spalva sudaryta iš raudonos ir mėlynos, todėl automatiškai violetinė turi dvi aiškias, ryškias šakas: vieni labiau rausvesni, kiti labiau melsvesni. Kažkaip neturiu tarpinių variantų, dėl kai kurių nagų lakų abejojau, kokiai grupei geriau priskirti, tačiau galiausiai palikau čia.


Raudonai - violetiniai - rudai - juodai tamsūs nagų lakai. Sunku tiksliai apibūdinti šią grupę - gal burgundiškojo vyno? Tačiau labai norėjau šiuos lakus skirti į atskirą grupę - tai (ne visi nuotraukoje esantys) lako spalva, kuri paauglystėje buvo mano maištavimo spalva, kuria dažiausi nagus bene nuolat ir jaučiausi labai suaugusi ir kieta. 🙈


Rudi, nude ir kūno spalvos nagų lakai bus tikriausiai daugumos mėgstamiausia. Deja, bet tik nesenai tokie nagų lakai atsirado mano namuose. Iki šiol maniau, kad ruda man visiškai netinkanti atspalvis, o nude - buvo tiesiog pernelyg nuobodus. Tačiau jau pripratau ir kai kuriuos: L'oreal, Catrice nagų lakus pamilau.


Balti, sidabriniai, pilki nagų lakai. Tikriausiai matosi, jog čia vyrauja sidabrinė spalva - dar vienas atspalvis, kuris man labai patinka. Balta kartais lakuojuosi, bet nedažnai, tikriausiai tai daugiau pagrindas mano pasižaidimams ir dailėms ant nagučių.


Juodi nagų lakai. Jau nebeturiu tiek daug juodų atspalvių kiek esu turėjusi. Man juoda turi būti tobulos pigmentacijos, tačiau iš šių tikriausiai tik Essence ir Eveline tobulos, na ir sincero, bet tai matinis, ne blizgus efektas.


Matot, kiek daug! Pasiklysti tarps atspalvių gausybės galima, todėl kiekvieną nagų laką, kuris atkeliauja į mano namus išbandau ant plastikinių tipsų, užrašau pavadinimą ir segu į krūvą prie kitų. Rūšiuoju pagal atspalvius ir kol kas segu ant kelių žiedelių pagal spalvų grupę. Turint tokius lengva nuspręsti, kokio tiksliai atspalvio noriu ir kokias panašias spalvas jau turiu, kai gundausi kažką nusipirkti.


Pagrindai, viršutiniai sluoksniai, specialūs efektai. Net neįsivaizdavau, kiek daug jų pas mane. Dabar galvoju, kad reiktų šiek tiek prasivalyti, nes ne visi jie tobulos kokybės ir jau padžiūvę. Tačiau kol kas dar nieko neatrinkinėjau - reikia prisiruošti.


Nagų priežiūros įrankiai. Tikriausiai nėra labai ką čia ir komentuoti. Jeigu kiltų kokių klausimų - rašykit, ir paaiškinsiu, atsakysiu ir išsklaidysiu abejones.


Priemonės nagų dailei: štampavimui, klijavimui, piešimui, lipdukams, kūrybai ir t.t. viskas, kas padėtų sukurti norimą nagų dailę.


Lakas štampavimui (antspaudams) ir pudros nagams. Tikriausiai žinote, kad norint antspauduoti nagus reikalingas specialus nagų lakas - jis yra skystesnis nei įprastas, jo formulė kitokia, todėl jis netinka įprastam lakavimui. 


Rankų ir nagų priežiūros priemonės, nagų lako valikliai. Ir čia aš pamiršau nufotografuoti savo rankų šveitiklį, tačiau jūs žinote, kad šveitiklį naudoju nuolat, todėl tikriausiai nekyla didelių klausimų. O jei norite pasižiūrėti, kaip jis atrodo, rasite ČIA.


Pamirštieji šeimos nariai. Tik šiandien, besiruošdama įrašui suvokiau, jog pamiršau kelis nagų lakus, kurie palikti keliose skirtinguose vietose. Tai naujausi mano šeimos nariai, todėl savo vietos jie dar nelabai turi. Tačiau jau bandomi ir ne mažiau mylimi nei kiti.


