BABE "Pediatric" ypatingai švelnus šampūnas kūdikiams ir vaikams, neerzinantis akių

Tikriausiai pastebėjote, o gal ir ne, kad gražinau visus įrašus, susijusius su vaikiškomis temomis ir sukėliau viską, ką rašiau savo vaikiškame tinklaraštyje. Tiesiog, paskaičiavau savo laiką ir supratau, kad nuolat pildyti du tinklaraščius visiškai neturiu laiko, o laikyti platformą tik tam, kad kartais ją papildyti, na tiesiog ne man, nemanau, kad tai įdomu ir skaitytojui, kad ir kaip siaurai bandau kalbėti tinklaraščiuose. Tad paprasčiausiai dedu vėl viską į vieną ir noriu paprašyti skaitytojų - toms, kurioms neaktualios tokios temos, jas tiesiog praleisti, susitarėm? 😉

Šiandien būtent noriu paskelbti įrašą apie vaikišką kosmetiką ir priemonę, su kuria mano mažiukas draugauja ne nuo pirmųjų dienų, nes šiek tiek daugiau nei mėnesis, nenaudojau atskiro prausiklio plaukučiams. Tačiau švelnusis BABE yra pirmasis mano mažylio šampūnas, tad neišsiplėtus įžangoje, siūlau pažiūrėti, kas, kaip, kodėl ir su kuo. 


Produktas: BABE "Pediatric" ypatingai švelnus šampūnas kūdikiams ir vaikams, neerzinantis akių
Gamintojas: "Laboratorios Babé S.L." Pagaminta Ispanijoje
Paskirtis: pašalinti nešvarumus iš vaikų ir kūdikių plaukų ir galvos odos
Tinkamas tipas: kūdikiams ir vaikams, tinka ir alergiškiems
Labiausiai patiko: padėjo pašalinti naujagimių ir kūdikių luobelę
Labiausiai nepatiko: brangokas
Tūris: 200 ml
Kaina*: 11,29 EUR
Kur galima įsigyti: Eurovaistinėse

Ką žada gamintojas: Šampūnas kūdikiams ir vaikams, tinkamas naudoti kasdien. Plaukai tampa švelnūs ir lengvai šukuojami. Nedirgina odos ir akių.
Naudojimas: Paskirstykite ant drėgnų plaukų, švelniai įmasažuokite ir nuskalaukite vandeniu.

Sudėtis: Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Disodium PEG-5 Laurylcitrate Sulfosuccinate, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Polysorbate 20, Polyquaternium-28, Phenoxyethanol, Panthenol, Calendula Officinalis Extract, Parfum, Mimosa Tenuiflora Leaf Extract, Aloe Barbadensis Flower Extract, Glycerin, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.
pH 7.0

Mūsų nuomonė ir potyriai. Kaip jau užsiminiau įžangoje, tai yra pirmasis mano mažylio šampūnas. Aš jį įsigijau dermatologės - alergologės siūlymu, tačiau ne konkrečiai mano mažyliui, o mano dukterėčiai. Ji turi dermatitą, ir gydytoja tokiems, alergiškiems vaikučiams rekomenduoja vaikišką Babe kompanijos liniją. Prieš porą metų visą kūno ir plaukų priežiūros krepšelį pirkau iš Babe savo sesers dukrytei, o 2016 įsigijau šampūną savo sūnui. Ne, mano vaikas nėra alergiškas, išskyrus kelis maisto produktus, tačiau norisi paties geriausio savo vaikui. Ar šampūnas tikrai pats geriausias? Panagrinėjusi sudėtines dalis aš taip nebemanau - šviečia geltonai iš tolo, kas reiškia, kad sudėtyje daug vidutinio saugumo ingredientų, kurie gali turėti pavojingų priemaišų, gali būti toksiški. Tiesą pasakius, aš tikrai tikėjausi geresnės sudėties. Tačiau nėra jau taip blogai - sudėtyje išvengta parabenų, silikonų, o ir prieš sudėties galą randame ir natūralių augalinių ekstraktų. Per naudojimo laiką nepasireiškė jokių alergijų, jokių odos sausėjimų, jokių paraudimų, tad negalėčiau sakyti, kad pajutome kažką negero. Visgi, geltona sudėtis su raudonu taškeliu ties viduriu mane šiek tiek gąsdina.

Mano vaikutis gimė 2016 kovą, o šampūną pradėjo naudoti balandžio mėnesį, per tą laiką, priemonę aš išbandžiau ir ant savo plaukų. Aišku, kad mano pažeistiems ir dažytiems plaukams jis per silpnas ir per silpnai kondicionuoja (taip, gamintojas sako, kad sudėtyje yra 1% kondicionieriaus). Tačiau reikia nepamiršti, kad šampūnas yra skirtas kūdikiams ir vaikams, o ne pažeistiems suaugusiųjų plaukams. Šampūnas ir neturi kažkokio super stipraus putojimo, sakyčiau suputoja silpnokai, tačiau pakankamai trumpiems mažylių plaukučiams. Vaikučiui išskalauti iš plaukučių yra sunkoka, putos ne taip greitai su vandenuku išsiplauna lauk, o vaikutis visiškai neturi kantrybės laikyti galvą palenktą, todėl džiaugiuosi, kad putos negriaužia akyčių. Nepaisant to, kiek galima reiktų vengti jų patekimo į jautrias mažylio akis. Mano vaiko plaukučiai po plovimo tampa purūs, švarūs, spindintys, tačiau man šiek tiek neramu, kad nestiprus, lengvas kvapas plaukučiuose išlieka kelias valandas po plovimo. 

Atrodo tai būtų viskas, ką galiu papasakoti apie šampūną? Ne ne viskas, nepaminėjau, kad jis skaidrios spalvos ir gana skystos konsistencijos, gal todėl jo užteko tokiam ilgam laikui? 😂 Žinoma juokauju, norėjau jums papasakoti apie kūdikių luobelę, kurią turi kiekvienas mažylis po gimimo. Realiai luobelę valiau 3 mėn mažyliui su aliejumi, bet tai dariau per anksti, todėl ji atsinaujino. Ai, galvoju, išvalysiu, kai vaikas tvirtai sėdės. Bet atėjus tam laikui luobelės nebebuvo. Nežinančioms galiu pasakyti, kad luobelė šiaip jau niekur nedingsta, kol jos neišvalai mechaniškai. Taigi, aš manau, kad šampūnas per kelias savaites visiškai išvalė galvos odą ir pašalino luobelės likučius iki visiškai švarios galvytės. Kalbėjau su mamomis, kurios taip pat kaip aš pradėjo nuo šio šampūno, tad mamos irgi dalinosi mintimis apie tai, kad luobelės neteko valyti - tikriausiai šampūnas padėjo ją pašalinti ir bent šiuo klausimu neteko įdėti visiškai jokių pastangų. 😊




Šį kartą vaikiškomis temomis kalbėsime tik tiek, jei turite klausimų, būtinai klauskite, bandysim atsakyti 😉
Dėkoju, kad skaitote,
Linkiu malonaus, mažųjų juoko kupino vakaro, Gėlėta kosmetinė

Komentarai