#46/2018 Grožio šiukšlynėlis. Gegužės mėnesį baigiau...

Na ką, už lango vasara, tad metas tuštučiams! Ilgai nepliurpsiu - oras nuostabus, čiupsiu vaiką už rankos ir į lauką. O jus kviečiu pasižiūrėti, ką baigiau per gegužės mėnesį.

"Jokia problema nėra tiek rimta, kad negalėtum nuo jos pabėgti."
Čarlzas Šulcas
  

Kūnui

1. VERONI "Mleko i Miod" vonios druska su pieno ir medaus ekstraktais, 1350 g
Pati prasčiausia vonios druska, kokią esu naudojusi, nes... ji pagaminta iš pakankamai neišvalytos akmens druskos ir ištirpusi vonioje palieka žvyrelį. Ant žvyriuko gulėti nieko gero, tad likučius sunaudojau pedikiūrui ir kojų vonelėms. Be to, nors kiekis ir atrodo didelis, bet susinaudoja labai greit, jei voniai, pakanka kokiems 6-8 kartams. Labai nepatiko ir apie kartojimą net negalvoju.

2. BODY RESORT vonios perlai "Caribbean Coconut", 15 vnt.
Iš pradžių nebuvau labai sužavėta šitais perliukais - vonia po jų tapddavo riebi ir nemaloni odai. Pradėjusi naudoti po vieną, kartu su vonios druska, reikalai gerokai pasitaisė. Naudojant tik vieną perliuką voniai ji nėra per riebi, kaip tik maloniai pamaitinanti (jei tik tokio tipo priemonės gali maitinti) odą ir padengianti plonyčiu riebaliuku. Patiko, bet tik ne tokiu dozavimo būdu, kaip nurodoma ant pakuotės. Tiesa, giriu priemonės kvapą - jis pakankamai intensyvus ir neišgaruoja susimaišęs su vandeniu.

3. HEATHCOTE & IVORY "Vintage and Co" dušo želė "Fabrics & Flowers", 65 ml
Labai, labai, net labai labai maloniai kvepianti dušo želė ir nepaprastai jaukus etiketės dizainas. Gaila, kad taip ir neišsiaiškinau sudėtinių dalių, ir dar labiau gaila, kad Lietuvoje įsigyti šitų priemonių kol kas nerandu kur. Patiko, net labai mielai kartočiau.

4. BIO - OIL speciali odos priežiūros priemonė - aliejus: randams, strijoms, nevienodai odos spalvai, senėjančiai ir išsausėjusiai odai
MĖGINYS.
Šitą aliejų esu plačiai aprašiusi dar tuomet, kai vaikščiojau su dideliu pilvu. Man asmeniškai šita priemonė buvo veiksminga tiek randų šviesinimui, tiek odos drėkinimui, tiek strijų prevencijai. Patiko, tad sunaudojau ir dar turimą mėginį, tiek kad mėginuko pakako vienam kartui. Aš šitą priemonę net labai rekomenduoju ir pati su mielu noru kartočiau.

5. MARGARITA apsauginis losjonas nuo saulės su morkų ekstraktu SPF 50, tinkantis ir vaikams, 50 ml
Šį pavasarį, pasirodžius netikėtai karštiems saulės spinduliams dar nebuvau parūpinusi šviežios apsaugos nuo saulės, tad džiaugiausi turimais Margarita kremo likučiais iš praeitos vasaros. Man iš esmės jis patiko, bet yra ir minusų, tarkim, vaikams iki 3 metų netinka - o ką naudoti jaunesniems? arba yra visiškai neatsparus vandeniui - maži vaikai neišbūna nepasitaškę, neišsimaudę ant saulės kelias valandas - sušlampa, nusišluosto, vėl lekia į saulę - ir tepliok pastoviai, kas kelias minutes. Neblogas, bet manau galima rasti geresnių variantų. 

