AVON "Little Black Dress" kvapusis vanduo moterims

Prasidėjo ruduo, tad metas imti kalbėti apie rudeniškus aromatus, paprastai sodresnius, gilesnius, minkštesnius ir suteikiančius jaukumo. Rugsėjo mėnesiui tokių aromatų dar tikrai nesinori, tad šį kart pakalbėsime apie elegantišką kvapą, jau spėjusį tapti klasikiniu ir rinkoje egzistuojantį jau 17 metų! Šiais laikais toks ilgas aromato išlikimas rinkoje yra fenomenalus - kompanijos dažnai išleidžia vieną ar kitą aromatą, bet po sezono ar metų jis būna išimamas iš prekybos ir keičiamas nauju, kitokiu. Tik spėjai pamilti vieną - ir žiūrėk, jo jau nebėra, tad vėl iš naujo tenka ieškotis kito...

Aromatas, įkūnijęs mažą juodą suknelę kvapo pavidalu. Amžinoji klasika - juoda maža suknelė - turi aromatą, kuris, kaip ir universalus apdaras, nesensta, nėra išaugamas ir yra amžinai madingas.

"Kuo žmogus stipresnio charakterio, tuo mažiau linkęs į meilės nepastovumą."
Stendalis


Produktas: AVON "Little Black Dress" kvapusis vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Avon Cosmetics". Pagaminta Lenkijoje
Tūris: 50 ml
Kaina: 20,00 EUR
Kur galima įsigyti: iš Avon konsultantų
Leidimo metai: 2001 m.
Aromato kūrėjas: Barbara Zoebelein
Kvapo kategorija: gėlių - rytų

Gamintojo aprašymas: Aromatas elegantiškai moteriai Gėlių-Rytų kategorija.


Paveiksliukas iš ČIA

Viršutinė nata: ciklamenas, blakinė kalendra, afrikietiškas imbieras, abrikosų žiedai, sausmedis 
Širdies nata: gardenia, ylang-ylang, rožinis bijūnas, jazminai, durnaropė
Apatinė nata: santalo mediena, kvapnioji tongapupė, muskusas, japoniškos slyvos, medienos natos


Sudėtis: Alcohol Denat., Aqua, Parfum, Benzophenone-2, Glycerin, Disodium EDTA, CI 19140, CI 60730, CI 14700, Hexyl Cinnamal, Limonene, Alpha-Isomethyl IononeHydroxycitronellal, Linalool, Citronellol, Benzyl Alcohol, Geraniol, Coumarin, Benzyl Cinnamate, Citral, Benzyl Benzoate, Isoeugenol, Cinnamyl Alcohol.
Alcohol Denat. 75,0% v/v Ethanol


Pakuotė. Tikriausiai visiškai nestebina, kad kvapas, būdamas rinkoje taip ilgai, yra pakeitęs savo rūbą ne kartą ir ne du, berods daugmaž kas metus aromato buteliukas ir pakuotė kinta, kartais kinta ir pats kvapas, tačiau nežymiai. Aš net neįsivaizduoju, kurį buteliuką laikau savo rankose, tačiau būtent apie jį ir noriu jums papasakoti.

Gamintojai ne tiek ir mažai skyrė dėmesio produkto pakuotei: juodas elegantiškas kartonas ir skaidrus, aiškių formų, kvadratinis buteliukas, primenantis solidesnius kvepalus ir aromatus. Ties viduriu buteliukas truputį praplatėja, tačiau tai matyti tik žiūrint iš šono. Gana įdomus sprendimas sukurti dangtelį, kurio viršuje apvali kiaurymė - lyg ir uždarai buteliuką, tačiau purkštukas iki galo nepasislepia. Protingai sukurtas dangtelis iš dviejų dalių neleidžia purkštukui netyčia pasispausti, tad viskas čia labai saugu.

Dizaine naudojama tik juoda spalva su keliais aukso spalvos akcentais ir skaidri, kokybiško stiklo tekstūra bei klasikinė, gelsva kvepalų spalva. Visa tai sukuria solidaus, klasikinio, nesenstančio buteliuko įvaizdį. Vis pagaunu save galvojant, kodėl gamintojas vis keitalioja pakuotės išvaizdą? Ar keičiantis madoms bandoma pakuotę pritaikyti prie konkrečiu metu madingos juodosios suknelės? O gal vis neatrandama pakuotė, tobulai atitinkanti nesenstančio aromato idėją?


Kvapas. Tik pasipurškusi užuodžiu kažkokią itin silpną citrusinę natą, bet ją itin greit keičia egzotiška kalendros ir imbiero gaida, palydima maloniai keisto sausmedžio (mmm... sausmedžiai) ir lengvo, aksominio abrikosų žiedų aromato. Viduriniojoje natoje galiu aiškaii užuosti bijūnus, gardenijas, jazminus ir durnaropes - puoštę baltų gėlių, kurią galiausiai palydi ir medienos, slyvų, santalo ir muskuso aromatai. Išdžiūvęs ant mano odos aromatas nepalieka itin daug gėlių: aiškiausiai pasilieka egzotiška rytietiška sausmedžio - imbiero - kaledros mišinio; gėlinė gardenijos - bijūno ir medienos akordų mišinys.

Aromatas nepaprastai elegantiškas, sukuria mano galvoje damos, pasiruošusios ypatingam vakarui įvaizdį. Galvoje kyla Coco Chanel aliuzija su švelniu rytietišku aromatu. Maža juoda suknelė ne tik elegantiška, bet ir universali - kvapas nėra nei pernelyg brandus, nei mergaitiškas - tikriausiai dauguma 20-45 metų moterys kvapą įsivaizduotų kaip "dėvimą" ir ne tik ypatingos progos, tačiau ir dienos metui. Tai švelnus kvapas, kuris tiks ir biurui, ir ypatingai progai, ir dienai, kurios metu norisi tokia pasijausti. Man jis labai patinka - juo kvėpinuosi tuomet, kai norisi jaustis švelnia, moteriška, tačiau ir elegantiška su trupučiu lengvo rytietiško aromato...

Paveiksliukas iš ČIA

Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☂ rudens sezonui;
     ★ nakties metui.

Kaip ir visos EDP kvepalų formulės, taip ir LBD, išlieka 3-6 valandas, sakyčiau geras 5 val ant mano odos, nors likučių dar galiu užuosti ir kiek vėliau. Visgi, tai nebėra tas pats aromatas, ir man norisi jį atnaujinti. Tikėtis ilgesnio išlikimo iš šio aromato formuluotės kaip ir būtų neprotinga bei nederama, tačiau norėčiau, kad kvapas išliktų ilgiau, labai norėčiau stipresnės ir patvaresnės formulės. Kaip vakarinis/ specialių progų aromatas, jis nėra ir labai stiprus, užuodžiamas per daugmaž ištiestą ranką aplink mane. Dienos metui, gal būtų kiek per daug, bet vakarui man truputį mažoka. Apskritai, tas skirstymas vakarui ir dienai man ne visuomet veikia - nesu griežtai nusistačiusi prieš vakarinių kvepalų naudojimą dienos metu, ir atvirkščiai. Šiuos kartais pasipurškiu ir dienos metu, kai norisi to ypatingo, elegantiško, rafinuoto aromato.


Nors labai labai norėčiau, kad LBD kvapo nereiktų taip dažnai atnaujinti, tačiau pati kvapo dermė man patinka: turiu krūvas gėlinių aromatų, turiu gaivių aromatų, turiu rytietiškai gundančių aromatų, o šis išskirtinai elegantiškas, moteriškas, damos aromatas. Galiu tik patvirtinti - man jis aiškiai asocijuojasi su maža juoda suknele, kurią dėvi dauguma moterų, kuri yra tokia pat universali, tokia pat elegantiška, moteriška, ne per brandi ir ne per jaunatviška... Pilnai išpildyta aromato idėja, tik išlikimą būtų galima dar patobulinti! Rugsėjo mėnesiui tai nuostabiai tinkantis kvapas - vasariški kvapai baigėsi, bet tikriems rudeniškiems dar per anksti...

Aromatas panašus į:
- ORIFLAME "Eclat"
- ESTEE LAUDER "Intuition"
- MARY KAY "Live Fearlessly"




Ačiū, kad skaitėte,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys svarbus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei nepaprastai svarbus man. Nebus jūsų - neliks ir blogo!

Komentarai