VADEMECUM My Little dantų pasta su švelniu braškių skoniu 0-6 metų vaikams

Trumpajam įrašui šį kar pasirinkau papasakoti apie mažylio šiuo metu naudojamą dantų pastą. Pagaliau įsigijome pirmąją su flouru ir imame atidžiau ir dar geriau prižiūrėti dantukus. Vaikas šiuo metu jau valosi pats, tačiau mamos priežiūros dar labai reikia - jei galėtų, dantukų jis iš viso nevalytų. Kalbame apie saldumynus, kad po jų būtina valyti dantukus, kad galėtų dar jų vėliau valgyti; kalbame apie kirminiukus, kurie dantukus gali užpulti ir sugriaužti, dantukai genda (žinau, žinau, mitas, bet kaip paaiškinti vaikui kad dantukus reikia valyti?) ir pastebiu, kaip noriai jis valo dantukus pats. Mūsų vonioje šiuo metu gyvena Vademecum rožinė (!) dantų pasta su drakoniuku, žadanti valyti, apsaugoti ir stiprinti mažylio dantukus.

"Kenga užvertė nuotraukų albumą ir atsiduso.
- Kažkada buvau tokia graži! - pasakė įsisvajojusi. - O dabar esu pliušinė...
- Aš visada buvau, esu ir būsiu pliušinis. Ir taip pat gražus! - sušuko meškiukas ir kukliai pridūrė: - Abu su Jonuku taip manome!"
Iš "Gerų minčių kalendorius"



Produktas: VADEMECUM My Little dantų pasta su švelniu braškių skoniu 0-6 metų vaikams
Gamintojas: "Schwarzkopf & Henkel". Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: išvalyti dantukus, stiprinti ir apsaugoti
Tinkamas tipas: pieniniams dantukams. Vaikams nuo 0 iki 6 metų
Labiausiai patiko: nedidelė kaina
Labiausiai nepatiko: baisus skonis
Tūris: 50 ml
Kaina*: 1,19 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, Martina

Ką žada gamintojas: Vaikiška dantų pasta skirta 0-6 metų vaikams, braškių skonio, su flouridu, skirta pieniniams dantukams. Pasta saugo ir stiprina dantis
Naudojimas: valyti dantis 2 kartus per dieną 2-3 minutes. Tik suaugusiems prižiūrint. Nenuryti.

Sudėtis: Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Glycerin, Disodium Phosphate, Aroma, Cocamidopropyl  Betaine, Sodium Saccharin, Cellulose Gum, Sodium Fluoride, Sodium Chloride, Calcium Glycerophosphate, Methylparaben, Sodium Benzoate, CI 14720.
Natrio flourido 500 ppmF-


Mano nuomonė. Po to, kai mažylis ar mažylė išmoksta valantis dantis išspjauti pastos putas ir likučius, galima rinktis vaikiškas dantų pastas su flouru. Pabaigusi kelias pirmosios vaiko dantų pastos tūbeles, nupirkau patraukliai vaikišką pastą - krokodikiuką valantį dantis puošiantį pakuotę, nors ir rausvame fone. Žinote, kaip būna su vaikais - jei patrauklu akiai, naudos su didžiausiu malonumu. Pastą vaikas iš tiesų naudoju, bet... aš nemanau, kad jos kokybė gera.

Pradėkime nuo skonio - jis turėtų būti švelnus braškinis, tačiau burnoje kažkoks žiauriai sintetinis skonis, kuris ir kartus ir rūgštus ir saldus. Jau nekalbu apie kvapą, kuris primena kažkokius vaistus ir farmacija... fuij.... Nesmagu man ir pastos pojūtis burnoje: tik pradėjus valytis pasta labai sausa, nemaloniai džiovinanti burną. Nors susimaišius su seilėmis ir valant dantis pojūčiai kiek prislopsta, tačiau vistiek išlieka tarsi į burną patekus sausiems miltams ar kažkam panašaus... Ir putoja labai prastai - putų atsiranda nedaug, vos vos, o dažnai ir vaiko burnoje nesijaučia nei gaivos (ne, mėtinės nesitikiu, bet tikiuosi, kad nesijaus iš po nakties likusių kvapų). Bandžiau kartą išsivalyti pati ir pasakysiu, kad po jos toks jausmas, lyg iš viso dantų būčiau nevaliusi! Kokybė prasta, man nepatiko ir antrą kart šios pastos net negalvoju pirkti.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Turi minčių? Nori pasidalinti? Komentuok!
Grįžtamasis ryšys svarbesnis nei atrodo! Nebus tavęs - neliks ir blogo!

Komentarai