Plaukams

Visos šitos priemonės yra skirtos plaukų tonavimui dviems kartams. Oksidanto buteliuko ankčiau neturėjau ir tikriausiai savaime suprantama, kad nesunaudojau viso litro, bet turėjau atpiltą nedidelį kiekį. Man šitas tonavimo būdas kol kas pasiteisina labiausiai ir rezultatai labiausiai džiugina, todėl ie trys produktai kas porą mėnesių atsiranda tarp mano baigtų pakuočių.
Žinoma, naudosiu ir toliau.

9. PHYTO "Phytomillesime" kaukė dažytiems plaukams, 50 ml

10. PHYTO "Phytomillesime" šampūnas dažytiems plaukams, 50 ml

Šiek tiek pritrūko man kaukės maitinimo ir glotninimo, tačiau jei naudoju kaip kondicionierių, viskas čia būna labai gerai. Man patiko - pagrindinę funkciją - apsaugoti spalvą nuo blukimo ir suteikti spindesio - pilnai atlieka. Patiko, smalsu būtų išbandyti kažką labiau pažeistiems plaukams, bet jei reikia apsauginio - puikiai veikia.

11. SEBAMED Baby vaikiškas šampūnas, 150 ml
Tikrai neblogas šampūnas, tik jei mano vaikas dar būtų kūdikis, aš jo nesirinkčiau dėl nelabai saugių ingredientų, alkoholio sudėtyje ir aromato. Apskritai išplauna gerai, akytes dirgina minimaliai, plaukučiams suteikia minkštumo ir žvilgesio. Paaugusiam mažyliui pakartočiau.

Veidui

12. DOUGLAS Essential Gentle Exfoliating scrub - švelnus veido šveitiklis su vilkdalgių ekstraktu, 75 ml
Labai švelnus, bet ne pats švelniausias šveitiklis veido odai. Pasirodė toks gana paprastas, malonus, neprastai pašalinantis seną odą. Suteikiantis veidui švaros ir skaistumo. Patiko, ir mielai jį pakartočiau.

13. LIRENE "Vitamin Energy" intensyviai drėkinanti veido kaukė su Barbadoso vyšniomis, 8 ml
Nepaprastai nustebau šios kaukės efektu odai. Įsimintiniausias ir smagiausias pojūtis buvo nerealiai geras komforto jausmas, kol kaukė buvo ant mano odos! Drėkina irgi gerai. Galbūt galėčiau ieškoti priekabių priemonės sudėtinėse dalyse, tačiau vertinu labai gerai ir su mielu noru kaukę naudočiau dar kartą.

14. SAFLORA natūralus rožių vanduo - tonikas, 100 ml
Mano odai ir mano reikalaviamams rožių vanduo vietoj toniko nėra pats geriausias pasirinkimas. Man daug mieliau susinaudojo kaip veido gaivinimo priemonė per karščius ir produktas, kuris tobulai sulieja veido makiažo produktus. Man patinka ir tai, kad šitas produktas lietuviškas, o žaliavos pažymėtos kaip ekologiškos - sertifikuotos. Labai gerai! Labai labai patiko, jau galvoju, kokį kitą rožių vandenį išbandyti? Pakartočiau ir šitą!

Rankoms ir nagams

Mano mylimiausias skystas rankų muilas. Dažnokai jį pakartoju jau beveik penkis metus nuo dienos, kai jį atradau: malonus kvapas, super maloni kreminė tekstūra, geras prausimas. Tikrai tikrai kartosiu.

16. Tourmalino muilas 
Vienas iš tų magiškų muilų... tačiau visai nepatiko. Susinaudojo labai greitai ir siaubingai išsausino rankų odą. Kartą bandžiau ir veidui, bet visai nepatiko. Tikrai nekartočiau, nemanau, kad tai geras produktas.

17. EVELINE Maximum Nails Growth - priemonė maksimaliai skatinanti nagų augimą, 12 ml
Pagaliau pabaigiau ir galiu oficialiai pasakyti - kad nagų augimą skatina pasakiškai gerai, šiek tiek gerina jų būklę. Tačiau mane erzino negalėjimas užsitepti įprasto nagų lako ant viršaus - rožinė spalva visą pavasarį vargino... Vertinant kiek įmanoma objektyviau - tikrai veikia, tik reikia ne vieno mėnesio ir daug kantrybės matomiems rezultatams pasiekti. Kartočiau, tik pirkčiau tokį stipriklį, ant kurio galima tepti nagų laką.

