MARION SPA rūgštinė šveičiamoji pėdų kaukė, pašalinanti suragėjusį odos sluoksnį

Aš šiaip jau nesiskundžiu savo pėdų oda. Šveičiu pėdas kartą per savaitę, apie porą kartų (jei pasausėja ir dažniau) palepinu kremu. Ir viskas - nei man ant ant kulnų oda stipriai ragėja, nei skundžiuosi kažkokia sausa oda - priežiūros metu mėgaujuosi kūdikio švelnumo odele, tačiau neduok Dieve pamiršiu porą savaičių pašveisti ar pateplioti kremu... Pradeda ožiuotis... Žinau, kad mano pėdų problemos yra smulkmena palyginus su kitų merginų, tačiau vistiek smagu kalbėti iš savo pusės apie pėdų produktus ir juos bandyti.

Šveičiamoji pėdų vonelė, ar tai kaukė tikriausiai aktualiausia vasaros metu ir toms, kurios tikrai turi problematiškas pėdas. Tačiau ruošdama šį įrašą, turiu 10 dienų iki komandiruotės ten, kur šilta... Nežinau ar bus laiko pramogoms - komandiruotė tai darbo - tačiau noriu kad pėdos atrodytų gerai - atviresnius batelius vienaip ar kitaip reikės avėti. Šiandien dedu kaukę ant pėdų, ir tikiuosi, kad per 10 dienų oda bus paruošta šiltam klimatui. Tiesa, įrašą jūs pamatysite gerokai vėliau, kai visas procesas bus pasibaigęs ir susidėliosiu galutines mintis apie priemonę.

"Įsakyti sau - didžiausia valia."
Ciceronas


Produktas: MARION SPA rūgštinė šveičiamoji pėdų kaukė, pašalinanti suragėjusį odos sluoksnį
Gamintojas: "Marion" Sp.z o.o. Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: pašalinti negyvą pėdų srities odą
Tinkamas tipas: visiems (netinka pažeistai odai, nėščiosioms, anemija sergantiems)
Labiausiai patiko: nulupa seną odos sluoksnį ir pėdos tampa švelnios bei lygios
Labiausiai nepatiko: negeba pašalinti sukietėjusių odos plotų (pirštų ir kulnų srityje)
Tūris: 2 x 20 ml
Kaina*: 3,79 EUR 
Kur galima įsigyti: Drogas, Elevita, Eurovaistinė
Įvertinimas: 3/5

Ką žada gamintojas: Vonelė kojoms, pašalinanti raginį sluoksnį, efektyviai, minkština odą. Vonelė kojoms, papildyta AHA rūgštimis ir šlapalu, atstato odą, per 3–7 d. pašalina suragėjusį odos sluoksnį, efektyviai minkština odą.

Papildyta AHA rūgštimis ir šlapalu.
Puikiai drėkina, atnaujina, minkština odą.
Talpa: 2 vnt. vienkartinių kojinaičių; 2 pakeliai aktyviosios medžiagos (2 x 20ml).

Naudojimas: Išėmus kojinaites iš pakelio, užmauti ant švarių sausų pėdų. Vieno pakelio turinį įpilti į kiekvieną kojinaitę (20 ml į 1 kojinę). Laikyti kojas šiltai, tam galite užmauti papildomas šiltas kojines. Atsižvelgiant į pėdų odos būklę, procedūra gali trukti 60–90 min. Po to nuimkite kojinaites ir nuplaukite pėdas šiltu vandeniu. Suragėjęs odos sluoksnis pasišalins po 3–7 dienų. Norint pagreitinti procesą, galima mirkyti pėdas šiltame vandenyje 20 min. Nenaudokite jokių papildomų šveitiklių.


Priemonė atkeliavo nedidelėje kartoninėje dėžutėje - pakuotėje. Viduje radau du plastikinius maišelius su veikliuoju skysčiu, skirtu kiekvienai kojai po maišelį ir dviemis, gamintojo užvardintomis "kojinėmis". Per skambus pavadinimas - sakyčiau paprasti politeleno maišeliai, kurie nors ir patogūs, tačiau man per dideli. Viskas aišku ir paprasta.

Kvapas. Skystis žiauriai smirda alkoholio ir nagų lako valiklio mišiniu. Užuodus tokį kvapą visos mano juslės sako "ne, nieko gero iš to nebus", bet susitvardau ir vistiek ketinu šiandien išbandyti.

Konsistencija. Skystis maišeliuose vandens skystumo.


Sudėtis: Alkohol Denat., Aqua, Propylene Glycol, Urea, Glycolic Acid, Glycereth-18 Ethylhexanoate, Glycereth-18, Sodium Lactate, Lactic Acid, Salicylic Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Menthol, Glycerin, Polyguatemium-10, Citrus Aurantifolia Fruit Extract, Betaine, Allantoin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum.      