Viskas, tiek priemonių aš turiu savo nagučiams. Tiesą sakant, man ji neatrodo labai didelė. Nagų lakų aš neskaičiuoju. O jūs suskaičiavot? Man svarbu, kad turiu pakankamą asortimentą savo spalviniams įnoriams, kad galiu susikurti tai, ko noriu ir nusilakuoti taip, kaip norisi. Tokią gausybę priemonių parodyti jums reikėjo nemažai drąsos, tačiau tikiuosi, jog patenkinau jūsų smalsumą.
O ką jūs manot apie mano nagų kosmetinės turinį?




Ačiū, kad skaitėte ir žiūrėjote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Šaunus turinys :) aš, prisipažinsiu, nagų lakams taip pat turiu silpnybę, tačiau spalvas skirstau pagal sezonus, vasarai renkuosi ryškius, rudenį norisi prigesintų oranžinių ir garstyčių tonų, žiemą karaliauja šalti atspalviai, o pavasarį noriu rožinių :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Živile :) kokia firma vyrauja tavo kolekcijoje? Kokią mėgsti labiausiai?

      Panaikinti
  2. Vis rašau komentarą, bet neatsiranda jis čia :D Suskaičiavau, jog turite 191 kartu su efektais, top coat'ais ir pan. :o :D
    O kur jūs perkate born pretty nagų lakus? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :D Na va, įdomu kodėl taip? Komentarai čia visuomet labai laukiami :)
      Oho! tikrai tiek daug? Paprastai aš neskaičiuoju visų top coatų ir spadams skirtų - jų kaita greita ir didelė, tai turėtų būti apie 161? gal?
      Born Pretty siunčiuosi per ebay - tik kainas žiūrėkit ne po dolerį, nes firmos gaminiai tiek tikrai nekainuoja - 4-8 maždaug yra normali kaina ;)

      Panaikinti
  3. Vau kokia kolekcija. Pasijauciau tokia neismanele nagu klausymais. Tiesa pasakius pastoviai darausi tik pedikiura. Todel turiu viena bespalvi laka, viena su blizguciais. Na dar juoda, violetini ir zalia. Lako nuemejo buteliuka. Ir kelis nagu folijos lapelius.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, gal ne, svarbiausia turimos priemonės patenkina poreikius, o pas mane jau visa manija :D :D

      Panaikinti
  4. Sveika :) Aš visada save laikiau nagų lakų maniake, bet pati turiu (šiandien suskaičiavau :)) tik apie 90 lakų :D Daugiausiai įvairių raudonos spalvos atspalvių, antroje vietoje - mėlyni ir žydri, trečioje - įvairūs violetiniai. Nelabai mėgstu nude atspalvius, man labiau patinka ryškūs. Nors gyvenime nesu labai ryški, bet mano nagai jau nuo paauglystės (prieš maždaug 20 metų) buvo gana išskirtiniai - tikrai prisimenu, kad turėjau žydrą laką, mėlyną, juodą, baltą ir, žinoma, ryškiai neoninį oranžinį :) Ir dabar turiu 3 oranžinius, visai patinka. Tiesa, paskutiniu metu nagų beveik nebelakuoju (tingiu :)), bet prie nagų lakų stendų pastoviu, paieškau įdomių spalvų :) Ieškojau tarp tavo lakų kažko ką turiu ir pati, tai mačiau tik porą BŪK nagų lakų. A, ir dar turiu tą patį Essence Come to Town rinkinuką :) O šiaip pagal pavadinimus pas mane pirmauja Golden Rose, antri - BŪK, kitų po mažiau. Paprastai perku pigesnius. Gundausi nusipirkti Mollon Pro, pabandyti ką nors iš OPI, bet daviau sau pažadą - jokių pirkimų, kol vėl nepradėsiu lakuotis nagų :)
    Ačiū, kad pasidalinai savo rinkinuku ;) Visada labai įdomu būna skaityti tavo postus apie nagų lakus :) Sėkmės ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą