Mano TOP 3 aromatai rudeniui

Ruduo... Auksaspalvis metas, kai visi medžiai prižysta ryškiaspalvėmis gėlėmis, lapai nusidažo geltonai, raudonai, rudai... Kai vaikai krykšdaudami spardo žemę nuklojusius lapus, kai atvėsta orai ir stipriau susisukame į jaukius megztukus ir plačius šalikus... 

Rudenį mano aromatai dar kartą keičiasi... jei tik ką, vasaros metu mėgavausi citrusais aromatais ir gaiviomis gėlėmis, tai rudens metu norisi jaukesnių, šildančių aromatų, jaukių prieskonių natų ir sodresnių gėlių kvapų puokščių. Iš dešimties mano kolekcijoje esančių aromatų išrinkti du mylimiausius buvo visai lengva, o dėl trečiojo kilo nemenkų abejonių. Galiausiai ir šiai dienai nesu tikra, ar teisingas mano tas trečiasis pasirinkimas. Visgi, šiai dienai mano mylimiausiųjų trijulė štai tokia.

"Kur baigiasi žodžiai - prasideda muzika."
H. Heinė 



Kvapo kategorija: gėlių - rytų
Išlikimo laikas: 5 val.
Tinkamiausia: rudeniui, vakarui (nors tinka ir dienai)
Charakteristika:
     ☂ Viršutinė nata: ciklamenas, blakinė kalendra, afrikietiškas imbieras, abrikosų žiedai, sausmedis 
     ☂ Širdies nata: gardenia, ylang-ylang, rožinis bijūnas, jazminai, durnaropė
   ☂Apatinė nata: santalo mediena, kvapnioji tongapupė, muskusas, japoniškos slyvos, medienos natos


Elegantiškas, subtilus damos aromatas su švelniu rytietišku aromatu. Juo pasikvėpinusi noriu nenoriu kyla aliuzijos į Coco Chanel ir mažą juodą suknelę. Pats aromatas - lyg ta maža juoda suknelė - universalus ir nekasdieniškai kasdieniškas, ar kasdieniškai nekasdienškas; rafinuotas, moteriškas, švelnus, subtilus ir elegantiškas. Little Black Dress aromatą pasirinkau dėl universalumo ir norėčiau jį užvadinti rugsėjo aromatu - kai orai dar šilti, ir nesinori sodrumo, bet jau nebe tokie karšti, kad kvėpintumeisi citrusiniais aromatais. 


Kvapo kategorija: saldumynų - gėlių
Išlikimo laikas: 4-5 val.
Tinkamiausia: rudeniui, dienai
Charakteristika:
     ☂ Viršutinė nata: dumplūnė
     ☂ Širdies nata: pakalnutės
     ☂ Apatinė nata: pralinė (šokoladiniai saldainiai), santalmedis


Va šitas kvapas yra tas, dėl kurio šiek tiek abejojau, bet pasilikau - man jis gardus  ir tiesiog tobulas metui, kai krenta labai, bet medžiai dar nėra nuogi... Kvapas, kuris tobulai tinka spaliui. Šiek tiek primityvus aromatas vos keliais akordų skambesiais, kur dominuoja saldžiai sunki desertus primenanti nata ir truputis medienos. Jokių užslėptų minčių, jokių aromato persipynimų, užuomenų ar daugiasluoksniškumo. Aiškus, paprastas, saldžiai gardus saldumynų kvapas, puikiai tinkantis plinkančių medžių ir apsiniaukusio dangaus fone, prablaškantis niūrią nuotaiką ir juodus rudeniškus debesis.


Kvapo kategorija: medienos - prieskonių
Išlikimo laikas: 4 val.
Tinkamiausia: rudeniui (tikriausiai ir žiemai), dienai
Charakteristika:
     ☂ Viršutinė nata: pipirai, šafranas
     ☂ Širdies nata: kava
     ☂ Apatinė nata: tongapupės, gintaras


Tačiau labiausiai šį rudenį esu sužavėta savo nauja meile - prancūziškais Les Senteurs Gourmandes kvepalais ir jų kavos ir tonka aromatu... Jau senai ieškojau kažko, kas kvepėtų tikra kava, tačiau aromatuose dažniausiai kava suskamba kažkur viduryje ir yra nustelbiama kitų buteliuke esančių akordų. Pirmą kartą radau kvepalus, kuriuose kava ne tik aiškiai jaučiasi, bet ir dominuoja! Tai tikras lapkričio pilkumos ir nykumos aromatas, kai norisi puodelio gardžios kavos ir jaukumo... Kai norisi kavos su prieskoniais. Turėtų patikti kavos mylėtojoms, o aš gundausi kitais šio gamintojo kvapais.


Sodresni, gilesni ir valgomus dalykus primenantys aromatai lydi ir vis dar lydės mane iki pat rudens pabaigos. Mano mylimiausias be abejonės kavos aromatas... Trys rudens mėnesiai, vienas nuo kito besiskiriantys, kaip diena ir naktis, ir trys aromatai kiekvienam jų papildyti...
O koks tavo mylimiausias rudens kvapas?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Turi minčių? Nori pasidalinti? Komentuok!
Grįžtamasis ryšys svarbesnis nei atrodo! Nebus tavęs - neliks ir blogo!

Komentarai

  1. Kaip idomu. Tiesiog po aromata kiekvienam menesiui. As tai kvepalu neskirstau. Gal greiciau dienai ir vakarui. Arba jie labai su ko nors kovot reiketu tai pasikolinu ka nors is vyro lentynos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) Pas mane jų labai daug, tai galiu sau leisti kad ir kas savaitę keisti :D :D :D
      Šiaip nesu iš tų žmonių, kurie gali vieną aromatą naudoti ne tik kol baigiasi buteliukas, bet ir visą gyvenimą. Man bent kartą per sezoną reikia pakeisti :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą