ESSENCE "Matt Matt Matt" matiniai lūpų dažai (atspalviai: "02 perfect match" ir "07 purple power")

Šį kartą dekoratyvinės kosmetikos įrašui pasirinkau Essence matinius lūpų dažus, kurie nuo pat pirmo žvilgsnio pasirodė įdomūs ir kokybiški, galbūt tuo, kad pakuotė kitokia, nei jau esame įpratusios matyti kompanijos asortimente, ir man kažkuo labai priminė Maybelline lūpų dažus, tačiau nepaisant to, puoliau bandyti, ir skubu jums papasakoti ir aprašyti, kas kaip, kodėl.

Pastaruoju metu mane įvairiais kanalais pasiekia nemažai informacijos apie blogerius ir youtuberius, ir ne visuomet ji iš teigiamos pusės. Aš neradau, o ir neieškojau, nesiekiau rasti jokios informacijos konkrečiai apie save, tačiau teko paskaityti nemažai negatyvo apie kitas merginas. Ir tai mane privertė susimąstyti, kas iš tiesų yra blogeris/ youtuberis? Koks jo tikslas? Koks jis turėtų būti? Ar tikrai bloginančios ir rašančios merginos turėtų stengtis įtikti kiekvieno skoniui? Tačiau mūsų tiek daug, mes visos skirtingos - visoms neįtiksi, nes kas patinka vienai, kitai visiškai atstumiantis dalykas. O ir siekiant įtikti visoms, rašantis/ filmuojantis asmuo praranda dalį tapatybės, tampa kitoks, ne jis, tarsi sukurtas ar suformuluotas pagal kito mintis... Aš mielai priimu kritiką ir įvairius komentarus, kol jie būna normos ribose, ir jos sulaukiu dažniausiai asmeniškai, būtent kritika leidžia tobulėti, kurti, atrasti naujų idėjų. Tačiau galiausiai, aš negaliu kurti tinklaraščio pagal vieno ar kelių žmonių norus, todėl visuomet norisi nuoširdžiai patarti visoms skaitytojoms (ir be jokios ironijos), tiesiog praleisti tuos įrašus, kurie nedomina. Labai smagu būtų, jei parašytumėte, pasiūlytumte temas, kurios jums būtų aktualios ir lauktumėte vieno ar kito įrašo - visuomet prašom, atgalinis ryšys ir bendravimas visuomet labai laukiamas. 😉

"Neleiskite komplimentams užriesti jums nosį, o kritikos neimkite pernelyg giliai širdin"
Citata, autorius nežinomas


Produktas: ESSENCE "Matt Matt Matt" matiniai lūpų dažai (atspalviai: "02 perfect match" ir "07 purple power")
Gamintojas: "Cosnova". Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: dekoratyvinė - lūpoms
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: maloni tekstūra
Labiausiai nepatiko: neišlieka ilgai
Tūris: po 3,8
Kaina*: po 2,59 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, Drogas

Ką žada gamintojas: matiškumas itin svarbus! lengva, kreminė naujųjų lūpų dažų tekstūra suteikia ryškią spalvos dispersiją su matiniu efektu. 
Galimi atspalviai:
  • "01 natural kiss"
  • "02 perfect match"
  • "03 wow effect"
  • "04 pink up your life"
  • "06 kiss me if you can"
  • "07 purple power"
  • "08 it's a statement"

Lūpų dažų pakuotės tradicinės, išsukamos, tokios, kaip ir dauguma. Dangteliai dalinai skaidrūs, dalinai matinio efekto ir daugmaž atitinka dažų spalvą. Dangteliai užsikemša tvirtai ir saugiai, atrodo, kad bus pakankamai patiki įsimesti į rankinę kelionių metu. Lūpų dažų korpusas sidabrinio metalo imitacijos, atrodo dailiai, ir nors šiek tiek nerimavau, kad gali stipriai apsibraižyti dėvėjimo metu, kol kas daugiau įbrėžimų ant spalvoto dangteliom negu ant korpuso.

Kvapas. Lūpų dažų kvapas malonus, saldus, tačiau jaučiamas tik uostant iš pakuotės. Paskirsčius ant lūpų dingsta ir yra visiškai nejaučiamas.

Konsistencija. Lūpų dažai minkšti, beveik kreminės konisistencijos, dengiasi minkštai ir maloniai slysta lūpomis. 


