FACELLE Intim intymios higienos prausiklis "Sensitive" su pieno rūgštimi

Kalbant apie intymios higienos priemonės kalbėti man nėra tabu, todėl mano bloge galima rasti ir tokių apžvalgų. Aš, vadovaudamasi gydytojos - ginekologės žiniomis, tokio tipo prausiklių nenaudoju kasdien, tad vieno buteliuko man pakanka apie metus laiko - daugmaž tiek, kiek jie ir galioja.
Facelle prekinis ženklas man tikrai nėra naujas, jei tiksliai pamenu, šios kompanijos prausiklius naudojau gyvendama Anglijoje - ten pasirinkimo nebuvo daug, gerai Lietuvoje žinomų prekinių ženklų nulis, tad atradusi šį, nuolat jį naudojau. Po kelių metų pertraukos buteliukas pigaus intymios higienos prausiklio vėl mano vonioje - metas kiek išsamesnei analizei, mano pojūčiams bei pilnam ingredientų sąrašo nagrinėjimui.

"Daugelis gėdingai besielgiančiųjų sako puikiausias kalbas."
Demokritas


Produktas: FACELLE Intim intymios higienos prausiklis "Sensitive" su pieno rūgštimi
Gamintojas: "Rossmann". Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: pasirūpinti intymia higiena
Tinkamas tipas: moterims
Labiausiai patiko: gana gera sudėtis
Labiausiai nepatiko: kvapas, mano galva jo galėtų ir visai nebūti
Tūris: 300 ml
Kaina*:  2,09 EUR
Kur galima įsigyti: Drogas
Įvertinimas: 3-3,5/5

Ką žada gamintojas: Ypač švelnus prausimosi losjonas, kurio sudėtyje nėra muilo. Specialiai sukurtas kasdienei intymiųjų vietų priežiūrai. Švelniai plauna ir puoselėja, puikiai pritaikytas prie neutralaus intymiųjų vietų pH. Vertinga drėkinamoji priemonė su natūraliais avokadų ir ramunėlių ekstraktais puoselėja jautriausią kūno odą. "Facelle Intim" galima naudoti ir viso kūno švelniam prausimui.
Be dažiklių.
Su avokadų ir ramunėlių ekstraktais.
Patikrinta dermatologų.


Pirmiausia norisi pradėti nuo pakuotės. Ji visiškai neišvaizdi, nepatraukli akiai: moters dalinis kūno paveikslėlis, su visai nepatraukliais paveiksliukais ir užrašais - atrodo gamintojas neskyrė daug dėmesio pakuotės išvaizdai ir negalvojo, kaip suvilioti pirkėją. Ir tikriausiai jį galima pilnai suprasti - viliojama patrauklia kaina, o ne išvaizda. 

Net ir plastikinis pakuotės buteliukas atrodo pigus, mat užteko kartą stuktelti ir dalis dangtelio paprasčiausiai nuskilo lauk... Tiesa, buteliukas man irgi nelabai patinka - aukštą bonkutę gal ir patogu laukyti rankose, bet palenkus ir įpilti į rankas, kai produkto lieka nedaug - visai nepatogu...

Kvapas labai švelnus, neutralus, vos jaučiamas. Tačiau aiškiai kosmetinis, nepasakyčiau, kad man kelia kažkokias asociacijas - lengvas ir tiek.

Konsistencija. Želinė, beveik skaidri ir sakyčiau kiek tirštoka.


