JOHNSON'S Baby Powder - biri kūdikių pudra - talkas

Tęsiant kūdikių/ vaikų temą, seniausias (arba vienas seniausių) produktų mano vonioje yra Johnson's kūdikių talkas - pudra. Sauskelnes mano vaikas jau išaugo, tačiau pudras savo laiku tikrai naudojome, siekdami išvengti iššutimų, ir jiems atsiradus.

Johnson's Baby talkas - pudra turi nemažai neigiamų atsiliepimų - teigiama, kad jame naudojamas talkas sukelia vėžį, kompanijai keliama tūkstančiai bylų dėl produkto kokybės, keletui žmonių pati kompanija jau sumokėjo teismo priteistas kompensacijas, tačiau Lietuvoje talkas vis dar puikuojasi parduotuvių lentynose prie kūdikiams skirtų priemonių...

" - Vaikai... - atsiduso Kenga, nukabindama nuo sietyno dvi švarias kojinaites ir vieną su įtartina rožine dėme. - Pakanka vieną turėti namuose, kad nuolat kažką darytum ir darytum, nematydama pabaigos."
Iš "Gerų minčių kalendorius"


Produktas: JOHNSON'S Baby Powder - biri kūdikių pudra - talkas
Gamintojas: "Johnson & Johnson" GmbH. Pagaminta Tailande
Paskirtis: apsaugoti odą nuo trinties, paraudimų, suteikti komforto jausmą
Tinkamas tipas: kūdikiams
Labiausiai patiko: nedidelė kaina
Labiausiai nepatiko: nesaugi sudėtis
Tūris: 100 g
Kaina: 2,31 EUR
Kur galima įsigyti: vaistinėse, prekybos centruose

Ką žada gamintojas: Švelni pudra padės apsaugoti Jūsų mažylio odelę nuo trinties, paraudimų, suteikia vėsos ir komforto jausmą. Pudra suteikia kūdikiui komforto jausmą, todėl tiek jo, tiek Jūsų naktis taps ramesnė.
Naudojimas: Pabarstykite ant delno ir paskleiskite ant kūdikio odos, nusausindami ją. Saugokite, kad nepatektų į nosį ar burną.

Sudėtis: Talc, Parfum.


Mano nuomonė. Pradėkime nuo to, kad talkas smulkiai maltas, baltas ir turi malonų, šiai priemonei būdingą kvapą. Mes šio produkto praktiškai nenaudojome ir visuomet mieliau rinkdavausi pataisų sporas, kurios yra visiškai natūralus produktas arba paprasčiausią bulvių krakmolą, kuris itin greit sugeria drėgmę ir gelbsti jau esant sudirgimams ir iššutimams.

Naudoti priemonę, kuri sukelia vėžį! Ne, ačiū, visai negundo... Tačiau prie šio argumento dar noriu išsakyti savo nuomonę. Talkas yra mineralinė medžiaga, kuri naudojama daugumos kūdikiams skirtų talkų sudėtyje (tačiau gamintojams bylos nekeliamos!). Savaime suprantama, kaip sąmoninga mama, ieškanti kas geriausio vaikui tokių priemonių vengiau ir rinkdavausi minėtus produktus arba priemones, pagamintas kukurūzų miltų pagrindu.

Tačiau ar tikrai galima teigti, kad talkas sukelia vėžį? Mokslininkai šio teiginio nei patvirtino, nei paneigė. Jei visgi hipotezė pasitvirtintų - kas nutiks su milijonais pasaulio merginų naudojančių kosmetiką? Pavarčius kosmetikos priemones, pasižiūrėjus į jų sudėtis beveik visuose jų rasime talko, o dažnoje talkas dominuoja! Ar tai reiškia, kad kosmetika irgi sukelia vėžį? Ar tiesiog atitinkamos talko koncentracijos ir naudojimo dažnumai? Šiai dienai labai labai daug atvirų klausimų neatsakyta, tad teks laukti aiškesnių faktų ir patvirtinimų arba paneigimų...

Jau minėjau, kad šį talką vaikui naudojau vos kelis kartus - mano vaiko oda visiškai nepriėmė šios priemonės ir ją lyg ir norėjo alergizuoti, tad pudra taip ir liko gulėti vonios spintelėje... Apskritai, mamoms, kurios ieško kūdikių pudros, rekomenduočiau vengti talko vaikiškos kosmetikos sudėtyse, ir vietoj jo rinktis pataisų poras, ar paprastą bulvių krakmolą - sveikesni pasirinkimai ir mažiau rizikos. 


Na, o dabar, rašydama šį įrašą galvoju, ką darysiu su likusiu, kiek daugiau nei pusę buteliuko? Galėčiau jį pabandyti:

  1. Kaip sausą plaukų šampūną - dėka sugeriamųjų savybių kūdikių pudra tam puikiai tinka.
  2. Vietoj kompaktinės pudros - fiksuojant skystą makiažo pagrindą.
  3. Kaip pėdų ir kojų dezodorantą siekiant sugerti nemalonius kvapus ir mažinti prakaitavimą.
  4. Kaip namų kvapą įlašinus į pudrą eterinio aliejaus.
  5. Katės kraiko dezodorantą sugerti nemalonius kvapus.
  6. Išvengti smėlėtų pėdų prieš lipant ant smėlio jas pabarsčius talku.
  7. Kaip kūno dezodorantą tepant ant prakaituojančių vietų.
  8. Kaip kūno losjoną siekiant suteikti odai švelnumo.
  9. Kaip priemonę prieš ir po depiliacijos - sumažinti skausmą prieš bei suteikti švelnumo ir nuraminti odą po...
Būdų kur panaudoti talką yra itin daug, tik ar tikrai viskas veikia? Nežinau ar norėčiau bandyti talką ant veido ar ant plaukų (nors prieš 10 metų, kai dar nebuvo sausų šampūnų, esu naudojusi). 

Ar jūs naudojate talką - pudrą savo grožio rutinoje? O gal namuose?
Pakalbėkim
😉




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei nepaprastai svarbus man. Nebus jūsų - neliks ir blogo!

Komentarai