Poveikis. Priemonės naudojimas labai paprastas - dedi tas neaiškias kojas ant pėdų, supili po maišelį į kiekvieną kojinę. Tuomet atsargiai priglostai viršų ir ant viršaus mauni šiltas kojines - ne jų niekur - visas skystis pabėgtų net ir bandant ramiai išsėdėti. O išsėdėti reikia 60-90 minučių! Šį kart laikiau valandą ir 5 minutes. Per tą laiką iš pradžių nieko nejaučiau, paskui lengvai ėmė tirpti pirštai ir pėdos centrinė dalis; galiausiai - kulnai sušilo ir jautėsi lengvas dilgčiojimas, bet neskaudėjo ir pojūčiai neerzino. Tik viską laiką kamavo klausimas - o kas bus? Ar nepakenks?

Vienas iš didesnių nepatogumų visgi būtų ilgas priemonės laikymo laikas. Su maišeliais ant kojų ir kojinėmis nelabai patogu vaikščioti, tad tikriausiai geriausia būtų tiesiog ramiai išlaukti patogiai atsisėdus ant kėdės, nesukeliant kojų. Visą laikymo laiką bandžiau kojas laikyti tolygiai, kad skystis tolygiai pasiektų pėdų odą ir jo kliūtų tiek kulnims, tiek pirštams. Kelis kartus atrodė, kad skystis semia pirštus, bet nesiekia kulnų, tad vis atsargiai pakeldavau kojas, kad sutekėtų į kulnis... Patogios pozos taip ir neatradau - atsigulti negali, mano mėgiama lotoso poza irgi neatsisėsi. Tad kantrybės ir ilgo taisyklingo sėdėjimo, tiesiog tenka išlaukti.


Priemonę po to reikia tiesiog nuplauti vandeniu. Pasirinkau ne tik vandenį bet ir švelnų prausiklį ir nors aptirpimas sumažėjo, bet jis liko dar kelioms valandoms. Galbūt sunkiausia buvo išlaikyti kojų šilumą - vilkausi dar vienas vilnos kojines ir vistiek jos niekaip nešilo... O nuplovus, niekaip nepavyko sušildyti viršutinės pėdų dalies. Tad natūralu, kad man kyla klausimai - ar čia taip dėl to, kad man pripaišyta anemija, dėl  kurios, pasak gamintojų, pėdų kaukės naudoti negalima? Kita vertus mano pėdos beveik visuomet šaltos... Ką gi, šiam kartui išsaugau iš uždarau šitą tekstą - pradėjus odai luptis prisėsiu ir dar papasakosiu, per kiek laiko nusilupo, kada pradėjo luptis ir galutinę savo nuomonę.

Pirmoji - antroji lupimosi diena

Oda nuo kojų pradėjo luptis trečios paros vakare, iš pradžių po truputį, o paskui vis gausiau ir gausiau kasdien. Tiesą pasakius nelaukiau, kol viskas nukris savaime, lupinėjau pati, jaučiau, kaip pėdas erzina ir jas norėjosi kasytis. Tikriausiai tai natūrali reakcija atsiradus tokiam dideliam atšokusios odos plotui. Man lupinamais truko apie 11 dienų - gana ilgai, nors tikriausiai galėjo būti ir ilgiau. Per tas dienas gulėjau vonioje, ir po jos oda tiesiog ženkliai greit ir lengvai luposi, tad paskutinėms kelioms dienoms buvo likę tik pavieniai smulkūs gabalėliai viršutinėje pėdų dalyje

Turiu pastebėti, kad priemonė idealiai gražiai nuvalė visą viršutinį odos sluoksnį, įskaitant ir odeles aplink nagus. Tačiau niekaip neįveikė didelių sukietėjusios odos sluoksnių - pas kai kurias tokie būna kulnuose, pas mane - ant didžiojo nykščio pado pusėje. Nulupti odos sluoksnį tikrai nulupo, bet tas pakietėjimas taip ir liko. Kita vertus - tai nėra kažkoks stebuklas, kuris turėtų paveikti ir gilesnius odos sluoksnius.

Po priemonės mano pėdų oda tapo visiškai lygi ir itin švelni, kaip po gero nuolatinio šveitimo ar tinkamos priežiūros ilgesnį laiką. Iš esmės viskas man čia patiko, tik darantis tokias procedūras labai rekomenduočiau pasilikti ilgesnį laiko tarpą nusilupimui, o esant reikalui, pėdas gerai išmirkyti, kad lupimosi procesą paspartinti ir sutrumpinti lupimosi laiką. Naivu būtų tikėtis, kad sukietėjusios kojų vietos staiga taps kaip kūdikystėje - priemonė geba tik nugriaužti vieną tolygų odos sluoksnį ir sugražinti joms švelnumą ir lygumą. Stebuklų tikrai nėra, tačiau priemonė veiksminga - ką žada, tą ir padaro.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Turi minčių? Nori pasidalinti? Komentuok!
Grįžtamasis ryšys svarbesnis nei atrodo! Nebus tavęs - neliks ir blogo!

Komentarai