Sudėtis: Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Lactic Acid, Glycerin, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Coco-glucoside, Glyceryl Oleate, Sorbitol, Urea, Propylene Glycol, Allantoin, C12-15 Alkyl Lactate, Parfum, Serine, Sodium Lactate, Butylene Glycol, Chamomilla Recutita Flower Extract, Persea Gratissima Fruit Extract, Ethoxydiglycol, Bisabolol, Potassium Sorbate, Citric Acid
  • Aqua - vanduo;
  • Lauryl Glucoside - ploviklis;
  • Cocamidopropyl Betaine - sudaro putas, tirštiklis. Pasitaiko pavojingų priemonių;
  • Lactic Acid - regliuoja pH, šviesina odą, pasižymi sutraukiamuoju pobūdžiu;
  • Glycerin - tirpiklis, drėkiklis. Puikiai tinka sausai odai;
  • Sodium Chloride - druska. Klampumo reguliavimo medžiaga. Sausina odą ir plaukus;
  • Sodium Benzoate - konservantas, kvepalų ingredientas;
  • Coco-glucoside - ploviklis, sudaro putas;
  • Glyceryl Oleate - minkštiklis, emulsiklis, kondicionuoja odą;
  • Sorbitol - drėkiklis, odos kondicionavimo medžiaga;
  • Urea - šlapalas. Drėkiklis, ramina, kondicionuoja odą, veikia priešuždegimiškai;
  • Propylene Glycol - tirštiklis, drėkiklis, klampumo reguliavimo medžiaga;
  • C12-15 Alkyl Lactate  - minkštiklis, kondicionuoja odą;
  • Parfum - kvapniosios medžiagos/ kvepalai. Saugumo nustatyti neįmanoma - ingredientas laikomas komercine paslaptimi;
  • Serine - antistatikas, rišiklis, kvepalų ingredientas;
  • Sodium Lactate - drėkiklis;
  • Butylene Glycol - drėkiklis, tirpiklis, tirpdo aliejus;
  • Chamomilla Recutita Flower Extract - ramunėlių ekstraktas. Ramina odą, gydo, veikia antibakteriškai, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis;
  • Persea Gratissima Fruit Extract - avokadų ekstraktas. Minkštiklis, drėkiklis, kondicionuoja odą ir plaukus;
  • Ethoxydiglycol - tirpiklis, kvepalų ingredientas, drėkiklis;
  • Bisabolol - kvepalai, išgaunami iš ramunėlių, - ramina ir kondicionuoja odą;
  • Potassium Sorbate - konservantas;
  • Citric Acid - citrinos rūgštis. Reguliuoja pH, kvapų sugėriklis.


Poveikis. Pirmieji dalykai - priemonės sudėtinių dalių sąrašas. Man atrodo visos sudėtinės dalys rinktos pakankamai atsakingai, dauguma jų saugios, net turi lašelį naudingųjų ramunėlių ir avokadų ekstraktų. Aš visiškai nesižaviu priemonės kvapu ir man jo galėtų visiškai nebūti, tokiu atveju ir sudėtinių dalių sąrašas būtų trumpesnis ir atsisakyta kai kurių vidutinio saugumo ingredientų.

Prausiklis gerai ir gana gausiai suputoja, prausia gerai, neerzina odos ir jos nesausina. Visgi, žadamo puoselėjimo, drėkinimo ar kitų panašių funkcijų visiškai nepastebėjau, nors naudoju jau ilgą laiką. Na, o prausti kūno odą su ja man nepatiko. Nors prausia švelniai, bet jau pripratau kad dušo kosmetikos kvapai teikia vienokią ar kitokią rytinę emociją, o šitas - toks blankus kvapas. Nenaudojant kasdien, man šito prausiklio kiekis buvo kiek per didelis - standartinė 200 -250 ml pakuotė daug geresnis pasirinkimas. Tačiau norint sunaudoti per nurodytus 12 galiojimo mėnesių, teko panaudoti kelis kartus ir kaip įprastą dušo želę.

Ir žinokite, aš šitą produktą vertinu palankiai. Iš intymios higienos prausiklio tikiuosi kiek galima saugesnės sudėties, kas čia yra; švelnaus prausimo - kam irgi galiu dėti pliusą ir jokio diskomforto jausmo - čia taipogi, nors ir nėra puoselėjimo, tačiau jokios žalos odai ar intymioms vietoms nepastebiu. Net labai neblogas kainos ir kokybės santykis ir neprasta priemonė, kai reikia saugios sudėties. Kiek aukščiau, nei viduriukas.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei nepaprastai svarbus man. Nebus jūsų - neliks ir blogo!

Komentarai