18. NUMIS MED "Urea" atkuriamasis rankų balzamas su 10% šlapalo, 4,5 ml
MĖGINYS
Patinka man šitas kremas - gana lengvas, bet gerai drėkinantis ir atkuriantis sausą rankų odą. Esu bandžiusi didesnį priemonės kiekį ir kuo dažniau naudoju Numis Med kremus, tuo labiau man patinka. Uoslei fejerverkų tikrai nebus, bet užtikrintai atliks savo darbą. Patiko, mielai pakartočiau.

Burnos higiena + depilaicija

19. GLOBAL WHITE balinantis burnos skalavimo skystis, 300 ml
Iš tiesų balina! Ir visai neblogai balina dantų emalį, negriaužia burnos ir šiaip malonus naudoti. Būtų tobulas, jei ne stiprus užputojimas burnoje. Galbūt pakartočiau? Hmm...

20. DIMAX WAX "Extra" natūralus vaškas kasetėje su plačiu antgaliu "Green", 100 ml
Labai tolygiai dengiasi, patogu naudoti, sakyčiau, kad ir sudirgimų su šiuo vašku praktiškai nėra. Nors patirties su tokio tipo priemonėmis neturiu daug, tačiau šitas labai patiko. Mielai pakartočiau.

21. GILLETTE Venus "Breeze" skustuvo galvutė
Nors išbandžiau, ir pamėgau depiliaciją šildomu vašku, tačiau nuolat taip šalinti plaukelius negalėčiau - oda pakankamai jautri ir per kelis naudojimus pajautrėja, atsiranda guzeliai. Pakaitomis plaukų depiliavimą vašku keičiu su įprastu skutimu ir vis dar lieku ištikima Venus skustuvui ir galvutėms su putojimą sukuriančiomis juostelėmis. Be abejonės, naudosiu ir toliau.

Grožio smulkmenos

22. TOUJOURS "Aloe Vera" drėgnos servetėlės, 80 vnt.
Drėgnas vaikiškas servetėlės naudoju rankoms valyti kai darausi makiažą ar fotografuoju priemones blogui. Esu su servetėlėmis porą kartų valiusi veidą - tikrai geros, nesudirgina odos, švelniai valo ir yra pigios. Patinka, tokiam tikslui tikrai galima naudoti ir toliau.

23. SEPTONA kosmetiniai krapštukai, 200 vnt.
Normalūs - nieko blogo, bet ir nieko super kokybiško. Naudojasi įprastai, tad nematau priežasties nekartoti. Tiesiog įprasti, normalūs krapštukai.

Vitaminai ir papildai

24. OPTISANA Magnis šnypščiosios tabletės, 20 vnt.
1 tab. - Magnis 200 mg (53% RMV)

25. OPTISANA Cacium šnypščiosios tabletės, 20 vnt.
1 tab - Vitaminas D 5ug (100% RMV); Kalcis 500 mg (63% RMV).

Iš tos pačios serijos - vyras prisiperka visokių papildų, žada gerti ir visuomet viskas lieka nenaudojama. Šituos kiek pamenu galima rasti Lidl prie kasų, tik kainų nepamenu. Galbūt kalcio ir magnio čia pakankamas kiekis, bet man nepatinka pati šnypščiosios tabletės idėja -  netikiu, kad burbuliukai gerai mūsų organizmui, o kiek dar visokių saldiklių, skonių ir kvapų čia yra! Nors užmušk, bet mano vidinis balsas sako, kad tokio sudėties sąrašo ilgio neturėtų būti. Tiesa, teks dar kartoti, mat yra dar kelios pakuotės, bet... kažkaip reikia susitarti, kad tokių nesąmonių neprisipirkti.

26. BETTER YOU Magnesium Oil, 15 ml
Revoliucinis būdas gauti mineralus į savo organizmą pro odą! Tiesą pasakius man toks būdas priimtinesnis ne tik dėl skrandžio, bet vien jau dėl sudėties - kiek bereikalingų ingredientų nepatenka į organizmą! Naudojimas gana keistas, poveikis, na lyg ir jaučiamas. Plačiau rasite paspaudę ant nuorodos.

27. FUTURA Silica maisto papildas plaukams, odai ir nagams, 15 tabl.
Toks kaip mėginėlis, tik kad gerdama po porą tablečių per dieną visiškai nieko nepajutau - jokio poveikio nei plaukams, nei odai, nei nagams. Ir netikiu, kad per savaitę galima pamatyti kažkokį poveikį. Šiaip maistinių medžiagų lentelė atrodo labai gerai - tikiu, kad šioks toks poveikis gali būti, tik tikrai ne po savaitės.

Jei įdomu, 2 tab maistinės medžiagos:
Dirvinių asiūlių milteliai - 300 mg
Alaus mielės - 300 mg
Vitaminas B1 - 1,1 mg (100% RMV)
Vitaminas B2 - 1,4 mg (100% RMV)
Niacinas (vit B3) - 16 mg (100% RMV)
Vitaminas B6 - 1,4 mg (100% RMV)
Biotinas (vit. B7) - 50 ug (100% RMV)
Pantoteno rūgštis - 6 mg (100% RMV)
Vitaminas C - 80 mg (100% RMV)
Cinkas - 1,7 mg (17% RMV)
Varis -  1 mg (100% RMV)
Jodas - 150 ug (100% RMV)
Selenas - 55 ug (100% RMV).

Dekoratyvinė kosmetika

Žiauriai geras pirmasis įspūdis: ir maskuoja neblogai, ir neapsunkina, ir nepalieka lipnumo jausmo ant odos. Nors yra matinis, tačiau neatrodo žiauriai sausas ant odos ir neparyškina porų ar smulkių raukšlelių. Pati nustebusi, bet labai patinka. Po šio įrašo su manimi susisiekė Avon atstovai ir pasiūlė atsiūsti atnaujintos formulės makiažo pagrindą! Pasidalinsiu ir su jumis.

29. HOLIKA HOLIKA "Cover & Hiding" Stick Concealer - pieštuko formos maskavimo priemonė "01 Light Beige", 5 g
Pats prasčiausias, kokį tik pamenu. Ne tik kad nemaskuoja, bet dar ir sukrenta į poras ir kiekvieną raukšlelę. Nesąmonė, niekad po įrašo jo nenaudojau, rankos nesiekdavo, todėl beveik pilną metu lauk. Tikrai nekartosiu.

30. CATRICE „Slim‘Matic Ultra Precise" itin tikslus vandeniui atsparus automatinis antakių pieštukas (atspalvis - "010 Light"), 0,05 g
Labai mylimas dėl tikslumo, atsparumo vandeniu ir patogumo naudojant. Penktas, ketvirtas, šeštas? Nebežinau kelintas, bet kartoju nuolat ir tikrai dar kartosiu.

32. "Beehive Multicolour" makiažo šepetėlis
Nepaprastai gražūs šepetėliai, su deja, bet labai jau nekokia kokybe. Šepetėliai skirti nufotografuoti, pasidžiaugti ir pasidėti, nes jie ir naudoti nepatogus, nepraktiški ir neturi geros kokybės (naudoti įmanoma, tik visad būna geriau), bet ir šepetėlis pametė šerelius ir prarado formą po mėnesio nuo įsigijimo! Nea, šitų nekartočiau.

33. Šepetėlis veido kaukei padengti
Čia buvo iš tokio rinkinuko naminėms kaukės. Dabar galvoju, gal metus ar pusantrų atlaikė, tačiau šiai dienai šereliai jau spėjo nusilankstyti, tapo šiurkštūs, tad metas mesti lauk. Į vonią keliauja plokščias makiažo pagrindo šepetėlis.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei labai labai svarbus man!

Komentarai