OILATUM Baby Bath Emollient - vonios aliejus - emulsija sausai, atopinei kūdikių odai drėkinti

Vonių sezonas prasideda ne tik mums, bet ir mažiesiems, o ką daryti, kai oda linkusi stipriai sausėti? Vos mano mažyliui gimus, tokį pat aliejų - emulsiją buvau nupirkusi itin sausai savo mažylio odelei, ir tuo metu priemonė suveikė. Čia antrasis buteliukas, kurį norėčiau pabaigti, o kartu - ir papasakoti ką manau apie tokio tipo produktą.

"- Labai mėgstu maudytis! - pakiliai cyptelėjo Riukas. - Smėlyje ir klijuose, ir lapuose, ir dar baloje. O labiausiai - avižinėje sriuboje!
- Čia ir visa bėda... - atsiduso Kenga."
Iš "Gerų minčių kalendorius"


Produktas: OILATUM Baby Bath Emollient - vonios aliejus - emulsija sausai, atopinei kūdikių odai drėkinti
Gamintojas: "GSK" Pagaminta Didžiojoje Britanijoje
Paskirtis: nuprausti nešvarumus, saugoti odą
Tinkamas tipas: kūdikiams ir vaikams
Labiausiai patiko: jaučiasi sudrėkinta oda
Labiausiai nepatiko: nesu tikra, kad ant odos atsirandanti plėvelė yra sveikas ir saugus būdas sausai odai drėkinti
Tūris: 150 ml
Kaina: apie 8,99 EUR
Kur galima įsigyti: vaistinėse

Ką žada gamintojas: Specialiai sukurtas minkštinantis vonios pienelis, skirtas sausai ir į atopinį dermatitą linkusiai odai. Tinka kūdikiams ir vaikams. sukuria riebalų plėvelę ant odos paviršiaus, kuri sumažina odos drėgmės praradimą, drėkina, minkština ir švelnina odą. Jis taip pat apsaugo odą nuo sausėjimo ateityje. Emulsija efektyviai valo odą ne tik išsausėjusiose vietose. Netinka naudoti su muilu. 
Naudojimas
KŪDIKIAMS: 1/2 - 2 kamštelius įpilti į vonią. Vandeniu su emolientu nuplauti visą kūno odą, nusausinti.
VAIKAMS: 1-3 kamštelius įpilti į 20 cm vandens pripiltą vonią. Vonioje maudytis 10-20 minučių, švelniai nusausinti.

Sudėtis: Paraffinum Liquidum, Isopropyl Palmitate, PEG-8 Dilaurate, Cetyl Acetate, PEG-40 Sorbitan PeroleateStearyl AcetateOleyl Acetate, Acetylated Lanolin Alcohol.


Mano nuomonė. Vonios emulsija aliejinės konsistencijos, gana neutralaus, kosmetinio kvapo. Ingredientų sąrašą sudaro daugiausiai saugios medžiagos, skirtos suformuoti plėvelę ir apsaugoti odą. Įsipylus priemonės į vonią ji tampa keistai aliejinga, vanduo - baltos spalvos, o ant odos palieka plona riebalų plėvelė. 

Jau pirmuoju sakiniu galiu pasakyti, kad mano nuomonė labai kontraversiška, ir aš niekaip negaliu susidaryti vieningos ir tvirtos nuomonės. Priemonė valo odą aliejiniu pagrindu, suformuoja plevelė ant odos ir ją kuris laikas išlaiko, net nušluosčius rankšluosčiu. Tokios priemonės tikrai padeda apsaugoti nuo išorės poveikio ir drėgmės netekimo, tačiau ar kartais neužkemša odos ir netrukdo jai kvėpuoti? 

Kol mano vaikas dar buvo visai mažas kūdikis, įvairūs kremai ir šitas aliejus - emulsija padėjo susitvarkyti su itin sausa oda. O va šiai dienai, aš linkusi labiau pasikliauti kremais ar aliejais, nei tokiomis emulsijomis. Šiai dienai vonioje atsiduria patys keisčiausi žaislai, kurie irgi pasidengia plėvele, vaikas visuomet nori putų, kurios visiškai nesiderina su aliejumi, o ir man pačiai atrodo, kad nusiprausus daug lengviau ir patikimiau patepti odą kremu, nei naudoti tokio tipo produktus. Visgi, mažiems kūdikiams tai gali būti stebuklinga priemonė pirmaisiais gyvenimo mėnesiais, kaip buvo mano vaikučiui.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei nepaprastai svarbus man. Nebus jūsų - neliks ir blogo!

Komentarai