Sudėtis:
"02 perfect match"ISONONYL ISONONANOATE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, OZOKERITE, CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX), VP/HEXADECENE COPOLYMER, NEOPENTYL GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE, ETHYLHEXYL PALMITATE, EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX, COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX, OCTYLDODECANOL, OCTYLDODECYL STEARATE, ISOPROPYL PALMITATE, GLYCERYL CAPRYLATE, BHT, PARFUM (FRAGRANCE), HEXYL CINNAMAL, LINALOOL, CI 15850 (RED 7 LAKE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

"07 purple power"ISONONYL ISONONANOATE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, OZOKERITE, CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX), VP/HEXADECENE COPOLYMER, NEOPENTYL GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE, ETHYLHEXYL PALMITATE, EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX, COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX, OCTYLDODECANOL, OCTYLDODECYL STEARATE, ISOPROPYL PALMITATE, GLYCERYL CAPRYLATE, BHT, PARFUM (FRAGRANCE), HEXYL CINNAMAL, LINALOOL, CI 15850 (RED 6 LAKE), CI 15850 (RED 7 LAKE), CI 42090 (BLUE 1 LAKE), CI 45410 (RED 27 LAKE), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).


Poveikis. Lūpų dažai maloniai ir lengvai skirstosi ant lūpų. Iš karto turiu pasakyti, kad man šitie dažai būtinai reikalauja pieštuko, nes linkę greitai išsiteplioti už lūpų kontūro ir išsivaikščioti ten, kur jų nereikia. Tik patepus, priemonė visiškai neatrodo matinė, jos tekstūra minkšta, švelni ir maloni ant lūpų. Lūpų dažai atrodo tolygūs ir geros pigmentacijos. Tikriausiai kyla klausimas, ar išryškina lūpų netobulumus ir pasausėjimus? Šiek tiek ryškina, tad reiktų prieš dengiant pamaitinti lūpas balzamu. Praėjus 20-30 minučių po lūpų dažų aplikavimo, efektas man tampa šiek tiek panašus į matinių dažų efektą ant lūpų. Tačiau vėlgi, jei tikėsitės visiškai sauso, tradicinio efekto, tuomet tai ne ši priemonė. Ji suteikia matiškumą, bet neduoda to labai sauso lūpų pojūčio ir vaizdo, tarsi būtų dalinai matinė, pasižiūrim, kaip tai atrodo nuotraukose.

"02 perfect match" atspalvis nude rudos spalvos su lengvu rožiniu atspalviu. Nors tai nėra šviesiausias atspalvis iš kitų šios linijos lūpų dažų, tačiau būtent jis idealiai tinka mano šviesaus gymio veidui. Aš neįsivaizduoju, kad man tiktų dar šviesesnis atspalvis, man rodos šitas idealiai šviesus, neutralus ir man patinka juo dažytis tuomet, kai renkuosi kasdienį, neutralų makiažą. Manau šitas atspalvis idealiai tiktų daugumai lietuvaičių.

ESSENCE Matt Matt Matt lipstick 02

"07 purple power" atspalvis populiariojo uogų atspalvio, ryškios violetinės su raudonu atspalviu, arba kitaip purpurinės spalvos. Lūpų dažai lūpų tūtelėje atrodo labai tamsūs, tačiau ant lūpų pigmentacija neatrodo tokia intensyvi, prieš įsigyjant reiktų pasižiūrėti vadinamuosius swatchus arba kaip aš vadinu, patepliojimus ant rankos, nes spalva visiškai kitokia nei pakuotėje.

ESSENCE Matt Matt Matt lipstick 07

Lūpų dažai man išlaiko apie 4 valandas ant lūpų. Tačiau jau po poros valandų jaučiu lūpų sausumą, ir tuo metu norisi priemonę aplikuoti iš naujo, tad tai nėra ilgai išliekantys dažai. Be to, su jais reiktų atsargiai valgyti ir gerti - jie lengvai nusitepa net ir praėjus kuriam laikui po produkto padengimo ir jam apdžiūvus ant lūpų. Dengiant su lūpų kontūro pieštuku man laiko geriau ir už kontūro atsiduria rečiau, tačiau tepliojimas ir lengvas bet ko, kas prisiliečia prie lūpų ištepimas yra jaučiamas ne ką mažiau. 

Man visai patiko, lūpų dažai nėra prasti, tiek kad stipriai tepa, galbūt pagelbėtų papudruoti paviršių kompaktine pudra? Žodžiu, su tam tikromis papildomomis priemonėmis, manau dažai yra geras kasdienis pasirinkimas. Tiek kad, kaip jau minėjau, visgi, tai nėra labai jau matiniai dažai, bet ir sausina lūpas gerokai mažiau.




Ačiū, kad skaitote,

Malonaus vakaro,
Gėlėta kosmetinė

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

RP-Sample

Komentarai

  1. Ta pirmoji spalva tai nuostabiai tinka! Turiu regis tokią pat, laukiu nesulaukiu pavasario :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, už komplimentą :)
      Greičiau tas pavasaris ateitų ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą